Nahrávané soubory

Rád bych se zeptal, jak to na tomto serveru funguje s nahráváním souborů? Nahrál jsem ke hře soubory...a nic. Jak často admin tyto soubory schvaluje? Jednou za týden, za měsíc?

Minule, když jsem nahrával svůj předchozí soubor, tak jsem jej musel nahrát třikrát (v asi půlročních intervalech), než se konečně mezi soubory "Ke stažení" objevil.
22.3.2018 12:27:40

re

trva to tak dlouho dokud se na to nejaky admin nepodiva. To muze byt nekdy den a nekdy tyden.

a mezitim ti to mozna i zamítnou co poznaz kdyz si klikneš pod svoji ikonu na moje prispevky.

22.3.2018 12:37:59

rix

Nahrávání souboru - kategorie
při pohledu na záložku Ke stažení u Zombicide: Černý mor, mně připadá, že při skoro 40 položkách, už je to docela nepřehledné.

Nepřišel jsem na to, jakým způsobem se to tam řadí? Podle autora ne, podle data vložení také ne, abecedně ne.

Nedalo by se to nějak seřadit třeba dle data?
Případné jako u obrázku vytvořit kategorie? (ikdyž nevím kdo by to zpětně třídil při tom množství her a souborů).

Vím, že nereaguji na původní dotaz, ale vztahuje se to k nahrávání souborů.

9.4.2018 20:31:31

Hmmm...
Taky by mě zajímalo, jak to (ne)funguje, protože jsem nahrával pár věcí, jednu už 19.8. a stále nic :-/

Kdyby aspoň člověk věděl, jestli s tím má nebo nemá pokračovat :D

4.9.2018 12:53:53

lidi lidi

Vždyť bylo a je období dovolených :)
I zdejší admini jsou jen lidi a můžou odjet na pár týdnů na dovču ne? :)


Já když nahrával soubory, tak schválení trvalo maximálně den, delší to bude asi u obrázků.

4.9.2018 14:25:03

Řešení
Myslím že tento problém by se dal vyřešit náborem nových adminů, ale to by první někdo musel chtít. Tyto prodlevy asi komunitu hodně frustrují ... já už taky dlouho čekám na schválení popisu hry, a nutno dodat že takovýto přístup mne moc nemotivuje přispívat dál.

4.9.2018 14:41:04

@Peet
Proto mám i pochopení, ale na druhou stranu: hry se schvalují, obrázky taky, ... tak by mohl zaskočit jiný admin :) nebo jak píše @rob.milicka, mít adminů víc ;) jak roste komunita, tak musí zákonitě růst i počet moderátorů :)

4.9.2018 14:51:51

rob.milicka
Však víš, kdo popisy her schvaluje, ne? Případně teda pokud nevíš, tak se to dá zjistit v patičce webu v odkazu Více o Zatrolených hrách, nebo si najít vlákno popisky/recenze:

https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/namety-a-pripominky-1/popisky-recenze-1167/

a napsat buď tam, nebo přímo mně, nebo obecný dotaz přes kontaktní formulář, jako to udělal uživatel Oldovydeskovky, kterému tam taky visely recenze.
Tady si toho totiž nemusím všimnout, vzhledem k tomu, že soubory nejsou můj rajón.

Každopádně jsem bohužel (bohudík?) jen člověk a adminování ZH mě neživí, navíc mám občas i nějaký soukromý život, takže se nedostanu ke schvalování vždy úplně hned, ale to neznamená, že o těch článcích nevím. Každopádně ten sporný jsem ti už včera pustil na web, tak teď očekávám tu záplavu nových (minimálně tolik, co doteď), vzhledem k tomu, že už jsi zas motivovaný ;)

5.9.2018 16:13:48

@Kew
Ahoj, nemám nic vůči tobě, naopak díky že se o web staráš. Rád vždy přispěji překlady a články, do kterých se chystám a určitě se chystám na další. Díky že jsi mi schválil popis.

Nevěděl jsem že jsi na to sám, díky že jsi mě nasměroval. Tak se omlouvám za svou předchozí reakci.

Rozumím prodlevám, ale jde mi o to že komunita je tady velice aktivní. Vzhledem k tomu že se ti články štosují do fronty, a je jich fakt hodně, nepomohl by ti další admin navíc?

5.9.2018 17:50:09

...
Tak nakonec mi všech 5 souborů bylo zamítnuto :) až na jeden byl problém s angličtinou, konkrétně: "Komentář: Anglicky tady ne".

Ačkoliv při nahrávání souboru je mezi jazyky angličtina, tak je to zdá se problém. Rád bych rozvířil diskuzi, zda to tak skutečně je? Já myslel, že už je angličtina trochu nutnost a když materiál není v češtině, tak určitě někteří ocení i anglickou verzi... nebo se pletu?

5.9.2018 19:56:15

rob.milicka
Myslím, že tady offtopicujem, ale stručně bych to řekl asi tak, že každému článku, který schvaluju dělám jazykovou, stylistickou a v rámci možností i faktickou korekturu a chtěl bych, aby se ta úroveň držela a nejjednodušší mi přijde, když si za to budu zodpovídat sám, takže momentálně pomocníka nesháním.

Když se podíváš na titulní stránku, objevilo se na ZH za celý srpen dohromady 20 popisků her a 2 recenze - což je množství, které vypustím za 5 dnů (po 5 článcích za den, což je norma, kterou jsem si dal). Takže občas (podobně jako třeba Špatňák s obrázky) čekám, až se jich nasbírá aspoň 5, abych to vypustil jako sérii - je to pro mě jednodušší, sednout si k tomu jednou za týden na hodinu, než to řešit každý den po jednom. Jakmile je tempo vyšší, snažím se i já tomu přizpůsobit.

Jinak jsem samozřejmě za každý popis i recenzi rád, přece jen nestíhám sledovat vše na trhu a ideální by pro mě bylo, kdyby byl ke každé hře na ZH popisek nebo obrázky (ideálně oboje).

5.9.2018 19:57:59

@Kew
Aha, díky za upřesnění, tak ať se ti daří vše stíhat. Budu se snažit něco tvořit ;-)

5.9.2018 20:04:15

Medwídek
A je to opravdu tvé autorské dílo nebo jen repost? Protože pokud jen uploaduješ něco, co visí někde jinde (typicky se toho anglicky spousta válí na BGG nebo na ofiko webech vydavatelů), pak by stačil link. Ono na českém serveru jde lidem hlavně o CZ/SK lokalizace, já si pro EN verze chodím automaticky na BGG a nenapadlo by mě je hledat tady.

5.9.2018 20:04:58

@Kew
Hm. Já to právě bral naopak, že to lidem ulehčí to, že nebudou muset hledat jinde ;)

Ale proti linkování bych nic neměl, jen škoda, že u her není záložka "Odkazy" :)

5.9.2018 20:13:55

Medwídek
Můžeš to zkusit nadhodit přes kontaktní formulář přímo na Olymp ;)

5.9.2018 20:20:39

rix

překlady
Vyberu záložku překlady, kouknu na nejnovější překlady ke stažení a koukám, že poslední dobou se tady začínají přidávat anglická pravidla viz Caverna: Cave vs Cave - Era II: The Iron Age či Great Western Trail: Rails to the North.

Není to trochu zbytečné?

27.10.2018 11:25:00

za mě
ano, je.

Anglicky si to lidi najdou na Boardgamegeeku nebo na stránkách vydavatele. Případně se teda na to zeptají, když nebudou vědět. ZH bych omezil na CZ a SK překlady.

27.10.2018 13:15:24

CZ/SK
To bylo pravidlo, které Cauly razil a bylo správné. Nejen proto, že ne všichni vládnou cizím jazykem, ale také proto, že když už u hry "něco bude", tak není tolik motivující přidávat další obsah.

28.10.2018 10:15:59

ad soubory v originále
Mě vždycky fascinuje, jak je někdo přesvědčený, že ví co je nebo není pro uživatele správné, co jim předložit a co naopak zakázat. Nechápu v čem by byl problém, kdyby byly dvě záložky jedna záložka čeština a druhá záložka jiné jazyky, eventuálně odkazy. Tím by Zatrolené hry získaly další informační hodnotu. Nechápu jak by mohl cizojazyčný soubor u hry demotivovat překladatele a ty co potřebují český text aby něco dělali ale budiž. Vy jste admini, když myslíte, že je pro uživatele přínosnější aby se složitě doptávali a hledali namísto toho, aby existoval jeden informační zdroj, kde si lidi můžou kliknout na to co potřebují, tak ze svého titulu obyčejného uživatele vás stejně nepřesvědčím.

Protože vím, že toto je neprosaditelné, protože to odmítají nejen admini ale hlavně Ondra, tak do toho nebudu víc šťourat, jen jsem chtěl napsat svůj názor.

28.10.2018 12:47:55

kren
V tom případě navrhuju rozšířit Zatrolenky i o sekci Recepty - přece jen tu někteří určitě i rádi vaří a rádi by si nějaké recepty stáhli, aby mohli třeba udělat jednuhubky přátelům, co přijdou na návštěvu něco si zahrát.

28.10.2018 13:47:37

kren
V podstatě s tebou souhlasím. Ale dokáže mě v roce 2018 vytočit,jak je někdo pohodlný. Ne jenom na ZH ,ale prakticky v každém foru.A přitom stačí dotaz napsat třeba do Google a za sekundu má v 90% výsledek.
Tzn. najít origo pravidla v angličtině ,trvá asi 5s. podle toho jak rychle píšete.
A tady ma ZH,když kliknu na "Ke stažení" ,tak tam jdu kvůli cz překladu.

28.10.2018 14:40:13

Kew
A recepty obecně nějak souvisí s hrami? To jsou teda argumentační schopnosti. Pokud je na serveru místo, nevidím důvodu proč by tu nemohly být i originální pravidla.

28.10.2018 14:45:28

originaly
Tak treba mi tady pravidla v anglictine dost chybi. Imho je lepsi mit co nejvice veci na jednom miste a ne byt nucen jit pro ceska pravidla na ZH a pro anglicka napr. na BGG (kde navic, aby se dala stahnout, musi byt clovek prihlasen).

28.10.2018 15:04:05

Originaly
Osobne proti tomu nic nemam. Proc je tu nemit, kdyz jsou to stranky o deskovych hrach? Nekomu to pomuze, jinemu ne. Asi jako vsechno tady na ZH. Zakazovat mi to prijde kontraproduktivni, zvlast kdyz Ondra nedovolil linkovat hry na BGG, aby se nepretahla klientela jinam. Ted tam musi tak, ci tak, chce-li nekdo pravidla v originale.
Takze jsem spis pro konsolidaci na jednom miste, ale osobne bych za to neudeloval body. Stejne jako za navrh pridani chybejici hry a za obrazek krabice hry.

28.10.2018 15:25:34

@Kew
... tvoje reakce s recepty na vaření je demagogie nejhrubšího zrna, myslím, že nemáš zapotřebí se k něčemu takovému snižovat.

28.10.2018 15:44:37

@Bastacka
... a víš že lenost člověka byla v historii lidstva vždy největším hybatelem pokroku ;).

28.10.2018 15:49:44

Vybíráme z Bazaru

Iliad
Iliad
Akt. cena: 35 €
Končí za: 12 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas