Dotaz: Co s lidmi z bazaru, kteří nereagují?

Ahoj, možná jsem se netrefil do správné sekce fóra, ale stejně se zeptám. Na bazaru ode mne uživatel koupil hru, ale od té doby nereaguje (už to bude týden). Po dlouhé době dobrých zkušeností je to poprvé, co jsem na něco podobného narazil. Zprávy otevřené nejsou, ale podle profilu od té doby přihlášený byl. Co s tím? Nebo kdy je podle vás OK se nabídnout hru druhému v pořadí, popř. ji znovu vystavit?
Díky za názor.
19.3.2019 10:08:34 | Upraveno autorem (porovnej)

Ups, toto políčko vypadá dost prázdně... Vyplníš tam, prosím, požadovaný údaj?

Vidim zajimave tema, tak napisu neco drive nez ho tu tradicne nekteri zapleveli blaboly, OT a nesmysly.

Kreteni jsou vsude a ani takrecena "komunita" zde neni vyjimkou.
Zakladni otazky: Jak dlouho ma dotycny registraci? Jake ma predchozi reference? Prihlasuje se? Cte zpravy?

Zakladni problem: Kdokoliv (at uz je to jen kolemjdouci nebo stavajici uzivatel) si jednoduse udela registraci na mail - ktery ovsem nikdo nikde nevidi - a uz je hned pokrocily, z pleziru prihodi a zbytek uz neresi.
Vzdyt co, se stalo? Dotycny nikoho neokradl a cas, ktery to stoji toho, kdo se to snazi vykomunikovat a dovest do konce ho prece nic nestoji.
Nikdo nema sajnu z jakeho jednorazove pouziteho uctu se nekdo prihlasil, aby si z tebe udelal vrtulu. Vsechno je v poradku.
Kdyz se tu pred casem zavadelo rozdeleni uctu na zakladni, pokrocile, VIP, tak jsem cekal, ze to bude nejak systemove propojeno s fungovani zde, ale bohuzel se na nic takoveho nepamatovalo.
Priklad mozneho pouziti teto upravy - zakladni: muze prispivat do diskuzi, pokrocily: muze stahovat, nahravat soubory, VIP: muze prodavat, nakupovat

Reseni: Zpocatku jsem takoveto lidi neresil, ted uz jim davam aspon nejake hodnoceni pro varovani ostatnich, aby si aspon musel udelat novou registraci, nez zace zas prudit
Viz naposledy treba: https://www.zatrolene-hry.cz/uzivatel/ampo-20733/
A nabizim dal. Je samozrejme otazka, jak dlouho cekat na odpoved. To si necham doporucit, ale myslim, ze 4 tydny/mesic bez reakce uz je az az.
Mam tu ted jednoho experta, ktery sem dokonce chodi, ale moje zpravy necte, ale dam mu jeste par dnu aby to byl cely nmesic :)


Resume: Udel odpovidajici hodnoceni, vystav znova

20.3.2019 11:28:18

...
Nevím, jestli je tady na to nějaké pravidlo nebo zavedená zvyklost, ale nečekal bych déle než týden. Zvláště pokud se přihlašuje, ale nečte zprávy.

20.3.2019 11:38:35 | Upraveno autorem (porovnej)

Artcore
"Vidim zajimave tema, tak napisu neco drive nez ho tu tradicne nekteri zapleveli blaboly, OT a nesmysly.
Kreteni jsou vsude a ani takrecena "komunita" zde neni vyjimkou."

To je zajímavé číst tyto moralismy od člověka, co tu pravidelně zapleveloval bazar a spamoval uživatele tím, že propojoval v bazaru své kousky s úplně jinými hrami a i přes slušné upozornění se jen smál lidem do ksichtu. S tvojí druhou větou nahoře se tudíž ztotožňuji.

20.3.2019 11:43:50 | Upraveno autorem (porovnej)

MikeDundee, díky, že jsi to napsal za mě, chtěl jsem taky přidat tento postřeh.

Ohledně nereagujících kupujících, po přiměřené (odpověz si sám) době bych hru buď nabídl druhému v pořadí, nebo vystavil znova. Doprovodil to patřičným hodnocením a možná uvědomil správce bazaru, ale od toho bych si nic nesliboval vzhledem k tradiční liknavosti.

20.3.2019 11:53:55

automaticke prihlasovanie ?
nie som si ista, ako to je ked je niekto " trvale prihlaseny"? Ked vypinam PC, tak sa predtym z Trola neodhlasujem, a na druhy den pokracujem bez nutnosti noveho prihlasenia, tak neviem, ak si moj PC zapne dcera len koli jej zalezitostiam, ci to tu potom ukazuje ze som bola v ten den aktivna ?
Takze ja sa riadim skor podla toho, ci boli spravy precitane. A samozrejeme aj podla datumu registracie a hodnoteni.

20.3.2019 11:54:18 | Upraveno autorem (porovnej)

Artcore
"Kreteni jsou vsude a ani takrecena "komunita" zde neni vyjimkou." ze to pises prave ty :D co zasieral bazar a daval obrazky k hram ktoré ani neponúkal? Nejake sebarexlefia chlape. Ty ides davat rozumi o nereagovani? Si precitaj svoje negativne hodnotenia :D

@Masinka
Ak dcéra navstívi stránku ZH tak je to samozrejme navsteva stránky. Ale ak nejde na www.zh.cz tak urcite nie.

20.3.2019 12:01:03 | Upraveno autorem (porovnej)

JAHMANsvk

Aha, tak dobre vediet, lebo tiez som uz parkrat videla ze uzivatel bol aktivny, ale spravy necital.... ale nakoniec sa kazdy ozval, takze ja som s tunajsou komunitou spokojna :-D

20.3.2019 12:05:09

...
Já osobně bych čekal max 14 dnů. Blbý je, pokud sem chodí. Úplně mě nenapadlo něco co píše @masinka, přijde mi tu ujetý, ale budiž - může to být vysvětlení.
Do toho nikdy nevlezeš, je-li to hulvát, nebo nečekaně leží v nemocnici...
Jinak záporné ohodnocení a nabídnout dalšímu, nebo nová aukce.

20.3.2019 12:07:09

Zeptám se jinak
Co když mi do aukce přihodí někdo, komu buď nechci prodávat (ze zkušenosti) nebo nedůvěřuji? Teď mi nahodil na aukci uživatel, který se zaregistroval včera a tuším, že v tom bude něco jiného... Co v takovém případě? Dá se příhoz nějak zrušit?

21.3.2019 08:20:14

ackerman17
Každý někdy začíná... Taky si vzpomínám, že mě jedna hra v bazaru donutila vytvořit si na zatrolenkách účet. Já bych mu dal šanci :-)

21.3.2019 09:07:19

...
I já jsem začínal tím, že jsem se registroval jen pro účast v aukci o hru, kterou jsem chtěl :-)

Před časem se mi spíše stalo, že tu vznikla aukce na hru, kterou jsem chtěl...aukci založil účet založený ten den a do aukce po mém příhozu přihazovali další 2 účty založené o den později.

Tak jsem se na to raději vykašlal, neboť to vypadalo, že si uživatel přihazuje sám na vlastní účty ze dvou dalších fiktivních účtů.

PS: nedá se s tím nic dělat :D

ackerman17...můžeš si do své aukce vypsat své podmínky ( i když je to rozporuplné s pravidly bazaru, ale dělají to všichni běžně)...

21.3.2019 09:31:21

No uvidíme...
Nerad bych právě, aby to vypadalo, jako bych si přihazoval sám. Pak je možnost ještě aukci ukončit a předělat ji na VIP bazar (byť si nemyslím, že by se tím něco výrazně změnilo) anebo hodit na "kup teď."

Dále je ještě varianta, že jsem paranoidní a moc to řeším :)

21.3.2019 09:48:10

Holandská aukce
Já si tedy na své aukce nepřihazuju, ale myslím, že to přihazování na vlastní aukci je tady dlouhodobě zbytečně démonizováno. V podstatě to vlastní přihazování je jen taková modifikace Holandské aukce, kdy se prodávající snaží prodat za maximální možnou cenu a Holandská aukce je docela regulérní aukce.
Než se na mne vrhnete s posty o morálce, komunitě, sobectví a nastavených pravidlech zdejšího bazaru, tak chci jen napsat, že každý má přece nějakou horní nepřekročitelnou hranici, za kterou je ještě ochoten koupit a se kterou přeci počítá ať už je aukce jakákoliv. Když jsou tady nastavena jistá pravidla, tak neříkám, že porušování těch pravidel je tak docela fér, ale na druhé straně to zas není nějaká tragédie. Možná by to vyřešila regulérní možnost dražit tady Holandskou aukcí.

21.3.2019 10:50:10 | Upraveno autorem (porovnej)

ackerman17
S VIP bazarem bych byl opatrný - ověřování uživatelů trochu zamrzlo. Patřím mezi lidi, kteří mají dlouhodobě zažádáno o členství a stále nic. Co jsem pochopil, tak je to od začátku roku normální stav.

21.3.2019 10:51:01

kren
A jak bys chtěl udělat holandskou aukci(postupné snižování vyvolávací ceny),tady na ZH ?
Tuto aukci může prakticky použít každý prodejce tady,prostě v týdenních intervalech bude snižovat cenu ,dokud někdo nekoupí.

21.3.2019 12:04:29

to Křen
"Já si tedy na své aukce nepřihazuju, ale myslím, že to přihazování na vlastní aukci je tady dlouhodobě zbytečně démonizováno. V podstatě to vlastní přihazování je jen taková modifikace Holandské aukce, kdy se prodávající snaží prodat za maximální možnou cenu a Holandská aukce je docela regulérní aukce. "

Ano, je. Zásadní rozdíl je ale v tom, že prodávající v inzerátu veřejně neuvádí, že se jedná o modifikovanou Holandskou aukci, kdy si přihazuje sám sobě, a z tohoho důvodu je to vůči kupujícím nefér.

To by mně zajímalo co by prodávající s modifikovanou Holandskou aukcí říkal na to, kdybych si vytvořil dva nové účty a začal mu tam z obou přihazovat, abych zdůvěryhodnil dražbu a neobtěžoval jej tím, že ti dva dražící s nulovým hodnocením jsou ve skutečnosti jedna a téže osoba.

21.3.2019 12:23:18

V prvni rade
zdravim svuj funclub potrefenych hus a dekuji za dalsi varku OT i do tohoto tematu.

Jinak se mi bohuzel zda, ze i dalsi prispevky se ztaceji mimo tema, kterym na zacatku bylo: Co s lidmi z bazaru, kteří nereagují?

Ja se ptal, po jak dlouhe dobe udelujete Negativ, ale to take zapadlo pod nanosem OT...

Taky jsem nebyl pres tyden online a jeden mistni cicmunda mi pak kvuli tomu opakovane vyhrozoval. Neuklidnil se ani kdyz sem se mu to snazil vysvetlit, ani kdyz mi prisly na ucet penize...

21.3.2019 13:18:37

:-/
Uvedomte si, ze nie kazdy ze sedi za pocitacom nonstop a kazdy den.
Tyzden naozaj nie je taka velka doba, aby bolo nerealne sa k pocitacu nedostat, alebo nemat cas riesit daky nakup na bazari, co myslite... staci zhoda iokolnosti, zdravotne problemy, rodinne, prilis vela prace, cokolvek z REALNEHO ZIVOTA.

21.3.2019 13:32:49

@Artcore
Když se zapojím do aukce, tak je dobré být častěji online. Pokud přijde něco nenadálého, kdy vím, že nějakou dobu online nebudu, tak je dobré obeslat zúčastněné a dát jim to vědět dopředu.
Zapojit se do aukce a pak sem týden po skončení nepáchnout je nezodpovědnost. Když lezu do aukce, tak musím vědět co to obnáší. Samozřejmě, že člověka může přejet auto, dostat infarkt nebo mít úmrtí v rodině - myslím si ale, že takový důvod by pochopil každý a určitě by nevyhrožoval.

@Wuuduu
Ne ve všem s tebou souhlasím. Když se zapojím do aukce, tak mám taky nějakou zodpovědnost a hlídám si konec. Aukce není holubník a zrovna tak, jak ty k tomu přistupuješ takhle, tak někomu jinému třeba navazuje na konec nástup na dovolenou a chce si hru vzít s sebou. Nesouhlasím, že týden je krátká doba. Vždy se dá poslat vzkaz.

21.3.2019 13:35:45 | Upraveno autorem (porovnej)

Artcore OT
Už dvakrát jsem se tě tady na ZH zastal.
Jednou jsem za to dokonce dostal 90 denní výstrahu banu.
Ale musím napsat ,že ty jsi opravdu "jiný".


21.3.2019 13:37:14

Artcore
Je to docela uspokojující zjištění, že komunikační problémy s tebou nemám jen já...

21.3.2019 13:42:32

OT - pardon
2 ackerman17
Ja jsem ale psal o Tobe :)
Ale kvituju, ze si konecne uspokojeny.

2 Bastacka
Bohuzel, ted se nejak nechytam. Proc a kde by ses me mel zastavat a navic, proc bys za neco takoveho mel dostat ban?

2 Kren: Jsou mista, kde wifi a internet zkratka neni - nastesti.
Kdyz narazis na cloveka, ktery zkratka neni pristupny omluve anebo rozumnym argumentum, tak zkratka nic neudelas. Jestli jsem to dobre vycetl kolem, tak z podobnych podnetu vznikl deskozrout, ne?

21.3.2019 14:55:10

Nereagující vítěz aukce
Mě se to stalo vloni během prázdnin. Počítal jsem s tím, že by mohl být i někde na dovolené, tak jsem počkal 3 týdny, poté jsem mu poslal zprávu, že jestli se mi do konce dalšího týdne neozve, prodám hru dalšímu v řadě. Neozval se a hru jsem prodal druhému za cenu, kterou nabízel (ne za cenu, kterou nabízel vítěz).
Ale pokud chodí na ZH, tak týden je myslím dostatečná doba. Pro klid duše poslat výzvu k reakci do určitého data a pak kontaktovat druhého nebo dražit znovu.

21.3.2019 15:10:54

Jsou mista, kde wifi a internet zkratka neni - nastesti ...
... tak když jedeš do takových míst, tak předtím nelez do aukce, aby na tebe ostatní čekali až mimo civilizaci dorozjímáš. Taky jezdím do takových míst, ale buď se nezúčastním něčeho, co končí, když jsem pryč, nebo ostatním PŘEDEM napíšu a omluvím se.

21.3.2019 15:22:27 | Upraveno autorem (porovnej)

Souhlas s krenem
V tomto souhlasim s krenem. Pokud se zucastnim aukce, tak na sebe beru jistou zodpovednost, jelikoz "hrozi", ze vyhraji a budu muset hru uhradit atp. Pokud je zrejme, ze vyhraji, ale nebudu schopen hned zaplatit/reagovat, tak bych napsal zpravu. Ale ja osobne jsem v tomto hodne zasadovy.

@Arrion
Priste si dej do aukce, ze je potreba zareagovat do x dni od vyhrani aukce, jinak se vyherce posouva/stornuje nebo podobne.
Proste zalezi, na tve trpelivosti. :-)

19.4.2019 06:58:24

Vybíráme z Bazaru

Mini Rogue + rozšíření Hlubiny zatracení (cz)
Mini Rogue + rozšíření Hlubiny zatracení (cz)
Akt. cena: 310 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas