Poptávka řežby laserem 3mm překližka - Gloomhaven insert

Ahoj,

chtěl bych se optat, zda by někdo byl schopen nacenit/vyrobit insert pro Gloomhaven z 3mm překližky.
Jedná se o výřez laserem.

Podklady jsou z Thingiverse (*.svg nebo *.cdr soubory):

https://www.thingiverse.com/thing:2735730/files

Nedělal tu někdy někdo něco takového? Ceny retail insertů jsou šílený.

Nebo nějaký tip na firmu, dílnu v Praze?


17.11.2019 22:13:50 | Upraveno autorem (porovnej)

Dílna
Hele Prusalab laser má, možná i futlab. Mělo by se s nimi dát domluvit že bys nemusel řešit členství a zauceni na laseru
------
Redaktor Deskofobie

17.11.2019 22:36:00

Indicavia - dogma o ceně
Pro vyšší informovanost: představa, že bude zakázková výroba levnější než ta hromadná ... chápeš?

Čistě z hecu, víš na kolik vyjde jedna taková deska 3mm kvalitního dřeva? Můžu tě ujistit, že ty ceny insertů, co se prodávají hromadně jsou naprosto ok, co já bych dal za to, abych se cenově dokázal byť jen nákladem a provozem dostat na konkurenci schopnost tržním cenám...

Kdysi sem si dělal ze dřeva moc pěkněj insert vlastního designu pro komplet Firefly, krásnej, říkal sem si, že ten komerční za 100 dolarů je drahej, a kolik stál ten můj? Oh boy, jakej idiot sem byl...

Lidi, nezatracujte komerční výrobu. Pokud máte pocit, že ten insert z thingverse je chytřejší, přináší něco navíc, co ten komerční nemá, pak ok, ale ...

Jo a mimojiné na Gloomhaven se nechá pořídit velice dobrej insert od Folded Space, maj ho třeba na fantasyobchodě, levnej, rychle postavenej a docela dobře funkční. To jen tak...
______________________________________________________________
3D tisk: inserty, blbiny, vlastně cokoliv.
https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/koutek-kutilu-5/3d-tisk-insertu-21039/

19.11.2019 06:27:19

Khalashnikovf
HDF deska právě že stojí pakatel, je to odpad v podstatě:

https://delika.cz/velkoplosny-material/4071-hdf-3mm-2070x2800.html

https://www.hornbach.cz/shop/Drevovlaknita-deska-HDF-3-x-1420-x-2070-mm-bila/8570220/artikl.html

https://www.drevo-kaplan.cz/hdf-2800x2070mm-lakovana

stačí sehnat laser kdo má

19.11.2019 08:34:13

MY
Jo, protože každej doma má laser o velikosti základního polotovaru desky.... jo.

Mmj to co tu ukazuješ není dřevo, ale nějaký odpadový šunt. Nevím jak tobě, ale z těhle materiálů jsou inserty doslova vizuálně odpudivý.
______________________________________________________________
3D tisk: inserty, blbiny, vlastně cokoliv.
https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/koutek-kutilu-5/3d-tisk-insertu-21039/

19.11.2019 08:48:35 | Upraveno autorem (porovnej)

@ Khalashnikovf
No myslím, že jsi přestřelil. Není přeci problém říznout přímočarou pilou základní polotovar na rozměry co budou optimální jako vstup pro laserové řezání.
Vizuálně jsou ty HDF desky naprosto v pohodě a rozhodně se mi nezdají odpudivé. Je jasné, že to není dřevo (překližka), ale užitná hodnota je vysoká a insert je koneckonců jen pro uložení herních komponent a ne pro vystavení za sklem vitrinky.

19.11.2019 09:22:21

kren
A to je právě ten rozdíl, já mám raději, když ten insert splňuje i funkční hodnotu, ne jen uskladnění.
To HDF "přírodní" je po opálení laserem prostě hnusné a nedá se to zbrousit aniž bys nenarušil povrchovou "lesklost" stěny.
S tím bílým nemám zkušenost, dovedu si ale představit, že to nebude o nic hezčí, když to ten laser prostě opálí. Dřevo zabrousíš do čista.
Nevim, každý dle svého :)

Nicméně jak už sem psal, pro Gloomhaven, ale i spoustu jiných je tu prima řešení v podobě Folded Space insertů. Ty to řeší levně a vcelku i vkusně.
______________________________________________________________
3D tisk: inserty, blbiny, vlastně cokoliv.
https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/koutek-kutilu-5/3d-tisk-insertu-21039/

19.11.2019 10:15:21

@Khalashnikovf
Ale o to tady vůbec nejde. Ty jsi tvrdil, že neexistuje levnější řešení, než komerční inserty. Jediné čím jsi to podepřel je čistě estetická záležitost a pak pofidérní argument, že nikdo nemá laser pro řezání desky o takové ploše. Většině lidí jde pouze o funkční a pevné řešení uložení komponent a ne o to jestli má deska na řezu tmavší barvu. Takže jediným problémem je ta cena vlastního laserového řezání a o tom ten původní dotaz byl.

Jak vypadá řez laserem na té HDF desce se každý může podívat například tady https://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/mars-teraformace-5692/obrazky/
u hráčské desky teraformace a mě to tedy neodpuzuje - zdá se mi to naopak zajímavé.


19.11.2019 11:07:23

kren
Tady musim souhlasit, ekonomicke reseni ma vse, jen tam kde clovek usetri na penezich tak casto proinvestuje svym casem. Uz je na kazdem jak ma drahy cas.
Kdyz pujdes do sdilene dilny tak si narezes relativne za 99 korun mit 30 minut laseru pripadne 160 sa kazdou dalsi hodinu. Stoji te to pripravit desku aby se vesla, priprava podkladu, odlazeni na laseru a to vsechno je hromada prace navic. (pak i takove veci jako cesta tam a zpet).
Meterial se vejde do 500 a to jsem mozna jeste prestrelil.
------
Redaktor Deskofobie

19.11.2019 11:40:30

individuální výroba
Ona má individuální výroba vícero aspektů:
* Vklad vlastní práce je u někoho důležitější, než samotné peníze.
* Výběr konkrétního řešení, kterému věřím, možnost individuálních úprav, integrace rozšíření a pod.
* Sandný přístup k levnému materiálu, řezačce, tiskárně... v práci.
...

Podle toho si pak každý hráč vybere řešení.
Mě osobně poněkud odrazuje levný Foldedspace, nevěřím trvanlivosti, u GH (mám pocit, že) si někdo postesknul, že není funkční z hlediska rychlého setupu a práce s komponenty při hře. Což je další aspekt organizéru - podpora rychlé přípravy a uložení hry, individuální krabičky na komponenty každého hráče...
Investice času je otázka schopnosti přeměnit ten konkrétní čas na peníze. Můžu investovat X hodin do výroby insertu, nebo X hodin na vydělání peněz na insert. Ve chvíli, kdy mi výroba insertu (+ cena materiálu, nástrojů a radost z výsledku) nepřevyšuje částku, kterou jsem schopen vydělat za ten čas nějakou jinou prací, tak není co řešit. Furt lepší relax, jak konzumace TV, nebo internetů - si myslím :)

19.11.2019 12:12:40

Ok
Nebudu se tu o tom dál dohadovat, máte pravdu, je levnější řešení a je to pěkný řešení, pokud s tím seš ok. Osobně preferuju prostě dřevo, protože je to kvalitnější a lépe yvpadající.
A předpokald, že jde většině jen o uskladnění hry je blbost. Každej od insertu hledá to svoje. A minimálně já žil vždy v domění, že se inserty pořizují hlavně proto, aby usnadnili hraní hry, ne ji jen dobře uskladnily. Asi moje technická zhýralost po dokonalosti :)

Nic, Indicavia tu má dost podnětů, aby si vybral co s tím chce provést. Byl bych pak jen moc rád, kdyby nám tu třeba napsal, na kolik ho to pak celé přišlo peněz a času, to by byla zajímavá čísla věřím :)
______________________________________________________________
3D tisk: inserty, blbiny, vlastně cokoliv.
https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/koutek-kutilu-5/3d-tisk-insertu-21039/

19.11.2019 12:13:37

Folded space
Ja jen doplnim ze s folded space jako ekonomickym resenim mam dobrou zkusenost. Hry kde chci mit pekny vizual insertu a super uzitecnost v pouziti pripravy hry si hold priplatim treba za 3D insert co dela Khalashnikovf.
------
Redaktor Deskofobie

19.11.2019 12:20:21

hehe
HDF a MDF desky jsou právě úplně v pohodě a plno firem je právě využívá pro výrobu insertů, jde o velmi levné a dostupné prostředky. Nedražší nástroj je jednoznačně "laser" -+150k a pak ten čas, kdy je potřeba "vymyslet" případně obkreslit od nějakého funkčního insert , samotný laser je hotov za několik minut...pro mě je nejdůležitejší prostě "funkčnost" daného insertu a jeho životnost, což u těchto HDF a MDF desek je úplně v pohodě oproti nějakému "molitanu" ale je to vlastně každého věc, někdo ztrácí čas vyndaváním komponentů z pytlíčků, my jsme strávili čas s kamarádem na vytvoření insertů pro Pána Prstenů z KAPA desky a výsledek je skvělý....

19.11.2019 14:55:01

.
Děkuji vám přátelé za vaše vstupy.
Nějak se s tím popasuju a dám vědět, jak to dopadlo.
Ptal jsem se na ten laser proto, že ty podklady použilo již pár lidí na thingiverse a říznout to podle nich na laseru prý zabralo do půl hodiny + materiál, což by nemuselo ve výsledku hodit 1400,-Kč jako třeba u insertu od Raptoru.

Mě konkrétně na extra vizuálu u insertu nijak zvlášť nesejde, potřebuji funkčnost a zkrácení setupu a úklidu hry.
Do jednodušších, lehčích krabic si dělám inserty sám z foam core nebo 5mm desek co jsou pod plovoucí podlahy a cajk, ale ta GH krabice potřebuje něco víc "pevnějšího".



19.11.2019 20:41:44

Překližka
Jinak co se týče překližky tam jsou také dost rozdíly. Ta Truhlářská je sice v nižší kvalitě ale cena je úplně jinde (cca 200,-/m2 u celé desky) a možná by šlo někde v dílně vyloudit zbytky, které by na insert byly dostačující za nějaké spropitné...

22.11.2019 19:23:10 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Tindaya
Tindaya
Akt. cena: 678 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas