na cem jste trenovali barveni

snad nezakladam nove vlakno, nikde kdyz jsem koukal na tipy o barveni figurek, jsem necetl na cem jste trenovali v zacatkach jestli jste rovnou sli do postavicek z nejake hry s tim ze to nejak dopadne, nebo jste vzali hru ktera vas zas az tak moc nebavi aby vas to popr. nemrzelo, nebo mate jiny zpusob?

diky
26.1.2021 18:28:51

tomagge
Někdo doporučuje plastové vojáčky z nejbližšího hračkářství. Mnohem lepší je ale začít na nějakém skutečném modelu s lepšíma detailama. Samozřejmě, že záleží, co budeš malovat a jakou kvalitu očekáváš. Chceš si namalovat figurky do deskovky, aby nebyly šedivé a dalo se na to koukat? To už začni rovnou na nich.
Chceš se věnovat modelářství jako hobby a máš v plánu malovat figurky od Games Workshop / CMON apod. tak, aby to bylo i pěkné na pohled, tedy na úrovni různými technikami? Pak je lepší koupit si nějaké levné modely těchto značek a začít na nich. Obecně nejlepší startovní model je Space mariňák od GW. K tomu se dá dostat skrze nějaké začátečnické sety, nebo se zeptat v modelářství a obchodech se zaměřením na figurky.

26.1.2021 18:41:12 | Upraveno autorem (porovnej)

trénink
My doma začali tím, že v Essenu 2019 jsme si kromě nějaký tý základní sady na barvení (barvy, štětce, držák na figurky, primer sprej apod.) pořídili i nějakou (pro nás) random sadu pár figurek z Warhammeru AoS. Nečekám, že to někdy budeme hrát, ale byli to 4 figurky za cca €25, na nichž si můžeme trénovat. Taky bylo super, že přímo na místě (jak GW, tak i Vallejo) měli po celou dobu workshopy na kreslení, vždycky tam někdo chodil a dával rady, jak začít, co dělat atp.

Doma jsem pak dokoupil nějaký další barvy (používáme Citadel od GW), štětce, vyrobil wet palette a funguje to. :-)

26.1.2021 18:45:38

trénink
já si stále nedokážu představit, jak by figurka měla být namalovaná (malá představivost).
trénuju na figurkách z číny, kde jsem jich 6 koupil za cca 200,-
nicméně se těším, až se ke mě dostanou figurky z blacklist miniature...doufám, že během jara přijdou. tam těch figur má být něco kolem 200, takže mě nebude mrzet nějaká nepovedená.
No, a doma mám Plyšovou hlídku kamaráda, ale na tu se ještě necítím, nerad bych mu to podělal.
ale zopakuji...ty z číny jsou na vyzkoušení dobré, případně si najdi někoho, kdo ti nějakou vytiskne na 3d tiskárně - ty můžou taky být cenově výhodné.

26.1.2021 20:12:17

Startovací figurky
Já (kromě toho, že jsem nejdříve nakoukal spoustu videí a tutorialů na YouTube) vzal starší hru, kterou už tolik nehrávám, ale mám v plánu si ponechat a začal se učit na ní.
Díky tomu mi taky došlo, že v tom roce 2010 (ze kterého hra je, maluji teprve chvilku) byla technologie plastů, forem a všeobecně figurek úplně jinde, než je dnes a kolik se to za tu dobu posunulo.

Jinak figurky z Číny jsou taky určitě dobrá varianta, na AliExpressu mají za rozumné ceny.

Stubby - často taky váhám jaké barevné schéma použít, ale inspiruju se na BGG, někdy tady či prostě danou věc nabuším do Googlu. Případně si jen zvolím hlavní barevnou kombinaci a detaily domýšlím za pochodu.

Havelock - s mariňákem od GW jako startovní figurkou si dovolím celkem dost nesouhlasit. Na běžnou techniku určitě dobrý, ale např. v mém případě, kdy maluju Citadel Contrastama a plánuju malovat především fantasy bych rozhodně volil něco více organického, než Power Armor

26.1.2021 21:10:53

Pořiď si někde za pár korun nějakou kovovou figurku. Celkem levné bývají figurky do různých rpg.
Když na kovovce cokoliv pokazíš, tak ji hodíš do acetonu a máš zase čistý kov. Když pokazíš plast, je odbarvování poněkud náročnější.

----------
Člen hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"

26.1.2021 22:09:32

první modely..
Já začal rovnou na GW modelech, hezky na prasáka :) vzal jsem z druhé ruky levně a tehdy mi to bylo celkem fuk, sám doteď nevím, proč jsem si to tehdy koupil a jestli to bylo dobře nebo špatně, teď barvím furt, ráno, večer, každý den.. a mám pocit, že nenabarvených věcí přibývá rychleji než to stíhám barvit :) Nicméně je fajn, když se ti figurka líbí aspoň nějakým způsobem a opravdu si ji chceš nabarvit, což se o plastovém vojáčkovi moc říct nedá :) Hold to nebude na prvních pár eňo ňuňo, třeba s tím počítat. Ten kov není špatný nápad, jak píšou lidi, lehko to odbarvíš, prostě se s tím neser a jdi do toho a maluj a maluj a buď tě to bude bavit nebo ne.

26.1.2021 22:59:49

První pokus
Na první pokus jsem si vytiskla 3D figurku 28mm staženou z thingiverse - tiskla jsem bez podpor, protože to u ní bylo napsané, nejjemnější tisk, takže ta pidifigurka trvala přes dvě hodiny... a nakonec se té potvoře roztekl obličej, takže to nějakou podporu očividně chtělo. Byl to pokus, tak mi to bylo dost jedno. Mimo obličeje (který byl rozteklý) tam byl detail rukou, zdobený pásek a tak. Já jsem hlavně chtěla zjistit, jestli dokážu pracovat se štětcem v tak malém měřítku (natřít třeba ty pidi prstíky, nebo jen špičku boty), protože se štětcem jsem zvyklá pracovat, ale vy výrazně větších formátech.

27.1.2021 14:22:53

Space Hulk

já rovnou začal na Space Hulku (třetí edice) Tu hru jsem v devadesátkách viděl popsanou ve článku Score a od té doby jsem si ji zamiloval. A domaloval jsem jsem ji poměrně nedávno - S desetiletou pauzou mezi začátkem barvení a jeho zfinalizováním :)

27.1.2021 18:06:22

Prvé figúrky
Začal som maľovať rovno tie, s ktorými som chcel hrať. Medzitým som pozeral techniky a skúšal ich zopakovať tak, aby sa mi to páčilo. Lebo bolo jasné, že to nedám rovnako pekne. Vždy si tiež hovorím, že maľujem najlepšie, ako v danej chvíli viem, a to mi dovolí jednoducho to spraviť. Taktiež, keďže už mám niekoľko rôznych sád, tak mi ostali prebytočné modely, ktoré teraz využívam na pokusy pre iné farebné schémy.

Súhlasím s tým, že človek by mal skúsiť detailnejšie a drahšie figúrky, lebo mu ten jeho vnútorný tlak môže pomôcť ich dobre namaľovať. Trojica sequitorov od GW sa dá zohnať za pár eur a obchody občas dávajú aj figúrky zdarma na skusy.

27.1.2021 18:55:07

Vybíráme z Bazaru

Trůn 2
Trůn 2
Akt. cena: 120 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas