Zrusit povinne titulky u prispevku v diskuzi

Myslim, ze napad za 100 bodu. Ale asi se to tu uz muselo probirat..

Co zrusit povinne vyplneni titulku u kazdeho prispevku v diskuzi?? To jsou samy "..." a akorat to kazdeho otravuje.
30.1.2019 08:59:27

...
Asi je to v databaze ako povinny field a referencuje na nieco :). To by mohol byt problem zrusit :)

30.1.2019 09:06:21

...
Skoro bych si vsadil, ze to ten duvod neni ;). A taky si vsadim, ze odstranit to je otazka 30ti minut a pokud se ozve vic lidi, tak to zeus bez problemu odstrani.

30.1.2019 09:48:27

Já jsem proti ...
... z 90% tam lidé vyplňují komu odpovídají v diskuzi a mě osobně se v tom pak líp orientuje při pročítání delší diskuze.

Dokud tady nebude standardní diskuzní fórum s možností citace a automatikou odpovědí s označením komu se odpovídá, tak jsem rozhodně proti tomuto zrušení.

30.1.2019 10:34:14

...
Jo je to pecka, mit prvni tri slova odstavce nad nim. Perfektne se to cte. Proto se to taky pouziva vsude, ze jo. Diky za priklad.

30.1.2019 11:36:33

A ono je to povinne?

----------
Člen hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"

30.1.2019 11:45:41

V prumernym browseru jo.

30.1.2019 13:29:40

Povinny titulek
Chrome po mně vyplnit políčko s Předmětem chce. Chtěl jsem to oblbnout mezerou a nevyšlo to.

30.1.2019 14:20:05

Titulka
IMHO většina lidí se tam odkazuje na téma nebo uživatele, ke kterému se vyjadřují. Tady bych souhlas s Křenem, pokud to nebudou funkce jako reply a quote, je tohle jediná šance, jak dát nějakou referenci na co odpovídám.

Ve chvíli kdy ty diskusní funkce budou, bych to klidně zrušil.


PS: Mimochodem uvědomuješ si, že tohle je naprosto platonická diskuse a kdybys svoje návrhy psal na hajzlpapír a vyhazoval z okna, mělo by to plus mínus stejnou šanci na implementaci na ZH jako když to píšeš zde do vlákna Náměty a připomínky? :)

30.1.2019 14:23:22 | Upraveno autorem (porovnej)

Onas
Tak vidiš, jak jsi šikovnej. Vyřešilo se to samo.

30.1.2019 14:24:28

koukejte, jak to jde i bez titulku, ktery je uplne zbytecny
Miner > jak jsem psal, implementace by byla otazka chvile. Ale pokud vam to vsem vyhovuje, prosim. Ja sem toho zase tolik nepisu.

Havelock > jsem

Ale vem to cert, pojdme se trojteckovat dal!


edit:
Ale jeste otazka pro krena a jeho partu... V cem je teda ta ohromna vyhoda ve VYNUCENEM titulku? Proc to nenechat na volbe uzivatele, zda chce nekoho citovat, na nekoho reagovat nebo nechce? Anebo je to o tom, mne tenhle nesmysl vyhovuje, tak to tak musi mit ostatni?

30.1.2019 14:58:08 | Upraveno autorem (porovnej)

Onas
Je podstatně větší množství úprav a nových funkcí, které by zatrolky potřebovaly, a tohle je asi tak to poslední na seznamu. Aneb můžeme o tom vést spory, můžeme nesouhlasit, ale to jet ak všechno, co se proti tomu dá dělat.

30.1.2019 15:17:24

@Onas
Hele ty nějak převracíš tu logiku. To, že tu ta funkce je, není rozhodnutí Křena a jeho party :). To je prostě fakt, ty ses zeptal jestli to někdo používá a pár lidí ti odpovědělo, že ano.

Ty argumentuješ tím, že to používat nemusí a místo do titulku mohou psát reference na co odkazujou přímo do textu. Což je sice pravda, ale není to žádné vylepšení a je to méně přehledné než v nadpisu.

Jsme zpět u toho, že tu nejsou běžné funkce diskusního fóra, které by to řešili (odkaz na příspěvek na který reaguju, citace), když tu budou, bude vyřešeno.

Nicméně argumentace stylem ...když vám to vyhovuje, musí to tak mít i ostatní... je zcestná, protože některým z nás to sice vyhovuje, jiným ne, ale vliv na to jako to bude máme stejně nulový jako ty.

30.1.2019 15:28:22

...
a já zase souhlasím se zbytečností povinného titulku. Ať tu klidně je, ale že ho musím vyplňovat mě taky vcelku otravuje (jako dá se s tím žít, ne že ne) a hlavně mě otravuje to, že někdo do něj píše jen tečky (jako já) a někdo podstatné informace. A jelikož kvůli těm mnoha co píší ty tečky ten nadpis ignoruju, tak kolikrát přehlédnu i tu podstatnou informaci pro pochopení příspěvku. Kdyby to nebylo povinné, tak by nadpis měli jen ty příspěvky kde je jejich důležitou součástí a ne všechny (pak je v tom akorát bordel imho).
---------------------------------
Deskoherní výzva Zatrolených her

30.1.2019 15:39:02

...
Miner >

Uff, tolik nesmyslu a nepravd ve trech odstavcich ;).


Na tamto jsem se neptal.

Krena (a jeho "party") se ptam na to, proc chce pro vsechny prispevky VYNUCOVAT titulek. I pro ty prispevky, ktere ho ze sve podstaty nepotrebuji.

Vylepseni to samo o sobe neni, vylepseni je to, ze to neotravuje lidi pri psani obyc prispevku do diskuzi.

Je nutne rozlisit ruzne veci - jedny jsou takove, ktere jsou nerealne z duvodu pracnosti (diskuzni forum) a ty ktere realne jsou, jelikoz zaberou par minut - tato.

Tato argumentace scestna je, ale pouzivate ji vy, zastanci teto vlastnosti mistniho fora.

30.1.2019 15:43:31

... :)
Souhlas s matewr84, je to drobnost, ale je fakt, ze je to casto otravne pozastavovat se nad svym prispevkem, aby si k tomu clovek nucene vyplodil nejaky rozumny titulek. To pole klidne muze existovat, ale povinne by byt nutne nemuselo. Akorat je fakt, ze to taky lecky ze zvyku ignoruju, a pak musim neci prispevek cist podruhy s nadpisem, abych pochopila smysl :) A nekoho to zase nuti zacinat odstavec v pulce vety, pac kdyz nevymysli rozumny titulek, napise do nej prvni cast vety...

30.1.2019 15:50:05

Statistika textů v předmětech příspěvků
Prošel jsem cca 700 příspěvků náhodně zvolených 7 témat (Bazar: Návrhy; Bazar - hlídač; Kde vzít krabice; Pán prstenů: Co bude dál česky; Mage Knight: Předprodej; Deskofobie).

„...“, „..“, „---“, „Re“ apod. 4 %
Jméno autora příspěvku, na nějž je reagováno 44 %
– Zkomolené jméno 4 % celku (tj. ve 4 % všech příspěvků byl zkomolený nick)
– Jméno s předložkou 16 %
První slova příspěvku 3 %
Předmět 50%
– Skutečný název 39 % celku
– Velmi obecný předmět 5 %
– Část vlastního příspěvku 3 %

Předložky před jménem či citovaným nadpisem:
„@“ 39 %
„to“ 33 %
„ad“ 22%
„re“ 4%
„pro“ 1%
„2“ 1%

Je pro mě překvapením, že polovinu příspěvků se snaží jejich autoři nadepsat. Tipoval bych, že je to méně.
Na kritizované tři tečky jsem narazil v méně než 4 % případů. Častěji je můžeme vidět ve vyhrocenějších částech debat. U uvážených příspěvků jsou velmi vzácné. Je otázkou, zda pozastavení se a zamyšlení se nad nadpisem nemůže mít pozitivní vliv na kultivaci diskuse.

30.1.2019 17:43:52

@Onas
Já nejsem zastánce, já sem ti napsal, že jí využívám a to proto, že tu nic lepšího není. Když se zruší povinnost nebo se to zruší vůbec, překousnu to, nebudu proti tomu brojit. Jen sem ti jasně napsal, že mi to vyhovuje a proč mi to vyhovuje a rozhodně by mi víc vyhovovalo, kdyby jí všichni využívali racionálně než aby tam psali tečky, ale jsem smířen s tím, že si to každej bude dělat po svém.

Ty se tváříš, jako by to bylo kvůli mně (a taky Křenovi a jeho partě, což nevím kdo je, asi nějaká kavárna nebo co :), což prostě není pravda. Křen, jeho parta, ani já, nemáme žádný vliv na to co tu je naimplementováno. Tečka. Hotovo. Šmitec. :)

Tvůj argument pracností je diskutabilní, protože nemáš tušení jak je to velká změna a jaká je její náročnost, protože neznáš strukturu zdejšího systému a to jak je napsán. To jak moc je reálné, že Zeus naimplemetuje pořádnou diskusi, zruší to pole nebo ho udělá nepovinné a nebo (na to bych si vsadil) se nestane vůbec nic, je čistý dohad a nemá smysl ho řešit a rozhodně se to nedá brát jako fakt.

30.1.2019 17:46:20 | Upraveno autorem (porovnej)

.
Hele, ja rikam jedinou vec - ze existuje spousta situaci, kdy je vyplnovani titulku zbytecne a vznika tim pak zbytecna vata, jak rikaji @Anyanka a @matewr84. @jenikkozak k tomu dokonce udelal jakousi statistiku, ktera nevim, jestli to podporuje, ale urcite to nevyvraci. Dokonce bych rek, ze od nej zaznel jediny vecny protiargument - ze vynuceni titulku muze vest ke kultivaci diskuze. Ja si to sice nemyslim, ale muzu o tom diskutovat.

A to, ze tato zmena by byla otazkou nekolika minut neprimo dokazal uz @aradraug, netreba to zpochybnovat.

30.1.2019 18:46:05

­
Tak Aradraug asi jenom do titulku vložil znak pro prázdné místo, nic tím nedokazoval.

***
Deskoherní inkvizitor

30.1.2019 18:53:18 | Upraveno autorem (porovnej)

.
Dobře, pak jsem to dokázal až ja, když jsem tam nedal žádný znak.

30.1.2019 18:58:18 | Upraveno autorem (porovnej)

Titulek
Jak se vám povedlo dát příspěvek bez titulku? Mně to nejde. Jaký prohlížeč a tak?

30.1.2019 20:17:31

zruda
Obyčejný Firefox a html kód.

----------
Člen hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"

30.1.2019 20:40:24

Pro Onase a jeho partu
1) Stejně jako Miner nevím, kdo je ta moje parta. Já tady žádnou partu nemám
2) Nic nevynucuju a neprosazuju, jen jsem konstatoval, že jsem proti zrušení, protože mi to vyhovuje tak, jak to je.

30.1.2019 21:31:22

.
ad 2) nejaky argument..? Byt proti necemu jen proto, ze to nepouzivas je docela sila.


30.1.2019 22:14:29

@Onas
Tak celkem dost uživatelů, viz. ta statika níže to používá smysluplně, pokud by to pole bylo jen tak, myslím, že to procento by dost pokleslo.

Mimochodem i tahle samotná diskuse se mi líp čte u těch co nadpis používají jen trochu rozumně.

Každopádně, celé je to o tom, že to co ty navrhuješ z mého pohledu neřeší problém, naopak ho opět z mého pohledu může zhoršit, proto bych byl rád, kdyby se přeci jen ledy hnuly, aby ta změna byla udělaná pořádně a diskuse zde skutečně vylepšila (teď myslím platformu, nikoliv obsah).

Tudíž nejsem proti změně, ale to co navrhuješ ty, nepovažuju za krok k lepšímu. Líp už to asi popsat nesvedu.

30.1.2019 22:32:01

Vybíráme z Bazaru

Azul - Vitráže Sintry
Azul - Vitráže Sintry
Akt. cena: 520 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas