Průzkum mezi kutily

Ahoj vespolek,
dělám si malý průzkum, týkající deskových/karetních her a těch, kteří je modifikují, nebo rovnou vymýšlí zcela nové hry.

Vyplnění zabere chvilku, předem díky moc za váš čas!

Kdyby vás napadlo kam to nasdílet dál, klidně tak učiňte.

Formulář najdete zde: https://bit.ly/2FMbORm
3.4.2019 17:01:40

Cil
A co by melo byt cilem teto ankety?

3.4.2019 19:57:10

cíl
Průzkum trhu pro herní komponenty asi, ale nějaký divný. My tu používáme jednotky SI a oni nějaký středověký :) Na tom jsem skončil. To že vím, že palec je 25,4 mm neznamená, že takovou zhůvěřilost budu veřejně podporovat.

3.4.2019 20:50:30

cíl
to Havelock - co je potřeba vědět, je zatím uvedeno v popisku průzkumu (tedy i to, co je jeho cílem). Samozřejmě to má více rovin, nicméně nejsou pro respondenty v tomto případě (nebo spíš momentě) podstatné.

to peca007 - jelikož mezinárodně se využívá spíše definice v palcích (v případě pokeru a bridge, pokud nehledám na cz internetu...), použil jsem je i já. Stejně tak s nimi pracuji i já sám v PS. Ale nic nikomu nebrání si to pracovně převádět do desetin mm. :)

Jinak díky těm, kteří formuláři vyplnili. Pokud víte o někom, kdo by k tomu ještě mohl přispět zkušenostmi, nasdílejte mu to prosím. Předem děkuji!

5.4.2019 20:48:05 | Upraveno autorem (porovnej)

Fiocu
Velikost karet znám pouze z deskovek. Bridž ani kanasta mi nic neříká (ohledně rozměrů - myslel jsem, že je to stejné, stejně jako poker, žolíky, mariáš, prší), mám za to že hrací karty můžou mít libovolný rozměr, jaký si výrobce umane a viděl jsem fakt hodně různě velkých karet.

Takže to spíše rozlišuji podle velikosti obalů, respektive když už, tak na výrobu nějakého prototypu na nějakém tom milimetru nesejde. Spíš bych řešil jestli úplně malé, normální, nebo velké, ale vždy v nějakém rozměru, na který se běžně prodávají obaly.

Nicméně, já si spíš dělám nějaké P'n'P hry. Tedy vyrábím z podkladů, pokud mi to za to stojí. Takže v anketě asi vyberu "Vymýšlím zcela nové hry."

OT:
mezinároně: https://cs.wikipedia.org/wiki/Soustava_SI

V palcích se uvádí maximálně tak průměr vodovodních trubek a zahradních hadic. A je to asi tak stejně smysluplné, jako uvádět výkon v koních.

I rozměry obalů na karty se uvádí v milimetrech, respektive "podobojí", protože v některých částech světa sice SI převzali, uzákonili, ale stejně si jedou svoje jednotky, byť odvozené či fixně navázané na soustavu SI.

nic ve zlym :)
sorry za ot, víc se v tom vrtat nebudu, slibuju :)

5.4.2019 22:18:02 | Upraveno autorem (porovnej)

vyplneno

Ok,tak vyplneno. jestli vystupem bude sluzba konkurujici The Game Crafteru nebo Board Games Makeru tak budu jenom rad. ja osobne bych si rad obcas vytisknul pocestenou,ci personalizovanou desku(nebo ruzne karty) v profi kvalite. vse by zalezelo na cene. jestli za to dam o 50% procent vice nez v zahranici ale doprava nebude trvat mesic a bude levna,tak by to bylo super.

5.4.2019 23:04:25

Vybíráme z Bazaru

Shadows in Kyoto
Shadows in Kyoto
Akt. cena: 40 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas