Zpoplatnění bazaru - nápady / návrhy pro případnou revizi

Toto vlákno zakládám pro diskuzi o nápadech na vylepšení / změny nově zavedeného systému, který by admini mohli využít při případné revizi.


Jsou vítáni odpůrci současného systému, kteří mohou navrhovat "lepší", ale hlavně konstruktivní řešení,ale jsou vítáni samozřejmě i jeho podporovatelé nebo ti, kterým je to jedno, aby dali zpětnou vazbu na naše návrhy.

Ideálně se v titulku postu přihlásit třeba takto, aby to bylo přehlednější a jasnější:

- Nesouhlasím se současným nastavením
- Souhlasím se současným nastavením
- Je mi to jedno

Adminy poznáme i bez toho ;) :)

Můj návrh hodím hned jako první post a můžete se do mě a do toho pustit. A hlavně nechť se to tu nese v přátelském duchu.
2.7.2020 07:47:06 | Upraveno autorem (porovnej)

Nesouhlasím se současným nastavením
Budu se opakovat, ale u všeho co si píšeme berte v úvahu, že mi vadí hlavně to dvojité placení a můj další problém je s prodejem formou "kup teď", protože, když něco prodávám za symbolickou/nízkou cenu nebo cenu poštovného, tak to ani není možné formou aukce :) A v takovém případě bych na to jedině ještě sám doplatil...
A tam sám Zeus uznal, že to tak úplně nedomyslel a dokonce přiznal, že takhle je to prostě jednodušší řešení. Extrémně důležitý je ten psychologický faktor ;) viz. i bod 3 níže, kde by se třebas zabili dvě mouchy jednou ranou.
Jeden z adminů psal, že logicky se vyplatí z hlediska úspěšnosti prodeje vystavit na 14 dní, aby to mělo šanci vidět co nejvíce lidí. Někdo zas jen využije toho, že sebvětšinou stejně přihazuje až v posledních dnech.

Takže můj návrh: Inzeráty by zůstaly jako teď jen by se kupovaly jako "inzerát na 3,5,7,14 dní" a pak třeba i balíčky výhodněji, ale daly by se kupovat i po jednom (z měšce jako teď).

Když bude pevná cena za inzerát a bude se navíc odvíjet od délky trvání (doby na kterou ho chci vystavit) tak:

1. Bude to dobrovolné

2. Asi z toho často budou ZH mít víc než 2% (dle ceny inzerátu a výsledné částky aukce / "kup teď "

3. Prodlužování aukcí se okamžitě stane bonusem pro všechny včetně jeho odpůrců (a já jsem velký odpůrce) 

4. ZH dostanou finance ihned při zakládání / koupi inzerátu a tudíž dostanete prostředky i když se neprodá (ti co točí dokola KS) 

5. I sám prodejce si může zvolit kolik za daný inzerát zaplatí dle jeho pohledu na poměr cena / výkon

6. Odpadne psychologický faktor dvojitého placení

K tomu všemu samozřejmě zachovat to co tu už teď je - inzeráty zdarma za obsah, registraci, ověření čísla atd. 
To jsem naopak hned v mém prvním příspěvku pod oznámením změn chválil.
V podstatě by se jen vyměnila provize za pestřejší nabídku v sekci "dokupování inzerátů" a upravily by se ceny.

A podle slov adminů, ti co se chovají "korektně" si v podstatě nebudou muset inzeráty ani nijak moc dokupovat a nebo za dobu než je stihnou spotřebovat mohou nahrát nějaký obsah a získají další zdarma, a tudíž ty to postihne minimálně nebo vůbec.... A velkoprodejci si, když si to spočítáte, budou muset začít každý rok dokupovat inzeráty už někdy koncem ledna / v únoru.

Pokud by to bylo takto, tak podle mého odhadu by se stalo buď:

1. Velkoprodejci odejdou a ZH a ti kterým vadí vyhrají (protože to je přece hlavní důvod proč se to dělá). Mě třeba v bazaru vadí jen Artcore a to ještě čistě kvůli jeho repertoáru.

2. Velkoprodejci usoudí, že i tak je to pro ně výhodné (a dle počtu jejich hodnocení mají odběratelů dost) a stanou se tak pro ZH celkem stabilním zdrojem financí. ZH (a uživatelé tím pádem také) vyhrají.

Jak by toto bylo náročné na práci oproti tomu co se dělá teď netuším, z této stránky do toho vůbec nevidím, to říkám hned narovinu :)

2.7.2020 07:47:49 | Upraveno autorem (porovnej)

Je mi to jedno
Napadlo mě, že by se mohlo zpoplatnit znovuvystavení inzerátu (za předpokladu, že by tu ta funkce byla).

Možná by se dalo ještě nastavit, aby třeba inzerát na stejnou hru šel vystavit zdarma třeba po dvou třech měsících. Nebo že by inzerát na stejnou hru (bez ohledu, jestli jde o znovuvystavení), pokud bude vystaven dříve než ten limit, byl prostě zpoplatněn. Takto by vlastně třeba uživatel mohl zdarma vystavovat stejnou hru třeba čtyřikrát do roka.

Zatím to jsou jen nástřely, dá se s tím pracovat dál (znovuvystavení by se nepočítalo do limitu inzerátů, protože by bylo zpoplatněno už tím znovuvystavením apod.).

2.7.2020 09:47:29

Podvody u aukcí
Jak moc velký problém jsou podvody u aukcí?

Jde o to, že oproti velkoprodejcům to zasáhne finančně všechny (přičemž platí, že 10 inzerátů = prodej za 2500 Kč z pohledu nastavení poplatků). Proto odhaduji, že podvody u aukcí musí být zákonitě mnohem větší problém, než se nám (nebo aspoň mně) tady může zdát. Dají adminové nějaká čísla? :-)

3.7.2020 08:34:23

Vybíráme z Bazaru

Game Of Thrones The Card Game + Kings Of The Storm
Game Of Thrones The Card Game + Kings Of The Storm
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas