Mesec a vse kolem

Kdyz uz tady mame tento novy nastroj, tak si myslim, ze by si zaslouzil samostatne vlakno, jelikoz v diskuzich kolem bazaru je znacne neprehledno a dobre napady lehce zapadnou:)

Takze pokud vas neco na toto tema napada, sem s tim...
2.7.2020 09:47:40

Odmena za odvedenou praci
Napada me, ze by sel Mesec vyuzit na financni prispevky mezi uzivateli jako odmena za "odvedenou praci". Konretne bych uvital moznost poslat autorovi prekladu/karet/prelepek atp. nejakou tu korunu jako podekovani...
Netusim, jak je to z hlediska dani a pripadne administrace, kdyby si chtel uzivatel penize z Mesce vybrat, ale treba to neni zas tak narocne na realizaci...

2.7.2020 09:49:30

měšec
Půjde poslat peníze v rámci ZH jinému uživateli?
Tzn.mám 100kč v měšci a chci je poslat někomu.

P. S. Asi jsme s aisladocz mysleli ve stejné chvíli na stejnou věc :+).

2.7.2020 09:51:26 | Upraveno autorem (porovnej)

aisladocz
To muzes imo resit tim zpusobem, ze dotycneho kontaktujes, reknes si o jeho ucet a posles mu tam penize... Tim se vyhnes cemukoli podle me. :-)

2.7.2020 10:14:35

@Vojtech Musil
Tak urcite...
Ale clovek je tvor pohodlny a elegantni reseni "jednim klikem" pres Mesec by bylo vyrazne jednodussi. A kdyby za "praci pro komunitu" byla videt odmena, zaroven by se to mohlo stat motivaci pro dalsi autory. U kazdeho souboru by se mohla zobrazovat aktualni venovana castka od vsech uzivatelu. Ale to uz zni celkem troufale smerem k Diovi/Adminum :)

2.7.2020 10:30:12

aisladocz
Ja mam obavy, ze nas jednou ta nase lenost znici. Souhlasim, ze je pohodlnejsi mesec, ale jak jsi sam rekl, potom resis nejake legislativni veci mozna atp. neni jednodussi se tomu vyhnout uplne?

Ja mam rad jednoduchost a me prijde jednodussi se spojit s dotycnym a poslat mu takto. Ale kdyz se to tu zavede, proc ne.

2.7.2020 10:33:47

Mešec
K mešcu by sa hodil aj názov pre tú menu v mešci. Je to len v plienkach, ale má to potenciál. Páčila by sa mi alternatívna mena používaná v komunite. Možnosti použitia by sa postupne pridávali...

2.7.2020 10:42:52

...
Určitě by platba za překlad přes měšec byla fajn. Otázka jak je to s tokem peněz z měšce do pěněženek překladatelů.
..Deskovky Teplice..

2.7.2020 11:27:49 | Upraveno autorem (porovnej)

Mesec
Za me by se melo do mesce platit predem a z toho ztrhavat, nikoli zpetne. Kdyz uz tu jsou nejake pravidla, tak at to je poradne a ne zase nejake take polovicate reseni, ze clovek musi zaplati, az kdyz je v minusu.

Jinak mesec + bazar uz ted muze fungovat jako mecenastvi, jestli jsem to pochopil dobre. Hodim na bazos hru za 25k, sam si ji koupim a 2% odvedu jako poplatek s tim, ze to je forma mecenastvi.

Mozna by se pres mesec dal prikoupit avatar treba. Nekdo nema body, ale chce obrazek. Neco jako byla forma mecenastvi. Mozna by se pres to dalo upvotovat, co chcou lidi za pristi funkcionalitu. Ondra by vypsal seznam a lidi by meli moznost pres mesec si rict, toto potrebujeme a byl by to jakysi zavazek mezi lidmi a provozovatelem.

Berte to ale jen jako uvahy.

2.7.2020 13:39:16

Posílání peněz mezi uživateli
Zajímavý nápad, tohle nás fakt nenapadlo! Jen si nejsem jist právě těmi věcmi jako legislativa / účetnictvní / daně / ...

Není tu nějaký účetní / daňař, kdo by nám poradil? Protože nápad se mi líbí, nebude to ani nějak zvlásť náročná na implemantaci, ale ořech bude v tom "legislativním rámci".

2.7.2020 15:00:55

Vojtěch
Žádné takové "blbiny"!!! :-) Hlavně si nekupovat vlastní hry v Bazaru!!!

To mecenáštví teda uděláme. Když nám ty peníze cpete horem dolem, tak mi si je teda upejpavě vezmeme ;-). Ne vážně, prosím neberte to nikdo jako nerespekt, dělám si z toho srandu.

Díky moc za takovouto pozitivní zpětnou vazbu. Mecenášství oprášíme (stejně ho co vím 2 neskutečně altruističní uživatelé používají i po ukončení tohoto programu -> nechali nám trvalé příkazy :-). Jestli to čtěte, klobouk dolů vám :-).

Hlavně prosím nehackujte možnosti. Ono to pak někde začně dělat nepříjemnosti.

2.7.2020 15:04:43

Měna měšce
No chvíli jsme o tom uvažovali, máme dokonce pro měnu název. Takové pěkné Trolary :-)

Ale zase je to k diskusi s účetní / daňařem / ..., jestli je to cajk. Protože je to něco jako forma alternativní měny a je kolem toho dobré být opatrný.

2.7.2020 15:07:00

Zeus
Nejsem ani účetní ani daňař, ale: pokud by to zůstalo čistě v rovině virtuální měny, tak podle mě nic takového řešit nemusíte. Užřivatelé si od vás koupí X zlaťáků, a co se s nimi děje na webu už není věc finanční.

Úplně stejně jako je GeekGold na BGG.

Časem by se mohly dodat nějaké perky k nákupu za tu měnu nebo možnost darovat je na provoz ZH apod. ať to není jen o bazaru.

2.7.2020 15:08:16 | Upraveno autorem (porovnej)

mezi uživateli
Taky nejsem účetní, ale asi by s tím problém mohl být.

Dám zkušenost z jiného systému (sorry za OT): vaseliga.cz - je to web na sport (badminton, tenis, beach...), kde se lze zaregistrovat do ligy a pak odehrát za měsíc 4 zápasy s nějakými soupeři, podle výsledků postoupit/sestoupit apod. Jsou tam i jednorázové turnaje. Aby se člověk mohl přihlásit do ligy/na turnaj, tak pošle peníze a tím se mu nabije peněženka, ze které to pak platí. Dřív šlo takto i posílat peníze mezi hráči (jdeme si zahrát, jeden zaplatí kurt, druhý nemá drobné, aby mu dal půlku, tak řekne, že mu to pošle přes ten web). Před asi dvěma lety tohle přeposílání zrušili - prý kvůli legislativě.
Takže s tím asi opatrně.
Ale možnost takto odměňovat překladatele by byla lákavá.

2.7.2020 15:32:37

Měna měšce
Trolary OK, napadly mě VéBéčka (jako Vítězné Body), to je asi blbost, co? :-)

2.7.2020 15:37:01

Zruda
Promin, do Trolaru jsem uz zamilovany :). Takze jestli prijde vlastni mena, budou to Trolary. :)

2.7.2020 15:42:30

Duirin
Jestli si to ale pamatuju dobře, tak vašeliga to brala skutečně jako peněženku, prostě jsi jen přesunul koruny z účtu banky na účet u nich. To je imho rozdíl oproti "za X Kč si koupím(!) Y (nevratných) bodů".

2.7.2020 15:52:25

Zeus
Něco hapruje,po připsání peněz mě to upozorňuje ,že jsem překročil limit 50kč a mám poslat peníze. :+)

Vzhledem k tomu, že výše uvedená částka přesahuje limitní částku 50 CZK, kdy již vyžadujeme dosypání peněz do měšce, pošli prosím alespoň 100 CZK na účet Zatrolených her (viz níže).

2.7.2020 15:53:36 | Upraveno autorem (porovnej)

Měšec

Možná už to tu padlo, v té záplavě komentů už se nestíhám orientovat, ale pokud ne: Líbila by se mi funkce (tlačítko) přispět na chod ZH a mít zaplatit to z měšce. vím že to můžu nahradit nakupováním aukcí, ale přijde mi to kostrbatější než čistá podpora.

2.7.2020 15:55:42

Bastacka
Ahoj, byla tam chybka, jiz je odstranena. Pardon... A diky za info.

2.7.2020 16:09:58

Zeus
Ještě háček nad c :+).

2.7.2020 16:10:47

Prispevek pro ZH
Ahoj, prispevek pro ZH udelame. Hlavne to prosim neresit v Bazaru nakupem vlastnich inzeratu. To by dost pravdepodobne uvizlo v monitoringu prihozu na vlastni aukce. Asi jsi to nemyslel az takto, jen to radeji pisu :)

2.7.2020 16:11:55

Bastacka
Uaaaaaaa ;)

2.7.2020 16:12:18

Trolary
Pri alternatívnej mene (AM)legislatívu zaujíma len keď ju kupuješ, alebo predávaš za menu národnej banky. Používanie
AM v prostredí Zatroleniek by nikoho nezaujímalo. To by muselo nabrať rozmery ohrozujúce národnú menu a to sa nestane.
Nedokonalý príklad s čokoládou ako AM: Kúpim 1 čokoládu. Dám ju poštárke, lebo mi osobne priniesla balík a nie iba lístok do schránky. Ona ju dá synovi lebo umyl kopec riadu. On ju dá staršej sestre aby mu napísala úlohu z matiky. Ona ju dá v ambulancii sestričke. Sestrička ju dá manželovi a on ju zje ku káve. Alebo nezje, ale predá na bazoši.
V tomto reťazci sa čokoláda stretne s národnou menou na začiatku a na konci. To zaujíma legislatívu. Nie pri jednej čokoláde, ale vynásob si to 1000 alebo viac krát. Tie presuny čokolády medzi tým nikoho nezaujímajú hoci v sa v podstate za rôzne služby presúvalo 30 korún ale v AM.
Podobné alternatívne meny: stravné lístky, cestovné lístky, alkohol atď...

2.7.2020 16:57:09

Trolary
A ešte ma napadlo, že kurz koruny/€ a Trolaru nemusí byť 1:1 čo dáva ďalšie zaujímavé možnosti.

2.7.2020 17:00:20

Bazar - "ostatní"

Dotaz, který ještě snad nikdo neřešil nebo jsem to přehlédl.

Jak je to teď prosím se sekcí "ostatní"?
Ta je určena na shánění her a výměny. Cena se tam uvádí taky. Jak je to s provizí tam, když dám cenu, za kterou koupím a někdo mi to odklikne? Bude provizi platit kupující (yedy já) nebo prodejce? Stejně tak s výměnou kde ani k žádným finančním transakcím v reálu ani nedojde. Tuším, že nějaká cema tam prostě být vyplněna musí ne?

A půjdou i tam už přidávat fotky k inzerátům?
Díky

2.7.2020 20:15:43

Vybíráme z Bazaru

Lost Ruins of Arnak + Expedition Leaders + Promo
Lost Ruins of Arnak + Expedition Leaders + Promo
Akt. cena: 1449 Kč
Končí za: 7 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas