Překlad pravidel blbnutí písma v PDF xchange Editoru

Ahoj,

mám takový problém. Docela dost dlouho jsem překládal pravidla hry do grafiky. Jelikož dali k dispozici erratu v PDF zvolil jsem možnost přepisování v programu PDF xchange editoru. Byl jsem spokojen když jsem po desítkách hodinách překlad dokončil, vypadalo to moc pěkné. Avšak pokud to otevru v jiném PC přes adobe Acrobat či přes internet, háže to blbé písmo. Několikrát jsem ho měnil v PC od brachy je to ok - má nejnovější Acrobat. jinde to však zase Ok není. 
 

Temito opravami jsem strávil několik desítek hodin znovu. Takže mám dotaz, da se to nějak uzamknout, mel jsem totiž dojem ze soubor PDF je neměnný a nemůže si měnit písmo, když tam nějaké uložím. Má někdo zkušenost? Je tam někde funkce uzamknout nebo tak? Hledal jsem na netu a nic mi to nenašli.

 

Už si nevim rady, diky moc za odpoved :)

Jeff

13.11.2021 13:59:53

Ahoj, 

tipl bych si že je to nějaký nestandardní font, který není jinde nainstalovan. Mělo by jít přidat fonty přímo do pdf, návod je tady, ale nezkoušel jsem. 

https://pdf-xchange.eu/epdfx6/fonts.htm

13.11.2021 14:18:31

Aj ja si myslím, že je to problém s fontami. Mne sa to tiež párkrát stalo. Pomohlo doinštalovanie do Windows presne toho fontu, ktorý bol použitý v originál PDF a potom pri ukladaní nastaviť, aby bol font vložený do súboru (Embed), alebo vytlačiť cez nejaký PDF printer z Xchange Editoru znovu do PDF, ale vybrať v Text Rendering Mode “Outlines” (tzn. všetky texty prevedie na krivky) - v tomto prípade ale môže vzniknúť príliš veľký súbor a PDF sa už potom nedá editovať, ani z neho kopírovať: https://www.tracker-software.com/knowledgebase/537-I-have-a-problem-with-large-file-size-when-printing-to-PDF-from-the-PDF-XChange-Editor.

Našiel som ešte jednu metódu, doporučovanú priamo vývojárom Xchange Editora, ale nemám ju odskúšanú: https://www.tracker-software.com/knowledgebase/161-Why-do-fonts-look-different-when-I-view-the-same-document-on-different-computers (Editor Method)

13.11.2021 14:39:47 | Upraveno autorem (porovnej)

Joe

…a preto sa needituju PDFka priamo :-)

Pouzitie sadzacieho programu moze znamenat o trocha viac prace, ale vyvazi sa to kvalitnym exportom a nekonecnymi moznostami naslednych uprav a oprav.

---------------
Prekladateľ Joe

13.11.2021 18:36:31

Diky všem za odpovědi. Tož to já nevěděl. Viděl jsem ze hra nemá překlad tak jsem se do toho nejak pustil sám a vypadalo to vše v pohode. Dokonce jsem si zaplatil adobe Acrobat kvůli posunu textu 

Jeff

14.11.2021 11:35:32

P stano díky moc funguje to! Vše je Ok i v zobrazení v telefonu!!!! Dekuju!!!

Jeff

14.11.2021 11:43:16

@Jeff Som rád, že to funguje - ktorú metódu si použil?

@Joe Áno, sádzací program je lepší, ale naučiť sa s ním robiť je trochu náročnejšie ako základná editácia PDF. Ktorý používaš ty?

A ďalší problém je import PDF do sádzacieho programu. Používam Scribus, ale takmer vždy to po importe bolo nekorektné, rozhádzané. Skúšal som aj Affinity Publisher, tam je ten istý problém. Možno Adobe InDesign to zvládne, ale je už cenovo úplne inde..

Ešte celkom dobre použiteľný je Inkscape, ten však dokáže naimportovať iba jednu stranu a pri viacstranových dokumentoch je to veľmi pracné po stranách editovať, exportovať a spájať. A pri exportoch do PDF navyše niekedy nekorektne pracuje s rôznymi prechodovými filtrami a priehľadnosťou pôvodných obrázkov.

Preto sa aj mne celkom osvedčilo používať PDF-XChange Editor alebo Soda PDF 12 a proste editovať existujúce PDF.

Najväčší problém bývajú väčšinou aj tak fonty - buď tie pôvodné sa nedajú zohnať, alebo nepodporujú slovenskú/českú diakritiku…

14.11.2021 12:53:33

PDF nie je format urceny na editovanie - THATS ALL.

A NIE, ani InDesign to nezvladne, pretoze PDF nie je program urceny na editovanie. Rozhadze sa to uplne rovnako a dokoca este ovela viac ako v Affinity.

A ked si mal zaplateny Acrobat, urcite by to slo spravit aj bez prevodu textu do kriviek za cenu niekolkonasobne vacsieho suboru a totalne needitovatelneho suboru, ak to bude potreba neskor, kedze text uz nie je text, ale je to “obrazok”

14.11.2021 14:13:03

Joe

p_stano - treba z PDFka odstranit text, naimportovat to do Scribusu (alternativne ako vyexportovane obrazky pozadia stran) a vytvorit textove ramce nanovo.

 

Pouzivam Scribus.

---------------
Prekladateľ Joe

14.11.2021 14:38:36

Použil jsem to uložení fontů do PDF, zvetsilo to velikost, ale porad v pohode. V acrobatu se mi pracovalo blbe, neslo používat původní font, protože jsem ho neměl, kdezto pdfx to zvládl. Taky mi přišel nepřehledný s málo funkcemi. Pdfx mám navic v cz a určitě bych doporučil pracovat takto, když jsme našli řešení. S tímto řešením bych si usnadnil vice než 10 hod práce. Ale super ze to vím. Překládám dal :) diky moc 

Jeff

14.11.2021 19:46:41 | Upraveno autorem (porovnej)

Ahoj, rád s editací PDF pomůžu, pokud to bude v mých silách. Mám praxi s InDesignem a k tomu navíc nějaké profesionální editační programy pro PDF soubory, jako například Enfocus PitStop.

bukys.

30.4.2022 10:09:51

Vybíráme z Bazaru

Gloomhaven - hracske desky
Gloomhaven - hracske desky
Akt. cena: 2 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas