Zvyšování cen v bazaru

Už několikrát jsem na zdejším bazaru zaznamenal, že u hry, kterou se nepodařilo prodat, prodávající částku při dalším prodeji zvýšil místo aby ji snížil. Netušíte někdo, jakou to má logiku?
7.1.2018 07:06:52

Logika
Jakou logiku má tvůj příspěvek?

7.1.2018 08:15:33

morpheus
Když máš produkt, který se snažíš prodat a opakovaně o něj není zájem, je logický, že snížíš cenu, čímž zvýšíš šanci, že si ho někdo koupí. Funguje to tak v normálních obchodech, ale i na Aukru, bazosi, atd. Jenom tady se občas setkám s opačným postupem. A já zkrátka nechápu, jakou to má logiku?

A s ohledem na to, že jsou tu vlákna zabývající se oblíbenou hudbou a tím, co koho v nedávné době pobavilo, tak si myslím, že se jedná o naprosto legitimní dotaz.

7.1.2018 09:04:24

logika

naprosto souhlasím s morpheus. Zeus by měl vytvořit novou kolonku- naprosto zbytečné dotazy. :)

7.1.2018 09:10:10

ota.z
A spolu s ní kolonku naprosto zbytečné odpovědi.

7.1.2018 09:12:21

omar

promiň ale je to opravdu zbytečná otázka, nic neřeší, nevyřeší a hlavně je to každého věc.

7.1.2018 09:23:29

morpheus a ota.z

Možná by bylo lepší se nezapojovat do diskuze, která mě nezajímá. Vaše příspěvky jsou minimálně na hraně slušné diskuze (0% k tématu a jen útočení na jiného uživatele).

K tématu: Chápu to v případě, že potřebuju hru rychle prodat, ať už kvůli penězům, budu třeba týden v Praze a snáz ji tam osobně předám nebo vím, že budu příští týden balit nějaké hry a nechce se mi courat na poštu opakovaně. Pokud se mi to nepovede prodat za nízkou cenu, tak už mě pak nic nenutí hru prodat hned a dám klidně vyšší cenu. Možná má někdo i jiné důvody.

7.1.2018 09:32:37

.
Jediné, co je na téhle otázce špatně, je, že by neměla patřit do fóra Náměty a připomínky, ale spíše asi do Ostatní témata. Jinak nevím, proč se o tom bavit méně než třeba o tom, co vás právě pobavilo...

7.1.2018 11:46:47

:-)

Alebo som súrne potreboval peniaze a preto som dal hru lacnejšie. Náhodou ju nikto nekúpil a zároveň sa môj problém vyriešil. Predal som manželkine knižky.
Vznikol mi síce iný problém, ale to tu nechcem rozoberať...

7.1.2018 12:12:47

Mimo téma
Snad mi jednou prominete, že sem napíšu něco, co není přímo k tématu zvyšování cen v bazaru. Mě zase pobavil inzerát v kolonce ostatní, kdy chce dotyčný nováček hru za poloviční cenu hry a v případě anglické verze chce ještě slevu. Nebudeme ty hry rovnou prodávat za 100Kč?

7.1.2018 19:36:02 | Upraveno autorem (porovnej)

Mitogar

:))) mazec dej účet pošlu hru zdarma a pošlu 100kč navíc

7.1.2018 19:49:52

:)
Zjednodušeně, tak jak se zvýšil počet prodávajích a her nabízených v bazaru, zvýšilo se i množství iracionálně či neoptimálně jednajících dražitelů a dražebníků. Nějaký rok nazpět jsem tu měl zálusk na hru, žádný klenot, jejíž cenu vyhnali dražící do zcela nesmyslné výše, následně ten kdo ji vydražil ji tu cca. 2 roky nabízel za totožnou nesmyslnou cenu než slevil a prodal. Pak se tu vyskytuje něco, čemuž osobně říkám "přihřáté dražby" kdy dá někdo do dražby hru od koruny, u které je zcela zjevné, že se prodá přinejmenším za tisíc korun, z pohledu dražitele ok, psychologicky chce nalákat co nejvíce přihazujících, z pohledu x přihazujích, kteří to tam háží po minimu a vyrábí desítky zbytečných příhozů. Pak bych tu mohl uvést ještě případy, proč se prodávající nesmyslně připravují o peníze a kupující zbytečně natahují dražbu nebo přeplácí, ale vzhledem k tomu, že tu sám kupuji nebudu napovídat, myslím si že by to nebylo košer.
To co uvedl tazatel je z mého pohledu jedna z mnoha zajímavostí zdejšího dražení, vězte, že je jich mnohem více a spousta jich není na první pohled zjevná. A tak nějak to i zdejšímu bazaru dodává specifický punc a patří to k němu.

7.1.2018 20:07:22

zvysovani cen
Nevim proc mistni bazar srovnat s Aukrem. Neprodava se tu nejaky "odpad" co vlastne nikdo nechce a kdyz uz chce tak ho chce koupit za "hubicku".
Typicky napr. prihodit v posledni vterine na inzerat a nabidnou jednu korunu, ze?

Tady se prodavaji vetsinou hodnotne veci, ktere jen relativne malo ztraci na hodnote (a casto casem spise ziskavaji, protoze jsou to raritni, nesehnatelne, sberatelske nebo jinak spatne dostupne veci). A proto zdejsi bazar neumoznuje prihozy na posledni sekundu.

A proto je normalni chovani prodejce, kdyz se mu vec neproda tak cenu i docasne zvysit cimz dava jasny signal, ze "zadara" to fakt prodavat nebude a kdyz pak treba casem cenu zase shodi na puvodni tak se pak casto hned najde prihazujici - a ne jeden - a cena se pak kolikrat vysroubuje jeste vys nez byla ta zvysena cena...

Ja sam se casto ridim heslem "zlevnit" to muzu vzdycky - zvlast kdyz vim, ze s prodejem nikam nespecham...

7.1.2018 20:16:21

Vybíráme z Bazaru

Únikovka: R.U.R.
Únikovka: R.U.R.
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas