Schvalování nových souborů - ADMINI ?

Zdravím,

chtěl bych se zeptat, jak často se schvalují soubory, čekám na některé měsíc a stále nic, prosím nějakého admina o vyjádření
6.2.2019 22:12:12

Obrň se trpělivostí ...
... a zvykni si na dlouhé čekací lhůty.

6.2.2019 23:09:51

důvod ?
důvod ?

7.2.2019 14:15:41

@MistrYpislon
Až tady budeš dýl, tak to pochopíš sám. Kdybych ti to tady začal vysvětlovat, tak bych tady zase byl za hatera. Obecně ti musí stačit, že se zde pravidelně střídá období kdy správce a admini web opečovávají a odpovídají na dotazy s obdobím, kdy na to prdí a nereagují na jakékoliv připomínky.

Že admin, který má danou oblast na starosti, má výpadek se stát může, ale chybí tady jakákoliv zastupitelnost adminů a správce nereaguje vůbec na nic, takže buď to přijmeš nebo se budeš jen zbytečně rozčilovat.

7.2.2019 14:49:50 | Upraveno autorem (porovnej)

Tak tak
Já už sem žádné obrázky a jiné věci dávat nebudu, postrádá to smysl, když se to tu "možná" objeví za dva měsíce :) Škoda, docela oblíbený web u nás myslím a takto zaostává..

7.2.2019 16:13:04

...
admini umřeli.

7.2.2019 20:24:41

Důvod?
Nabídnu pár možností:
a) admini se rozhodli, že se na nas vykašlou. Zejména aby dali prostor pro kreníkovi, aby tu mohl napsat pár svých oblíbených konstruktivních připomínek
b) admini si dali pauzu aby naštvali celý svět a odradili všechny ostatní od toho aby něco dělali. Tím do budoucna nebudou už mít tolik práce a úspěšně tak server zavedou do záhuby.
c) admini jsou normální lidi, dělají to dobrovolně a bezúplatně a občas zřejmě taky žijí reálné životy, kdy jim nezbývá čas na ty virtuální. Třeba jeli lyžovat, nebo jsou na deskoherní akci... a nebo manželku v porodnici... co já vím.

Zkuste hádat. A až zjistíte, že C je správně, zkuste místo trolování a zvěstování konce světa a serveru se pro změnu zamyslet jestli by naopak nestálo za to naopak pro server něco udělat. Sám se stát adminem. A nebo prostě jen vysvětlit těm věčně nespokojeným lidem, že nemají "nárok" na to, aby tu admin fungoval 24/7, ba dokonce nemají nárok vůbec na žádného admina. Prostě server bude jen takový, jaký ho dobrovolníci kolem serveru udělají a jaký obsah do něj nahrají.

7.2.2019 21:35:28

@robkin
Jsem adminem na jiných webech. Výpadek se může stát to je pravda a je to běžné, ale jinde funguje vzájemná zastupitelnost. Tady je to tak, když z nějakého důvodu má admin výpadek, tak mají holt všichni smůlu.

7.2.2019 23:04:35

robkin
Jsi vtipný, na schválení souborů se čeká týdny, protože admini nepracujou 24/7. Jako opravdu je potřeba mít tři lidi na plný úvazek, co pojedou na směny, aby stíhali schvalovat soubory? To jich musí být stovky až tisíce každy den. To asi ne, viď?

Předpokládám, že to byla nepovedená hyperbola. Tak to vynecháme a zkusíme teď na vážno.

Čí je rozhodnutí, že každý soubor (obrázek, novinka, video, článek) musí být schválen?
Proč každou činnost musí dělat jeden člověk a ještě se tu o tu nevděčnou roli admina musí pomalu prosit?


Nechce se mi věřit, že bys myslel vážně, že absurdní stav, který na ZH vládne je chyba uživatelů. Co by podle tebe měli dělat? Nechodit sem? Nevytvářet užitečné materiály? Nebo držet hubu a krok a neřešit jestli upload jejich souboru trvá den nebo týden nebo měsíc?

7.2.2019 23:32:07

Miner
A co je teda řešení? Neustále trolovat, a těch pár adminů co se tu snaží udržet nějaký standard neustále prudit (viz. třeba téma schvalování obrázků)?
A nebo i kdyby ve vší slušnosti probírat stále dokola totéž, že "nejsou lidi"?
To je přece k ničemu...

Můj názor je ten, že by adminů mělo být více. V tom jediném se shodnu s krenem - zastupitelnosti. Rozdělení práce.
A k tomu jsou potřeba lidi. DOBROVOLNÍCI. Někdo kdo to bude dělat. Proto říkám, že jestli pro to lidi mohou něco udělat... tak stát se adminem.

Ale bohužel tady admin nemá žádnou váhu. Admin je tu póvl, který serveru jen škodí. Kdyby tu nebyl, bylo by nám líp.
Když Kew jako admin napíše do diskuse... všichni jedou dál, je jim to úplně jedno.
Když Špatňák jako admin smaže někomu jeho nádherný obrázek, bez kterého se svět neobejde a někdo přijde o body, je to ... konec světa. Děkujeme odejděte.
Když Mindlesheep k bazaru napíše, že pravidla jsou jaká jsou... nevadí... stejně můžeme řešit PSHB donekonečna.
Když se chvíli neschvalují soubory... Založí se několik topiků a do všech trolové hned začnou přidávat dobré rady, jak to nemá cenu, že nic nefunguje...

A i když se náhodou v té hromadě sraček (shitstorm) objeví nějaký dobrý nápad, jak něco zlepšit ... Tak se stane co? Vůbec nic, trolové to zadupou do země svojí demagogickou diskusí, oni musí mít poslední slovo, a mají svojí jedinou pravdu... A melou to tak dlouho dokola až se jakákoliv diskuse vytratí a všichni ostatní odpadnou. Takže žádný podnět pro zlepšení se opět nekoná, protože se to nikomu nechce ani číst, natož v tom hledat tu jednu větu, která by přinesla to zlepšení.

Edit: To co já vidím jako řešení je právě to, že adminů bude dostatek. Z řad lidí. A budou mít určitou váhu a pravomoce. Jinak to nikdo dělat nebude...

8.2.2019 09:55:32 | Upraveno autorem (porovnej)

Řešení
Řešením je samozřejmě inovace systému. Tvůj návrh nic neřeší, možná se přídáním admina na chvíli situace vylepší, ale i novej admin časem odpadne nebo se může nahromadit ještě víc souborů (obrazků, článků atd...) a budem tam kde jsme byli a pak tu zase budeš povídat, jak potřebujem víc adminů.

Já říkám, že víc adminů není potřeba, je potřeba racionalizovat jejich úlohu. Ty jsi mi nepřekvapivě neodpověděl na jedinou otázku, místo toho radši veděš nějaký paralelní monolog, kde mícháš hrušky a jabka.

Jaký má smysl, že tu někdo musí schválit každý soubor, článek, novinku, obrázek. Proč uživatelé, kteří dlouhodobě nahrávají kvalitní obsah musí procházet tohle demencí? Dokážeš mi na tohle odpovědět?


A co se týká námětů - to stojí a padá na jednom člověku, sami admini tu deklarujou, že celá sekce Náměty a připomínky je zbytečná, protože jedinej kdo s tím může něco dělat je Zeus, kterej to nejspíš nečte a pokud čte, je mu to fuk a dělá si věci jen podle sebe a na nějaký feeback kašle a to jak od uživatelů tak od adminů. Takže si myslím, že tady brečíš na špatným hrobě.

8.2.2019 10:11:25

@robkin
"To co já vidím jako řešení je právě to, že adminů bude dostatek. Z řad lidí. A budou mít určitou váhu a pravomoce."

ANO V TOM MÁŠ NAPROSTOU PRAVDU, jenže v tom je jádro pudla. Klidně bych dělal za těchhle podmínek admina a určitě by se našlo víc lidí. Jenže jsme zase u toho jediného podstatného problému a tím je Zeus.

- admini nemají prakticky žádné pravomoce
- nemají k dispozici administrátorské nástroje a diskuzní vlákno, kde by se mohli vzájemně domlouvat a mimořádně se zastupovat
- nemají žádný nebo jen minimální vliv na správu webu
- musí schvalovat každý prd, který by za normálních okolností šel zautomatizovat (např opravy už nahrátých pravidel)
- správce webu ani s nimi příliš nekomunikuje a není přístupný změnám
- administrátoři musí být především tým, ale tady je to tak, že každý dělá jen to svoje a nic jiného ho nezajímá, takže když někdo pošle byť i soukromou poštou nějaký návrh nebo dotaz, tak se mu dostane odpovědi "já nic, já muzikant, tohle já nedělám, s tím nemám nic společného, na to nemám vliv". Žádná domluva s ostatními moderátory, žádná porada.

Není se co divit, že za těchto okolností se do administrátorství nikdo příliš nehrne a noví nadšení uživatelé brzy přijdou o iluze.

8.2.2019 10:42:29

No vida konecne diskuse
Veskera inovace je bez diskuze na jedinem cloveku - Zeus.
Duvody, proc na feedback kasle a necte to tady jsem uvedl... Nikdo to tady nechce cist...

To aby nejaky admin urcil, ze nekteri "overeni" prispevatele nemusi byt schvalovani... To je samozrejme "inovace" a melo by to byt v sekci "Namety a pripominky". A nemelo by to zapadnout v hromade nesmyslu. Ja to nijak nerozporuju. Ja rozporuju zpusob, jakym je to tady prezentovano. Jako samozrejme pravda "nekoho". Stejne jako milion jinych "samozrejmych pravd". A oddelit to zrno od plev... v te hromade... To fakt je tezky.

Takze neplacu na spatnem hrobe. Placu uplne na tom stejnem hrobe. Jen ja si adminu vazim, protoze si dovedu predstavit, co to musi byt tohle tady cist a jeste mit chut cokoliv delat.

Mohu jen opakovat: server by si zaslouzil rozumnejsi pripominkovaci system... kam by se ty stripky sebraly/vycistily. Tak aby Zeus nemusel delat vsechno podle sebe a nemusel cist tyhle vyplody tady...

8.2.2019 10:43:33

@robkin
Myslím, že jsi tady už dost dlouho na to, abys pochopil, že je to marná snaha, že Zeus je zvláštní člověk, který na připomínku, že "často prší a je třeba postavit střechu" nezareaguje a za pár dní místo střechy postaví bazén. Takže za takových podmínek ti nikdo administrátorství dělat nebude.

8.2.2019 10:50:44

Mimochodem
Když sem tady adminům navrhoval, aby s něčím šli za Ondrou (Diem), tak mě poslali k šípku, že to je házení hrachu na zeď a jestli mám chuť, ať si za ním jdu sám. Tolik k tomu jak se k tomu staví admini.

A nepamatuju se, že by v poslední době dal Ondra jakkoliv najevo, že to tu čte, že ho zajímá feedback, že zvažuje změny apod..., komunikace nula.

Takže je otázka, jestli má smysl vůbec mrhat časem a energií a jestli to není jízda na mrtvém koni. :)

8.2.2019 11:02:31

Ledy se pohnuly
Překladatelé jako např. otmon, endymion, bacil nebo cauly přece nemusí procházet schvalovacím procesem. Od nich je to vždy super odvedená práce. Pokud se vrátí do týmu Joe, věřím, že to bude zase v pořádku, pokud se tedy bavíme o schvalování překladů.
Chápu, že u nováčků může dojít k nějaké kontrole, ale nemělo by to trvat tak dlouho, aby to dotyčné lidi odradilo od další práce. Zvlášť když se to opakuje již po několikátý měsíc, toto se u konkurence neděje a to má mnohem menší návštěvnost.
Nelíbí se mi zveřejňování anglických pravidel, ale co už nějak to přejdu.
Jinak mám pocit, že např. obrázky nových her nebo fotky se tu objevují v dosti hojném počtu a dotyční odvádí svoji práci velmi dobře.

8.2.2019 19:03:56

Za sebe
Za sebe musím přiznat, že výpadek u schvalování obrázků byl a byl dost dlouhý. 4Q bude vždy problém a do toho se mi na konci ledna narodil syn, takže priority byly jinde. Omlouvám se, ale je to prostě tak. Teoreticky by se situace dala řešit zastupitelností, ale... Už jsme to jednou zkoušeli a nedopadlo to dobře. Jako admin obrázků mám určitou vizi, kam chci kategorii dostat a byť se nehýbu úplně nejrychleji, tak se hýbu. Nejsem si úplně jist, zda dokážu svou vizi vysvětlit. Resp. šlo by to, ale musel by vzniknout podrobný manuál. A pak je otázka proč. Schválit pro vás 30 obrázků ke hrám (denní maximum) je otázka asi 45-90 minut. Docela dost času denně; že? :) Ale na druhou stranu, tolik obrázků více dnů za sebou je jen v případě, že mám výpadek. Pokud se věnuji obrázkům na denní bázi, tak se dostanu na průměr 20 minut/den. A kvůli tomu zase nemá smysl nasazovat dalšího admina - abychom se každý věnoval serveru 10 minut denně.

Co se kontroly obsahu týče, tak já jsem pro. Z mého úhlu pohledu nejde o to, jestli ověřeným uživatelům věříme. Jde o to, že chybu může udělat každý. Jen zrovna u těchto kategorií, jejichž vize je v podstatě finální, by za mě nevadilo, pokud by schvalovatelů bylo víc.

Toť můj názor.

27.2.2019 00:05:09

to fakt musíme čekat 14 dni na hru ?
Návrhy her čekající na schválení

21.2.2019: Drakon - 4th Edition

7.3.2019 08:59:58

přidávání her
Momentálně se stěhuji, počítač jsem včera vybalil z krabic, internet doma, ale zatím nemám. K netu se dostanu jen v práci a tu zas nemůžu přidávat hry. Momentálně mě zastupuje Wolfsen, ale ten má též své práce dost. Za týden dva se snad již budu moct věnovat schvalování her normálně.

Správce katalogu her ZH, Recenzent Deskofobie, KDH Sluj

7.3.2019 11:00:44

dik
hned ma človek lepší pocit. Drižim palce at se internet brzo rozbehne

7.3.2019 14:31:01

@Tharr
Špatňák měl výpadek kvůli dítěti, ty máš výpadek kvůli stěhování ... to samozřejmě všichni chápou, ale nebylo by dobré, aby to příslušný admin avizoval v hlavičce, že taková událost nastává, aby uživatelé věděli na čem jsou a byli trpěliví?

Takhle nikdo neví, co se děje jestli admin umřel nebo na to prdí. Kdyby bylo avízo, že bude něco dočasně (a jak dlouho) mimo provoz, tak by měl admin klid a uživatelé by byli všichni spokojení.

7.3.2019 14:44:04 | Upraveno autorem (porovnej)

@Spatnak
Zdar. Mna by zaujimal viac ten schvalovaci proces obrazkov. Konkretne co znamena ten maximalny denny limit 30 obrazkov. To je tvoj limit alebo limit systemu? A este ak by si mohol priblizit preco by to malo trvat az 90min? To je cca 3min na obrazok. Co vsetko sa kontroluje, zvazuje?

Inak tiez si myslim ze zastupitelnost adminov je pre web do buducna dolezita. A trosku nechapem ze minimalne 2 admini tvrdohlavo odmietaju nejaku pomoc dalsieho cloveka. Hoc len keby na kazdu sekciu boli miesto 1 cloveka 2 ludia tak to vsetko ide ovela rychlejsie a vizia toho ako si to hlavny admin sekcie predstavuje sa da medzi 2 ludmi v pohode vysvetlit. Myslim si ze tu je dostatok mudrych a sikovnych ludi aby to pochopili a udrzali...

Navrh : Ak to je len trochu mozne spravte si prieskum kolko ludi by vam rado s tymi vecami chcelo pomoct, podla mna by sa ich tu naslo na kazdu sekciu minimalne po 5.

22.3.2019 12:33:33

Dufus

Naprosty souhlas

22.3.2019 13:55:31

To fakt musíme čekat 14 dní na hru?
Na BGG je čekací doba na schválení nové hry v katalogu 30 dní. A i když tam mají určitě přírůstek větší, tak tam už to admini jedou na HPP, nikoli ve svém volném čase. Takže asi tak.

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

22.3.2019 16:06:20

14 dní
Zatím čekám na schválení obrázků 14 dní od 8.3.2019, to je v standardní "ZH normě". Nicméně nejásám, ani nepanikařím, jsem od přírody trpělivý. Jen škoda, že takovýto
(někdo by mohl podotknout "liknavý") přístup odradí od tvorby obsahu ty méně trpělivé.

OBSAH je největší deviza ZH, tam prostě nemáte mezi českými deskoherními weby konkurenci. Proč toto neřešíte, a nenaberete adminovské posily jste sice už mnohokráte zdůvodnili, ale je to škoda řekl bych...

22.3.2019 18:53:29

...
Ano, rozumim tomu ze to delate zadarmo a ve svem volmem case. Ale absolutne nechapu proc si tu praci syslite pro sebe, kdyz se tu nabizi spoustu lidi s pomoci. Asi abyste meli meli aliby proc to trva tak dlouho.

22.3.2019 19:17:09 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Pan Prstenu LCG - Stretnuti na Skalbalu CZ
Pan Prstenu LCG - Stretnuti na Skalbalu CZ
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas