kruhová pomůcka pro záznam počtu bodů

Nedaří se mi najít plánek pro vytištění (popř koupení) pro výrobu kruhového (nebo jiného) záznamníku nahraného score ve hře. Potřebuji to do hry Celestia a pár dalších, kde se špatně pamatuje dosavadní nahrané skore, které je do konce hry skryto ostatním hráčům.

např něco třeba jako je kartička pro záznam hodnot v D-Day Dice

https://i0.wp.com/www.whodaresrolls.com/wp-content/uploads/2014/03/100_2969.jpg
27.12.2018 21:46:56

Skryté body - proč s tím mám problém?
Kamaráde, nerozumím moc dotazů?!?! Na co plánek? Vždyť máš tu představu, tak si to namaluj. Šest koleček s čísly a obálka s otvory. To zvládneš i bez plánku.
Spíš jsi otevřel otázku, jestli skryté body/peníze ano či ne? Já to řešil pro svoje Gangzzz a nenašel jsem řešení. U klasických veřejných počítadel je kontrola ostatních hráčů snadná. Když se hráč splete (nevědomky nebo někdo i vědomě, sorry jako), je opraven. Pokud je třeba uchovat stav bodů jako skrytý, mám nejraději metodu žetonů, které si hráč bere z veřejné zásoby (existuje kontrola, že bere správný počet) a uchovává je tajně. Málokdo si bude v hlavně sčítat příjmy svých konkurentů, aby věděl v jakoukoli chvíli, jak si stojí.
Chtěl jsem řešit tenhle problém veřejným počítadlem s nějakým offsetem, který posune skutečný stav konta někam jinam. Pohledem na počítadlo tedy není jasný skutečný stav bodů, až na konci hry se offsety vynulují a objeví se skutečné stavy. To má dva problémy. První je ten, že pokud si hráč zapamatuje počáteční offsety ostatních, zná přesný stav v jakémkoli okamžiku. Druhý je ten, že pohled na počítadlo může být pro hráče s nízkým počátečním offsetem frustrující, protože je prostě "poslední".
Tohle tedy není ideální řešení. Takže jsem přemýšlel o dvojitém offsetu, kdy jeden je svým způsobem veřejný a druhý je tajný. Stále ale řešíme situaci, kdy si někdo zapamatuje počáteční stav a změnu stavu (což je to, oč tu běží, jak tajně zaznamenat přírůstek bodů od počátečního stavu - nemusí být nutně nulový - do koncového) snadno dopočítá. Nepřišel jsem na to.
Takže jak byste řešili "tajné/skryté" počítání bodů, ale tak, aby existovala kontrola ostatních hráčů, že správně zaznamenáváme přírůstky během hry?

Acer1968

31.12.2018 13:26:17

...
Tak hledal jsem nějaký jednoduchý plánek v pdf pro skrytý záznam 0/100 bodů, kde bych mohl přičítat přírůstky bodů a pak ostatním ohlásit že je poslední kolo hry. Zpětná kontrola je pak z kopky bodovaných karet a žetonů kterou kladu po celou dobu hry rubem vzhůru a součet držím v hlavě což mě nevyhovuje. Nic složitého, jen se mi to nechce dělat v ruce, ale na bgg jsem nic nenašel.

2.1.2019 00:19:27 | Upraveno autorem (porovnej)

Pocitadlo
Nestacilo by treba tohle pocitadlo zivotu urcene na Star realms, s tim, ze by na jedne strane nebyly ty L a R otvory? Podobny planek je urcite i na LotR LCG.

boardgamegeek.com/image/2044298/samatra

2.1.2019 06:45:58

BF Live Counters
Něco takového je třeba u Pána prstenů jestli si pamatuju

Jinak koukni:
Blackfire Live Counters

(ale obdobu si vyrobíš doma asi levněji - stačí si chvíli hrát v malování)
__________________________________________________________________________
The Renegade

2.1.2019 23:02:08

BF Live Counters
Něco takového je třeba u Pána prstenů jestli si pamatuju

Jinak koukni:
Blackfire Live Counters

(ale obdobu si vyrobíš doma asi levněji - stačí si chvíli hrát v malování)
__________________________________________________________________________
The Renegade

2.1.2019 23:02:11

Anyanka & jeny
Díky, přesně toto jsem hledal, použiju ty Star realmsovské, téma tomu nevadí.

3.1.2019 11:27:23

Vybíráme z Bazaru

Gloomhaven: Lví chřtán
Gloomhaven: Lví chřtán
Akt. cena: 750 Kč
Končí za: 21 hodin

Offcanvas