CAPTCHA

V poslední době mi neustále na Zatrolenkách vyskakuje CAPTCHA. Nejsem odborník a proto nevím, proč až nyní a už vůbec, co s tím, Ale hrozně mě to otravuje, hlavně, když mám mačkat ještě nějaké obrázky. Máte to stejné?
4.9.2018 15:40:26

eh
Po mě to tu nikdy žádnou captchu nechce
___
redaktor Deskofobie

4.9.2018 16:50:05

IP
Veřejná ip adresa ?

4.9.2018 17:12:11

Captcha
Ani já jsem zatím nikdy nemusel na Zatrolených hrách vyplňovat Captchu a to přistupuji z různých sítí různě po republice.

4.9.2018 22:27:40

Zdenda
Já si ničeho podobného nevšiml a to tu jsem prakticky denně. Občas se musím i přihlásit, když jdu z jiného zařízení, které jsem ještě nepoužil, nebo nepoužil dlouho a prošly sušenky.
U mě dobrý.

5.9.2018 08:25:19

IP adresa
Asi je v tom ta veřejná IP adresa.

5.9.2018 08:41:59

Spíše přehlédnutí
Veřejná IP za zobrazování CAPTCHA zcela jistě nemůže. (Zjednodušeně řečeno pro server je poslední IP adresa z principu veřejná, ale dál za ni do sítě operátora nebo uživatele nevidí.)

Pokud se ti po přihlášení někde CAPTCHA zobrazuje, jde patrně o přehlédnutí ze strany vývojáře webu.

5.9.2018 12:00:40

jenikkozak
Ja bych vsadil na 99% na tu IP adresu.

5.9.2018 12:08:01

@Bastacka
Určitě ne. Tedy ve smyslu private/public IP address. Server (ZH, reCAPTCHA) nemůže vidět privátní IP adresu uživatele, protože ten je “schovaný” za nějakým routerem a ten se identifikuje veřejnou IP adresou ;)

Asi si to pleteš s tím, co nabízejí provideři internetu. Jejich nabídka veřejné IP je to, že jako jediný v celém baráku (například) máš svou vlastní soukromou veřejnou IP, která identifikuje přímo Tebe a nikoliv ten router (zjednodušeně řečeno).

Chtělo by to teda vědět, co přesně za captchu se zobrazuje a pak se můžeme bádat (nebo lépe by to měl vědět Zeus ;)). Captcha se může zobrazit třeba proto, že Google (reCAPTCHA) IP adresu toho routeru eviduje na nějakém blacklistu nebo proto, že se daný uživatel chová nějak nestandardně. Ale to jsou vše domněnky, protože nikdo neví (krom vývojářů toho produktu), jak to právě mají implementováno a co vše může způsobit “captcha panic” :)

5.9.2018 23:33:47

Medwídek
No já si to nepletu. Veřejná ip adresa je jen jedna a pokud ji má,tak server vidí právě ho .A může to dělat bordel.

6.9.2018 01:51:14

@Bastacka
Každá IP adresa je jen jedna, ne? :)
Server nemá šanci poznat, jestli máš přidělenu vlastní IP nebo jsi na IP adrese, kterou má vícero lidí. Jediné, co pozná, je, že z dané IP adresy již někdo přistupoval nebo ne, ale to znamená akorát to, že by se captcha dejme tomu zobrazila pro 1. přístup nebo pro 1. přístup za nějaký interval. Rozhodně by to ale nemělo znamenat, že se captcha zobrazí pokaždé ;)

V našem baráku budu pravděpodobně jediný, kdo chodí na ZH a captchu jsem tady v životě neviděl.

6.9.2018 07:18:32

Medwídek
Nezlob se,ale tu byla otázka ohledně Captcha.Ja navrhl ,že by mohl být problém -veřejná ip-.
A ty ve dvou příspěvcích vysvětluješ rozdíl mezi veřejnou a neveřejnou ip adresou.Myslíš ,že nevím co je to ?
Když si někdo pořizuje veřejnou ip tak ,za nějakým učelem.Normálnímu uživateli na brouzdání netem stačí neveřejná.
A pokud má jako jedinný problém s Captcha ,tak to může být právě tou veřejnou IP,my nevíme na co je využíváná a jak to třeba google vyhodnotí,nebo ty to víš ?
Samozřejmě může být problém někde jinde,dokonce jsem četl,že někoho šikanoval google captchou za to,že měl vyplé reklamy v addblocku.

6.9.2018 12:04:57

@Bastacka
Nevysvětluji, vyvracím to jako důvod, proč by se někomu měla zobrazovat captcha, protože to nedává technicky žádný smysl, respektive je to technicky neproveditelné (ano, jako vývojář webů bych o tom něco měl vědět).

Přesně tak, těch důvodů může být bambilion a tudíž bych se právě neupínal na veřejnou IP (tolik k Tvému tvrzení, že je to na 99 % tím ;)).

Bez znalosti implementace té captcha kontroly, je každá možnost stejně pravděpodobná.

6.9.2018 14:25:30

Medwídek
No nic. Každý se na to díváme jinak. Třeba zdenda napíše jak to dopadlo.

6.9.2018 21:27:47

CAPTCHA
Protože se mi to děje z PC v práci a doma ne, asi to bude tou IP adresou. Ale jak říkám, nejsem odborník. Jednou za čas přes nějakou odvolávku proskočím hned, ale většinou zaškrtávám kola, motorky, semafory...
Tak asi budu muset stále v tom pokračovat.
Jenom mě zarazilo, že se to stalo cca před 10 dny zničehonic.
Hlavně bych nerad, aby kvůlivá mě došlo k nějakému nedorozumění.

7.9.2018 11:44:42

podivné...
Ahoj, Captchu tam dává nejspíš naše proxy na zrychlení načítání stránek, která současně web chrání přes různými útoky. A je pravděpodobné, že se na základě IP adresy z nějakého důvodu domnívá, že jsi útočící skript a ten většinou přes Captchu neprojde. Takže tě "challenguje" tímto testem a když projdeš, tak tě považuje za člověka a pustí tě dál. Blbé je, že tě tím bude asi opruzovat asi i dále, dokud veřejná IP adresa dané sítě nezmizí z nějakého seznamu útočných adres.

Popsáno poněkuil neodborně, ale snad pochopitelně...

Ve webu samotném nic takového naprogramovaného není (Captchu používáme pouze na registrační obrazovce a na kontaktní obrazovce).

7.9.2018 18:06:51

@zdenda
Zkus svou IP zadat sem https://www.projecthoneypot.org/search_ip.php jestli Ti to něco vyplivne nebo ne ;)

7.9.2018 22:07:22

Vybíráme z Bazaru

Captains of the Gulf
Captains of the Gulf
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas