Tiny Zombicide

Nadchla mě myšlenka udělat nějakou hru v kapesním provedení, jako to udělal Bojan Prakljacic s Eldritch Horror (https://www.youtube.com/watch?v=fvScaIEWmYs). Zvažuja jak převést Zombicide, který si někdy rád zahraju jako sólo hru, v kapesním provedení, abych to mohl zbalit do batohu a vytáhnout kdekoliv na cestách.

Jednotlivé dílky hrací by šly zmenšit jako karty 10x10 cm

Zombie spawn karty by šly převést do tabulky na kartu/karty 10x10 cm do mřížky. Hráč hodí dvěmi kostkami a podle součtu a svého levelu si najde kteří zombíci se objeví

Podobně vybavení. Na jedné kartě rozdělené na rastr 6x6 výběr 36 ks vybavení. Když bude postava prohledávat, hodí dvěmi kostkami a zjistí co našla. Používané vybavení bych označil kostičkou v barvě postavy na této kartě.

Karty postav s počítadlem zkušeností, životů a naučených schopností

Postavičky zombíků na herním plánu by šlo řešit buď žetonkama s číslem, kolik jich tam je (podobně jako body vlivu u Studené války), barevnýma plastovýma kostičkama (pak by si člověk musel ale pamatovat, která barva znamená který typ zombíků) nebo šestistěnýma kostkama s přelepkama kde bude vyobrazený symbol a počet. Když postava některého zabije, prostě by se kostka přetočila na jinou stranu (pracné na výrobu. ale asi nejpřehlednější)

Nějaké názory nebo nápady?
10.4.2018 09:48:21

aplikace?
spawn by sel resit pomoci aplikace ktera je na google store,ale libi se mi i napad s tim si jednoduse hodit kostkou.

co se tyce zombiku,tak sestistenka je dobry napad,prodavaji se i prazdne bile,ktere by slo jednoduse pokreslit znaky

10.4.2018 18:11:35

beta verze
Tak jsem včera v noci sesmolil beta verzi, která je ke shlédnutí zde: pruvodcedeskovkami.cz/tiny-zombicide/

Dneska si to zkusím vytisknout a poskládat a uvidím, jestli to není vše až nehratelně prťavé. Určitě postnu fotky.

Vybavení jsem řešil jako mřížku 6x6, takže dvěmi hody kostkou hráč zjistí co našel.

Spawn zombíků řeším tak, že je mám vyskládané v řadě jako určité počítadlo. Na první políčko se postaví značka a pak se hodí kostkou o kolik se má značka pohnout a vyhodnotí se. Kdybych přidal nějaké rozšíření, prostě se jenom ta řada doplní o jiné (např. toxické) zombíky.

Figurky zombíků zatím nahrazuji žetonkama. Doufám že s nima půjde posouvat i bez pinzety. Kdyžtak vymyslím něco jiného...

11.4.2018 08:00:17

Dojem
První dojmy: vypadá to pěkně, jsem zvědavý na fotky.
Hru neznám, tak se nemohu nijak vyjadřovat k herním mechanizmům, ale každopádně držím palce k dotažení do zdárného konce.

11.4.2018 08:16:22

Téda
Mě se to líbí! Jsem zvědavá na fotky!

11.4.2018 13:14:24

Zkušební hraní
Obrázky ze zkušebního hraní zde: pruvodcedeskovkami.cz/tiny-zombicide/

Dojmy:
- žetonky jsou tak na hraně. Je to prplačka s nimi pohybovat
- hrál jsem solohru se 4 postavami a musel jsem se pořád dívat na kartu předmětů a podle barvy si vždy ujasnit co daná postava používá. Při více hráčích kdy má každý jen 1-2 postavy se to asi dá lépe zapamatovat
- zkusím objednat takovou tu velkou sadu malých hracích kostek cca 8 mm. Možná by bylo pohodlnější místo žetonků používat pro každý typ zombíků jednu barvu kostek a jenom ji na hracím plánu natočit číslem nahoru ukazující počet zombíků. V základní verzi jsou 3 druhy zombíků, takže by se to asi dalo zapamatovat která barva co znamená
- posun ukazatelem který zombík půjde do hry je super, osvědčil se
- možná by herní deska mohla být trochu větší, ale pak se na A4 nevejde 6 kartiček ale jen 2 a to je 3x tolik materiálu na tištění..
- omylem jsem tam dal kartičky hrací desky z nějakého rozšíření a season one úplně chybí

11.4.2018 23:30:43 | Upraveno autorem (porovnej)

Verze 2.0
Tak už mi přišly poštou kostky. Pokud se člověk smíří s jistou mírou abstrakce, tak zkušební hra dopadla perfektně. Je to dobře hratelné i v takto malém provedení. Sice to není do kapsy u kalhot, ale i komplet se všemi rozšířeními se vejde do větši kapsy u kabátu.

foto: www.pruvodcedeskovkami.cz/tiny-zombicide/

17.4.2018 21:13:02

.
Zombicide jsem nehrál, jen viděl na stole, ale tahle "tiny" verze mi přijde fakt pecka :

Určitě mi přijde jako rozumný nápad použít barevné kostky zombíků, myslím, že by se k takovému balení případně vlezla i "kriplkartička" s vysvětlivkami jednotlivých barev.

17.4.2018 22:21:48

Vybíráme z Bazaru

Splito [NOVÉ VE FÓLII]
Splito [NOVÉ VE FÓLII]
Akt. cena: 169 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas