Záložky v profilu hry

Přesouvám sem diskuzi, která vznikla jako vedlejší produkt Havelockova návrhu ve vlákně Bazar: Návrhy na změny k lepšímu.


-------------------------------------------------------------------
Behe: Místo je omezené

Pokaždé, když tu čtu důvody, proč něco nejde udělat, valím se smíchy po zemi. Ty důvody jsou tak laciné, že tomu nemůže věřit snad nikdo... bohužel, tohle je jeden z důvodů, na který ZH dřív nebo později dojedou.

7.4.2019 17:18:23
-------------------------------------------------------------------
Onas:

Otazky by mely byt spojeny s dizkuzi, to deleni je umele. A nejen ze je zbytecne, jeste jde proti uzivateli, ktery musi u hry prokliknout dve zalozky, kdyz hleda nejakou diskuzi.

7.4.2019 16:53:07
-------------------------------------------------------------------
Havelock: Wolfsen

Z mého pohledu (a to zdůrazňuji):

# Jedna záložka by se tam ještě vešla :)

# Recenze a Videa jsou zbytečně dvě. Stejně je osobně téměř nevyužívám. Kdyby se spojily ještě společně s Novinkama do jedné s nějakým obecným pojmenováním (plácnu třeba Média, nebo Napsali o hře apod.), ušetřilo by se místo.

# Hraní je podle mě zcela zbytečná položka. Chápu, že tam je použito spousta dalších mechanismů, jako statistiky atd., co je pro Ondru nejspíš něco jako vlastní dítě, takže zbavit se ho chtít nebude. Záložka Nej.. by taky ztratila asi třetinu obsahu a věřím že pár hráčů se najde, co ZH používají pro zaznamenávání svého herního času, ale statistika složená z jednotek údajů je stejně objektivně k ničemu, a tak tedy slouží jen pár jedincům. Stačí se podívat jak moc používaná záložka to je. U každé známější hry je za celou dobu pár zápisů z hraní a to ještě u her, po kterých dnes už pes neštěkne (myšleno v nadsázce). Já osobně ji používal v době, kdy jsem byl takový ten nadšený naivní začátečník a potřeboval si vyprázdnit literární střevo. Teď mě to osobně vůbec nezajímá. Své dojmy stejnak každý píše do diskuze.

# Otázka je taky smysluplnost rozdělení Diskuze a Otázek. Kdyby se to spojilo a Otázky byly podsložkou Diskuze, nezlobil bych se. Nicméně do architektury webu vůbec nevidím a ani nevím, jak složité by takové změny bylo implementovat.

7.4.2019 16:38:09
-------------------------------------------------------------------
Wolfsen: Rychlá reakce - Havelock

Nedávno jsem s Diem probíral možnost přidat novinky o hře do profilu hry.
Bylo to zamítnuto s následujícím podle mě rozumným odůvodněním: "U většiny her by taková záložka byla zbytečná a místo je omezeno. Ergo, kterou záložku bys kvůli těm novinkám vyhodil?"

Totéž platí o tvém bodu 1.

------------------------------------------------------------------
Havelock: Nápady

Určitě to tady už padlo, ale tolik příspěvků číst jen kvůli ověření je nad moje schopnosti. Napadlo mě pár vylepšení (nikoliv oprav), které by byly celkem zajímavé v bazaru.

1. Záložka na kartě hry, ve které by byly zobrazeny probíhající aukce této hry.
2. Záložka v bazaru, nebo klidně další filtr, kde by byly zahrnuty probíhající aukce všech her z uživatelova wishlistu.

Líbilo by se vám to taky? Upozorňuji, že to není změna, jen přidaná funkce. Není důvod, aby se loayalisté začli čertit :)
-------------------------------------------------------------------

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák
7.4.2019 19:01:47

reakce
ad místo: na mém širokoúhlém NB tam místo je, na mém mobilu jsou tam tři řádky záložek...

ad recenze vs videa - toto v diskuzi padlo také, ale byl by to krok k znepřehlednění

ad otázky vs diskuze - to rozdělení rozhodně není umělé, problém je, že uživatelé nerozumí tomu, co je otázka a co je diskuze a můj pokus o moderování otázek zhavaroval na mé útlocitnosti banánovat uživatele, kteří moderaci vysloveně sabotovali...

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

7.4.2019 20:11:07

Diskuze x Otazky
Tak si nehrajme na slovicka, ale pokud to uzivatele "nechapou", pak by clovek rek, ze je to zbytecne, duplicitni a v dusledku uzivatele obtezujici, jak jsem psal puvodne.

A ve finale maji problem i admini, vlastnici a dalsi, kteri marne hledaji misto pro uzitecnejsi zalozky...

7.4.2019 21:48:40

@Wolfsen
Způsob přesunu části vlákna do jiné diskuze je tady na Zatrolkách tedy úplně na palici. V jiných diskuzních fórech se to běžně přesouvá do nového vlákna jako plnohodnotné diskuzní příspěvky a ne jako zgulášený nepřehledný souvislý kus textu složený ze všech přenášených příspěvků. To opravdu nejde datově přenést tak, aby ty původní příspěvky jen patřili k jiné hlavičce tak, jak je to všude jinde v diskuzích na netu běžné?

8.4.2019 00:56:31

...
Jasný důkaz toho, že adminům zoufale chybí funkce a jakékoliv pravomoce - chápu, že diskuze nebyla postavena na nějakém hotovém diskuzním modulu typu phpBB a pravděpodobně si někdo dal tu práci a napsal to celé před lety na koleni od základu, ale opravdu místní diskuze bohužel zjevně postrádá zcela základní funkce a to jak pro adminy, tak pro přispěvatele (např. upozornění na odpověď, filtr nových zpráv apod.). Je to škoda...
———

Abych nebyl OT:
Web je překvapivě responzivní = zobrazení je aktivně optimalizováno pro různé rozlišení a proto je např. “vybíráme z aukcí, nejnovější otázky...” jednou úplně vpravo a jindy úplně dole.
Velmi podobně a elegantně lze řešit problém se záložkami v profilu hry = na velkém monitoru to bude mít jinou formu, než na malém mobilu.

Jinak záložku Otázky využívám a má smysl - ale občas i v ní je problém se zorientovat vzhledem k občas nešťastným nadpisům...


8.4.2019 02:41:50

názor

tem tenchnickým vecem nerozumím ale otazky / diskuze byl jeden z tech lepších kroku tohoto webu. Hrani je zbytené, mozna jako záložka v profilu hráce to by to melo význam ale u stranky hry je to o nicem.

8.4.2019 08:45:04

paladin91, Kren +1
Sdílím názor Paladina.

Jako, že je někdo s prominutím dement a přestože je separátní panel (záložka) otázek, zeptá se v diskusi a ještě stylem "pravidla" (jakožto nadpis diskuse), kde vychrlí 4 nesouvislé dotazy, tak je holt dement. Hloupější je mu na to vůbec reagovat jinak, než odkázáním do otázek, kde má položit každý problém zvlášť.
A pokud se na toto nebude tlačit, pak to uživatelé nebudou respektovat a celý panel otázek je k ničemu, protože tam nebudou hledané odpovědi :/

Křen má pravdu v tom, že admin musí mít možnost takto dementně založenou diskusi buď uzamknout s nasměrováním uživatele na správnou cestu, nebo rovnou přesunout kam to patří. Ale jako celé vlákno.

Že Zeus nemá dech na psaní podobných nástrojů chápu, ale s takovou se mu to tu pomalu přetaví v pouhý bazar a seznam her...

8.4.2019 09:10:36

Členění vláken
Nebál bych se inspirace odjinud, například na BGG mají sekci Fóra (česky klidně diskuse) a v ní kategorie jako Pravidla, Strategie, Obecné a kdesi cosi, těch kategorií tam mají imho zbytečně moc, ale proč si nevzít co dává smysl.

To, že by admin měl být schopen vzít nějaké vlákno a celé ho šoupnout kam patří je samozřejmost a nelze než souhlasit. Ostatně bez toho je celé moderování taková trochu parodie.

8.4.2019 09:22:25

Odkaz na filtrování v bazaru
Wolfsene, domnívám se, že Havelockovi nejde nutně o to, aby se do profilu hry přidala další záložka, na čemž jste se zasekli. Patrně by se chtěl z profilu hry dostat na filtrování v bazaru. Ideálně tak, aby ještě před prokliknutím věděl, zda filtrování nějaké položky odpovídají.

Navrhuji to přidat na řádek s hodnocením (+ počtem), vlastníky (sem by též bylo praktické přidat jejich počet).
Nebo se to může přidat na řádek se sdílením: Sdílej: Facebook (sdílení na Google+ se nejspíš stejně může vyhodit), Nakupuj: Bazar.
Nebo jako další tlačítko. Hru mám, Hru chci, Hru koupím.
Nebo něco, co nejlépe pasuje do tak trochu tajemné vize vývojáře.

Mohl bys, prosím, předat takto modifikovaný návrh na změnu?

A když už bude v těch opravách, mohl by nahoru na stránky s otázkami napsat krátké vysvětlení, jaké dotazy patří do diskuse a které do otázek.

Díky.

8.4.2019 10:25:20

Vybíráme z Bazaru

ISS Vanguard: Close encounters - sleva, čti detail
ISS Vanguard: Close encounters - sleva, čti detail
Akt. cena: 1600 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas