Obtížnost u her

Chci se zeptat. Přidat k hrám informaci o obtížnosti, je asi moc složité, co? Jen že u některých titulů úplně netuším, a věk ne vždy pomůže. Navíc, je otázka, kdo by to hodnotil? Vím, že na BGG to je, ale nechci tu rozněcovat vášně skrz BGG. Jen mě to napadlo, a přišlo by mi to u některých her vhod, tak se ptám na váš názor. Díky..
11.2.2019 12:20:10

Slozite
Slozitost je relativni. Pridat polozku je asi jednoduche, nicmene pokud v ni nebudou nejaka relevantni data tak je to k nicemu. Na BGG to funguje podle mne "komunitne" - proste tam lidi hodnoti slozitost ve stupnici "Light" az "Heavy" a podle poctu hlasu se udela nejaky prumer.
Takova hra jako Mars tam ma jen 1200 hodnoceni (vetsina okolo stredne tezke, ale naslo se 14 lidi pro ktere je to tezke (Heavy)) To rekneme uz je dostatecny pocet aby to neco znamenalo. Ale u mene znamych a rozsirenych her je tech hlasu treba jen 80 a to uz statisticky tak vyznamne neni.

A kolik by jich bylo tady na Zatrolenkach? 50 u tech znamych her a 5 u tech mene znamych proste protoze tu vic hracu te hry neni ochotno hlasovat?

Byla by to uzitecna informace, ale rekl bych, ze rozumne by bylo ji prebirat z BGG a nesnazit se "znovuvynalezat" kolo...

11.2.2019 13:44:35

Přenos

Taky bych pro přenos dat z BGG. Nejlépe hodnocení a složitost a nejlepší počet hráčů. Ale nevím jak by to bylo technicky možný.

11.2.2019 13:59:42

Zeus
Technicky jde cokoliv, když na to má někdo čas a náladu. Ale pokud vím, Zeus bere BGG jako konkurenci ZH, takže přebírání čehokoliv imho nepřipadá v úvahu. Když jsem dřív vytvářel novinky o KS projektech, bylo mi řečeno, že ani odkaz na BGG tam být nemůže, protože je to konkurence... Ale možná už se to změnilo.

_____________________________________________________________________
Od Blackfiru si už nic nekoupím a když budu chtít něco of FFG, koupím si radši originál.

11.2.2019 14:08:42

lacko
Nezměnilo.

11.2.2019 14:18:28

BGG
Jasně, ani to nemusí být kopie BGG. Třeba jako to má Fox In The Box, to snad konkurence není, je to vydavatel. Myslím Mindok má u svých titulů taky nějaký track, asi nejsou jediní. Bylo by to fajn.

11.2.2019 16:47:17

jediná cesta...
...k nějakým vylepšením je přemluvit šikovného kodera aby provedl okliku přes browserové scripty (greasemonkey apod) a tím by se do ZH daly zamontovat funkce po kterých tady mnozí baží....mě například vadí že tu není link na bgg, nebo linky z popisu hry na jednotlivá rozšíření.

11.2.2019 18:17:50

Cas na vysvetlovani pravidel

Me by prisel napriklad i zajimavy udaj, jak dlouho dotycny clovek hru vysvetloval. Z toho by se taky dalo neco odvodit (napriklad vada reci :)
Ale vazne ja bych to uvital
Takove rozsirene hodnoceni
1) jak hru hodnotim
2)jakou ma obtiznost
3)jak dlouho jsem ji vysvetloval
4)jak dlouho jsem hral (bez vysvetlovani)
Popripade cas prvnich her a cas, kdyz uz to mam v “maliku”

11.2.2019 19:10:53

Udernik
Dobre ty! greasemonkey me nenapadlo, pouzival jsem to jen uzivatelsky, je otazka jak je to s tvorbou obsahu, ale urcite by to stalo za uvahu!

_____________________________________________________________________
Od Blackfiru si už nic nekoupím a když budu chtít něco of FFG, koupím si radši originál.

11.2.2019 22:39:30

Udernik
Tak jsem to trosku prozkoumal a aby to fungovalo, bylo by potreba nekde drzet seznam ZHID a BGGID, abys vedel, co hledas. BGG ma i XML api, takze tahat odtamtud data by nemel byt problem, ale je treba znat ID hry. A vzhledem k tomu, ze v datech ZH se BGGID urcite neobjevi, muselo se by se to udrzovat nekde bokem. Jit to pujde, ale neni to takovy easy kill jak jsem cekal...
_____________________________________________________________________
Od Blackfiru si už nic nekoupím a když budu chtít něco of FFG, koupím si radši originál.

11.2.2019 23:05:41

Udernik
Primo pod popisem hry jsou linky na rozsireni, pokud jsou v mistni databazi.

11.2.2019 23:40:20

Vybíráme z Bazaru

Duna: Impérium – Luxusní sada vylepšení
Duna: Impérium – Luxusní sada vylepšení
Akt. cena: 2200 Kč
Končí za: 8 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas