Minusové body / downgrade úrovně uživatele

Rád bych touto cestou vyjádřil svoji exrtrémní nespokojenost s tím, jak to tady relativně nedlouho funguje.

Ještě před pár dny jsem se za svoje přispívání komunitě pyšně honosil označením "Mušketýr" s pěknou ikonkou. Přiznávám, že nejsem superhrdina, jehož ctností je anonymně pomáhat druhým pro svůj dobrý pocit. Jako satisfakce za přínos tomuto webu mi vyšší úroveň uživatele úplně stačila.
Před nějakou dobou se však kdosi rozhodl, že promaže galerii obrázků a tím došlo ke strhávání již jednou odměněných bodů. Rázem jsem se ocitl ve stavu minusových bodů, ale úroveň mušketýra mi zůstala. Asi před týdnem jsem se rozhodl, že zas něčím trošičku přispěji. Za popisek rozšíření hry jsem dostal jeden bodík a svůj status tak ale zřejmě refreshnul a downgradenul o všechny ty ztracené body o úroveň níž.

Vážení provozovatelé těchto stránek, tímto chci zdůraznit, že z takovéhoto přístupu jsem pobouřen. Kategoricky odmítám takovýto mechanismus vydrbávání s přispívajícími uživateli a žádám nápravu situace.
Děkuji.
14.10.2018 11:57:14 | Upraveno autorem (porovnej)

Havelock
Souhlasím s tebou, nicméně tohle fórum je jen "od uživatelů pro uživatele" - takovýhle docela důležitý problém to chce poslat rovnou Diovi přes kontaktní formulář.

14.10.2018 12:44:57

Toto sa tu už 100krát riešilo
a zrejme sa bude 101.

14.10.2018 14:00:47

ludomyl
Dekuji za opravdu podnetny prispevek k tematu. Ostatne jako obvykle.

14.10.2018 15:55:34

Havelock
Čo ako obvykle?

Ja nie som ten, čo si nenašiel vlákno, kde sa toto už stokrát riešilo. Ty si založil nové vlákno na tému, čo sa tu už stokrát riešilo. Tak sa nerozčuluj, keď si na to upozornený.

14.10.2018 16:26:32

Havelock
Když on má žel ludomyl pravdu. Kohokoli to potkalo a ozval se, dočkal se odpovědi typu, body se váží k obrázkům. Po vymazání nelze body zachovat, což se podle všeho nedá vyřešit. A protože obsah je důležitější než skóre hráče, tak jakmile k tomu dozraje čas, tak tlačítko Delete a žádné děkujeme nepřijde a jestli máte problém obraťte se na Dia. Nicméně, pokud to kdokoli cítí jako příkoří, může se tomu úspěšně vyhnout a nesdílet obrazový materiál. Je to smutný, ale je to tak.

14.10.2018 16:38:38

101. diskuse k témuž tématu ...
... navíc je tady opravdu tragický nestrukturovaný a navíc nemoderovaný systém diskuzí s nulovou možností něco vyhledat. Takže nalézt nějakou diskuzi k nějakému konkrétnímu tématu je ne že nadlidský, ale naprosto nereálný výkon. Důsledkem je, že je opět založena po 101. stejná diskuze, ke stejnému tématu, se stejnými problémy s tím, že po nějakém čase můžeme čekat totéž po 102., pak po 103. atd. pořád dokola.

14.10.2018 17:54:26

Přijde mi skvělý...
... že když tu Havelock upozorní na objektivní chybu zdejšího systému, tak hned dostane pojeb, že o tom se tu vedla řeč stokrát a ničemu to nepomohlo a ať si kouká najít správné vlákno a svojí stížnost č. 101 dát tam. A když se mu to nelíbí, tak je vlastně úplně blbej a nemá se co divit a je to jeho chyba. Jestě bych ho nechal vyplnit nějakej pořádně výživnej formulář, předtím, než se mu tu vysmějete.

Tohle by se muselo líbit Kafkovi :). Hlavní hrdina H. se snaží dovolat spravedlnosti u místního vládce Z., ale přehnaně aktivní b... byrokrat L. mu hází klacky pod nohy, to vše v absurdním mestečku ZH.

14.10.2018 19:16:22 | Upraveno autorem (porovnej)

za mě

- Taky jsem už přišel o nějáké body, ani vlastně nevím kolik (20 - 40?) a taky mě to trochu mrzí, ale na druhou stranu mi o ně nijak nejde, tak už (jelikož se to opravdu řešilo mockrát) to beru tak, že za ubrané body je mi kompenzací "hezčí" obsah stránek, které používám :)


- Kren:
To je zas spíše k té modernizaci :) Takže se nám vlákna propojují :)

- Takže pokud by náprava vyžadovala nějáké zásadní překopání systému a spousty práce (viz modernizace), tak bych to klidně nechal jak to je :)

14.10.2018 19:23:28

Stale dookola
Aj mne pride skvele, ze sa tu riesia problemy dookola tie iste a nevyriesia sa. Ale jedno tie problemy spaja. A to je jedna vec, ktora sa zrejme nikdy (alebo urcite nie v dohladnej dobe) nevyriesi. A to zastaraly engine a cely tento web. Kren mozno chcel tym len jedno povedat, a to ze havelockov problem na kt poukazuje suvisi s niecim inym a podstatnejsim na com je naviazany. A to tento web a jeho funkcie. Takze havelock by mal v prvom rade bojovat za novy engine, aby sa vobec MOHOL jeho problem riesit. Vela veci co by sme tu chceli "zmenit" - vylepsit suvisi zjednym hlavnym problemom a bez neho sa nikdy nepohnu a mozu sa dalsi 101.vy 102.hy aj stotreti krat upozornovat na to iste a nikdy sa to nezmeni. Viz. vlakno "modernizace webu"...


Mia san mia...

14.10.2018 19:28:01 | Upraveno autorem (porovnej)

Miner
Pokud tu šlo jen o to ulevit si od emocí, pak můžu říct, že s Havelockem plně sdílím jeho rozhořčení a není to klišé. Jestli šlo o to, upozornit na problém, pak si pořád myslím, že je to jako zkoušet rozbít zeď hlavou.

14.10.2018 20:11:45

Miner
Pekne si to opísal len z jedného pohľadu... ono to má celé aj pohľad druhý - že totiž vedenie tu už niekoľkokrát dookola vysvetlovalo to, prečo to tak je.

Nemusíme súhlasiť s ich vysvetlením. Ale to vysvetlenie a odpoveď na otázky Havelocka tu už padli. Kedy tu bol Havelock nováčik, tak mu sem dám odkaz, kde to vlákno je. Keďže nováčik nie je, tak som predpokladal, že si to zvládne dohľadať sám - a keď si to dohladá, tak nájde odpovede na svoje otázky. Ak sa mu nebudú páčiť, tak položí nové otázky. Ale budú to otázky nové, alebo otázky založené už na odpovediach adminov a možno sa tak diskusia niekam posunie. Takto sa diskusia niekam posunula? Nie. Len sa opakovane tvrdí, že vedenie je zlé a že chudáci ľudia tu trpia.

/pozor, ja nehovorím, že vedenie je bezchybné, ani nehovorím, že so všetkým súhlasím, ale hovorím, že vedenie už svoje argumenty niekoľkokrát zopakovalo a tak je namieste, aby sme si ich prečítali a keď chceme reagovať, reagovali na ne/.

Je vtipné, ako keď niekto len v slabom náznaku neťahá s davom, tak hneď sa nájdu demagogické nafúknuté zavlasy pritiahnuté prirovnania o potláčaní práv druhých ľudí a utláčaní druhých ľudí. Skôr ako po jednom príspevku začne filozofovať o druhých, tak... vlastne nič, nikdy po jednom príspevku o druhých nefilozofujme, lebo čuduj sa svete, ono tu môže byť aj druhá strana mince, ktorú sme si nevšimli.

14.10.2018 20:44:09 | Upraveno autorem (porovnej)

Len tak mimochodom
Táto debata o mazaní fotiek začala minimálne (ak nie ešte skôr) 25.7.2017, kde som našiel prvý príspevok o tomto vo vlákne "Schvalování obrázků, aneb odpovědi admina".

14.10.2018 21:02:02

minimálně
31. 5. 2017...

https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/namety-a-pripominky-1/hlaseni-nalezenych-chyb-webu-zatrolenek-2768/?pg=4

14.10.2018 21:57:17

Ludomyl
Tak o lidských právech a utlačování tu nepadlo ani slovo, to máš zase bujnou fantazii. A jinak proti proudu moc nejdeš, když jediné s čím příjdeš je popis místního letargického stavu s tím, že se s tím nedá nic dělat.

A v té diskusi o mazání Špatňák vysvětloval, že on s tím sám nesouhlasí, ale nemá možnost to ovlivnit. Zbytek je o tom, že jedinej zdejší admin (tím myslím skutečný admin, s přístupem ke kódu atp...) to asi/nejspíš/možná/určitě/nikdy neudělá protože něco.

Ono jakákoliv aktivita na tomhle serveru je bohužel jízda na mrtvém koňovi, ale to neznamená, že pokud někdo z přeživších aktivních upozorní na chybu, je nejlepší mu hned s gustem vysvětlit jak je v prdeli a že kdyby byl co k čemu tak si to sám našel v nějakém jiném vlákně, kde se roky řeší věci co nefungujou nebo fungujou blbě a nebudou fungovat nebo budou fungovat blbě dál.

14.10.2018 21:58:37

nic zajímavého k tématu
Mně na Havelockově příspěvku zaujala ta část, že po ubrání bodů se jeho úroveň nezměnila, ale jakmile přidal nějaký nový obsah a získal jeden bod, tak se ta úroveň aktualizovala podle aktuálního počtu bodů a tím pádem snížila.
Jinak s Havelockem soucítím, ale nevím, zda mu to pomůže :)

14.10.2018 22:05:57

ludomyl
Nevím jakou máš o vývoji sw představu, ale u nás to chodí tak, že čím víc uživatelů si stěžuje na bug, tím důležitější se jeho oprava stává. ZH sice není placená služba, ale pořád je to kus softwaru, který někdo vytvořil aby jej jiní používali, a výše popsaný princip tak stejně platí. Keďže ZH nemá (pokud vím) vlastní nástroj na trackování bugů, ale zato má sekci Náměty a připomínky, přijde mi zcela ok že tu někdo založí nové téma pro nevyřešený problém, který nevisí na první stránce diskuzí.

Druhá věc je, že Zeus údajně už nemá čas to tu číst, a tak to připomíná help fóra Facebooku nebo Microsoftu. Uživatelé sobě a jediné co lze udělat je konstatovat, že něco je skutečně špatně. Před popisem této sekce by mělo stát velkými tučnými písmeny: "Toto je LAMPÁRNA. Důležité podněty posílejte kontaktním foirmulářem."

14.10.2018 22:36:01 | Upraveno autorem (porovnej)

JAHMANsvk
ještě jsi zapomněl na jednu věc, která všechny ty problémy spojuje - vždycky si sem přijde rýpnout kren ;)

15.10.2018 00:42:25

som

Kew
Dráždíš kobru bosou nohou? :-O

15.10.2018 07:07:01

@Kew
Nevím o co ti jde. Proč nenapíšeš, když je nějaká připomínka k věci na kterou si stěžuje i deset dalších lidí, že si sem i těch deset dalších lidí přijde rýpnout.

Já můžu napsat to samé, to je: "ještě jsi zapomněl napsat jednu věc, která všechny tyhle problémy spojuje - vždycky sem přijde nějaký moderátor, který namísto řešení leda tak sprdne lidi, co si na něco stěžují (v lepším případě nepřijde vůbec)."

15.10.2018 07:35:40

som
]:->

kren> V tom ti nebráním. Já jsem úplně stejně frustrovaný, že Zeus nedělá potřebné věci a když už něco udělá, tak je to naprosto bez ohlášení a často kravina, nebo záležitost totálního backendu, kterou uživatelé nemají šanci ani zaregistrovat. Je to dost zavedená situace, takže plevelení vlákna příspěvky typu "No a takhle je to vždycky" opravdu nikomu nepomůže. Snažím se Diovi vysvětlovat, že s jeho přístupem nejsem úplně spokojený ani já, takže myslím, že o řadových uživatelích iluze ztratil už dávno ;)

A btw. nikoho jsem "nesprdnul", dělám si akorát z celé situace srandu, protože to je tak to jediné, co mi bez přístupu ke kódu zbývá ;)

15.10.2018 09:12:46 | Upraveno autorem (porovnej)

@Kew
Omlouvám se ti, že jsem vyjel. Zapomněl jsem, že jsi jeden z mála moderátorů, kteří jsou schopni a ochotni popsat skutečný stav. Je to smutné, přístup, který jsi popsal dokáže odradit prvotně nadšené lidi, kteří jsou ochotni spoluvytvářet svým dílem (soubory, recenzemi a fotkami) tenhle web. Vím o více lidech, kteří to už vzdali. Ještě že je dostatečná zásoba nově příchozích, jen je otázka, kdy dojde k nasycení.

15.10.2018 10:11:54

kren
Nemůžu jinak než souhlasit.

15.10.2018 11:20:23

2 Havelock
Takova trochu technicky off topic:
Zajimalo by me, kdy jsi daval ty obrazky - zda jeste v dobe, kdy se za prvni fotku u hry dostavaly 3 bodiky atd., a kdyz se ti odecetly, tak jestli podle stareho systemu nebo podle noveho, kdy mas v podstate za KAZDOU fotku 1 bod at je kwalitni jak chce :)

2 zbytek:
Chapu, ze kdysi byla pravidla jinaci a ze ti co maji ikonicke sexy pokryvky hlavy z dob, kdy se body rozdavaly za v podstate za jakoukoli aktivitu v daleko vetsi mire nez ted, tak jsou nasrani. Take bych byl - stejne jako jsou nasupeni nove prichozi aktiviste, kteri nedostanou stejne body za stejne prispevky jako ti pred tim :) Admin pridavajici hry uz me taky nekolikrat pozadal o fotku prebalu deskovky, kterou nemohl ne webu najit. Dodal jsem a stejne za to zadne body nemam :)
Ve vysledku co s mistnima bodama? Za chlast se vymenit nedaji a v santanu je taky nerofofruju :) A jestli mam na hlave hrnec nebo ples - koho to trapi?

15.10.2018 14:40:52

Artcore
Ale účelem je, aby lidi přidávali víc obsahu, protože spousta lidí rádo plní "achievementy" a slušně je to motivuje k přispívání. Mají pocit, že za to byli patřičně odměněni (něčím hmatatelnějším, než vlastním pocitem uspokojení k přispění na fungující stránku - nestačí skutek sám, musíš mít na něj i potvrzení :)). Pokud ten systém lidi nemotivuje, jeho samotná existence je zbytečná.

Jestli tě to netrápí, dobře pro tebe, nejsi cílovka takového systému, neb jsi zjevně povznesený nad dnešní přegamifikovanost (i v bance lze dostávát odznáčky za to, kolik peněz se ti točí na účtu, omg). Ale na dost lidí to funguje, byť si to třeba i nechtějí přiznat. A to je v důsledku dobře pro obsah na ZH.

15.10.2018 15:15:45 | Upraveno autorem (porovnej)

Bodování
Čistě subjektivně, body jsou fajn, když pomohou k avatarovi. Tam to vnímán jako motivaci. Pak bych řekl, že mi tolik nevadí, když za něco nedostanu body, jako když mi jsou body odebrány, protože to pak budí dojem trestu. A to je špatně.

15.10.2018 17:15:46

Vybíráme z Bazaru

Pokémon karty
Pokémon karty
Akt. cena: 65 Kč
Končí za: 9 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas