Ruseni prihozu v bazaru

Jde zrusit aktualne nejvyssi prihoz, aniz bych mel zadost od daneho uzivatele? Duvodem je vysoky pocet negativnich hodnoceni onoho "kupce", jenz aukce jen prodluzuje a nakonec stejne nekoupi. Pri soucasnem fungovani bazaru to bude znamenat reklamace za strzene provize z prodeje a pocet dostupnych inzeratu.
30.8.2020 15:37:40

Souhlas
Nějak nevím nebo si nepamatuji proč se to vlastně změnilo.
Prodejce se sám mohl rozhodnout jaký příhoz zruší (čí příhoz zruší).
Teď má místo toho nástroj, aby zamezil někomu se jeho aukcí / prodejů účastnit což je v podstatě to samé, ale musí ho (jeho nick) znát/zadat předem. Což neřeší případ výše uvedený - že nechci, aby se účastnili např. lidi s určitým počtem negativních hodnocení, s nulovým hodnocením apod. To aby si lidi prošly všechny uživatele a sepsali si "black list" :D
A pak je pěkně po jednom zadali při zakládání inzerátu :D

Ta původní varianta byla podle mě mnohem lepší (a u mě se tak i velice osvědčila).

30.8.2020 15:58:53 | Upraveno autorem (porovnej)

Tri krát a dosť!
V poslednom období sa v bazáre dejú veľké zmeny, bolo by fajn keby sa vyriešil aj tento problém. V bazáre máme hodnotenia užívateľov, ale nemáme možnosť plošne zamedziť vstup do aukcie pre užívateľov s určitým počtom negatívnych hodnotení. Každému sa môže stať, že urobí chybu, aj dva krát sa to môže stať, ale ak niekto dostane tri a viac negatívnych hodnotení tak to svedčí o nezodpovednosti a zadávateľ aukcie by mal mať možnosť ani tak nie zrušiť prihodenie, ale skôr ako som už spomenul, plošne takýchto užívateľov odfiltrovať.
Dávam na zváženie top menežmentu ZH ;-)

31.8.2020 08:47:44

ruseni prihozu
Ja bych tuto funkci zrusil uplne, zejmena ze strany kupujicich. Prodejce dnes musi za inzerat platit a pritom ma naprosto nulovou podporu, ze strany bazaroveho systemu. Kupujici na druhou stranu ma naprosto libovuli zrusit prihozy a tim "znicit" vystaveny inzerat. Pritom v posledni dobe se tu vyskytuje cim dal vice "beznych lidi" (nechci je nazyvat nejak hanlive), kteri nemaji potrebu udrzovat si nejakou reputaci a jednoduse nemaji co ztratit ani negativnim hodnocenim - prijdou, prihodi, zrusi, neodeberou, smlouvaji...

A solidni prodejce pod tlakem systemu ustoupi i nesmyslnym pozadavkum. A to kvuli obave, ze za inzerat musi stejne zaplatit, pripadne zaplatit za znovu vystaveni, a nebo se obava negativniho hodnoceni... Proste stavajici system sice nuti prodejce platit, ale nedava jim za to naprosto zadnou kontrolu nad prubehem aukce, a ani zadne jine vyhody...

Edit: Ano ja vim, ze tu je bazar-admin, ktery ty nejhorsi pripady muze vyresit. Ale i tak zustava na prodejci "dukazni bremeno", nutnost posilani hromady zbytecnych vysvetlujicich zprav (cloveku co nekomunikuje, pripade druhemu v poradi po zruseni prihozu, pripadne pak adminovi). Dohadovani, ktere se casto vlece tydny - bohuzel nekolikanasobna osobni zkusenost...

31.8.2020 10:42:08 | Upraveno autorem (porovnej)

Rušení příhozu
Prodávající nemusí příhoz zrušit, nemá žádnou povinnost a z případného nezrušení pro něj neplynou žádné postihy, pokud mu prodávající kvůli nezrušení příhozu dá negativní hodnocení, umíme to řešit. Ano, vyžaduje to kooperaci uživatele, ale poradit si s tím umíme.

Já s tou funkcí nemám problém, občas si člověk něčeho nevšimne a přihodí na inzerát na který přihodit nechtěl, sám jsem tu funkci využil dvakrát a v obou případech jsem se omluvil a zdůvodnil proč to chci zrušit a prodávající mi v obou případech vyšel vstříc, jednou mi tedy vynadal, ale byla to moje chyba, tak co už. :)

Každopádně zrušení je nevymahatelné a je čistě na prodávajícím zda ho povolí.

S tím, že zdejší bazar prodávajícím nic nenabízí nesouhlasím, nicméně přesvědčovat tě o tom nebudu, je to tvá volba.

4.9.2020 09:47:41

@junik
Taková možnost tu není. Pokud je tu nějaký problematický uživatel, napište nám přes kontaktní formulář.

Částečně to řeší právě možnost zakázat konkrétnímu uživateli možnost učastnit se tvé aukce. Současně s tím doporučuji používat SafeTrade, kterým se řeší případné problémy platbou.

A za neuskutečněné obchody vracíme jak provizi tak i inzerát.

Obecně jsme ohledně těchto restrikcí opatrní, nechceme, aby zde docházelo k nějakému zneužívání hodnocení v rámci uživatelských sporů.

Našim cílem je mít tu kultivované prostředí, kde se lidé umí dohodnout, radši než vymýšlet restrikce a zábrany pro každou možnou situaci. Samozřejmě pokud by se nějaký problematický jev opakoval výrazně častěji, budume to řešit ať už na úrovni uživatele nebo pokud by to bylo plošné, na úrovni systému.

4.9.2020 09:55:37

Vybíráme z Bazaru

Village attacks - Adam Smith + 5 rozšíření
Village attacks - Adam Smith + 5 rozšíření
Akt. cena: 2999 Kč
Končí za: 9 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas