nepřihlášený

přihlásit

registrovat

Hodnocení her

Zdravím, jen mě tak napadlo, jestli by šlo připsat ke hrám ( třeba pod herní kategorie) jejich celkové hodnocení z Boardgame. Popřípadě odkaz na hru.

25.10.2014 18:47:36

Trolí palec

Chystá se i tento rok anketa o nejlepší hru roku Trolí palec?

31.1.2015 17:41:30

BGG link +1

Take podporuji pridani linku na BGG profil hry - u nekterych her na zatrolenkach chybi popisy nebo obrazky a pod., takze nakonec stejne zajdu kvuli nim i na BGG a s linkem by to bylo rychlejsi a vic "user friendly".

Staci mi link, BGG hodnoceni mi tady nechybi.

19.12.2014 14:01:23

SKARLET (?)

Podle mě JAKÁKOLI hodnocení/recenze jsou užitečná, i třebas po jednom zahrání. Bez aktivity svých uživatelů je každý komunitní web odsouzen k zániku a proto by všechny snahy měly vést k podpoře této iniciativy, kterou navíc uživatelé vyvíjejí ve svém volném čase a zadarmo. Hodnocení není navěky vytesané do kamene, uživatel ho může kdykoli dodatečně změnit/upravit/doplnit, stejně jako se děje na BGG. A pokud u recenze autor napíše, jaké má se hrou zkušenosti, čtenář jí pak podle toho bere. Kdo by měl jinak posuzovat, kolikrát je nutné konkrétní hru zahrát, aby na ní člověk směl napsat recenzi? Navíc u her platí, že sto lidí - sto chutí, takže čím víc hodnocení a recenzí hra má, tím přesnější obrázek si o ní každý může udělat. A pokud někdo zjistí, že na tu super hru, kterou si před časem koupil, nemá čas nebo vhodnou skupinu spoluhráčů, proč by ji měl nechávat ležet roky doma a neprodat ji v bazaru někomu, kdo si ji třeba užije víc? Píšeš, že sám máš takových kvalitních her doma spoustu, tak v čem je problém? :-)

19.12.2014 11:30:28

...

Kdo mluví o hypu? Jsem jenom rád v obraze a kolikrát poznám novinky které mě zajímají, jako třeba Tragedy Looper nebo Alchymisté. Hry vybírám z rozvahou, takže takové krabice zatím doma nemám a z těch novinek si v konečném důsledku koupím třeba jenom jeden kousek... ale proč nemít přehled? Čím víc toho o novinkách vím, tím větší je šance, že si vyberu dobře a že nebudu mít doma "ležáka" a jak napsal stOKYi: hlavní indikátor živosti webu je aktualizace obsahu po všech stranách... tady na zh někdy bývají dny, že nikdo do diskuze pomalu ani nenapíše...

19.12.2014 08:38:49

matewr84

A kam speji?

Konkretne treba hype kolem novinek je neco, co mi uz leze krkem. Sem tam se taky na nejake vlne svezu, ale mam doma spoustu kvalitnich krabic, ktere nikdo nehraje. Proc se tocit kolem dalsich?
Krom toho hodnoceni nebo dokonce recenze hry po jednom dvou zahranich, obzvlaste u hry, kterou je treba se naucit hrat, mi neprijde jako pouzitelna informace. Nekdy je docela zajimave sledovat, jak clovek, ktery hru vyhypoval do nebes, napsal oslavnou recenzi, ji najednou po par hrach prodava na bazaru.

19.12.2014 08:32:26

hm

no zeus sa mi zdá byť neskutočne tvrdohlavý a to je bohužiaľ v tomto prípade kontraproduktívne. Palce robia dynamiku fór (ja by som dal iba plusové ako na BGG), presne z toho dôvodu, ako spomína matewr. Takto keď niečo napíšem, ani neviem či si to vlastne niekto prečítal a ak niekto dá aspoň palec, tak viem že to padlo na úrodnú pôdu. O schvalovaní článkov ani nehovorím. Chýba motivácia - hlavne diskutovať a teda dopĺňať textový obsah, čo je hlavný indikátor toho, že tento web žije.. ale nádej umiera posledná a verím, že v zákulisí sa s touto stránkou niečo deje..

19.12.2014 08:25:42

Pamir

Já to beru spíše jako takovou hříčku, prostě je sranda s palcema... a taky dávají najevo, že někdo ten názor třeba četl, a že jsem ho nevyhodil jen tak do vzduchu... neříkejte, že se vám někdy nestalo, že jste sem nakonec nic nenapsali, protože jste si řekli, stejně to nikdo nepřečte... honění ega je to poslední co mě na palcích zajímá, ale hlavně by to zatrolenkám dodalo šťávu!!! ano jinak s tebou souhlasím... ZH jsou super tím, jak jsou jednoduché a je tu spousta informací a obsahu u různých her... a to hlavně u těch pro piškoty jak píšeš... bohužel podívej se na diskuze u nových her kdybych nenavštěvoval dž, tak ve své podstatě vím možná tak o třech novinkách a to ještě jen zběžně... a to je podle mě hlavní problém. Nikdy jsem nenadával na obsah, toho tady je habaděj, ale vždy mi šlo o aktualizaci obsahu, nějaká dynamika, pohyb, živost... poslední živý záchěv si sem přinesla teď ty, ale bude to stačit? Ne dost té skepse, šak já mám zatrolenky moc rád a i budu, jenom mi je líto kam spějí...

19.12.2014 07:16:02

...

...mě vůbec nevadí, že tu není odkaz na BBG. když tam potřebuju, mám to v oblíbených stejně jako DŽ a pár klikama se k tomu dostanu taky. Stejně umím prd anglicky, takže mě to vcelku nepálí, že to tu není. To by tu mohl být rovnou u každé hry odkaz na Deskožrouta, nemyslíte?... Já sem osobně asi raději tady, protože je to tu jednoduchý a přehledný. Najdou se tu i hry pro piškoty, které třebas na DŽ nejsou. Je tu spoustu informací u her. Takže já jsem spokojená.

A to palcování: nejsme v mateřské školce..., chápu že někdo má radost z toho, že s ním někdo sdílí názor, ale nemyslím si, že je to až tak důležitý pro chod těchto stránek. A nemyslím že palec u příspěvku by mi něco dal. Názor si udělám o věci sama

18.12.2014 12:29:29

matewr84

Mas moznost to navrhnout. System to tu kdysi umoznoval a mozna dana funkce prezila prerod. Urcite funguje v Otazkach.
Nicmene jak potvrdilo poslednich par mesicu (nejen kontroverzni "vyzkum" ze strany facebooku) umi byt palce velmi velmi osemetne.

31.10.2014 08:01:35

...

Plně s vámi souhlasím, jen jsem odpovídal na dotaz a doporučil web, který tohle umožňuje, v žádném případě jsem neshazoval zatrolenky. Co se týče komunity, rozhodně mám blíže k deskožroutovi, ale od ostatních věcí tu pro mě jsou prostě zatrolenky. Mnohdykrát zdánlivě nedůležité diskuse u zdánlivě nedůležitých her, mi velmi poradí. Co bych ale chtěl aby se zavedlo, je systém palců za komenty. Je pak zajímavější nejen ty komenty číst, ale i přidávat.

31.10.2014 06:53:07

Vojtech Musil

Presne,chtel jsem napsat v poddstate to same jako ty :)
Prijde mi to jako vrchol lenosti, staci zkopcit nazev hry a zadat na BGG nebo jinde ne... :) Jinak odkazy na weby zabyvajici se danym tématem chápu třeba v pripade e-shopu, aby si zakaznik mohl dohledat co to jde o produktu, ale proc davat odkaz na "konkurenci" ? A když me uz nejaka hra zajima, tak si ji zkouknu stejne na vice webech....

31.10.2014 06:04:38

Josh a spol

Kdyz jste to tu uz nakousli, tak proc si nezadiskutovat. :-)

Me cela tahle situace desne bavi ze dvou duvodu. Neni to poprve, co tento navrh padnul a vedly se kolem toho velke debaty. Zeus je presel mlcenim a nebo se vyjadril, ze odkaz na BGG tu proste nebude, howgh. Takze i presto, ze to je uzivateli zadane, tak maji smulu. Na druhou stranu me osobne pripada jako totalne zbytecna - BGG muzu dat do zalozek, nebo napsat do radku v prohlizeci a potom vyhledat hru. Ano, je to o nejaky klik navic, ale aby se kvuli tomu zakladali jine weby...

Ja toto pocinani Dia chapu. Pokud nekdo chce odkaz na BGG a musi ho tu nutne mit, tak k cemu je diskuse, popisek, fotky apod.? V okamziku, kdy tu bude odkaz a dotycny nenajde co potreboval, tak jen klikne a najde vse. A misto toho, aby ho to nutilo ke hre neco pridat apod., tak misto toho otevre jiny web. Tak to je a bude a je to videt s pridanim formulare pro zavedeni hry. Kolik her se prida do katalogu a kolik z toho her ma nejaky popisek, zalozenou diskusi apod? Takova polozka upadne v zapomneni. Zatrolene hry ani jine ceske weby osobne nepovazuji jako referencni, at jsou sebelepsi.

Upraveno autorem (porovnej)

30.10.2014 22:49:20

zbytecne

ja jsem to treba nikde nenasel. nevim, proc by jste ho meli rovnou sezrat...tohle je snad diskuze.

30.10.2014 20:15:08

Wolfsen admin
 - avatar

Joshua

Jde o to, že Zeus (pokud se nepletu) dlouhodobě odkazy na BGG odmítá, což ostatní vědí a tak se pozastavují nad tím, proč si Kladivo třeba neprošel dřívější diskuze, kde by podobný návrh určitě našel.
Mj. bylo opakované zamítnutí tohoto návrhu jedním z impulsů pro založení DŽ.

Edit: jo, a taky jde (myslím) o to, že napsaný příspěvek vyzní o stupeň negativněji, než je zamýšlen.

Upraveno autorem (porovnej)

30.10.2014 19:53:13

Joshua

V poho. Nicmene neni ani prvni ani posledni. Ovsem mozna, ze se mu zadari.

30.10.2014 18:49:57

???

Panove, o co jde?
Prisel s dobrym napadem, tak nechapu vase reakce a odkaz na konkurencni web. Pokud nemate neco konstruktivniho, tak proc tak reagujete?

30.10.2014 18:43:47

KladivoCZ

Presne jak pise matewr84 a nejen v tomto prispevku, bez na web oranzovych. U sousedu je trava zelenejsi. :-)

25.10.2014 21:27:41

...

Deskožrout tohle nabízí... stejně jako spoustu dalších funkcí navíc... doporučuju se podívat tam

25.10.2014 20:19:58

Mile KladivoCZ

Vitej na ZH!

Jsi priblizne 357. uzivatel, ktery o neco podobneho zada (e; Mozna, ze tobe se uz konecne postesti....

25.10.2014 19:42:44

Vybíráme z aukcí

John Company (nové, CZ, Fox in Box)
John Company (nové, CZ, Fox in Box)
Akt. cena: 999 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>