Malířský kufr

Tak jsem se pustil do poněkud tentokrát většího projektu.

Jde o víceméně ultimátní verzi skladného kufru, do kterého půjde uložit opravdu hodně barev, štětců, waterpotu, nějakého toho odkaldiště na různé věci a pár dalších věcí, o kterých zatím mluvit nechci :)

Hlavní myšlenka kufru ale je, aby byl dobře uskladnitelný, přenosný a soběstačný.

Drobné lákadlo k pochopení, o co se snažím :)
Tenhle drobek je prozatím schopen udržet několik desítek štětců od velkých jako je Citadel Shade M až po malé jako jsou Army Painter Psycho Detail. Barev se tam prozatím vejde cca 100 malých a cca 30 velkých Citadel lahviček. Prostor nicméně budu zaplňovat gadgetami jako je utěsnitelná polička pro figurky.

https://share.icloud.com/photos/0AzdmIS9Djz7e2mFEUnNRwm2g

Ok: Video předprodukčního vzorku. V podstatě jde o finální verzi s jednou drobnou budoucí úpravou. V kufru bude z boku někde malá drážka, do které půjde z vnější strany strčit držák na toaleťák :) Jinak vše funguje na jedničku a šetří to práci a přípravu, že si to ani neumíte představit.
Ve videu je vidět, že trochu zápasím s těmi poličkami s barvami. Je ale u toho potřeba sedět jako člověk a chce to trochu praxe, pak to jde jedna radost.

Tento kousek i přímo nabízím k prodeji, cena bude nižší a domluvíme se na ní.

https://youtu.be/P6DRfndvsE0
______________________________________________________________
3D tisk: inserty, blbiny, vlastně cokoliv.
https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/koutek-kutilu-5/3d-tisk-insertu-21039/
2.6.2020 13:20:25 | Upraveno autorem (porovnej)

Malovanicko
Rozhodne bych se nezameroval jen na citadelky, lahvicky co pouziva napriklad Vallejo jsou mnohem rozsirenejsi. A i s nima furt bude spousta dalsich rozmeru (jen tak z hlavy me napada treba primery ci metaliky od Vallejo, jenz jsou jine).

Jinak z uzitecnosti jiste papirove uterky, neco na vodu (cista/spinava), mokrou + klasickou paletu, nejaky drzacek na figurky.

Pokud by to melo krome samotneho malovani slouzit i k priprave figurek, tak toho bude podstatne vice: skalpel, maly stipacky, vetsi stipacky, pilnicky, smirky, tmely, ruzny jehly a hladitka, lepidla, skatulky s rozlicnym materialem na base, rucni vrtacka + vrtacky, atd.

Otazka jsou pak plechovky se spreji - zakladovky + lak.

Pak muzou byt ruzne speciality jako zvetsovaci bryle, svetla, ...

Pokud to ma byt prenosne, tak jsem z fotky nejak nepochopil, jak zajistis, aby se to pri transportu vse nerozsypalo, kdyz se to nakloni jinak, nez je to zachycene na fotce.

2.6.2020 15:51:48 | Upraveno autorem (porovnej)

HappyCZ
Plán je určitě poskytnou poličky i pro ostatní barvy.
S Valejo sem nikdy nedělal, ale jestli se nepletu, jejich lahvičky a Army Painter jsou totožné, že? Min co se průměru a výšky týká.

Na vodu počítám s velkým kalichem od Citadelu, ten jejich nový Waterpot plus tam budou další tři dirky pro libovolné další lahvičky/kalíšky.

Příprava figurek je disciplína sama o sobě. Plánuju tam mít přihrádku na "různé", což bude prostě větší krabička, kterou by ale mohlo jít doplnit třeba o tyč jako věšáček právě na kleštičky. Různé skalpely atd by mělo jít strčit mezi štětce, to jsem zkoušel se skalpelem od Army Paintera, škrabátko od Citadel, atd.

Spreje určitě ne. Rozměrný a zbytečný pro normální práci. Brýle jsou taky dost obrovský. A ty si stejně každej když už nosí, tak ve speciálním pouzdře (si myslím).

Světlo ... mno ... tady zatím mlčím, ale ... myslim, že dobrý :)

Transport je vždy oříšek. Určitě bude hlavně na odpovědnosti vlastníka, aby se postaral, že kufr zůstane na stojáka. Nicméně i kdyby se měl položit na ležato, nemělo by to ničemu vadit, krom toho, že to je něco, co Citadel barvy zrovna dvakrát nemusí. Vše zůstane, kde má, protože ten prostor tam je dost vymezený.

Vše časem :)

3.6.2020 07:45:16

Khalashnikovf
Jj, Army Painter, Vallejo a minimalne me napada jeste Scale75 pouzivaji stejny lahvicky. Objem 17 ml, anglicky oznacovano jako dropper bottle.

Osobne pokud bych mel resit, aby to zustalo vzdy na stojaka (a to zejmena takhle delsi stranou na vysku) by pro me bylo automaticky "no go". Je to desne neprakticky. Jeste kdyby to bylo delsi stranou podelne, ale i tak bych furt musel resit, at se mi to neprevrati na bok a nerozsypou se stetce, atd. Beru, ze drzaky na lahvicky se daji udelat tak tesne, aby to tam drzelo trenim. To uz mi prijde skoro praktictejsi na transport jednotlive krabicky s vybavenim narvat do sportovni tasky, kde by ta pravdepodobnost rozsypani byla stejna, ale bude mit mensi tendenci se prevracet ...

Ono pak taky hodne zavisi, jak je ten kufr cilen. Zda v podstate jen jako skladovaci prostor, jenz mam doma postaveny vedle stolu, ci nekde ve skrini, a umoznuje mi rychle se rozbalit na stul, malovat a pak to zase fofrem zpet sbalit. Proste obdoba organizeru her, jenz umoznuji rychly set up. A nebo jestli zamysleno, ze bude slouzit hodne i k transportu, tj. mam ho doma sbalen, jedu na chatu, vezmu si ho sebou, maluju tam, pak to zase hodim do auta, dovezu domu. Nebo ze si ho sebou vezmu nekam na sluzebku, u studaku treba kazdotydenni prevoz domov/koleje, atd. Ty pozadavky pak budou pokazde trochu jine.

A pokud se tedy pocita i s nejakou tou pripravou figurek, tak bych tam jiste rad mel i podlozku na rezani (self healing cutting mat).

3.6.2020 08:39:03 | Upraveno autorem (porovnej)

Kickstarter

Jinak jsem si jeste vzpomel, ze ve sve dobe bezel na KS projekt s prakticky stejnou myslenkou, lec technicky reseny trochu jinak: https://www.kickstarter.com/projects/695455704/portable-paint-station-take-paints-minis-and-tools Tak by se dalo v nekterych ohledech treba inspirovat i tu.

3.6.2020 10:22:30

Happy
No koukal sem na ten KS, ale to je teda masakr :D
Je příšerně složitej na skládání a přijde mi, že se tam toho zas tolik nevejde a cenově to vlastně taky není žádná výhra. Tím neříkám, že to moje je levnější, spíš naopak. Prvotní výpočty vycházejí na dost draze. Ale má to svůj důvod :)

Tyhle Dopper Bottles: Viděl jsem někde nějaký Tray, kde ty hlavičky byly dovnitř napíchaný vzhůru nohama, hádám, protože se barva držela trvale ve víčku a tedy víčko nemá šanci zaschnout? přijde mi to jako vceklu fajn nápad.

Kufr zřejmě podle všeho půjde i položit, dělal jsem pár testů a barvy, štětce zůstavají, kde mají. Jen waterpot má dost prostoru pro to, aby vypadl ze svého místa. Ale nemá kde cestovat zase. Nicméně tohle je bod, kvůli kterému uvažuju, že si tam navrhnu vlastní waterpoty a vytisknu je taky. Jen budu muset udělat nějaký zkoušky těsnosti atd :)

Barvy i štetce v poličce nedrží na tření, ale na vymezení nad hlavou. Někdy ukážu v detailu, zatím to má čas :)

Prozatim je hlavním cílem kufru být hlavně doma a být rychle ready k malování s nula prostorem. Převoz bude bonus, na kterém se pracuje, aby byl možný v maximálním rozsahu.

S řezací podložkou počítám, protože na nečem se stejně malovat musí. Původně jsem uvažoval nad velikostí A3, ale ta by musela být z venku na boku (nemělo by ničemu vadit, zajištěná by byla). Nebo A4, kterou bych dokázal dát i dovnitř.

4.6.2020 13:24:35

Khalashnikovf
No ja rikal, ze k tomu pristupuji technicky jinak :) Ale mas pravdu, ze ve srovnanim s tim, o co se snazis Ty, je to slozity jak zebrik.

Tvemu reseni vice odpovida kufrik od Frontier Wargaming: https://frontierwargaming.com/product/paint-case/ Ten se treba me osobne designove libi hodne. Jednoduchy a primerene rozmery. Ale je cilen podle me hodne prave spis na ten druhy pristup k reseni problemu, tj. s durazem na transport. Proste sbalis par figurek, k tomu barvicky, jenz si myslis, ze se budou hodit a hura na chatu, sluzebku ci koleje. Rozhodne to neni ultimatni skladovaci reseni vseho.

S tema waterpotama trochu pozor prave na tu zminovanou tesnot. Sam mam tisknuty a trochu jsem bojoval s prosakovanim. Tisk jako takovy vypadal bez problemu, vrstvy slynute, ale kdyz v tom delsi dobu stala voda, tak to zacinalo saknout. Ne ze by se delaly vylozene kapicky, ale na stole byvalo pravidelne kolecko. Ve finale jsem to vyresil lehkym prelakovanim bezbarvym lakem. Ale muze to byt dano taky pouzitym materialem, nechtel jsem kombinovat PLA s vodou, tak jsem to tisknul PETG. Na zaklade tehle zkusenosti bych to dnes asi vytisknul spise z ABS a pak zatahl povrch v acetonovych vyparech.

5.6.2020 08:05:51 | Upraveno autorem (porovnej)

Happy
No vidíš to, sem to chtěl právě zkusit tisknout z PETky. Nevadí, vyzkouším i tak a uvidím :D

A ano, jak píšeš, jejich řešení je pěkný, ale malinkatý.

https://frontierwargaming.com/product/paint-case/

Trochu jiný pohled.
Kufřík se začíná plnit a začíná to vypadat velmi sexy :)

V tuhle chvíli už tam je uloženo přes 140 barev a stále tam je místo. To je dobrá zpráva.

Pomalu ačnu vymýšlet ostatní tvary pro ostatní značky a hlavně tu skříňku na figurky ... ta bude asi největší oříšek... pár nápadů mám, ale budu hodně testovat... těším se na to.

Bože mě tohle tak baví. Skvělej odpočinek od průmyslu :)

EDIT: Jo a ano. Mám v plánu i vyvinout mini verzi kufříku, kterej bude vycházet z roměrů řezací podložky, asi A3.

EDIT: tak sem vytiskl kelimek, i s dost tlustou stenou, na 20%. Tece :D
Este asi zkusim 100% ale neco mi rika, ze to bude to same... z ABS to nepomuze, to je zase citlivy na UV :(

EDIT: dneska prvni funkcni zkousky a je to bomba. Domonce si to umi lehnout a nic se nevysype. A to diky vytesneni prostoru svetlem a rezaci podlozkou. Muhehe :)

5.6.2020 13:26:12 | Upraveno autorem (porovnej)

Khalashnikovf
Ten link je asi spatne. Teda pokud to mel byt jiny pohled na Tvuj vytvor ;)

Rekl bych, ze Ti to neco rika spravne. Ja mam ten svuj tisklej na 100%, tlouska steny tusim 2-3 mm a saknul.

Toho UVcka bych se moc nebal, ABS je docela bezne prumyslove pouzivany plast, co neco vydrzi. Asi kdyz ho hodis ven na slunicko, bude svetly a nechas ho tam fakt dlouhou dobu, tak Ti zacne zloutnout. Ale na kelimek s tim problem nevidim. To uz by me vic trapily pripadne problemy s tiskem, prijde mi takovej vrtosivej (nutnost vysoke teploty hotbedu, nachylnost na warping, bez juicu na prd prilnavost, ...)

Pak je tu jeste jedna moznost, stejne tak jak aceton lepta ABS, tak PETG lepta dichlormetan. Akorat se shani vyrazne hur, nez ten aceton, jenz sezenes v kazdem hobby marketu ci prodejne barev/laku.

6.6.2020 18:04:06 | Upraveno autorem (porovnej)

Happy
No jak pises... Ja jej vim, ze abs natoz s tim acotenem vareni doma delat nebudu :)
Mozna na firme bych mohl... za zkousku to stoji. Nicmene po testech sem si overil, ze ten Citadel Waterpot tam sedi a nikam nevypadava, takze to prinejhorsim nebude potreba.
Spis ted premejslim, co se bude dit s vodou, kdyz skonci a bude teda nekde venku v terenu. Tak jednak ten kelimek je i po vyliti mokry. Jestli hy nestalo ua to si to nastandardizovat na nejaky uzaviratelne sklenice. Jenze to je zase sklo...

6.6.2020 20:32:16

Kufrik
Ja som si svoj spravil takto a stačí mi to.
https://ibb.co/DrXM8jS

10.6.2020 15:17:16

sojji
To je paráda, hlavně ten vzorník nahoře. Taky bych si něco takového rád vytvořil.

V čem jsou ty barvy usazené a odkud je ten samostatný kufr?

10.6.2020 17:42:07

Sojji
Jop, tehle kufriku je dost. Ja prave chci udelat neco pro ty, kterym to nestaci. Uz s tim prototypem maluju par dni a ohromne me to u nej bavi :)
Jeste tam musim udelat nejaky misto na kydani barvy....

10.6.2020 20:46:19

Kufrik

Tak kufrik je vlastne zo stareho laptopu https://ibb.co/ZmnWKzS vyskovo to vyslo v pohode.
je to uchitene v tomto https://www.fantasyobchod.cz/citadel-paint-rack to som prilepil sekundakom https://ibb.co/XSGCGjY
a vzorkovnik som spravil zo slimakou ale da sa to spravit azi zo vsetkeho https://ibb.co/BthdDrv

11.6.2020 10:23:08

Truhlicka

Jeste jsem ted narazil na tohle: https://www.youtube.com/watch?v=DDZhQNTASdo - opet technicky reseno dost jinak, ale hodne pekne, skladne a prenosne reseni. Ocividne kladen duraz zejmena na tyto vlastnosti, spise nez na nejake ultimatni skladovaci reseni vseho.

18.6.2020 09:49:33

Happy
Tohle je rozhodně zatím to nejlepší, co jsem z těch všech viděl.
Hlavně ten toaleťák... nad tím taky pořád přemýšlím, protože se mi tam vejde a možna by byl lepší k použití než kuchyňský utěrky. Hmmmmm

Mno, svůj kufr dotáhnu do konce snad příští měsíc. Už teď vím, že se s ním maluje výborně, je to i položitelné a je to obrovské.

Pak to spočítám ... a pak půjdu plakat do kouta, protože to bude jednoduše hodně! :D

18.6.2020 10:07:39

Novinky
Ahoj, jsou nějaké novinky?

20.7.2020 15:44:51

Nestiham
Mam plnou honicku v praci. Takze sek tomuhle dostanu az tak v zari :(

Pres zimu to bude hotove. A ano, pockat se vyplati. Je to bomba :)
______________________________________________________________
3D tisk: inserty, blbiny, vlastně cokoliv.
https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/koutek-kutilu-5/3d-tisk-insertu-21039/

20.7.2020 17:06:08

Foto produktové verze
https://drive.google.com/drive/folders/1tndgy0SnDoFwkzngLkc7CQr6VekCdG5d?usp=sharing

Když pominete barvu tisknutých prvků, která je custom na dohodu, tak toho je produktová verze. Video už snad brzy.
Ještě řeším krabičku na figurky.
Kufr je hodně velká pecka a cenově to oproti konkurečním nebude taková trága. Hlavně svojí funkčností je někde jinde.

Hodně děkuju HappyCZ za pomocné ukázky, čemu se mám vyhnout :)
Můj cíl byla jednoduchost přípravy a úklidu. A to se povedlo na jedničku.
______________________________________________________________
Kalkared: Precizní inserty, které pomáhají hry hrát i připravovat.
https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/koutek-kutilu-5/3d-tisk-insertu-21039/

14.9.2020 12:37:35

Kufricek
Holt cesty do pekel jsou dlazdeny dobrymi umysly. Ale nelze mi uprit body za snahu ;)

Jinak dilo je to paradni, uz se moc tesim na video. Jako domaci skladovaci system mi to prijde naprosto ultimatni - proste mam nekde v rohu za skrini, vytahnu, maluju, zbalim a mam hotovo. Pro lidi co nemaji vyhrazeny dedikovany hobby stul a musi neustale resit chystani a opetovne sklizeni znacka ideal. Na cestovani mi to stale osobne prijde prilis obrovske, ale na prevoz autem parkrat do roka to asi pouzitelne bude.

18.9.2020 11:00:17

Happy
ne ne ne, kdepak, prave tvje ukazky cos mi posilal byli presne to co sem potreboval. Ale v kazdem tom kufriku bylo neco, co nebylo ok. At uz silena manipulace, nebo maly prostor.

Muj kufr se da velice snadno nalozit do auto. Bud si ho zastrcim za predni sedacku. Nebo, protoze chci, aby standradni cast toho kufru byla i rezaci podlozka formatu A3, tak ta podlozka prave cely kufr vymezi tak, ze se v nem nic neuvolni a muze si tedy i cely lehnout.

Jasne, je to velky hovado a rozhodne to sebou nechces tahat vlakem. Aktualne jak to mam cele nalozene vsim, tak to vazi poctivych 6 az 8 kilo :D
Samotny kufr bez niceho vazi cca 2,5kg.

Kufr je docela pripravenej na spoustu veci i okolo.

- Drzak na hajzl papir
- Stojanek na svetelny krouzek
- V priprave novou verzi pro led pasku - dost cool
- V kufru je primo prihradka, kam lze dat i power banku
- Lze tam zasunout special krabicku, do ktere lze davat figurky treba vcetne toho drzacku od Citadel, nebo se tam da prilepit podlozka a pak magneticky.
- Stetcu se tam vejde asi 40, na vysku nejvetsi jsem bral jako vzor od Citadel Shade L, ten je obri uz. Do toho drzaku lze dat i nastroje jako skalpely, skrabky atd.

To jedine co tam nelze primarne skladovat, jsou sypke materialy a voda. To potrebuje stale svoje.

Aktualne jsou stojanky pripravene pro Citadel, Valejjo a Army Painter (resp cokoliv co pouziva tu jejich standardni lahvicku). Nemam problem to pripravit i na jine znacky, jen musim mit v ruce vzorky nejlepe, nebo aspon dobre fotky s presnymi rozmery na mm).

Mam v planu i mensi verzi. Premyslim o 2/3 vysce a 1/2 vysce napriklad i bez Potu a jinych blbin s treba jen barvami.
Resp plan je to mit konfigurovatelne (mozna i ukecam nejakeho programatora, ktery by me na to mohl udelat "appku").
______________________________________________________________
Kalkared: Precizní inserty, které pomáhají hry hrát i připravovat.
https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/koutek-kutilu-5/3d-tisk-insertu-21039/

22.9.2020 12:42:07

Khalashnikof
Luxusní práce!

Určitě tady bude všechny zajímat, na kolik by taková užitečná sranda přišla.

Já právě uvažoval, že si barvy a komplet věci na malování i se vzorníkem do nějakého kufříku s homemade insertem uložím. Tohle je pro mě až zbytečně velké, ale kdybys měl potom tu 1/2 verzi a případně i nějak modifikovatelnou, to bych byl asis i zájemce (tím pádem by mě spíš zajímal odhad ceny pro tu poloviční verzi).

23.9.2020 01:58:07

Kufr bude fakt drahej
Určo to půjde v té plné palbě přes 5000. Nicméně díky tomu, že většina té ceny je stále hmota (například to dřevo přijde na 1900 bez daně), tak poloviční verze by mohla být doslova o polovičku levnější.

Nevim, to je zatim moc daleko, nejprve se chci soustředit na ultra verzi, která má dle mého nejvíc smysl, protože pokryje nejvíc možností a potřeb.
______________________________________________________________
Kalkared: Precizní inserty, které pomáhají hry hrát i připravovat.
https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/koutek-kutilu-5/3d-tisk-insertu-21039/

23.9.2020 09:40:28

Cena materialu
Na tom dreve jiste musi jit usetrit, prijde mi to desne moc. Jak je ten kufr velkej? Z fotky odhaduji tak cca 50 x 70 cm? Matros preklizka, tloustka tak do 10mm? Chce to nekupovat v hobby shopu ala Hornbach, OBI, atd. ale domluvit se s nejakym mistnim stolarem/truhlarem, at Ti objedna celou plotnu od svyho dodavatele. Naposled jsem tusim u kamose objednaval plotnu borovicove tlousky 15 mm a bylo to kolem tisicovky. Pri tloustce tech 8-10 mm si myslim, ze by jsi za ty prachy mohl mit i bukovou a pokud trochu sedi ten muj odhad velikosti, tak je z toho matros na dva ty kufry ...

26.9.2020 15:56:01

Drevo
Ono je to spis opravdu hodne dreva, jakoze fakt dost a hlavne to paleni vnitrnich bocnic s drazkami trva dost dlouho.
Zatim nemam duvod abych si koupil voastni gravirku za cca 80K aby mela ty rozmery a zvladla tu tloustku...

Ale ano, budu poptavat defakto po cele republice, kdo to udela nejlevneji.
I od soucasneho vyrobce jsek schopen lepsi ceny jakmile se bude vyroba opakovat a nebudou muset programovat od nuly.

______________________________________________________________
Kalkared: Precizní inserty, které pomáhají hry hrát i připravovat.
https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/koutek-kutilu-5/3d-tisk-insertu-21039/

26.9.2020 18:12:20

Drevo

Jo takhle, Ty si to u nekoho nechavas na zakazku palit, tak to pak jo. To si myslim, ze v tom pripade ta cena za drevo a vypal neni uplne mimo. Jsem v ramci tech svych uvah vychazel z predpokladu, ze je to cena jen za samotny material, laser mas vlastni a palis si to sam.

26.9.2020 19:05:58

Vybíráme z Bazaru

Kočičí klub
Kočičí klub
Akt. cena: 230 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas