Nightvault core set - barvení

Ahoj, chtěl bych Vás poprosit o tipy na barvení tohoto core setu. Jde mi například o věci jako:
- tuhle figurku bych neslepoval celou, ale tuhle část bych barvil samostatně samostatně, protože mi to přišlo jednodušší atd.
- tip na barevné schémata asi hlavně na duchy, Eternals plánuji klasicky zlato modré
Díky :-)
30.3.2019 14:17:57

Shiffty
Jako první chybu, co by nezkušený barvič, jsem svoje první figurky zbytečně slepoval ještě před nabarvením. Zbytečně je skutečně správné slovo, protože figurky drží pohromadě secvaklé velmi dobře. Při barvení jsem ale zjistil, že nejsem na tak dobré úrovni, abych dokázal malovat detaily třeba v podpaží a rozkroku, nebo jiných špatně přístupných částech. Proto to dělám tak, že figurku po všech přípravách (začištění mold lines a odmaštění) secvaknu, nastříkám primerem a po pořádném zaschnutí zas rozeberu a maluju jednotlivé části zvlášť, nebo ve větších kusech, tak, abych se dostal i do špatně dostupných míst. Pak znova figurku secvaknu, nebo pokud se mi neopatrným zacházením něco ulomilo, nebo jednotlivé díly nesedí úplně tip top, tak je slepím, ale skutečně až kdy je hotovo. Pak je ještě možno dotáhnout nějaké detaily vcelku. Možná to zní zbytečně pracně, ale neustále dokola opravovat, že jsem někde zavadil barvou, kde jsem neměl, protože tam je málo místa, to člověka rychle otráví. Ale znovu podotýkám, jsem začátečník a namaloval jsem toho zatím málo.

30.3.2019 15:15:30

Duši

Ahoj, já to celé slepil na první dobrou a neměl jsem problém. Byly to moje první figurky vůbec a taky první barvené. Musím uznat, že jejich pozice i zpracování jsou prvotřídní a během barvení jsem neměl problém s přístupem. Akorát mi vadily ty královniny šípkove šlahouny a bál jsem se, abych je neulomil, ale nestalo se tak. Jen si dej pozor při vyštípávání podstavců z rámečků, mají silné vtoky a snadno se pak vylomí a dva jsem musel tmelit aby to vypadalo hladce. Takže klidně vše bez obav prolep. Teď jsem je i vyfotil, ale nevím jak sem fotku přidat.

6.4.2019 10:49:57

Vybíráme z Bazaru

Duna: Imperium - Vzestup Iksu (nová ve folii DE)
Duna: Imperium - Vzestup Iksu (nová ve folii DE)
Akt. cena: 850 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas