Stručný výpis otázek a odpovědí

Bylo by možné udělat nějaký jednoduchý opis otázek a odpovědí ke hře? Jednoduchý ve smyslu přehledný, obyčejný, textový opis, kde by byla otázka, odpovědi na ní, další otázka.... Jako příprava na hru mimo internet, nebo jako příliha k pravidlům do krabice. Buď vše k jedné hře, nebo s možností výběru konkrétních otázek pomocí zaškrtávátek (checkbox).
Shledává takovou myšlenku jako užitečnou i někdo další?
9.7.2020 15:35:41

MEGAFAQ
Spousta her na BGG má udělanej MEGAFAQ s přehledem většiny otázek a odpovědí k dané hře. Obvykle i s linkem na původ odpovědi.
A to mi přijde hodně užitečné. Mít to hezky koncentrované na jednom místě a nehledat to po celým fóru.

9.7.2020 15:45:57

Otázky a uživatelé
Přesně z tohoto důvodu jsou z diskuzí vyčleněny otázky.

Bohužel uživatelé nečtou anebo nerespektují pravidla jejich kladení a odpovídání na ně.
Pak z toho vzniká nepřehledný mišmaš.

Samozřejmě nikomu se nebrání, aby vlákna otázek prošel a vytvořil z nich soubor. I na bgg to, předpokládám, dělají uživatelé. (U některých her tady i tam také vydavatelé.)

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

9.7.2020 16:17:00

Wolfsen
Používá tu sekci otázky reálně většina? Osobně bych řekl, že asi ne, a to už tu je docela dlouho. Nebo se mýlím?

9.7.2020 16:30:52

BMAJTZ, Wolfsen
Sekce "otázky" je relativně čerstvá (nevím kolik let), ale i tak, se najdou jedinci, kteří neumí číst a namísto "otázky" kliknou "diskuse", tam založí vlákno (typicky pravidla) a nasypou tam třeba 5 - 10 dotazů najednou do jednoho příspěvku. Myslím, že už jsem i viděl dotaz na něco, co bylo ve správné sekci zodpovězeno.

@Wolfsen: K tomu bych čekal, že přistane napomenutí admina, vlákno bude zrušeno, nebo uzamčeno s odkazem na příslušnou sekci.

Nebudu hledat odpovědi v diskusi, to bych z toho dostal psotník. Ale postrádám primitivní opis otázek a odpovědí na ně v příslušné sekci... Něco jako "select otazka.text, odpoved.text from otazka join odpoved on odpoved.otazka_id = otazka.id order by odpoved.CelkemPalcu descending" :)

9.7.2020 17:08:17 | Upraveno autorem (porovnej)

Otazky

Celkom často, keď vidím otázku na pravidlá v diskusii , tak sa snažím užívateľa napomenúť a poslať ho s tým do otázok z dôvodu, že presne nemám rád takýto bordel, keď človek niečo hľadá a často som nakoniec napominaný ja, že čo si to dovoľujem :). Tiež to robia užívatelia, ktorý sa zaregistrujú v deň keď tu otázku na pravidlá napíšu do diskusie. Takému človeku povieš co?

9.7.2020 17:43:05

Moderování otázek
Jeden čas jsem se otázky snažil moderovat, ale vzhledem k tomu, že někteří experti si z mých adresných připomínek zaslaných SZ nic nedělali či dokonce to, co jsem smazal, znovu doplnili a já neměl morální sílu banovat je kvůli "hloupých otázek", tak jsem na to brzy rezignoval.

Takže naprosto chápu JAHMANa, jak se cítí a děkuji mu za jeho snahu.

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

9.7.2020 18:35:55

Upvoting
Moderovani neni silach jednoho cloveka.
Vetsinou dobre funguje "upvoting" (ale i downvoting) - tj. komunita sama oznacuje, ktera odpoved je "spravna". Odpovedi jsou pak razeny od nejlepsi po nejhorsi.

Viz. napr. https://stackoverflow.com/

13.7.2020 10:28:27

robkin
Tady jde ale o jiné moderování a to o to, že uživatel není schopen rozeznat (ani na základně dost návodných instrukcí), jestli jeho příspěvek patří do sekce Diskuze, nebo Otázky.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

13.7.2020 11:12:27

@Kew
Problém není v uživatelích, ale v tom, že diskuze není strukturovaná s rozumnou standardní vyhledávací a filtrovací funkčností a rozumnými moderátorskými nástroji.

... ostatně filtrovací a vyhledávací funkčnost je obrovskou a základní bolestí celých zatrolených her počínaje katalogem přes diskuze až po bazar. Kdyby se udělal pro Zatrolenky pořádný vyhledávací a filtrovací engine použitelný ve všech oblastech Zatrolenek namísto takových ptákovin, jako je ta nová bazarová katastrofa, tak vám namísto kritiky všichni uživatelé postaví slavobránu.

13.7.2020 11:28:34

kren
Neboj, úpravy ZH rozhodně neustaly. Ale to, že lidi neumí číst, mi nevymluvíš. Koneckonců se to každoročně dozvídáme i z médií po uveřejnění výsledků státních maturit.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

13.7.2020 11:35:16

Diskuze versus otázky
Problém je ten, že lidé navštěvují stovky různých webů a chovají se standardně, jak mají naučeno. Takže pokud vlezu na nějaký web a chci se ostatních uživatelů na něco zeptat, tak první co hledám a do čeho vlezu, tak je diskuze a v 99% nečtu nějaké elaboráty, jak se co má používat a chovám se intuitivně. Takže vlezu do diskuze a zeptám se v diskuzi. Sekce "Otázky" bývá na většině webů administrátorský výcuc z nejčastěji se opakujících dotazů - tedy FAQ.

Snažit se, aby se uživatelé na konkrétním webu chovali jinak než mají naučené a na co jsou zvyklí odjinud tím, že jim popíšete, jak se mají chovat je marná a zbytečná snaha.

13.7.2020 12:27:17

@kren
To s tebou krene uplne nesouhlasim. Uvedu hodne velky extrem, takovym je treba forum nejakeho linuxu, treba kernel. Uprimne tam si dovoli napsat jen ti nejotrlejsi drzouni, protoze jinak dostane takovou sodu s odkazy, jestli si precetl to a tamto a ono? A pokud ne, tak co tam pleveli a otravuje, kdyz nic nevi. Samotny Linus Torvalds je prosluly svym "chovanim" vuci ostatnim "cucakum".

Jsou i jine fora, kde je prvni vlakno casto jak se mas chovat. A jakmile toto porusis, tak ti smazou prispevek, presmeruji atp. Tu si myslim, ze jsou admini shovivavi a poprosi, vysvetli a stejne si nekteri mysli, ze maji pravdu a razi si svoje. Jak psal Wolfsen. A co s tim potom?


Edit:
Jinak teda jeste v jinych forech mas vlakno a tam onen prvni prispevek, jak se chovat. Tu mas u hry ruzne kategorie a jakozto smyslejiciho uzivatele by me asi mohlo napadnout - hm, diskuse, otazky??? - a mozna bych se i podival, co to otazky jsou a potom se treba rozhodnul nebo bych patral, jaky je rozdil.

13.7.2020 13:54:36 | Upraveno autorem (porovnej)

@Vojtech Musil ano máš pravdu ale ...
... jak se chovat v diskuzním fóru je všude plus mínus autobus stejné, takže to taky moc nečtu a mám zato, že podobně se chová většina lidí. Pokud jsem slušný, do předmětu diskuze napíšu jednoznačnou identifikaci problému, pozdravím a zeptám se slušně, nepíšu velkými písmeny, nepíšu komerční sdělení, tak se z 99% do pravidel většiny diskuzí strefím.

Tady je problém, že otázky jsou odděleny od diskuze, což je dvousečná zbraň - správná myšlenka, aby otázky byly snadno dohledatelné vede na druhé straně k tomu, že si lidi nevšimnou, že je to součástí diskuze.

13.7.2020 14:18:37

@kren
Neumim to za sebe posoudit, ale v kolika pripadech se toto deje? Kdyby to byly stovky pripadu. Tech par pripadu se tu snazil Wolfsen resit, jenze problem je, ze ho dotycni ignorovali.

Cili i presto, ze tu mas mechanismus, tak ho lidi zignorovali. To mi prijde, ze muzes mit sebelepsi system, ale kdyz jde nekdo hlavou proti zdi, tak je to problem.

Nicmene me se ty otazky od zacatku moc nelibili, bo mi to prislo dost podobne jako diskuse - da se rict, ze to je podkategorie nebo lepsi struktura diskusi.... Mozna lepsi nazev by pomohl.

Ale jak jsem psal, pokud jde nekdo hlavou proti zdi, tak muzes delat co chces a nevyresis problem.

13.7.2020 14:46:33

Joe

Ad otazky...
Pomohol by bud lepsi nazov, alebo zlucenie Otazok a Diskusii s tym, ze by pod tou jednou kategoriou boli oddelene (s kratkym popisom) "Otazky ku hre" a "Diskusia ku hre".
---------------
Prekladateľ Joe

13.7.2020 15:17:11

@Joe
Souhlas

13.7.2020 15:45:24

Pokud chcete, aby se někdo choval důsledně tak ...
... ho k tomu musíte donutit. Tedy třeba při přidávání nového diskuzního vlákna povinnost zaškrtnout některou volbu třeba:
- Otázka k pravidlům
- Chyby a errata
- Obecná diskuze ke hře
- Dojmy ze hry
atd.

Pak už bude jednoduché takto rozčleněnou diskuzi příslušně zobrazit v menu.

... a ještě by bylo dobré nějak výrazně vzhledově oddělit v sekci "Kde se diskutuje) katalogovou diskuzi (ke konkrétní hře) a obecnou diskuzi (napříč deskoherním i nedeskoherním světem).

13.7.2020 15:50:49 | Upraveno autorem (porovnej)

kren
To oddělení sekcí v Kde se diskutuje podle mě už celkem dobře funguje i teď - názvy odkazů jsou podle mě dostatečně výmluvné (většinou nemám problém poznat, co je hra a co obecná diskuze). A pokud chci chronologické řazení (což chci, protože mi pomáhá kontrolovat, co už jsem viděl a co ještě ne), tak by to rozdělení na dvě sekce (tak jak si ho představuju - tedy na dva bloky seřazených odkazů) naopak ještě zhoršilo.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

13.7.2020 17:06:31

Rozdelenie
Keď som začal kedysi dávno navštevovať ZH, tiež mi neprišlo úplne jasné, prečo je "Diskusia" a "Otázky", a aký je v nich rozdiel. Nepríde mi to príliš logické. Diskusia je oznamovacia, a pýtať sa môžem len v otázkach? A v čom sa líši "Otázka" k hre, a otázka v diskusii k danej hre? Atď...

Mne sa páči systém BGG - diskusné fórum je jedno, ale má podkategórie "všeobecné", "pravidlá", "varianty", "recenzie", "session" (report) a pod. A hneď je jasné, o čom ten príspevok je. A je jedno, či je to otázka alebo diskusia, ale je jasné, že sa napr. týka pravidiel. Preto mi je dodnes nelogické, že je záložka "recenzie", ale dojmy už musia byť v diskusii. A keď sa chcem spýtať na dojmy, môžem to dať do Otázok, alebo to musí byť v Diskusii?

Prikláňal by som sa k celkovej zmene, a k implementácii iných kategórii v diskusii, ale holt, toho sa asi tak skoro nedočkáme.

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

13.7.2020 17:25:18

Strucne FAQ a nikoliv diskuse
Podle mne to co je nametem prispevku je asi trochu nekde jinde nez "diskuse".
Pozadavkem je jednoducha tabulka "otazka, odpoved" popr. zdroj odpovedi (pravidla, oficialni FAQ, BGG, diskuse...).

Je mi jasne, ze uplne samo to nevznikne, ale obecne nevidim velky rozdil mezi nahravanim obrazku a sepisovanim FAQ (dokonce bych rekl, ze kazda zodpovezena otazka ve FAQ je daleko cenejsi nez dalsi zbytecny obrazek u hry).

Klidne by to mohla dalsi zalozka u hry, do ktere by mohli uzivatele FAQ pridavat a dostat za to body jako motivaci a odmenu.

13.7.2020 18:00:41

.
robkin> ano, jsme už trochu offtopic

Cardinalle> Stačí zkusit vložit Otázku. Systém ti řekne toto:

1. Vytvoř, prosím, samostatné vlákno pro každou jednu otázku.
2. Vlákno pojmenuj stručně, ale tak, aby bylo zřejmé, na co se ptáš.
3. Otázky slouží k zodpovězení nejasností, na které je jednoznačná odpověď. Pokud by měla být odpověď subjektivní (např. na otázky typu "Jak se vám to líbí?", "Jakou taktiku používáte?" apod.), použij, prosím, diskuzi.

Máš pocit, že na dojmy se teda máš ptát otázkou?

Systém na BGG se mi taky líbí a třeba k němu výhledově dojdou ZH taky. Byť se vám to zvenku nemusí zdát, tak se poslední rok vnitřnosti ZH hýbou oproti předchozímu stavu raketovou rychlostí (snad to nezakřiknu), jen to trochu potrvá, než se dostaneme i k těm vnějším věcem (byť je i na ně solidní lobby v adminském týmu). Vím, že slibem nezarmoutím, vím, že část to přejde mávnutím ruky, ale už i já pomalu začínám věřit tomu, že by se v rozumné době mohly vyřešit některé letité neduhy ZH - a to je co říct.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

13.7.2020 18:11:06

@Kren
"Pokud chcete, aby se někdo choval důsledně tak ...

... ho k tomu musíte donutit. Tedy třeba při přidávání nového diskuzního vlákna povinnost zaškrtnout některou volbu třeba:"

Tak teď si me pobavil maximálně, já s tím tvrzením nemám problém, ale už vidím, jak konkrétně ty budeš reagovat, až budeme uživatele k něčemu nutit. :)))

Leda bychom si nejdřív zašli pro přesné instrukce jak to má vypadat, pak by to počítám mohlo projít, jinak běda nám. :D

13.7.2020 18:42:27

@Kew, @robkin
@robkin - ani nie sme offtopic, pretože je pravda, že sa nedá tak ľahko dohľadať, ktoré vlákna sa týkajú pravidiel. Môžu byť pomiešané aj v "obyčajnej" diskusii.

@Kew - ja už za tie roky tak nejak tuším, na čo sú Otázky a nacčo je Diskusia. :) Ale je to veľmi neintuitívne, a ako píše kren - funguje to inak než na iných weboch.

Celkovo mám pocit, že ZH trpia tým, že dizajn riešení robí programátor. Neberte to prosím v zlom, ale je dôvod, prečo v IT biznise existuje niečo ako "Solution Design", na ktorom pracujú hlavne Solution Manageri, alebo Design Manageri. To sú ľudia, ktorí rozumejú potrebám koncového zákazníka a navrhujú riešenie, ktoré bude v prvom rade užívateľsky prívetivé, funkčné, a prehľadné. Programátori potom to riešenie už "len" naprogramujú, aj keď to "len" nie je veľmi na mieste, pretože programovanie je tá najnáročnejšia časť.

Lenže najhoršie je, keď sa zvolí riešenie, ktoré zaberá najmenej času práve programátorovi. To v praxi zvyčajne znamená, že čím menej času s tým strávi programátor, tým viac času s tým strávi každý užívateľ, a presne takýto pocit mám zo ZH. Ja chápem, že Zeus to robí zadarmo a vo "voľnom" čase, a ja si to veľmi cením. Takisto robím návody vo "voľnom čase", a viem, ako málo ho mám. Ale ak sa majú ZH posunúť niekam vpred (a to si my všetci tu želáme najviac!), možno by už vážne stálo za úvahu brať na zreteľ aj potreby užívateľov, a občas sa nás spýtať, ako by sme si predstavovali funkčnosť niektorých prvkov.

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

13.7.2020 19:39:02

Cardinalle
A proto jsem ti napsal, že se mi BGG řešení taky líbí. A proto jsem taky psal, že věci se hýbou. Sám píšeš, že už tu nějakou dobu jsi a že už když jsi přišel, Otázky tu byly. Tzn. není to novinka, kterou jsme vymysleli letos. Je to věc, která se zavedla dřív, aby se zjednodušil systém diskuzí (resp. aby se mu ulevilo a část témat se přelila jinam a jako vedlejší efekt se pokud možno už nedublovala). Ale to neznamená, že kategorie nemohou přibývat, nebo že se celý koncept nemůže změnit.

Zásadní problém, který už tu zazněl, je, že tíha programování je na Diovi. Takže to trvá. Ale tím, že se tu už celkem dost lidí stará o ty ostatní věci, tak webu stabilně přibývá obsah a Zeus se o to víc může starat o zprovozňování věcí, na které ho upozorníme my (admini), nebo uživatelé (prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo diskuzí tady, které když už nepřečte on, tak přečteme právě my a dále je tlumočíme).

Snad mě Zeus nezakousne, když řeknu, že momentálně máme "na stole" mimo jiné třeba balík námětů k vylepšení systému soukromých zpráv a plánujeme se tomu věnovat koncepčně. Je to téma, které uživatelé taky nadhazovali a zasloužilo by si pozornost. Neřeknu v tuto chvíli, jestli přijde na řadu za týden, nebo za měsíc, momentálně Zeus přidává funkce související s měšcem a s bazarem, jak už zaznělo i v diskuzích tady. A neslíbím ani to, že před každými úpravami se budeme ptát uživatelů, co a jak by chtěli. Spíše ne - jednak sbíráme náměty průběžně, jednak jsme sami uživatelé a máme své nápady a jednak by se stejně nikdy nedalo zavděčit všem.

Máš pravdu v tom, že dřívější řešení byla více šitá na míru "rychlé konstrukci". Ale tím, že teď už to neřeší jen Zeus stylem "aby se něco naprogramovalo" a docela dost mu do toho kecá tým dalších lidí, který všechny ty "fíčury" prakticky potřebuje používat, si nemyslím, že je potřeba na každou změnu zakládat "celo-ZH" anketu.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

13.7.2020 20:00:12

@Miner
Jsi příliš vztahovačný a emotivní. Admin by měl být spíš věcný.

13.7.2020 21:49:51

Vybíráme z Bazaru

Istanbul
Istanbul
Akt. cena: 1 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas