Skládací Dice Tower

První pokus skládací Dice Tower a potisk.
Pokud by byl zájem o výrobu, klidně mě kontaktujte.

http://www.jpeg.cz/images/2016/01/28/B90T.jpg
28.1.2016 19:06:16

Pěkná, ale...
Přijde mi trochu moc macata a komplikovaná, ne že bych měl zájem, mám svoji DIY, ale na kolik by to vyšlo? Vypadá to na halo materiálu. Taky výsledný rozměr je na cestovní kousek docela velký, i když teda není vidět, jak vlastně to je velké... Zkusil bych to víc zjednodušit - dva segmenty musí stačit a výsledná krychle půjde určitě alespoň z jedné strany zredukovat. Každopádně good job, každá funkční DT je dobrá! (moje poslední byla z Lega a taky jsem z ní měl radost)

28.1.2016 20:50:30

Rozměr
Spodní část má 10cm x 12cm x 12,5cm výška. Celková výška 27 cm.. Material je 3mm překližka.. Cena kolem 400 Kč.

Když už tak pořádně :) ale da se klidně vyrobit jakýkoliv rozměr.

28.1.2016 21:00:25 | Upraveno autorem (porovnej)

Moje
Tady je moje: http://i.imgur.com/ScjY3WY.jpg
Poctivě vystlana filcem, takže celkem tichá. Taky 3 mm překližka, ale žádný laser. Pilka a horké železo ;)

28.1.2016 21:19:53

Preklizka
Zdar, kde jste tn material sehnali? Myslim tu 3mm preklizku a potom jak to rezete nebo palite? Na laserove gravirovacce?

29.1.2016 00:04:53

Obchod se dřevem
a je to laser. gravirovacka :)

29.1.2016 17:22:52

BMAJTZ
Sorrac, seknul jsem se, to moje je 5mm preklizka, na rucni praci je to vhodnejsi nez 3mm. V hornbachu se mensi tloustky preklizky (tusim do 7mm) daji koupit i v pozadovanem rozmeru (vsechno ti narezou a spocitaji cistou plochu), vsude jinde (pokud vim) ti prodaji minimalne celou tabuli, coz je 1,25x2,5 metru. Kdesi jsem by rozhodnuty ze ji vezmu, ale kdyz jsem ji chtel nechat riznout, chteli 20 kc za rez, tak jsem se na to vyprd. Jinak driv jsem obchazel mistni truhlarstvi, jestli by mi nejakou preklizku neprodali a prakticky nikdo s tim nedela, sama drevotriska.
Mozna zkusit drevo dodavatelske firmy typu Drevotrust, ale tam jsou (alespon u nas ve Valmezu) tak neprijemni, ze radsi pojedu 50 kilaku do ostravy a koupim si to tam...

29.1.2016 18:22:29

lacko
Dřevotrust prodávají celé tabule. Když jsem to chtěl nařezat, tak mě odkázali na Ambru, která je ve stejném areálu a řeže (Ve Frýdku). Každopádně tam si taky brali za řezbu peníze.

30.1.2016 20:00:39

tlac veze
Nemate nahodou niekto vyrobenu v 3D tlaciarni?
Co som pozeral net tak modelov sa da najst dostatok uz vo formate vhodnom na 3D tlac
No este som sa nikde nepytal na kolko by to asi vyslo. Vsade pisu, ze cena podla modelu a poctov.
Ale ak to tu uz niekto vyrobil tak by mohol dat aspon cca cenu (ozaj nemam sancu ake to je drahe )

1.2.2016 09:04:46

Sleepy
a kolik chteli za rezani? Do frydku je to kousek bliz nez do ostravy ;)

@icinko: vazne nevim, kolik by to stalo, zalezi na mnozstvi materialu, ale musim rict, ze me tisknuta DT vubec nelaka. Dice tower neni zarizeni, ktere by potrebovalo byt kdovijak presne, hlavne aby tim propadly vsechny kostky a skoncily v dopadisti a nelitaly po stole. Plasty ti nevadi (kdyz chces tisknout), tak si to postav rovou z lega ;) Funkci to splni a jeste muzes kazdy druhy den delat vylepseni a modifikace. A nakonec z toho muze byt autoload DT jako tady https://www.youtube.com/watch?v=8VTE6ErZ3EQ

Dalsi inspirace: https://goo.gl/Rlm8OW

9.2.2016 14:20:17

OT
Budu trochu mimo tema, ale osobne jsem nikdy Dice Toweru neprisel na chut, navic tyhle autoload to jenom potvrzuji. To uz si muzu rovnou stahnout aplikaci na mobil a nechat si ty cisla random generovat.

Mnohem vice se mi libi Dice tray, clovek tam ma porad ten pocit hazeni kostek, a navic se kostky aspon nevali po stole.

9.2.2016 14:28:36

to BMAJTZ
Tak to já mám dva dicetowery a je to výborná věc - na každé straně stolu je jeden. Jsou decentní jednoduché jednobarevné, ale precizní.Žádné serepetičky s hradbami u vhozového otvoru nebo okénky ve věži. Důležitější je že okraje dopadové plochy, dopadová plocha sama a přepážky jsou vyloženy filcem, který jednak tlumí hluk a jednak má důležitou funkci (kterou ta legová věž nemá), že způsobí valivý a ne klouzavý pohyb kostek.

Dicetower má nespornou výhodu, že se u hodu nedá fixlovat a hodit tak, že se kostka skoro nepřetočí (což Dice tray nezabezpečí). Ono se totiž u hodů určitě nefixluje záměrně, ale někteří spoluhráči (viz má žena) prostě neumí hodit kostky a často je nevědomky hodí tak, že se překulí tak maximálně z jedné stěny na druhou a vznikají pak sporné situace, kdy se to jednomu hráči zdá nefér a ten co házel zase tvrdí, že to nebylo úmyslně a musí se házet znovu. Dicetower tohle vše řeší a rozhodně nikdo nemá pocit, že by něco dělal automat a že by neměl pocit z házení.

Jo a abych nebyl mimo téma, tak ty moje věže jsou vyrobeny z 3 mm tvrdého kartonu, kdy jsem jednotlivé díly vyřezával řezacím nožem podle ocelového pravítka a začišťoval po slepení jemným smirkovým papírem. Po nalakování tmavě modrým autoemailem a a vnitřním vylepením zeleným filcem vypadají jak z překližky. Navíc každá věž je samostatná a vkládá se natěsno do obdélníkové misky (krabičky) dopadové plochy, takže obě věže jdou pěkně sesadit dohromady pro přepravu nebo uskladnění (dopadové misky tvoří pak zespodu a shora pro obě věže taková společná víčka).

9.2.2016 14:57:16 | Upraveno autorem (porovnej)

kren a lacko
Ten 3mm taky karton doporučuju. Mám z něj udělané inserty do několika her a drží to pevně, nic se nikde neviklá.

Kren: Neměl bys aspoň náčrtek s rozměry, abych si to mohl představit? Už nějakou dobu nad dice tower uvažuju.

lacko: už nevím přesně a nechci jim křivdit. Nechával jsem si řezat desky a může na to být jiná sazba. Každopádně šlo o to, že si určitě berou peníze za řezy.

9.2.2016 21:04:44 | Upraveno autorem (porovnej)

proti gustu....
zadny disputat!
predne chci rict, ze dice tower, ktera nema dice tray, neboli dopadisti, je dice tower na prd. Samtny dice tray mi prijde nedostatecny, prave kvuli zminenym problemum s hazenim. Chce to rovnou nejaky kelimek na michani kostek. Takze tray a kelimek, to uz je mozna lepsi ta DT, ne? ale jak rikam, proti gustu...

Tu legovou vez s autoloadem jsem poslal jen jako priklad toho, ze jdou veci delat ruzne. a fantazii se meze nekladnou. moje vlastni DT z lega nemela naklonene roviny, ale system "tramku", pres ktere kostky padaly (ve dreve se to dela taky), takze se vyuzil pohyb padavy a eliminoval se tak ten klouzavy.

@kren: podle popisu vypada tvoje DT sestavva paradne! vidim to zive a v barvach ;) Jenom dodam, ze vylozeni filcem neni nutne vzdy, nekomu to rachozeni kostek lahodi. A jini zase maji 2 male deti a hrajou kdyz spi (jako ja se zenou), pak je filc zakladem kazde tower, traye nebo jen mista na stole, kde se hazi ;)

jinak z krenovy sestavy vyplyva jeden veledulezity fakt pro ty, co chteji s DT zacit: pokud hrajete ve vice nez dvou lidech, je treba mit DT minimalne dve, posilat jednu okolo stolu neni to prave orechove.

Fandim kazdemu, kdo se na vyrobu DT vrhne sam. Kdyz si clovek uvedomi, jak jednoduchy je to "stroj", musi to jit samo. Na druhou stranu necekejte, ze bude vsechno hotove hned a bez obtizi. Ja jsem treba po kratkem testovani zjistil, ze mi kostky obcas vypadnou z okna, takze jsem musel okna dodatecne zaslepit filcem. Holt, nikdo neni dokonaly, aspon ne na poprve.

9.2.2016 23:02:56

Vybíráme z Bazaru

Prodám Windward
Prodám Windward
Akt. cena: 650 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas