Magnetizace

Máte někdo zkušenosti s magnetizací figurek a jiných herních prvků? Jak velké neodymy jsou vhodné na standardní velikost? Chci aby figurka na plechu držela, ale ne abych ji pak musel doslova odtrhávat a možná ji tím nechtěně poškodil. Díky
4.2.2018 18:05:40

M

DIY
Chtěl jsem "zatížit" laminované karty na laminované podložce pro hraní venku - tzn. aby to nelítalo při slabém větru; při silném by to beztak nebylo ono ;)
Poznatek: neměl jsem pěkné plechy, tak jsem herní desky zespod natřel "magnetickou barvou" = vyhozené peníze, stejnou službu by udělal kovový prach v libov.barvě (použil později kámoš na magn.nástěnku)
K dotazu: do dřevěných žetonů jsem vrtal zespod díry, do nich kulaté;) neodymy prům. 3mm, výška 2mm z Aliexpresu. Na uvedenou skladbu, tj. přes dvakrát dvě lamina, se mi jeden zdál málo, dva jsou optimální, tři už hrozí poškrábání karty při odtrhávání žetonu.
IMHO pro figurky + plech bude bohatě stačit podobný objem magnetu, asi lépe tenčí s větším průměrem; ty karty přecejen jsou na vítr víc citlivé.

4.2.2018 18:40:43 | Upraveno autorem (porovnej)

Magnety
Na kovové figurky do Infinity jsem zespodu do podstavce vteřiňákem lepil 5x5x2 mm neodymy. Na uchycení do plechové krabičky naprosto luxusní.

4.2.2018 19:13:24

magnetická fólia
A čo magnetická fólia? Nestačilo by?
Ja s ňou mám zatiaľ teda skúsenosť iba na podlepovanie papieru a drievok, ale ľahšiu figúrku to asi udrží tiež. Lepí to festovne a na plechu to drží tak akurát :)

4.2.2018 21:40:38

Magnetická fólie
je dost slabá, alespoň co jsem zkoušel.

4.2.2018 22:08:34

Samolepící magnety
https://www.unimagnet.cz/
Tady si určitě vybereš. Já mám zkušenost jak s folií, tak s magnety. Myslím si, že pro tvoje požadavky jsou best ty samolepící magnety. Drží velmi dobře, ale nemusíš je odtrhávat násilně. Nejsou tlusté. Jejich výhoda je ta, že nepotřebuješ lepidlo a kdykoli je můžeš odlepit.

10.2.2018 13:14:27 | Upraveno autorem (porovnej)

barva
mám momentálně objednanou magnetickou barvu, kterou budu potírat spodní stranu podstavců. Dám pak vědět jak jsem dopadl.

11.2.2018 16:53:49

volba magnetů
vyssi figurky se lepe odtrhnou, protoze působi páka.
nizke zetony musi mit magnety akorat.
figurky lze podlepit plstí (jako maji klasicke sachove nemagneticke figury). tloustka plsti tak zreguluje pripadny silny magnet.
hraci deska nemusi byt z plechu. muze byt napr. z plexi ci ze dreva a v konkretnich mistech je provrtana a v dirach jsou vlozeny neodymove kulicky.
zalezi na hracim planu, kolik je tam "pokládacích bodů"

zatim jsem objevil pouze jediny obchod, kde prodavaji formatovany plech A5,A4,A3.
(pakove nuzky plech ohnou, a rovnani neni nikdy dokonale.
padaci nuzky nemam)

11.2.2018 20:05:03

magnetická barva
Tak magnetická barva my ass :D
protřepáno, nemícháno, 5 vrsteva pořád skoro nemagnetizuje. Samotný podstavec (i bez kamínků a čehokoliv) se chová k ostatním magnetům trošku přitažlivě, ale ani se neudrží na plechu.

edit: Tak jsem právě zjistil, že to funguje tak, že barva se pak chová jako kov a je to odzkoušené. Dvě nezředěné vrstvy drží na magnetické fólii.

16.2.2018 18:47:21 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Project L Collector's KS All-in Edition + playmat
Project L Collector's KS All-in Edition + playmat
Akt. cena: 3000 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas