Softvér na tvorbu kariet

Zdravím Vás, poznáte akýkoľvek softvér na PC, v ktorom sa dá jednoducho a efektívne tvoriť karty (mám na mysli klasické karty v doskových hrách)
ďakujem
23.2.2020 17:40:28

Karty
Strange Eons

23.2.2020 18:19:15

Froggery
Ooo, ďakujem!

23.2.2020 20:37:12

Nezabíjej mě...
...ale já používám Photoshop a jeho úžasnou funkci Grafika řízená daty a následně ukládání Sada dat do souborů. K tomu pro přípravu dat pro Photoshop nějakou tabulkovou potvoru, já používám jak Excel, tak Tabulky Google. A na výpočty nebo na tvorbu různých permutací a kombinací symbolů Python nebo skriptovací jazyky v těch tabulkových kalkulátorech.

Mimochodem, Photoshop CS6 jsem pořídil v době, kdy digitální agentury přecházely na CC za pár babek, jako převod licence, což Adobe nevadí.

28.2.2020 20:14:20

ruy

inkscape

velmi intuitivny

2.3.2020 08:35:20

Adobe Photoshop
Adobe Photoshop + Adobe Indesign


---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zombicide: Černý mor | Dice Throne: Season Two | Munchkin | Decrypto | Sagrada | Cartographers | Šerif z Nottinghamu + Merry men | Troll | Hero Realms: The Ruin of Thandar | Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game | Loony Quest | One Night Ultimate Werewolf | Dungeon Mayhem |

16.3.2020 19:10:11

NanDeck
Este existuje aj NanDeck : http://www.nand.it/nandeck/
Ale tiez puzivam Photoshop.

Člen občianského združenia Hrad Hier

17.3.2020 00:09:13

Paperize
Já používám Paperize - sice stále beta, ale už poměrně funkční: https://www.patreon.com/paperize

17.3.2020 09:17:59

Adobe
riesenia od Adobe su trooosku drahe, ak teda clovek nechce byt zlodejom.
Nastastie existuje spickova a lacnejsia varianta na vsetky hlavne softy od Adobe a su od firmy Affinity Sherif:
https://www.youtube.com/watch?v=08Qpc9fJAfM

Da sa v nich urobit uplne VSETKO. A to tvrdim ako clovek, co s Adobe balikom pracuje profesionalne a denne uz vyse 20 rokov.

19.3.2020 15:51:47 | Upraveno autorem (porovnej)

som

Affinity Photo
je teď v korona akci za 650,- (50% off) stejně jako ostatní jejich produkty (tzn Designer a Publisher).
Pokud o tom uvažujete, tak neváhejte a berte, levnější už nebude a stojí to za to!

20.3.2020 07:13:30 | Upraveno autorem (porovnej)

Wuuduu
koukam ted na to : Affinity Designer a to je dobrá kopie Adobe :)

20.3.2020 13:00:34

affinity
a ktery z tech tri je nejlepsi na nasazeni karet do mrizky a pripravu pro tisk? asi publisher?

20.3.2020 15:36:53

Affinity
2Mistr: kopia nie, je to takmer vo vsetkom lepsie a uplne ine v podstatnych veciach. Photoshopu este dlho potrva, kym dobehne vsetko, co Affinity ma uz teraz :-)

2junik: najviac prace urobis v photoshopovom Affinity Photo, Designer je varianta InDesignu, tam ale retuse a podobne veci neurobis. Jedine ak mas vsetky tri softy tak sa spoja do jedneho a mozes robit v jednom upravy akoby si bol v druhom. Fajn vec.

Affinity Photo je ako Photoshop (ale ma ovela lepsie featurky a funkcnost)
Affinity Designer je ako Illustrator
Affinity Publisher je ako InDesign

Na prerabanie textov, retuse a upravy kariet jednoznacne brat Affinity Photo. Tam dokaze vyretusovat text cez IMPAINTING BRUSH a nahradit ho inym aj uplny amater, co to robi prvy krat s vysledkom ako profik v Photoshope.

20.3.2020 16:57:40 | Upraveno autorem (porovnej)

Wuuduu
To by me zajimalo v cem vsem je lepsi Affinity, kazdopadne diky za info, vyzkousim to a dam vedet

zkusim nahradu za PhotoShop tak za InDesign

20.3.2020 18:26:29

Affinity
Ahoj, tak jsem pořidil v akci doporučený Affinity Photo a chybí mi tam jedna důležitá funkce. Když nascanuji třeba 9 karet tak mám jeden obrázek. Ve Photoshopu jsem použil funkci "auto crop and straighten" a ten mi to automaticky rozřezal na 9 obrázku a narovnal je. Je nějaká funkce nebo podobný jednoduchý postup v Affinity Photo? Protože toto je první krok co musím udělat, abych mohl hromadně zpracovávat kartičky. Vždy je scanuji, rozřezávám a pak retušuji.

23.3.2020 08:56:35

Wuuduu - Affinity
Ahoj
Když tady tak oslavuješ to Affinity, umí to následující???

- Grafika řízená daty - vytvořím kompletně vrstvy ve Photoshopu, jak chci, aby karta vypadala a aby měla na svých místech ty prvky, které potřebuji. Pak tam natáhnu data z *.CSV souboru, ve kterých je jako sada popsaná každá karta/herní dílek. Photoshop pak nastavováním viditelnosti jednotlivých vrstev, změnou obsahu textových nebo pixelových vrstev vytvoří vlastně kompletní množinu karet na jedno kliknutí a ještě to všechno uloží do souborů, které přes Bridge nataháš do šablonových stránek v InDesignu a tiskneš! Od změny dat v Excelu v případě ladění parametrů jednotlivých karet až po jejich tisk otázka několika málo minut!!!
- Ukládání kompozic vrstev do souborů - spousta karet je stejných, mají stejné rámečky, stejné podklady apod. Takže se dá ve Photoshopu krásně využít zobrazení konkrétní karty pomocí zapínání viditelnosti jednotlivých vrstev a tyhle kompozice vrstev si můžete uložit! Je to podobné jako ta Grafika řízená daty, ale ne tolik sofistikované, ale přesto stále mocné!

Díky za odpověď.

23.3.2020 20:36:46

hmmmm
to Acer: Affinity Publisher este Data Merge nevie, daj im cas, su na svete ani nie pol roka. Tiez som tu funkciu v ID pouzival velmi velmi casto a zisla by sa.
Btw cely balik troch najdolezitejsich programov ta stoji dokopy 100 eur a mas ho navzdy vratane upgradov, kolko ze stoji Adobacky balik mesacne, ci rocne? (neratam ludi, co mali stastie a zohnali za malinku cenu staru CS6, alebo zlodejov co si nevazia pracu inych a kradnu ju)
Btw pri Affinity ziadny Bridge nepotrebujes, vsetky dva ci tri programy sa spoja do jedneho, ak ich mas nainstalovane (to je este viac, ako ten Bridge). A ukladanie kompozic vrstiev? neviem, s tym ze v Publisheri vies pouzivat vsetky Photo funkcie, ako som spominal, takze si nic x krat ukladat nemusis.

2 beavis: sorry, ale nic co ma v nazve "Auto" som nikdy nepouzival, takze neviem.

Btw oba dva programy vedia nieco, co druhy nie s rozdielom ceny, ktory je bezprecedentny. Pracovat vo velkom v Photoshopovymi Smart vrstvami mi uz pride velmi vtipne a smutne, kedze viem, ze sa to da uplne uplne inak a stokrat lepsie. Ale vo finale je Affinity vo viacerych veciach lepsi ako Adobacke appky.

23.3.2020 21:21:07

Wuuduu

Jako nakonec jsem koupil všechny tři apky a učím se. Už jsem udělal sadu karet do rožšíření Hellapagos (v Photo vyčištění karty a v Publisheru sazba a tisk) a jako jde to fakt dobře, jediné co vidím slabinu je to rozřezání a narovnání scanů karet, to nyní dělám ručně kartu po kartě a je to opruz. Jestli máš na to nějaký lepší tip tak sem s ním.

24.3.2020 19:25:28

som

beavisCZ
já to taky dělám rúčo (mám taky komplet balík) a kdyby Acer1968 neprozradil, že to jde i jinak, vůbec by mě to neštvalo...

:)

25.3.2020 07:04:40

som
Tak on psal spíš o generování grafiky z dat, tak daleko jsem se nikdy nedostal, takže to mne nemrzí, ale jakákoliv lokalizace karet začíná scanováním a rozřezáním scanů na jednotlivé karty a to bych rád nějak automatizoval. Bohužel asi nic na to v Affinity neexistuje.

25.3.2020 14:30:06

orez
Trochu pridám do diskusie nejakú možnosť.
Ak by boli karty skenované po jednej a vždy na rovnakom mieste (stačí kartu dať ku kraju, prípadne si spraviť šablonu do skenera a prisunúť to k nej), tak napr. IrfanView vie hromadne orezávať obrázky. Takže asi by bol opruz so skenovaním, ale menší s orezávaním. Tak je možnosť vybrať si :)

25.3.2020 15:00:30

skenování
Většina stolních deskových skenerů nebere úplně od kraje. A všechny běžné deskové skenery produkují něco, čemu se říká kosoúhelníkové zkreslení - čím dále po dráze osvitu, tím je zkreslení větší. Jinak řečeno, čím vzdálenější karta, tím je křivější (v rozích nedrží 90°).
Takže pokud to chcete mít opravdu dobře, je automatické rozřezání a srovnání OK, ale pak je tomu ještě třeba trochu pomoci ručně.
________________________________
BLACK LIGHT STUDIO | Graphic Design

25.3.2020 16:15:07

Taky pracuji na vlastní deskovce, kde jsem ve fázi testování, a pro tuto fázi mi, jako programátorovi, nejvíce vyhovuje zmiňovaný NanDeck.

26.8.2022 15:27:11

Vybíráme z Bazaru

Final Girl - Core Box + S2 kazety a playmaty
Final Girl - Core Box + S2 kazety a playmaty
Akt. cena: 1400 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas