Ohodnocení pomocí bodů

Zdravím vás,

může mi někdo vysvětlit "bodový" systém za nahrávání obrázku, scan karet a nebo vytvoření něčeho do her apod. Rád bych tomu porozuměl a ne jednou dostal 5 bodů a jednou 20.

děkuji za vysvětlení

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zombicide: Černý mor | Dice Throne: Season Two | Munchkin | Decrypto | Sagrada | Cartographers | Šerif z Nottinghamu + Merry men | Troll | Hero Realms: The Ruin of Thandar | Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game | Loony Quest | One Night Ultimate Werewolf | Dungeon Mayhem |
7.12.2019 23:47:12

Systém bodování
Vše je popsáno v (Důležité odkazy - Systém bodování). Lze nalézt v zápatí stránky.

Odkaz zde:

https://www.zatrolene-hry.cz/clanek/system-bodovani-uzivatelu-754/

8.12.2019 00:22:35

Ahoj
v rámci plánovaných změn na ZH se připravuje i revize zmíněného systému, resp. jeho lepší definice, aby bylo jasné, kolik bodů mohou uživatelé získat za jednotlivé druhy příspěvků a co konkrétně se na nich hodnotí.

8.12.2019 11:26:29

kde ho pak najdu ?
děkuji za info, kde to pak najdu, na stejném místě jak psal CyberAlex níže ?

8.12.2019 16:33:09

MistrYpislon
jj, předpokládám, že pořád na stejném místě; a jakmile to bude, pokusíme se to oznámit jako novinku, nebo aspoň hodit echo sem do vlákna.

8.12.2019 17:22:48

:) MistrYpislon
To je vecne tema. Resil jsem v prubehu fungovani zde se Spatnakem, Diem, mindlesSheepem a prekvapive s minimalnim vysledkem. Dosahl jsem jen toho, ze byl zmenen popis u fotek. Kazdopadne konkretni rozdelovani bodu je nadale zavisle jen na libovuli toho, kdo to pridava do DB.
Pryc jsou doby, kdy si v pionyrskych letech dosahl na hodnotu s pokryvkou hlavy s nekolika malo posty, ted uz jsou fotky, navody i clanky honorovany daleko skromeji. Je sice nefer, ale nic s tim neudelas...

9.12.2019 11:30:35

Artcore
s několika málo posty :D :D :D

9.12.2019 12:55:27

Rovnocennejšie rozdelenie bodov
Ja som to už písal viackrát, ale skúsim znova, keď už sa to teda rieši. Mňa by potešilo rovnomernejšie rozdelenie bodov v pomere body/výkon.

Ja sa natrápim 10h s videonávodom, a dostanem 25 bodov, čo je cca 2,5 bodu za hodinu. Niekto spraví fotku, za ktorú dostane 2 alebo 3 body, ale je zrejmé, že tou fotkou nestrávil hodinu práce. Viem, že to nie je len cvaknutie mobilom, ale zas viac ako 10 min. aj s úpravou v PC to nebude.

Nahodil som sem aj nejaké preložené texty, a tiež som dostal cca 5-6 bodov za A4 stranu, ale šlo mi to fajn a jednu stranu som mal hotovú možno za 30 min.

A to už nehovorím o nejakej novinke, ktorú som sem nahodil, čo bolo pár riadkov textu a 2-3 obrázky na FB, a bum - 3 body som dostal. Za 5 min. práce.

Tak toto mi príde trochu nevyvážené, a keby sa vám to podarilo nejako vyvážiť, potešilo by ma to. Aj keď viem, že nie je video ako video - lebo iný je Jouob cast, kde sa spustí kamera, cca 2 hodiny sa kecá, a potom sa klikne upload, bez editácie; a iné je video, ktoré má síce "iba" 20 minút, ale zložené je z desiatok rôznych detailných záberov, sú za ním 2-3 hodiny natáčania, ďalšie 2-3 hodiny strihu a editácie, a pod.

Holt, nemáte to ľahké, ja viem. :)
Ale zas nerobíme to pre tie body... ale keď už sa to boduje, nech je to aspoň vyvážené.

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

9.12.2019 15:36:06 | Upraveno autorem (porovnej)

Cardinalle
Neshazuji tvoji práci při tvorbě videí,ale podle mě třeba překlad pravidel je daleko hodnotnější věc.

9.12.2019 15:51:05

Bastacka
No to bych polemizoval. Tvorba video návodu je asi ta nejnáročnější věc protože vyžaduje jak čas a píli, tak i potřebné Know-how a vybavení které opravdu nemá každý a každý ho dělat nemůže.

Rozhodně překlady a tvorba videonávodu jsou ty nejtěžší.. a Braňo má pravdu ty body nejsou až tak domyšlené. Asi se s tím dřív tak nepočítalo

9.12.2019 16:21:18 | Upraveno autorem (porovnej)

Fotky
U fotek muzes priblizne pocitat s tim, ze za 5 minut prace dostanes 1 bod.

Jinak si dovolim podporit Cardinallea v tom, ze preklady pro me osobne maji nulovou hodnotu, naopak jeho videonavody, at uz anglicky nebo slovensky, casto sleduji a ocenuji tu praci.

9.12.2019 16:50:42

Predklady vs Video
Myslim, ze hodnota je dost subjektivni. Ja to mam zase naopak.
Preklady ocenim (i kdyz sam anglicky umim, ne kazdy v okoli to tak ma a obcas proste ta cestina je jednodussi pro prvotni nacteni). U pribehovych her to pak je bohuzel primo nutnost... hlavne proto, ze simultalni preklad je spise blekotani nez atmosfera.

Videa naopak soustavne ignoruji - a vcelku nezalezi na kategorii. Asi proste uz nejsem z te generace co radeji nez aby neco cetla tak bude cumet na 2,5 hodinove video. A takove to prazdne tlachani jako napr. v J..castu nebo jak se to jmenuje... no to uz je uplne prehlidka ztraceneho casu - neni lepsi si tu hru sam zahrat?

A fotky... to je neco mezi. Obcas se tady podivam na nejake komponenty, obcas mne zajima jak vypada hra na stole - coz je nejlepsi na geeku... tam je takovych tech vysmatych fotek hromada s nulovou (nebo spise zapornou=plevelici) hodnotou.

Takze k veci: ano souhlasim, ze ten bodovy system by mel ocenit praci, kterou s tim dany clovek mel. Ale soucasne i prinos te prace pro tento web (pro jeho zatraktivneni) a pro jeho komunitu obecne.

9.12.2019 17:31:33 | Upraveno autorem (porovnej)

stady
Je jasné,že pokud mluvíš anglicky tak jsou ti překlady na dvě věci.Třeba videonávody jsou super věc. Rád se před koupi hry na něj podívám. Ale sebelepší videonávod mi nenahradí přeložená pravidla. Ono ve videu se obecně špatně listuje a něco hledá. :+).

9.12.2019 17:49:25

Překlad herních komponent
Ještě bych zmínil jednu z těch nejpracnějších činností a to počešťování karet, desek hráčů, žetonů a dalšího herního materiálu.

- naskenovat
- upravit
- vyčistit od původních textů
- přeložit texty
- vložit překlad do grafiky
- úprava pro tisk
+ (hledání odpovídajících fontů a případně i jejich počeštění)

U některých her je tohle práce na desítky hodin (obzvlášť pokud se jedná o kvalitní překlad i dobře odvedenou grafickou práci).

9.12.2019 18:37:31

video aj pravidla
Video aj pravidla su pre mna rovnako dolezite. Castokrat video vyjasni to, co je v pravidlach nejasne. Tak isto joubcast je super moznost ako vidiet a pocut nazory aj inych ludi, vidiet mechaniky a hru ako taku "nazivo". Ako prekladatelia tak aj video tvorcovia si zasluzia adekvatnu odmenu vo forme bodov. Neviem si predstavit sa hru ucit bez pravidiel len pomocou videonávodu :D .

9.12.2019 19:10:22

som

Borci jsou všichni...
... kteří cokoliv dělají
(akorát je úplně jedno, kolik bodů za co, protože je to jen číslo, které nemá vlvi na nic, kromě ikony...)

10.12.2019 09:17:41

Som
Absolutně souhlas se Somem, upřímně tohle dohadování nechápu..kdo má víc bodů, jestli má tohle být za víc nebo za mín...a já mám pak ve výsledku u jména takovou ikonku nebo makovou.

Asi jsem na nějaký achievmenty a jejich ukazování už moc starý, ale tohle mi fakt připomíná debatu, kdo a proč má víc bodů a větší ......

Jestli tohle dělá někdo kvůli bodům, pak.....

10.12.2019 09:53:42

Som, Fleder

Moje řeč :)

10.12.2019 10:37:09

Peet, Fledr, som
Tu debatu chápu. Nejde o body a nějaké chlubení se ikonkou nebo bodama, ale jde o míru ohodnocení práce a když někdo na něčem intenzivně dělá, tak ho zahřeje, že někdo chápe, co to obnáší a že to ohodnotí. Prostě to člověka potěší a naopak, když nad tím stráví fůru času a nijak se to v hodnocení neprojeví, nebo jen minimálně, tak ho to znechutí a příště se mu už do něčeho takového nebude chtít, protože cítí, že to nikdo neocení a tudíž je ta práce na prd.

Je třeba se na to dívat i z tohodle hlediska a neodsuzovat hned někoho šmahem, že chce nahonit nějaké body. Takže som nemá pravdu, že je to jen číslo nanic.

10.12.2019 16:34:04 | Upraveno autorem (porovnej)

Ikona
Tiez si myslim, ze tym ludom nejde o nejaku ikonu. Ide o ohodnotenie ktore si zasluzia!

10.12.2019 17:25:07

Kren
Já prostě nechápu, co si těmi body někdo potřebuje dokazovat :-) Resp. jinak..vypadá to tak.
To je formou uspokojení nějaké číslo? Aspoň pro mne by jako uspokojení bylo, že komunita z toho má prospěch, že je moje dílko u něčeho vidět, jsem tam uvedený /ale zase, stejně s nějakou noname přezdívkou/, ale hrdlit se, jestli tohle je za 4, nebo za 6 bodů a jestli jich má víc Franta nebo Tonda...nevím.
Strange to me...

10.12.2019 17:53:35 | Upraveno autorem (porovnej)

Fleder
Ale to, že to je pre teba zvláštne neznamená, že to je zlé... skrátka každého motivuje a povzbudzuje niečo iné. Nedá sa ku každému človeku pri odmeňovaní a motivovaní pristupovať rovnako. A ak sa to dá jednoducho nastaviť a sú ľudia, ktorých to poteší a povzbudí, tak prečo nie?
Okrem toho, nikoho dávanie bodov nič nestojí. Nikto nechce za svoju tvrdú prácu peniaze - dokonca chcieť ocenenie komunity vyžaduje viac, ako chcieť body od redaktora, takže znovu, to, že tebe to je zvláštne alebo divné, neznamená, že to je zlé. Dokonca, to môže byť aj naopak...

10.12.2019 18:06:43 | Upraveno autorem (porovnej)

@Fleder
Je vidět, že jsi se ani malinko nezamyslel nad tím, co jsem v dobrém napsal. Není to ani o dokazování si něčeho ani o nějakém uspokojení ani o hrdlení 4 nebo 6 bodů. Je to jen o dobrém pocitu, že je moje práce prospěšná a že mi to někdo dá patřičným způsobem najevo. Někdo takové ocenění potřebuje a udělá mu radost a někdo jako ty je třeba "dostatečně vyspělý a altruistický", že to nepotřebuje. Každý jsme jiný a není třeba to shazovat nějakými impertinentními poznámkami o hrdlení bodů. Chtělo by to trošku vzájemného pochopení a tolerance. Nejsme všichni stejní.

10.12.2019 19:20:02

@Fleder
Musím povedať, že má Fleder v niečom pravdu. :)

V podstate je to jedno, samozrejme to nerobíme pre body. Napr. na BGG nič také nie je, žiadne body. Sú tam nejaké virtuálne BGG mince, ale sú mi skoro na nič, vôbec to tam neriešim. Tam je mi to úplne jedno.

Tu na ZH je to asi tým, že tie body sa skrátka udeľujú, a hodnotí sa vynaložená práca a prínos, a je z toho sumár na konci kvartálu, a pod. Možno je to nejaký pozostatok nespravodlivých hodnotení z detských/školských čias a pod. :D , neviem, chcelo by to analytika, ale asi odtiaľ pramení nejaký zmysel pre rovnovážnosť v tom hodnotení. :)

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

10.12.2019 20:39:02

offtopič
...byť ne úplný, tak mě překvapuje zbytečně vynaložená snaha tvůrců videoobsahu dělat unboxing na hru (Scythe, Na křídlech, Tapestry), která už podobné unboxingy má.

Přitom je tolik starých a dobrých her ke kterým jsou sotva nějaké fotky

11.12.2019 13:29:21

Rovnoměrnější rozdělení
Taky jsem se nad tématem, které nahodil MistrYpislon nedávno pozastavil. Jako není to o nějakém předhánění se v počtu bodíků a lepší ikonce, drtivá většina příspěvků tady v diskuzi chápu, i to, že každý má jiné preference a vyhledávanější obsah. Ale nejvíc souhlasím s příspěvkem od Cardinalleho z pondělka:

"chtělo by to zohlednit investovaný čas v bodování příspěvků" fotky tolik času nezaberou, články podle rozsahu, ale videa a překlady (navíc s grafikou a formátováním), to už je jiná
- samozřejmě kvalita příspěvků by měla být určující, ale to beru jako automatiku.

Např. v mém případě:
ČLÁNEK POPISU HRY - 3b
(nějaký čas hodinu/dvě jsem nad tím strávil, přišlo mi to adekvátní)
FOTKY NA MOBIL - 1b/ks
(nefotí nic moc, ale podobné fotky ještě u her nebyly, jak jsem to tam hodil, body jsem nečekal)
FOTKY ZRCADLOVKOU SE SVĚTLEM A POSPRODUKCÍ - 1b/ks (stejně jako pro nulovou práci přes telefon a to to nějaký čas zabralo)
SOUBOR S BETA VERZÍ PRAVIDEL - 3b (nulová práce, jen přesun souboru z místa na místo, ať to lidi pro KS hru nemusí hledat po netu)

-----
edit: tagu "admin" si nevšímejte, řeším pouze nově přidávání her a na toto jsem teď malý pán

11.12.2019 14:48:06 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Hra o trůny - LCG: 20 malých rozšíření
Hra o trůny - LCG: 20 malých rozšíření
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas