Náměty na zlepšení

Ahoj všem,

Mám s diskuzemi podobného charakteru neblahé zkušenosti, neboť se nikdy člověk nezavděčí všem. Mnohdy jsou příspěvky zadupány do země, mnohdy se vynoří nabubřelá kritika. Budu tedy doufat, že stejný osud nestihne můj pozitivně míněný příspěvek těmto velmi dobrým stránkám ZH.

Nenašel jsem samostatné vlákno do kterého bych mohl hromadně napsat několik postřehů bez nutnosti roztřídění a tak jsem založil drze vlákno nové.

1) V profilu jednotlivé hry je defaultně nastaven obrázek krabicové verze hry. Osobně bych uvítal možnost výběru obrázku alespoň ve svých seznamech. Zejména starší hry vlastním bez obalu jen herní desky a u takových her bych si do profilu rád vložil obrázek hrací desky. Dalším důvodem je například starší nebo novější verze hry, kdy bych chtěl mít v profilu hry "ten svůj", nikoliv ten "defaultní"

2) V seznamu vlastních her, který je perfektní bych uvítal miniaturní náhled obrázku hry. Mnohdy je hledání podle obrázku rychlejší než ve jmenném seznamu.

3) Na stránkách ZH je jmenný katalog her. Podle abecedy se v něm hledá snadno, ale co když neznám název hry? V takovém případě by se hodil obrázkový katalog her, který by čerpal zdrojový obrázek z každé hry.
Proč? Protože vizualizace obrázků by mnoha uživatelům pomohla si vzpomenout, že hru mají a mohli by ji tak přes klinutí přidat do svého seznamu.

4) Zatrolené Hry sleduji na mobilním telefonu i na PC
Chápu, že odladění pro obě platformy musí být velmi pracné. Na mobilní verzi je vše vynikající. Na verzi PC je po obou stranách zobrazení, plonkové prázdné místo (na mém monitoru při mém rozlišení cca 2x 10cm). Nestálo by toto místo vyplnit třeba obrázky z her? Prostě více vizualizovat, že se nacházím na stránkách s deskovými hrami. Ať kliknete kamkoliv na stránkách, je vždy vidět jen minimum deskových her. Přitom by to měl být dominantní prvek stránek.

Na filmových stránkách FDb je velmi milou funkcí proužek obrázků z naposledy navštívených odkazů. Žádná popis jen proužek kontinuálních obrázků, které obsahují hyperlinkový odkaz na danou podstránku.

5) Ve vlastním seznamu her by se hodila i nějaká vlastní indexace her.

Například, máme hry, které patří dcerce a hry které patří synovi. Hodil by se mi tedy parametr označení hry textovým přívlastkem vlastnictví.
Stejně tak třeba označení hry: stará verze vs nová verze
Stejně tak třeba: krabice vs bez krabice
Nebo třeba zcela volný index, který by si definoval uživatel sám. Myslím, že toho členění jsou desítky a každý uživatel si hry může třídit jinak.

Závěrem:
Všechno jsou to jen moje osobní postřehy a chápu, že stránky nejsou určeny pouze mě a že se může najít uživatel, který bude chtít totéž zcela opačně, ale jsou to náměty do diskuze a tak o nich diskutujme. myslím že nejsou nesmyslné.



8.1.2020 14:44:30

Doplnujici dotaz
Jeste se vyhnu nejakemu komentari a zeptam se na doplnujici informace:

Ad 1
K cemu by to melo byt dobre nebo k cemu by to melo slouzit? Ma to byt funkcni zalezitost nebo spis jde jen o moznost mit jiny "vzhled" tveho profilu? Neco jako ja budu mit modre pozadi, ty si muzes vybrat cerne pozadi atp.?

Ad 3
Ten jmenny seznam ma vyznam v tom, ze muzes hledat podle klicovych slov pripadne muzes hledat podle nejakych parametru hry - pocet hracu, vydavatel atp. (nevim presne, jestli toto mistni katalog umi). Kazdopadne pokud si nevzpomenes podle nazvu, jak chces vyhledavat podle obrazku? Krabice mela zelenou nebo modrou barvu? Tam bys mel moznost jen kompletniho seznamu, ktery tu muze citat rekneme 10k her. To budes prochazet 10k obrazku? Muzes rozvest tedy myslenku, jak bys prohledaval podle obrazku krabice?

Ad 4
Toto je subjektvni a treba me to hodne takto vyhovuje. Mam rad jednoduche a prehledne stranky narozdil od jinych webu, kde se snazi nacpat do kazdeho volneho mista neco. Ale sto lidi sto chuti a treba se najdou i ostatni.

Ad 5
Otazkou je, ceho chces docilit. Neco podobneho tam je. Ve svem uctu si muzes vytvorit vlastni seznam a ten si muzes pojmenovat "Dcera"/"Syn" a do toho vlozit dane hry.
Pokud to chces ale takto kategorizovat, prijde mi lepsi, kdyz kazdy z nich bude mit vlastni ucet a v nem sve hry.

Z meho pohledu je to ale zvlastni kategorizovat vlastnictvi u deti. Ja to beru tak, ze hry jsou vsech. Ale to je opet jen muj subjektivni nazor a chapu, ze to muze mit kazdy hozene jinak.

Co se ostatnich kategorii/indexu tyce, tak opet muzes vytvorit seznam hry s krabici, hry bez krabice, ale potom budes mit x nezavislych seznamu. Nikoli jeden seznam, ve kterem by sis mohl zaskrtnout "vypis mi vsechno bez krabice". Ted me napada, ze mozna v ramci uzivatelova seznamu stejne nejde filtrovat. Takze by bylo treba pridat jeste tuto funkcionalitu, jinak podobne indexy by nemely asi valny smysl.

10.1.2020 07:15:53

Připomínky
Musím naprosto souhlasit s Vojtou. Na webu se postupně pracuje a vylepšuje se. U věcí, co navrhuje George je velice špatný poměr využitelnost/množství práce. Třeba něco podobného časem bude, ale teď jsou v hledáčku jiné zlepšováky.

A k těm seznamům 5), jak píše Vojta, určité možnosti vytváření seznamů tu jsou.

Všeobecně je často daleko výhodnější upravit formu vlastního konceptu tak, aby se na něj dal aplikovat dostupný nástroj, než složitě upravovat nástroj tak, aby vyhovoval mému konceptu. Zkus zatím popřemýšlet, jestli bys své požadavky nemohl alespoň v určitých bodech namontovat na to, co už na ZH je.

10.1.2020 13:01:48

Názor
Ad 4 - proboha nééééééééé :-((( Stačí mi Facebook, kde přes všelijaké nabídky skupin, obrázky a podobné pi--viny po stranách úplně zaniká text, který jediný mě zajímá... Proto na FCB koukám téměř výhradně přes mobil, kde žádné tyto nesmysly nejsou.

Ostatní je mi jedno :-) Takže pokud to někomu pomůže, proč ne. Ovšem domnívám se, že toto nejsou tak podstatné funkce, aby se do nich vyplatilo investovat čas programátorů...

10.1.2020 19:48:40

Ad 4
To je nesmysl. Zbytecne obrazky navic akorat zerou baterii a data.

10.1.2020 23:12:33

Ja mam napad
Chtel bych mit moznost byt informovan:
1) pokud nekdo udela upload souboru ke hre, kterou vlastnim.
- napr. preklad, rozsireni atd. , ale treba fotky me nezajimaji

2) obdobne bych chtel mit info o tom, ze nekdo reagoval na muj prispevek, nebo do diskuze, kterou jsem zalozil/ prispel
- ja si opravdu po mesici nedelam check, ze nekdo reagoval neco na muj prispevek, kde jsem prispel

Co Vy na to?

10.2.2020 08:29:18

p_lichnovsky
1. Super
2. Toto sa tu x krat riesilo, su to zakladne funkcie kazdeho normalneho fora, a zevraj by to bolo zlozite a je to stale nemozne.

10.2.2020 09:22:51

dobré nápady
Jo, to jsou dobré nápady.

1) Dokážu si navíc představit funkčnost, kdy by bylo možné si nastavit k libovolné hře příznak "sleduji" - v tu chvíli by mi chodilo upozornění, když někdo nahraje soubor ke hře, kterou sleduji.
Využití - zaujala mě nějaká hra, ale je jen anglicky. Kdyby k ní byla česká pravidla, tak pak bych si ji chtěl pořídit - a tohle by mě upozornilo, že někdo nahrál překlad.

2) Měl jsem dojem, že něco takového funguje.
Možná je to jen upozornění, když někdo odpoví na vlákno v Otázkách, které jsem založil? U obyčejných diskuzí to asi není. Fakt teď nevím. K tomu by se musel vyjádřit nějaký admin.

@p_lichnovsky: Takové nápady je potřeba psát přes kontaktní formulář (odkaz dole v patě stránky). Když to bude jen zde, tak to většinou admini ignorují.

10.2.2020 09:41:31

.
1) Píšu do námětů pro budoucí úpravy :)

2) Funguje to, ale jen z půlky - pokud vím, tak autorovi souboru chodí info o tom, že mu někdo okomentoval jeho soubor. Reakce na diskuze se (prozatím) nikde nezobrazuje.

V plánu je nicméně předělávka diskuzí, kde by se některé navrhované funkce objevit mohly.

Co se týče návrhů nových funkcí ZH, kontaktní formulář je asi trochu lepší, ale pokud to jde, snažím se procházet (a nejen já) i diskuze tady v Námětech a připomínkách a jednotlivé návrhy zapisovat do seznamu, který pak diskutujeme v adminském kruhu.

Takže díky za podněty!

10.2.2020 09:46:55 | Upraveno autorem (porovnej)

dva návrhy
1) Ocenil bych, kdyby se po kliknutí mimo vyskakovací okno samo zavřelo. Dnes je to už standardní chování a jeho absence působí zastarale a nepohodlně.

2) Na ZH chodím několikrát denně a sleduji kde se diskutuje. Na mobilu je to ovšem velmi nepohodlné, protože musím naslepo manuálně sescrollovat skoro až na konec stránky. Ocenil bych tedy, kdyby se sekce 'Kde se diskutuje' nacházela při zobrazení na mobilu hned pod navigačním panelem. Sekce je natolik malá, že scrollovat přes ni je mnohem jednodušší.
Druhá varianta je, že v záložce 'Vlastní' by se dalo nezaškrtnout nic a tím tak nezobrazovat veškerý nežádoucí obsah. V současnosti to funguje tak, že aspoň jedno musí být zaškrtnuté.

Díky

15.5.2020 15:35:27 | Upraveno autorem (porovnej)

Havelock
Já to řeším na mobilu tak,že mám v oblíbených stránku nějaké hry a pak nemusíš tak moc scrolovat.

15.5.2020 17:22:39

Ja to resim pres RSS.

15.5.2020 18:55:31

udělení palce souborům ke stažení
Nešlo by přidat k souborům taky takové palce jako při obrázcích? Někdy bych třeba chtěl takový palec udělit jako poděkovaní nebo za snahu, že někdo přeložil pravidla nebo vytvořil hezký doplněk...

* * * * *
Board games klub, Trenčín

12.8.2020 09:29:30

Odpoveď na príspevok v diskusii
Odpovede na príspevok v diskusii su radené zhora dolu od najnovšieho. Neviem ako ostatným, ale mne sa to nečíta veľmi pohodlne. Nedalo by sa poradie otočiť? Prípadne dať užívateľovi možnosť výberu zobrazenia?

13.8.2020 06:49:10

Zmena nazvu
Nebolo by super premenovať dve záložky v karte každej hry?
Otázky na otázky na pravidla.
A diskuse na všeobecná diskuse?

Mohli by sme eliminovať značne percento nesprávne riadených príspevkov, kde do otázok častokrát píšu to čo patrí do diskusie.

13.8.2020 15:05:38

nová ikona pošty
Na PC je to hóódně malinká a číslo u ní ještě menší. Šlo by to prosím zvětšit?

21.8.2020 11:31:01

Ikona zprav
+ kdyz je 0 zprav, tak by ta ikona nemusela byt oznacena cevene.

21.8.2020 11:56:26

Nová ikonka pošty
Jedná se prvek ve vývoji. Nějak jsme se nepochopili v tom, jakým způsobem bude testováno, proto jsem o tom ještě nenapsal zprávu.

Díky za zpětnou vazbu.

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

21.8.2020 12:09:01

whiskas
Jednalo se o chybu. Už by měla být opravena.
Díky za upozornění.

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

21.8.2020 12:55:35

.
na mobilu se prstem dost blbe strefuje na ikonu obálky, zmacknu často omylem ikonu notifikace

21.8.2020 21:13:13

Jindros
Neviem aký máš veľký displej ale u mňa úplne v pohode ani raz som sa nepreklikol a ikony majú medzi sebou medzeru. Za mňa v pohode.

21.8.2020 21:36:16 | Upraveno autorem (porovnej)

Jindros

Souhlas ta ikona je mala,

21.8.2020 23:12:19

mobil
Vyzkoušeno na 6.53" a 4.5″ mobilech bez problému.

21.8.2020 23:39:46

Nechapem
čo máte za problém, alebo prsty ako obor, ikony sú väčšie ako texty témy "kde se diskutuje či najnovšie otázky". Ikony majú aj väčšie rozostupy ako názvy tém a otázok. Ak sa preklikavate pri ikonach musíte sa neustále preklikávať aj pri témach a otázkach, keď nascrolujete dole na mobile. A na to sa tu nik nesťažuje.. Ale kľudne nech sa to zväčší :D.

22.8.2020 00:13:02 | Upraveno autorem (porovnej)

Mobil
Displej 5,5" a úplně v pohodě.

22.8.2020 00:21:18

Dosypání do měšce - QR kód
Bylo by možné na stránku s platebními údaji přidat QR kód pro platbu? Docela by to ulehčilo zadání a pravděpodobně i snížilo množství chybně zadaných VS :)

24.9.2020 14:27:05

Vybíráme z Bazaru

Mláďata z Divukraje
Mláďata z Divukraje
Akt. cena: 870 Kč
Končí za: 20 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas