Nápady na zaběhnutí kanálu o malování figurek

Zdravím, přicházím možná s poněkud zvláštní otázkou, ale ráda bych znala názor hráčů figurkových deskových her (těch, kteří se také zajímají o malování figurek). 

 

Zakládám youtube channel o svém malování figurek, v podstatě by šlo speedpainty/tutoriály (momentálně mám 5 episod z nové KS hry Wild Assent) a zajímalo by mě, jaké platformy by hráči ocenili a kde by takový kanál sledovali? Zajímalo by vás spíše sledovat instagramový účet, facebookovou stránku nebo youtube videa o malování figurek? 

 

Přemýšlím totiž, jestli investovat primárně čas do tvorby obsahu jak na youtube, tak i na instagramu. Mám teď malé miminko, tak musím dobře promyslet, co se svým časem udělám. :) Proto vás prosím o svůj názor jakožto potenciálních followerů daného tématu. 

 

Přiložím odkaz na svůj kanál a pokud by měl někdo konstruktivní návrhy, co by změnil, aby se mu obsah o malování figurek více zamlouval, budu velmi ráda! 

 

https://www.youtube.com/channel/UCT4xWASw5WhGuh8w9vVTr5w

Děkuji předem za všechny reakce.

18.7.2021 16:05:33

Ahoj, díky za nasdílení odkazu, rád se na ně podívám. teď přes léto nemám moc času na malování, těším se zase, až se prodlouží večery a bude více volna. I z tohoto důvodu su stálý začátečník v malování, a ještě jsem moc nepobral kombinování barev a stínování…

takže pokud by bylo nějaké malování komentované - zdůvodněné…to bych uvítal.

jinak já sledování pouze na youtube, nic ostatní nemám.

díky,

p.

 

18.7.2021 21:45:24

Řekl bych, že pro takový typ obsahu tu místo určitě ještě je :) 
Skrz platformu u mě rozhodně youtube, instagram a facebook už je takové okrajové místo pro promo kam dáváš výsledky své práce.

19.7.2021 07:03:34

Al

Ahoj, já osobně taky nevidím důvod, proč tvořit nebo duplikovat obsah ještě někde jinde, když už máš rozjetý youtube kanál. Líbí se mi, že se věnuješ speedpaintingu, což je v případě barvení figurkových deskovek ideální. Už to mám v odběru, navnadilo mě to, že bych se zase pustil do malování. 

19.7.2021 12:53:12

Řekl bych že Youtube je ideální pro tento typ obsahu. Sám nic takového nelseduju a ni to nemám v plánu, ale tu a tam se podívám na video pokud mě zrovna zajímá něco konkrétního. Na instagramu či FB bych nic takového nesledoval.

Plánuješ to nějak komentovat? Komentář by to posunul na úplně jinou úroveň, viz třeba můj nejoblíbenější tutorial kanál na tabletop-quality malování - Sorastro:

https://www.youtube.com/watch?v=fizZYApqGbU

19.7.2021 23:15:35 | Upraveno autorem (porovnej)

Díky všem za reakce. 

Borghal Rantipole: Ano, zvažuju komentování, jenom na to člověk musí překročit trošku “stud”. :D a taky řeším - v jakém jazyce? Sorastro je první člověk, co jsem ho sledovala ohledně malování figurek, koukám i další jako Angel Giraldez, Marco Frisoni (to jsou asi mí nejoblíbenější) a i jiné samozřejmě. V češtině neznám nikoho, kdo tohle dělá, ale pak je to dost omezené publikum žel. Nevím, jestli třeba anglicky s titulky je cesta..? :/ 

 

AI: Díky, to jsem ráda, že navnadilo! Taky mi je youtube nejsympatičtější, no řeším, jak to víc “rozjet”, aby to mělo smysl a netrávila bych s tím hodiny a hodiny pro 20 lidí, co se na to koukne. :D jasně, že budování kanálu trvá, ale třeba pomoc z IG by možná přišla vhod. No jak říkám, nemám s tím zkušenost, tak se snažím udělat research, než se do toho bezhlavě pustit. 

 

holysock: Díky, taky to tak vidím, že youtube hlavně a pak otázka, jestli k tomu přidat i ten IG na podporu sledovanosti a na pravidelnější obsah třeba i ve stylu “behind the scenes”. Přeci jen zpracovat video na youtube je pro mě práce na 3 dny (při tom, když malá spí) a ještě u toho malovat.. :D 

 

stubby: Předpokládám, že bys asi uvítal komentované v češtině? Proč a jak.. Titulky by pro tebe byly ok, nebo už by tě to nebavilo? (jen zjišťuju..) Díky..

20.7.2021 09:00:16

No řekl bych to tak, anglicky komentovaných paint videjí je asi miliarda. Český který by pravidelně vycházel není žádný. Takže pokud bych mohl mluvit za sebe a mé okolí moc rádi uvítáme český pořad o malování na youtube a za tohle i rád zaplatím. Cz titulky u paint videa jsou celkem na nic člověk se hodně zaměřuje spíš na to malování. 

20.7.2021 09:29:57 | Upraveno autorem (porovnej)

sice videí v anj je spousty, nicméně si myslím, že v češtině ti to bude sledovat pouze pár lidi (50-100?). 

pokud vládneš angličtinou, tak bych šel pouze do anj verze. A to říkám jako člověk, kdo si anglicky neumí koupit ani rohlík.

v případě, že to bude v anj s možností titulků, tak s tím problém nemám a sledovat to budu, protože to je koníček, který se mi líbí - ale ovládám jej jako angličtinu.

Takže díky tvému “pořadu” bych mohl zabít dvě mouchy najednou :)

20.7.2021 09:54:40

Tak spousta luxusních anglických tutorial seriálu o malování už je. Další anglický i když produkovaný čechem pro mě nějakou přidanou hodnotu moc nemá. Ono sledovat české titulky a koukat na paint video je dost rušivý zjistil jsem to u Zumikita který udělal k pár videím titulky což je super ale prostě se to blbě sleduje. Nevím proč by videa měli sledovat 50 - 100 lidí když v ČR malují tisíce lidí?? To už je spíš na kvalitě pořadu než to že by nebylo publikum. Spíš jde o to co je cílem tvůrce videa. Pokud zvýšit zájem lidí o malování figurek a konečně nějaký český dobrý kanál tak super a jak říkám v mém okolí je hodně lidí co by rádi cz kanál. Pokud to má být spíš anglický publikum kvůli monetizaci tak to můj zájem ztrácí.

20.7.2021 13:11:13

@Rickysisi Určitě budu sledovat, pěkná videa! A mimochodem máš hezké ruce, což se pro takový typ videí docela hodí :)

20.7.2021 13:22:33

Hmm, tak ted jste mi nasadili brouka do hlavy. ???? asi si zkusim poridit mikrofon a zkusim nejake video namluvit. Celkova produkcni doba jednoho videa je cca 4-5 hodin, tak pokud by pridani komentaru trvalo do hodiny v jednom jazyce, mozna bych zkusila delat i duplicitni (cesky i anglicky) videa. 
Jakoze velmi rada bych, aby to mohlo inspirovat i ceskou komunitu maliru, no zase vseobecne je anglictina proste univerzalni jazyk pro vsechny ostatni casti sveta. Tak mozna to je reseni..?

Btw, diky, mit nalakovane nehty je moje uchylka. ???? ale i tak mam v jednom videu chvili nenalakovane! No je to tezko skloubit vsechny konicky s peci o mimco. ????

 

21.7.2021 08:54:13

Dělat oboje pokud máš limitovaný čas na tvorbu je cesta do pekel. Současní tvůrci v anglickém jazyce mají několikaletý náskok jak ve tvorbě komunity, tak i v celkové kvalitě zpracování svých videí a to pak vytváří nároky i na ostatní začínající tvůrce. V čr by si toho byla zčásti ušetřena a sama by sis mohla udávat určitý standart.

Takže musím říct že se mi líbí idea mířit na československé publikum, vytvořit si skupinu fanoušků kteří by zároveň i tvořili dostatečnou fanbase pro následné pokračování za naše hranice a když by se ti jó chtělo, můžeš poskytnout aspoň anglické titulky.

Nechci tě strašit ale pokud budeš vytvářet komentář k videu až zpětně, myslím že to bude časově náročnější než se teď zdá. A taky se nenech odradit algoritmem youtubu, kde může pěkných pár videí trvat než se vůbec začnou objevovat první zvědavci a odběratelé.
 

21.7.2021 10:37:02

Přesně jak říká holysock počítat s tím že to bude dvojjazyčně namluvené je tak náročný že to nedělají ani profi youtubeři kteří to dělají na plný úvazek. Právě to, že to u náš v ČR do teď nikdo nedělá (myšleno pravidelný kanál o malování) je velká šance. Moje přítelkyně třeba začala malovat taky a takový pořad jí tu třeba chybí. Jasně dá se koukat na zahraniční kteří jsou super ale je velká škoda že tu není něco domácího. Rozhodně přeji mnoho štěstí a odhodlání a se zájmem tvé pokroky budu sledovat.

 

21.7.2021 11:13:28

Ahoj, 

co se super - že video má hodně slušnou kvalitu a jdou vidět detaily (a k tomu moc pěkné ruce)

Vzhledem k času - má smysl mít Instagram (možná FB) a tam spíše dávat finální fotky - která nalákají na video

Co se týká videa:

  • chybí tam za mě popisy barev (občas jsi ukázala) ale pokud by se to na obrazvce ukázalo napsané, bylo by to moc fajn :-) 
  • někde jsi měla i nějaký anglický popis (byl tam moc krátkou dobu) 

 

Tady je spíše otázka jestl chceš tvořit obsah v angličině nebo češtině 

  • nemyslím si že by CZ komunita byla malá - respektive velká není, ale je tady obrovský nárůst barvířů
  • zahraniční potenciál je samozřejmě někde úplně jinde, mají i dnes vysoký standart kvality (u tebe je moc fajn kvalita obrazu)

Co je celkově problém (co chybí v obsahu) a pro cz komunito to chybí a pro AJ publikum to je nutnsot - je povídání u videa jen s hudbou je to takové nějaké nezajímavé - a nejde tolik ani obsah - jasne jě super když mluvíš přímo o barvení co a jak tam a proč děláš - ale pokud by byl u toho jakýkoliv pokec o deskovách třeba tak to bude lepší než takhle jen s hudbou

__________________________________________________________________________
The Renegade

Deskoherní koutek
https://www.facebook.com/deskohernikoutek/

29.7.2021 11:38:49

Vybíráme z Bazaru

ISS Vanguard Stretch Goals Box EN
ISS Vanguard Stretch Goals Box EN
Akt. cena: 1590 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas