Diskuzní vlákna s opakovaným tématem

Kew teďka zamknul diskuzní vlákno s opakovaným tématem dotazů na hry pro malé děti.

To zamykání takových opakovaných diskuzí je úplně naprd a nemá z hlediska přehlednosti žádný význam, pokud tady nefunguje to, aby moderátor z takového vlákna přesunul příspěvky tam, kam patří a duplikované vlákno zrušil. Na jiných webech to tak funguje.

Takové duplikované vlákno tady stejně zůstane a je v tom bordel ať je to zamknuté nebo ne. Uživatelé, kteří chtějí k podobnému tématu diskutovat třeba za měsíc, stejně nenajdou v té změti zamknutých vláken to pravé jediné, které není zamknuté a kde mohou diskutovat a stejně zas založí nové a tak to půjde furt dokola.

Dokud tady nebude moderovaná strukturovaná diskuze s mazáním celých duplikovaných vláken, tak je nějaké zamykání marná snaha.
6.12.2017 13:00:03

Kew

píše časem smáznu

6.12.2017 13:14:55

@horysimus
To je sice možné, ale nevšiml jsem si, že by tady někdy měl moderátor možnost přenést příspěvky zamknuté respektive odstraněné diskuze do diskuze kam to patří a tím tu patřičnou diskuzi oživil a dostal ji z propadliště dějin znovu na světlo, aby mohli diskutující pokračovat ve své rozběhnuté diskuzi, kterou někdo zamknul. Nebo jsem něco přehlédl?


6.12.2017 13:49:38

možná by bylo vhodné
na takové evergreeny ohledně doporučení her byl zvlášt chlíveček. neplést to do pokecu. ale udělat jednu složku doporučení her a tam to rozdělit na "pro děti, manželky,rodiče, strategie, eura" atd

6.12.2017 13:59:25 | Upraveno autorem (porovnej)

souhlasím s Křenem
Zamykání vláken nic neřeší.
--------------------------------
Temná křídla, temná slova

6.12.2017 14:12:00

Témata
Souhlasím se všemi zmíněnými body.

6.12.2017 14:15:36

 
Nejdřív se remcá, že vznikají duplicitní vlákna. Pak se remcá, že se to nějak řeší. Lidi mají nějak moc času (e;

6.12.2017 14:20:59

rada
Možná by bylo nejlepší NIC NEDĚLAT. Často je to nejlepší řešení.

6.12.2017 14:48:02

diskuse obecne spatne
souhlasim s krenem, navic mi obecne mistni diskuse prijde krkolomna a divna. Treba to, ze v diskusich jdou prispevky naopak (zdola nahoru) a pod prispevky (jako novinky) prirozene zhora dolu. A kdyz na diskusi kliknu, vidim posledni page, i kdyz bych to rad cetl od zacatku. Nebylo by lepsi mit nejake forum uplne bokem? se vsemi modermimi funkcemi a standardy (v technologiich tohoto typu se neorientuju, ale phpBB snad funguje porad)? Co se diskuse tyce, prijde mi, ze se tu znova vynaleza kolo... A vynalezci navic nemaji cas, takze je z toho zatim divny hrbolaty patvar a o plynulem pohybu nemuze byt rec

6.12.2017 14:56:03

taky souhlas
kren to trefne shrnul, urcite tu vidim prostor pro zlepseni citelnosti a funkcionality prispevku diskuze.
Co zvazit treba viceurovnove prispevky dle temat (coz predpokladam myslel horysimus nize) nebo aspon udelat par permanentnich diskuznich vlaken, tzv. "sticky threads" jak je na forech bezne?

6.12.2017 21:54:14

ha
téhle diskuze jsem si všiml až dnes.

Vlákna zamykám pokud existuje vlákno podobné (a často do toho duplicitního odkaz na starší vlákno já, nebo někdo jiný hodí). Tím se diskuze v ideálním případě přesune do něj a informace se neztratí. Navíc se vlákno posune mezi aktivnější. Čili: máme pak méně vláken a každé z nich má více obsahu. Což je to, co chtějí jak admini (míň nepořádku), tak uživatelé (víc infa na jednom místě).
Bohužel příspěvky nejde přesouvat - to je apel na Dia, ne na mě, můžu tlumočit, ale rozhodnutí je na něm (a ta práce pak taky). Ale snažím se aspoň diskuze zavírat brzo, aby se neztratily žádné informace, nebo případně jen minimum z nich.

Dokud tuhle pravomoc mám, budu ji využívat, protože mi to přijde užitečné. Pokud tady vznikne silné "hnutí lidí za duplicitní vlákna", můžete Diovi společně navrhnout, ať mi adminování diskuzí sebere. Ale duplicitní vlákna mě štvou i jako uživatele, proto proti nim bojuju. Rozhodně neplánuju "nic nedělat" a naopak, pokud by mělo dojít k plevelení fór duplicitami, budu mezi prvními, co se budou ozývat ;)

Chápu, že nenabízím jednoznačné řešení toho, jak zamezit vznikání těchto vláken - snad jen to, ať uživatel nejdřív prokliká prvních 5 stran diskuzí (je to práce asi na 5 minut). Zvlášť, pokud má pocit, že to, na co se ptá, není úplně unikátní - což (přiznejme si) téma typu "hledám hru XXX stylu pro YYY hráčů" tak úplně není. Ale chápu, že doba a lidé jsou líní, je to vidět všude, nejen na Zatrolenkách (a pozoruju to i na sobě, často se radši zeptám, než abych dopředu sám hledal).

4.1.2018 12:57:30

Vybíráme z Bazaru

Valley of Tears - ve fólii - zásilkovna v ceně
Valley of Tears - ve fólii - zásilkovna v ceně
Akt. cena: 3000 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas