Karetní kartón

Ahoj,

jsem na fóru nový, po několikatýdenním nakukování jsem se rozhodl nakonec položit otázku i sem. Prolezl jsem si mnoho z místních diskusí o domácí výrob karet. I mě postihla mánie vytvořit si vlastní karetní hru, čemuž jsem věnoval několik posledních měsíců - v podstatě nejjednodušší bylo hru vymyslet. Dostat jí do nějakého použitelného tvaru už je obtížnější. A čest všem - kterým se to podařilo. Máte můj obrovský obdiv.

Mám prosbu / otázku - má hra bude v první fázi dostupné na A4, karty (10 ks na jedné A4) se budou stříhat ručně, případně zakulacovat rohy, jak kdo z hráčů bude chtít. Styl homemade. Mám vyzkoušeno několik různých i zde na fóru doporučených postupů - od laminovacích kapes, přes světlé i matné laminovací fólie různé gramáže, laky, oboustranné lepení papírů, lepení papírů na prostřední vrstvu atd. Několik vyzkoušených různých v papírových světech dostupných druhů papírů / kartónů od gramáže 120 až 400. Vše mělo vcelku uspokojivé výsledky, ale nic pro "klientelu" stylem nastříhej si sám. Protože jsem pro konkrétní krabičku omezen i šíří papíru, nakonec jsem pro tuto fázi hry zvolil kartón color copy 250 gramů, který se tiskne oboustranně digitálním tiskem (ano, časem se to odře, ale to mi/nám v této chvíli nevadí).

Oslovil jsem i několik výrobců karet (bonaparte...) a poptávkou po malovýrobě cca 50 sad, nicméně tam výrobní cena nedávala u 118 ks karet smysl (vyšší stokoruny).

Ale to bylo mimo, nakonec to řešit takto nebudu. Rád bych někde koupil karetní kartón, v libovolném formátu - gramáž 250-310g, optimálně však nasekaný na A4. Nemáte někdo tip? Oslovené světy "papíru" nic takového jako vrstvený papír s neprůhlednou prostřední vrstvou nemají, což je pro mě aktuálně jediný problém, která řeším. Takže nevíte prosím někdo, kde sehnat za rozumnou cenu karetní kartón, ideálně ve formátu A4? Případně po čem a koho se ptát?

Díky za případné rady/doporučení.
4.3.2020 12:57:11

výroba
Karty už pár let nechávám dělat a ohlasy jsou myslím pozivitní. Nechceš abych to poptal ? Viz vlákno Koutek kutilů - Společný tisk. Možná Ti ušetřím práci a budeš mít to, co hledáš.

4.3.2020 14:37:39

Vybíráme z Bazaru

Za hranou (+ miniaturky)
Za hranou (+ miniaturky)
Akt. cena: 510 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas