lepenie figurok

Zdravím akými lepmi lepíte modely?

asi začnem s nejakou wargame a budem to musieť všetko polepiť,

tak zisťujem čím lepíte.

 

Diki, Lucas

5.5.2021 15:58:37

plast - lepidlo na plast (revell, Citadel GW, tamyia thin cement…)
resin - sekundové lepidlo/superglue (mne sa dobre robí s gélovým)
kov - piny + sekundové

 

----------
https://www.instagram.com/lacikmaj/

5.5.2021 17:38:46

Super Glue od Army Painter

5.5.2021 18:18:24

Army painter používam farby, a som spokojný

takže ten super glue sa mi pozdáva, zlepim ním čokolvek?

 

akurát aký je rozdiel medzi týmito?: 

Army Painter: Plastic Glue - lepidlo

Army Painter: Super Glue

Lepidlo Revell Contacta Professional 25g

 

super glue je z nich najdrahší

 

wargame uvažujem jednu z týchto, ešte nemám vybraté:

Warcry Catacombs

Star Wars: Legion

SPQR: A Clash of Heroes

 

takže najlepšie keby to lepidlo bezproblemovo lepilo ten plast čo tam bude, alebo resin, neviem z čoho su figurky a ani popravde neviem čo je ten resin,..

5.5.2021 18:27:52 | Upraveno autorem (porovnej)

Jak říkáš. Vzal bych Army Painter: Super Glue kterým slepíš valnou většinu povrchů. Víceméně jakékoliv lepidlo na bázi kyanoakrylátu splní účel, a zrovna tento od army painteru má i dobrý poměr množství/cena.

Plastic Glue naleptá obě plastové plochy a snaží se vytvrdnout v jeden kus, problém je že oba plasty musí být kompatibilní a často člověk neví zčeho ty figurky jsou dokud nezačně lepit.

Resin je epoxidová pryskyřice které má odlišné složení, ve chvíli kdy se jiný plast začne leptat, resin zůstává netknutý a to lepidlo ztoho zeškrábneš klidně i nehtem. Takže když chceš lepit resin tak je kyanoakrylátové lepidlo jistota pro pevný spoj.

6.5.2021 06:50:14

Nejobyčejnější a nejlevnější vteřiňák, všechny “značkové” lepidla jsem po čase vyhodil :) Jen si najít mezi tou spoustou výrobců 2-3 spolehlivé, co lepí rychle a spolehlivě, mám doma neutále platíčko tak 10ks.

6.5.2021 09:41:36

Lucas: Army painter super glue je dobrej na plastic i resin, nevěřil bych úplně nějakým levným vteřiňákům, může se to časem rozlepit atd.. to je podle mě jako s barvama, dají se koupit levný barvy, nicméně výrobky určený přímo na miniatury, to je jistota..

6.5.2021 10:35:17

Lepidlem na plášť od modelářských firem: Gunze, Tamyia, Revell. Všechno jsou to rozpouštědlová lepidla a tedy drží fest.

6.5.2021 14:12:58

Azalin: ad levné produkty.. je to jak se vším, vždy tu je řada levných produktů, kde jsou šméčka i dobré kusy a k tomu pár značkových, z těch značkových je vždy pár shitů, které si na něco hrají a při tom ty nejlevnější je strčí do kapsy, je to ovšem o tom, že chce člověk experimentovat a z dlouhodobého hlediska si hledat to, co mu vyhovuje. Také záleží, s čím vším pracuješ, u mě to je resin, kov i plast. Lepidla na plast nemůžeš použít na nic jiného, často mi ležely odložené až třeba vyschly a taky ano, to lepidlo plast naleptá a pak to drží tak, že to už nikdy nerozlepíš, což může být i nevýhoda, vteřiňák většinou při troše hrubé síly nebo s použitím debondéru rozlepíš a můžeš například vyměnit ručičku nebo cokoliv jiného. Co nemám rád, jsou gelové lepidla, to už nikdy nechci, dělalo to na figurce neskutečný bordel, ale zase, možná jiná značka by šla. Pokud si koupí lepidlo od výrobce, co dělá obecně figurkářské potřeby, asi neudělá chybu, jen já na tom nenašel nic, co by mi nedaly ty levné vteřiňáky, ale opět samozřejmě i tam jsem narazil na špatné kusy, které by se dali nazvat spíš několikaminutovými lepidly nebo zanechávali mapky.

7.5.2021 08:22:09

Vybíráme z Bazaru

Sleeping Gods + Tides of Ruin (EN)
Sleeping Gods + Tides of Ruin (EN)
Akt. cena: 2000 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas