Chybějící funkčnost bazaru

V bazaru zcela chybí funkčnost, respektive je nedotažena ohledně shánění, přenechání, darování, vyměny nebo nějakého speciálního hromadného prodeje jako například
toto, kde uživatel musel využít diskuzi a ne bazar:
https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/ostatni-temata-6/figurky-d-d-a-pathfinder-prodej-25736/

V bazaru sice existuje možnost přidat inzerát jako "ostatní", ale je to nedotaženo. Pokud někdo takový inzerát přidá, tak to má následující problémy:
- Zapadne mezi ostatní inzeráty prodeje bez nějakého jasného grafického odlišení, že jde o něco jiného
- Jak je to u takových inzerátů s provizí? Asi by se provize neměla platit, když jde třeba o výměnu nebo darování.
- Zadávání inzerátu není dostatečně variabilní, aby se tam dalo zadat více fotek včetně jiného titulku než u standardního prodeje.
- Nedají se tam nabízet doplňky her s vlastní fotkou bez nějakého napojení na konkrétní hru
- Nedá se rozlišit jestli jde o prodej (který by měl spadat pod provizi) nebo třeba o darování (které by nemělo spadat pod provizi).

Když to shrnu, tak v bazaru očividně chybí variabilní typ inzerátu, u kterého nejde o prodej konkrétní hry a který by byl i při prohledávání inzerátů jasně graficky odlišen (nebo pod jiným "uchem"), aby nezapadl v seznamu běžného prodeje.

2.10.2020 11:27:53

Kren

Na toto jsem se ptal a poukazoval (od doby oznámení a zavedení změn) mnohokrát a odpovězeno mi nebylo ani jednou...

Naposled nedávno v sekci "bazar: návrhy a náměty... "

Toto téma je asi tabu :) :D :(

2.10.2020 11:48:16

El Ďábel
Milý Ďáble, alias Peete,

už poněkolikáté tu píšeš nepravdu. Já jsem ti odpovídal, psal jsem ti, že sekci Ostatní plánujeme v budoucnu předělat, ale ještě nebylo rozhodnuto jak. Nevím v jaké to bylo diskusi, protože před tím než si nenávratně opustil ZH (po několikáté) jsi se na tom točil na více místech.

Takže na to odpovězeno bylo a odpověď platí stále a bude platit dokud nepadne rozhodnutí.

2.10.2020 16:31:10

Miner
Ahoj,
já si to pamatuju a vím i kde to je :)

Tady to máš ať to nemusíš hledat :

Bazarovou sekci ostatní uvidíme, teď ti odpověd neumím dát.

- Takže nějaká změna nebo toto považuješ za stávající ODPOVĚĎ? :)

2.10.2020 16:43:25 | Upraveno autorem (porovnej)

@kren
Na rovinu nevím jak by měla funkčnost kterou popisuješ vypadat. Pokud si uživatelé domluví vyměnu nebo i prodej přes poštu, řešit to nebudeme. Je to pak jejich riziku, nemohou využít SafeTrade a ať ten obchod dopadne, či nedopadne, my to nijak řešit nebudeme.

A mimochodem, už se na mě obrátilo několik uživatelů s tím, že hru prodali mimo po domluvě v poště a měli s tím problémy. S tím jsme jim samozřejmě neměl jak pomoci. Takže je to prostě větší riziko.

Já už jsem o tomhle i přemýšlel, ale jak sem psal, moc mě nenapadá jak to udělat smysluplně. Na BGG si člověk u každé hry může vybrat jestli hru shání nebo nakopak nabízí k výměně. Ale není to úplně přehledné a řekl bych, že většina lidí o tom ani neví. Každopádně když si uživatelé domluví obchod mimo Marketplace, jde to mimo systém, stejně jako zde.

2.10.2020 16:47:17 | Upraveno autorem (porovnej)

El Ďábel
Hele a to ti není blbý tu všude psát, že jsi nedostal jedinou odpověď, když naprosto bezpečně víš, že jsem ti odpovídal a obratem vytáhnout link kdy a kde to bylo?

2.10.2020 16:50:32

Nápady
Mám ohledně toho pár nápadů, jak by to mohlo fungovat - jak co se týče uživatelského rozhraní, tak hlavně funkčnosti. Základem funkčnosti by v podstatě bylo že Zatrolenky by byly jen zprostředkovatel spojení "nabízitele" (ať už by šlo o cokoliv - nabídku něčeho nebo žádost o něco) a "zájemců" a nenesly by žádnou zodpovědnost za to jak a na čem se tyhle dvě strany dohodnou. Podrobněji bych to popsal později, až budu mít čas, teď nestíhám.

Přes diskuzi, jak je to teď (viz ten příklad, co jsem uvedl) to samozřejmě taky jde, ALE
- diskuze k tomu není primárně určena a zbytečně to zapleveluje už tak nepřehledné diskuze
- není tam žádná podpora jak nabídky (fotky, atd.) tak způsobu zprostředkování
- pokud by se někdo chtěl podívat na takové speciální nabídky, tak to nemá šanci v diskuzích dohledat.

2.10.2020 16:58:54 | Upraveno autorem (porovnej)

Ad zmíněný inzerát a nutnost řešení
Nemyslím si, že je potřeba kvůli podobnému inzerátu na prodej sbírkových figurek /a pod/ toto nějak systémově řešit, jistě je více důležitých projektů na programování a vývoj webu.

Argument "zapleveluje diskusi" je pak až směšný...diskusi zde zaplevelují spíše jiná a velice často se opakující nově vytvářená auditka s totožným obsahem ;-) než jednou za uherský rok vytvořené vlákno s podobným obsahem zmíněného inzerátu..

A to nepíšu proto, že jsem si od zakladatele také něco k naprosté spokojenosti koupil...naopak, kdyby to dal třeba i do bazaru k příslušné hře, tak jsem si toho vůbec nevšiml..

2.10.2020 18:08:22

@Fleder
To je směšné něco předem zavrhovat obzvláště když je po tomhle poptávka od více lidí a admini o tom stejně přemýšlejí.
Ale hlavní argument je ten, že v diskuzi to do týdne spadne do propadliště dějin a nově příchozí se už o jakékoli nabídce nedozví. A že darování, výměna nebo nabídka doplňků bez návaznosti na jakoukoliv hru není řešena vůbec je fakt. Ty máš jiné priority tady na webu a někdo jiný má zas jiné priority, takže nech to na adminech, co budou řešit a raději navrhni něco konkrétního pozitivního, byť třeba z jiné oblasti webu, než shazovat něčí konkrétní nápad bez nějakého svého konkrétního nápadu.

Myslím si, že každý nápad o kterém se dá přemýšlet a který by něco vylepšil je lepší, byť by se nerealizoval hned, než něco bez jiného návrhu shazovat.

2.10.2020 18:20:02 | Upraveno autorem (porovnej)

Miner
Omlouvám se a rozhodně se nechci hádat.., ale blbý mi to neni, protože prosté "uvidíme" nebo "teď ti odpověď dát neumím" opravdu nepovažuji za ODPOVĚĎ.... Tu jsi mi dal v podstatě až teď - to už za odpověď považuji, díky :)

Krom toho už je to celkem doba, a za tu celou dobu se k tomu nevyjádřil nikdo ani po opakovaných dotazech v různých vláknech :)
Přitom stačí napsat třeba jen, že je to v jednání, na programu, přemýšlíte jak to udělat apod. Ale jen "uvidíme"? To mi promiň, ale to pro mě vážně není odpověď ;)

Takže, že se nad něčím v tomto směru uvažuje vítám a děkuji.

2.10.2020 21:10:13

ponuky hier, alebo častí hier
Možnosť vytvoriť zoznam hier, ktoré by sme radi vymenili, aby ten, kto by o ne mal záujem, sa mohol ozval (správou), by bola vcelku zaujímavým počinom.

U nás je niekoľko hier, ktoré som aj ponúkal, keď sa mi niekto ozval kvôli čomukoľvek. Ale je to viac-menej náhodná udalosť a za celú dobu som takto vymenil iba jednu hru.

Aj keď si myslím, že sa na "Zatrolenkách" nachádzajú aj čisto obchodníci, dúfam, že by sa pomocou nejakej podobnej ponuky mohli dostať niektoré hry aj na správnu adresu.

2.10.2020 22:50:42

@MatN
Takový seznam si vytvořit můžeš, jen se musí jít někdo podívat přímo do tvého profilu a ten seznam rozkliknout. Tj. není to specifický systémový seznam "Na výměnu/For Trade", ale tvůj vlastní uživatelský seznam.

Každopádně, pokud byste měli návrhy o s tím, tak je pište.

Křen psal že něco pošle tak uvidíme. Každopádně každý nápad se počítá.

Jen bych dopředu upozornil, že to nebude mít nejspíš v tuhle chvíli prioritu, máme na seznamu dost věcí. Ale možná to ani nebude od věci, když to trochu uzraje. Opravdu si myslím, že tohle je hodně komplexní věc a nevybavuji si, že bych kdekoliv viděl nějaké funkční řešení, kde se dá prodávat de facto všechno a k tomu je nějak vymyšlený systém, který upozorňuje zájemce. Právě proto, že čím více je to nějaký free form trade, tím hůř se dá řešit provázanost nabídky a poptávky a nějaké notifikace. Každopádně je to zajímavé téma a jsem zvědavý na návrhy. :)

2.10.2020 23:15:08

Nabízení her

Jak navrhuje MatN, co něco jako současný wishlist, kdy by si uživatel takto označil svoje hry, které má v případě poptávky zájem prodat.

A do bazaru přidat mezi ta vyhledávání i spešl řádek pro možnost vyhledání nabizitelů - zadám tam hru, kterou poptávám a pokud ji někteří uživatelé potenciálně nabízejí, tak mi vypadne seznam jejich nicků odkud se budu moct prokliknout na jejich profily.

Takto bych si tam zadal že sháním co já vím, třeba root, vypadl by mi seznam cca deseti uživatelů, kteří mají zájem svůj prodat, já bych se mrknul na jejich profily a vidím ok, tihle dva nebydlí až tak daleko, těm napíšu do zprávy jestli to ještě platí.

11.10.2020 13:24:28

@Gaeirmund
Jj, zaznamenal jsem to. Zamyslíme se nad tím, ale spíš bych to viděl opačně, tj. informace pro potenciálního prodávajícího, kolik lidí má hru ve Wishlistu.

12.10.2020 10:43:06 | Upraveno autorem (porovnej)

@Miner
a co tak pridat k zoznamu hier nejake moznosti co by si kazdy mohol zaskrtnut v zmysle : je to moja oblubena hra a zbavit sa jej urcite nechcem/ uz ma nebavi a rad ju poslem dalej alebo vymenim za nieco z wishlistu....
lebo ku kazdej hre si vies pozriet majitelov a to prve policko by aj eliminovalo spam s ponukami odkupenia na ktory sa tu ktosi minule stazoval.

12.10.2020 10:50:26

Super nápad
Ten pasivní seznam "chci se zbavit" se mi hodně líbí - když najdeš hru která tě zaujme, můžeš se okamžitě podívat, jestli jsou nějaké kusy potenciálně k dostání. Takovou funkci bych docela dost ocenil.

Nikoho to nespamuje, žádnou aktivitu navíc to nevyžaduje, pokud by to žilo třeba jako další záložka na profilu hry tak to uvidí jen ten, kdo o to stojí - maximální pohodlí pro všechny zůčastněné.

Navíc bych řekl, že use-case "sháním hru X" je možná podstatnější než "jdu do bazaru koupit si cokoliv mě zaujme".

EDIT: Vidět jako prodejce kolik je dané hry ve wishlistu taky není špatná věc (i když imho mnohem méně přínosná) ale řekl bych, že to klidně může koexistovat protože to řeší úplně jiný use-case (posouzení poptávky vs. sháním hru a vidím koho kontaktovat).

12.10.2020 11:08:48 | Upraveno autorem (porovnej)

Chci se zbavit...
Ono to jde dost proti koncepci bazaru, který je preferovanou variantou z mnoha důvodů.

Chceme, aby byl atraktivní pro všechny a tohle domlouvání stranou to nepodporuje.

U podobných obchodů pak není žádná evidence, ani možnost využití Safe Trade, to je samozřejmě riziko zúčastněných a nám to může být jedno, ale koncepčně jsme radši, když se to řeší přes bazar, kde pak fungují feedbacky a zpětná vazba pro ostatní.

Obejdou se tím poplatky, my domlouvání uživatelů mimo bazar nijak aktivně nepotíráme nebo neřešíme, ale zase mi úplně nedává smysl to aktivně a systémově podporovat. Peníze z bazaru nám umožňují rozvíjet ZH.

Dokážu si přestavit, že by ten seznam byl privátní a na něj bychom navázali feature sháním. Tj. zájemce by vytvářel poptávku (jak asi původně měla fungovat sekce Ostatní, jen neveřejné) a ti co to mají v tom tradelistu dostanou notifikaci, že nějaký uživatel shání hru Z a nabízí za ní X peněz a oni ji pak můžou nahodit na bazar a ten co to shání dostane zase notifikaci, že je to na bazaru. Uvidíme, teď nic slibovat nebudu, ale máme uloženo k promyšlení v budoucnu.

12.10.2020 11:31:32

ad Miner a vzájemná dohoda svéprávných lidí.
Takže, když jsem četl ten poslední Minerův příspěvek, tak vidím, že padají všechny mé jednoduché nápady, které jsem původně měl a které jsem chtěl navrhnout a budeme se muset smířit s tím, že to zas bude řešeno nějak složitě a nestandardně jen proto, aby měli admini všechno pod palcem a neumožnili svéprávným lidem se vzájemně domluvit.

Když to zestručním, tak jsem chtěl navrhnout, aby ten typ inzerátu o kterém tady je řeč byl jen následující:
- někdo by dal inzerát chci prodat (nebo vyměnit, nebo darovat to a to ...)
- při založení inzerátu by jen zadal, jestli chce poskytnout kontakt na sebe, nebo nechce a naopak on požaduje kontakt od každého, kdo na inzerát reaguje.
- Zatrolenky by jen zprostředkovali na pozadí neveřejně předání těch kontaktů a na tom, člověkovi, co inzerát zadal a na těch co reagovali by bylo už jak se domluví
- inzerát by končil po zadané době, nebo poté, co ho zadavatel sám aktivně zruší
- obě strany by byly důrazně upozorněny, že vzájemné kontakty a výsledek transakce jdou na jejich vrub a Zatrolenky nenesou jakoukoliv zodpovědnost za to, co si obě strany domluví
- výhodu by to mělo oproti momentálnímu stavu, kdy se to tak jako tak děje úplně stejně, ale přes diskuzní fórum, že by to bylo jasnější, přehlednější a inzerát by byl kdykoliv snadno dohledatelný a neskončil během jednoho dvou dní v propadlišti dějin diskuzních příspěvků.

Pořád se tady mluví o komunitě, tak proč nedat příležitost a pomoct lidem se vzájemně domluvit. Však všichni jsme svéprávní a lidi by věděli do čeho jdou. Pokud by majitel webu a admini trvali na tom, že chtějí z každého inzerátu finance, tak by se to u tohohle typu inzerátu řešilo nějakým paušálem, který by byl třeba větší, kdyby to byl typ inzerátu, kdy dotyčný poskytne kontakt na sebe a menší, když požaduje kontakt od reagujících a v tom druhém případě by ten malý paušál platil každý reagující.

Vše by bylo jasné transparentní a zúčastnění by věděli do čeho jdou. Jenže, jak jsme se dověděli, vzájemná domluva svéprávných lidí se podporovat nebude, bude vždy potřeba policejní dohled, Takže se zůstane u původního stavu, kdy se takhle lidi domlouvají přes diskuzi a o nabídce se dovědí jen ti, kteří jsou denně na webu a sledují diskuze. Jak někdo zaváhá a diskuze propadne mimo zobrazitelný výpis, tak je nabídka ztracena.

Jinak miner psal "z mnoha důvodů", uvedl tři z nichž třeba první jsem nepochopil vůbec:
"Chceme, aby byl atraktivní pro všechny a tohle domlouvání stranou to nepodporuje." - nějak nechápu proč by to bylo pro někoho neatraktivní, když se může zúčastnit každý

Druhý jsem nepochopil částečně:
" ... jsme radši, když se to řeší přes bazar, kde pak fungují feedbacky a zpětná vazba pro ostatní." - u toho co jsem navrhoval by samozřejmě mohlo fungovat stejné hodnocení (nebo hodnocení jiného typu) jako je u bazaru teď a hodnotili by zase zúčastnění, kteří se nakonec domluvili.

A ten třetí důvod jsem sám navrhl řešit, takže to je těch mnoho důvodů.

12.10.2020 20:24:36 | Upraveno autorem (porovnej)

@kren
To co popisuješ mi moc nedává smysl, pokud chceš něco vystavit na dobu určitou, tak to můžeš hodit do bazaru a vybrat jestli chceš aukci nebo kup teď. Takže to tu máme.

Časově neomezené nabídky nechceme, dříve nebo později bychom tu měli hromady neplatných nabídek, které nikdo nestáhnul. Ostatně takový BGG s roky starými inzeráty je toho příkladem.

Co se týká důvodů, tak inzerát v bazaru je veřejný, což sám tak nějak zmiňuješ když mluvíš o obchodování přes diskuse, čím více nabídek tam, tím atraktivnější bazar.

Důrazně se distancovat od obchodu a pak chtít feedback mi moc nedává smysl.

Paušál by asi mohl být, s tím by problém nebyl, ale pořád mi ten návrh tak jak si ho napsal nedává smysl. Asi by bylo lepší, když bys to skutečně rozvinul, aniž bys bral v potaz, co jsem psal.

Já jsem měl za to, že chceš navrhnout systém, kde se bude snadněji potkávat nabídka s poptávkou, což zní dobře. Ale z toho cos napsal mám spíš pocit, že ti jde o vytvoření nějaké neorganizované nástěnky, kam si lidé budou vylepovat inzeráty a vše půjde mimo ZH. V tom skutečně žádnou přidanou hodnotu nevidím, ale možná mi něco uniklo.

13.10.2020 01:58:31

Hmm, tlacitko u hry "Mam na prodej do odvolani" bych bral. Lepsi, nez slozite vypisovat inzeraty co ctrnact dni. Ale to je az moc dobry, aby se to tady stalo realitou ;).

13.10.2020 07:55:51

@Miner
Myslím, že jsem to napsal dost jasně, přesto jsi základ nepochopil, takže to vezmu po odstavcích tvé reakce:

1) Proto to přeci navrhuju, když nevyhovuje ani kup teď, ani aukce:
- třeba ta nabídka figurek, nebo čehokoliv jiného, co nejde prodat naráz, ale prodává se to po částech více zájemcům (nabídka 100 figurek a někdo koupí jednu, někdo 10, jiný 50 a celé si to obhospodařuje na základě nabídek nabízítel).
- Výměna čehokoliv za něco.
- Nabídka darování hry, ale jen určitému druhu uživatele - třeba klubu, nemajetné rodině, atd. (sám nabízítel by si rozhodl komu to daruje, když by si přečetl nabídky).
- Nabídka vyrobení nějaké komponenty nebo pomůcky.
- Nebo naopak poptávka výroby něčeho, nebo shánění něčeho
- Takových příkladů, kdy aukce nebo kup teď nevyhovuje by se našlo podstatně víc - prostě všechno to, kde je potřeba nějaká domluva nebo podmínka mezi nabízítelem a zájemcem a NEVEJDE SE TO DO ŠKATULKY hra ze zdejšího katalogu jednoznačné ceny nebo nejvyšší ceny.

2) Nic jsem nepsal o časově neomezeném inzerátu, byl by to inzerát, který by končil po stejné době, jako jsou inzeráty "kup teď" a ostatní. Jen zadavatel by měl možnost ho stáhnout dřív - tak jak je to u "kup teď". Asi jsem to původně napsal nešťastně to "... nebo ho zadavatel aktivně zruší", měl jsem tím na mysli "aktivně zruší před skončením běžné platnosti" - za tuto nejasnost se omlouvám.

3) Inzerát by byl veřejný s informací co se nabízí nebo poptává, nebo vyměňuje, takže pořád nechápu, co je na tom neatraktivní a proč do toho montuješ obchodování přes diskuze. O obchodování přes diskuze jsem psal proto, že ten můj návrh by obchodování přes diskuze právě že odstranil a bylo by to na jednom místě - v bazaru, byť třeba pod jinou bazarovou sekcí.

4) Distancovat se od výsledku domluvy jako správce webu je něco úplně jiného než to, že si uživatelé vzájemně sdělí jak byl obchod úspěšný a jestli někdo někoho nepodrazil - vůbec nechápu, proč by nedávalo smysl ohodnotit jak domluva dopadla.

5) To je asi vše, protože poplatek, jak jsi psal by možný byl. I když u darování něčeho je sporné, jestli by se měl platit, ale to je na vás.

13.10.2020 10:24:53 | Upraveno autorem (porovnej)

@kren
1. Já jsem pochopil, že chceš ten bod jedna rozvést do nějakého funkčního a promyšleného konceptu. Tohle je takový seznam přání, což je fajn, ale já myslel, že si mluvil o návrhu řešení.

2. Ok, to jsem tě špatně pochopil.

3. Ok, o tomhle má asi smysl diskutovat, až bude nějaké reálné řešení. Viz. 1.

4. Nesouhlasím. Už teď řeším čas od času problémy s feedbackem a chováním některých jedinců, pokud májí ty hodnocení o něčem vypovídat, nemůžeme se tvářit, že s tím nemáme nic společného.


Mimochodem, když čtu to co ty chceš, tak mám pocit, že tu popisuješ bazos.cz nebo sbazar.cz, tam to takhle funguje, ale moc nevím, proč by to měli suplovat i ZH.

13.10.2020 10:40:23

Příspěvek odporoval pravidlům diskuse a byl proto smazán.

13.10.2020 10:40:38

@Miner
Pořád píšeš, že já něco chci. Já nic nechci. Já jsem jen navrhl, jak nejjednodušším způsobem podpořit samostatné vzájemné domluvy svéprávných uživatelů v případě, že nejde o případ, který lze zařadit pod aukci nebo prodej, a aby ty domluvy byly veřejné a snadno dohledatelné. Jak s tím naložíte a jestli z toho něco použijete, nebo vytvoříte nějaký složitý mechanismus, abyste měli všechno pod palcem a pod dohledem je jen vaše věc. Pro mne to tímhle končí, osobní zájem na tom sám osobně žádný nemám a když z toho nic nepoužijete rozhodně pro to plakat nebudu.

Víš já mám pocit (a nejen tady u tohodle případu), že pořád máte tendenci někoho vodit za ručičku, říkat co je správné a co není správné a nutit někoho dělat něco o čem by se sám mohl rozhodnout jestli to chce nebo ne. Jistě, má to své mantinely, ale myslím, že to někdy přeháníte a že byste někdy měli nechat uživatelům svobodu rozhodnutí i se všemi důsledky, která tahle svoboda s sebou nese. Jestliže je někdo hajzlík a podrazák (doufám, že za tahle slova nedostanu ban), tak je schopen obejít jakýkoli systém i na propracovanějších serverech než je tenhle. A jestli někdo naletí v jednom případě z tisíce, tak proč kvůli tomu omezit těch 999 případů, které by mohli být úplně v pohodě jako domluva dvou stran, které něco potřebují, úplně v pohodě se dohodnou a vědí, co ta dohoda obnáší a jaké jsou rizika. V některých případech opravdu nerozumím tomu, když napíšete "toto nechceme podporovat". Ten "servis" pro vzájemnou interní domluvu uživatelů by Zatrolenkám nijak neublížil a spíše by přitáhnul lidi. Proč pořád o tom mluvit pejorativně jako že by někdo někoho "obešel", prostě by se dva fandové o něčem domluvili a Zatrolenky by tomu poskytly servis, protože je to snad server pro tuhle komunitu a pro deskohráče a není to komerční server.

... tak to je opravdu vše.

13.10.2020 11:42:12 | Upraveno autorem (porovnej)

vymena
To co pise kren je pekne, resilo se tu nekolikrat a libi se mi to. Bohuzel s prichodem noveho bazaru mi to tu uplne nezapada koncepcne.

Nezpoplatneny bazar trpel na libovuli adminu a nechavali kazdy inzerat - ja bych to bannoval o sto sest. Duvody byly zrejme, tezko dokazat, ze neci inzeraty jsou obchodniho charakteru - opet me to nezajima, ja jsem to tak vyhodnotil, ban. Bohuzel se tak nedelo a vedlo to k zavedeni zpoplatneneho bazaru.

A ted zavedeme vymenu aj. bez poplatku. Asi to dava smysl bez poplatku? Otazka, ale dejme tomu. A jak k tomu ted prijdou ti, co bazar vyuzivaji. Me to prijde jako takove obchazeni - uprimne tato moznost tu stejne je, muzu nekomu napsat SZ a domluvit se tam atp. Ale co tim chci rict, ze se vratime do doby, kdy bazar byl nezpoplatneny a mel urcita pravidla, ktera se nedodrzovala a admini nekonali, protoze to bylo na hrane.

V tom prvnim pripade - free bazar a banovani za poruseni - bych se toho nebal a neresil bych a mohl by koexistovat smenny obchod. V tom druhem pripade - zpoplatneny bazar - je to problem, protoze tam dokazovat, ze si nekdo neco jen smenuje a nekupuje a obchazi bazar atp. To si nedokazu predstavit a ja se obavam, ze by to byl chaos.

Mozna by stacilo, kdyby lide meli moznost zaskrtnout u sve hry, zdali ji chteji vymenit nebo nejako jinak se ji zbavit a na jinem miste - treba v bazaru - by byla zalozka jsem ochoten vymenit, kde by byl seznam vsech her, ktere maji vsichni uzivatele na tomto listu. Ale jak pisu, imo to je seda zona.

13.10.2020 17:42:37 | Upraveno autorem (porovnej)

@Musil
Proč tam pořád zdůrazňuješ "nezpoplatněné", vždyť i to jsem navrhl, jak to řešit. V podstatě by to normálně zapadalo do současné funkce zpoplatněnosti inzerátů. Zpoplatněnost by se řídila stejnými principy "vyčerpání volných inzerátů" jako je tomu u aukce nebo kup teď, jen cena by byla paušál a ne procento z transakce.

13.10.2020 22:31:16

Vybíráme z Bazaru

CAESAR:CONQUEST OF GAUL /EN/ 2.ed. částečně hraná
CAESAR:CONQUEST OF GAUL /EN/ 2.ed. částečně hraná
Akt. cena: 444 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas