Pro autory her

Autory her by mohl zaujmout Humble Bundle s balíčky grafik: https://www.humblebundle.com/software/make-your-card-game
3.10.2019 08:45:47

Nepochopil jsem to...
Asi jsem se nekde ztratil, ale nechapu mechanismus te akce...

4.10.2019 12:51:09

Acer
Co jsi přesně nepochopil ? :)
Máš různě naceněné balíčky s grafickým podklady, které pak můžeš použít pro tvorbu vlastní hry. Takovou hru lze pak i komerčně zpeněžit.

4.10.2019 13:07:16

holysock
No já nemám nic proti charitě, ale já to chápu tak, že přispěju nějakou částkou na charitu a pak se mi teprve odemkne možnost koupit si sadu grafiky. Např. Tabletop Badges stojí 10$, ale aby se mi odemkl, tak napřed musím přispět na charitu částkou aspoň 17$. Takže OK, já chápu tuhke dobročinnost, ale zároveň mám možnost si ten samý balíček koupit na GameDev Merketu za 12$. Takže co jsem nepochopil?

4.10.2019 13:46:32

Acer
Na stránce vidíš tři balíčky. První má fixní cenu $1, třetí fixní cenu $20, cena prostředního se v čase mění - stojí stejně jako je průměrná částka, kterou všichni dosud zaplatili.

V každém balíčku je několik položek. U každé z nich je uvedena MSRP (tj. "doporučená prodejní cena"), které je tam jen pro informaci ("koukejte, jak to tady nakoupíte super levně").

Při placení nevybíráš balíček a už vůbec ne nějakou jeho součást. Zadáváš jen částku, kterou chceš zaplatit, a jak se má rozdělit mezi HumbleBundle, charitativní organizace a typicky autory toho, co se v HB zrovna prodává.

A teď to důležité: zaplacením získáváš automaticky obsah všech balíčků, které stojí stejně nebo méně, než jsi zaplatil (ne dohromady, ale každý zvlášť). Za $20 tedy získáš úplně všechno, co na té stránce vidíš. Ale klidně můžeš zaplatit dobrovolně $50 a nebo si třeba říct, že tě zajímá jen první balíček, a zaplatit jenom $1 (a pak samozřejmě dostaneš jen to, co je uvedeno u prvního balíčku).

4.10.2019 14:01:34

ZeroFusion / holystock
Děkuji oběma za upozornění na tuhle nabídku, snahu vysvětlit i konečné obšírné vysvětlení. Já to tak nepochopil, ale věřím, že tvé vysvětlení je správné, protože dává větší smysl, než to, jak jsem to pochopil já. Je fakt, že řeším grafické assety pro moje prototypy her, i když bych raději samozřejmě navázal nějakou spolupráci s nějakým ilustrátorem, pro nějž by se ty prototypy staly obohacením jeho portfolia a chtěl by proniknout do trhu kolem deskových her. Kouknu, jestli něco z těch balíčků bych mohl využít (i když jsem do detailu nečetl to licenční ujednání). Kdybyste věděli o nějakém ilustrátorovi, který se hledá a chtěl by se zapojit, budu rád za info...

4.10.2019 15:36:10

Acer
Je to přesně tak, platíš jen tu cenu balíčku třeba jen 1$ a pak rozdělíš kolik kam půjde.
Objevují se tam různé zajímavé věci, hry, komiksy knížky...
Já naposledy koupil za 1$ 5 knížek o programování v Pythonu. Takže doporučuji sledovat.

4.10.2019 18:00:30

akulacz
Ty knizky o Pythonu byl určitě super kauf! Taky se snažím něco málo z Pythonu naučit, protože na výpočty při vymýšlení stolních her se určitě vyplatí mít k dispozici i jiný nástroj než jen Excel a VBA. Tak to blahopřeju. Teď jsou tam knížky o Linuxu. Jsi profi programátor nebo hobbista?

4.10.2019 20:34:35

Vybíráme z Bazaru

Massive darkness 2 Zombicide crossover ve fólii
Massive darkness 2 Zombicide crossover ve fólii
Akt. cena: 522 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas