Kalax - alternativa z "kaufu"

Ahojte, přemýšlím nad koupí Kalaxu na skladování her a v5cera k nám došel leták z Kauflandu, kde nabízí podobné regály a police. Jen nevím jaké mají vnitřní rozměry oken.
Pokud někdo má info nebo zakoupil tyto vyrobky, jestli by se s námi o něj podělil?

Tady odkazy:
https://www.kaufland.cz/nabidka/aktualni-tyden/aktualni-tyden.so_id=00107459.html
https://www.kaufland.cz/nabidka/aktualni-tyden/aktualni-tyden.so_id=00106774.html
https://www.kaufland.cz/nabidka/aktualni-tyden/aktualni-tyden.so_id=00106776.html
https://www.kaufland.cz/nabidka/aktualni-tyden/aktualni-tyden.so_id=00110517.html
3.1.2019 10:24:34

vyhoda?
A jaka je vyhoda oproti kalaxu? Asi to ani neni cena, ne?

3.1.2019 10:49:27

Onas

Trochu cena, hlavně u těch menších, pro mě to není tak "halamacky" zvlášť u těch menších. Ten Kalax mi prijde hrozne robustni v konfiguraci 2x2 a hlavne kauf je v každém menším městě do ikei to je kolikrát 100km

3.1.2019 11:04:56

Žblebt Kalaxisty
No jako vyjádřím se třeba k tomu 2x2 - kaufland to má levnější, ale spíš by mně vadil ten rozměr hloubky - 30 cm u Kauflandu je málo, protože krabice standard má hranu 29.6cm a krabice "nestandard" kterých je taky hodně má tendenci vykukovat i z toho Kallaxu který má hloubku 39cm.

Další mínus Kauflandu je pro mě ten, že když to budu chtít odstěhovat / prodat, tak je to nějaký noname z Kauflandu. Kallax je ověřený (dneska bych neváhal použít ani spojení: Kallax je pojem) a není problém ho odstěhovat / prodat za slušnou cenu (dle stavu).

Velikou výhodou je u Kallaxu možnost domontování dvířek, šuplíčků a jiných udělátek. Když se žena zeptá: proč další? Tak jí mužeš uchlácholit tím, že bude mít místo na dva fajn nové šuplíčky a za sklo si může vystavit novou figurku Deadpoola, kterou dostala k svátku.

Kallax je v mnoha barvách, kaufland jen bílá (krása interiéru může utrpět)

Ale jestli jde primárně o to, že je kaufland blízko a je to levné, tak je to rozhodně argument. Já si jen dovolil krátké vyznání, protože až jednou Kallax nebude, bude nám smutno.


edit: a Ikea ti to za 300,- přiveze.. když si pro to půjdeš sám, tak minimálně za 300,- dokoupíš věci, které nepotřebuješ, ale přece je tam nenecháš, když už tam jsi a je to za hubičku.. :)

4.1.2019 10:48:11 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Vidím to stejně.

plusy:
cena
(dostupnost?)

minusy:
malá hloubka
žádné doplňky (dvířka, šuplíky, krabice...)
jedna barva
hůř se to prodá

Sám bych do toho nešel. Hlavně ta bílá barva je špatně, a navíc mám v každém Kallaxu aspoň jednu skříňku.

4.1.2019 11:09:32

máme
My jsme si si pořídili 2ks 1x4 buňky. Ještě nemáme postavené, asi bude večer, pokud budeš mít zájem, podělím se.

Kallaxy (a předchůdce Expedit) máme po bytě taky, je to dobrá věc, ale toto jsme si pořídili schválně. Jednak 2x levnější, jednak jsme chtěli menší hloubku, a jednak se nám hodí bílá.

Jinak obecně Kallaxy používáme jenom na zbytek her, co se jinam nevejdou, ta zbytečná hloubka pak ústí v to, že pro využití díry vzadu tam cpeme další hry, a o těch pak ani nevíme, že je máme. Primárně máme hry vyskládané na řadách polic, nasázených dle naší potřeby přes většinu jedné zdi (přičemž já stále usiluju o jejich pokračování na zeď další, jelikož nechci mít ty zbytky v Kallaxu, ale manželovi se do toho nechce...). Doufám, že většinu her z Kallaxů po bytě teď hodíme do toho kauflandího, uvidíme.

Já ráda používám Kallaxy a doplňky do nich jsou super (tedy, na všechno krom her), nevynášela bych je ale do nebes, páč mě nehorázně štvou tím, že neustále mění barvy a styly tak, že to pak prakticky nejde zkombinovat, když se člověk za rok rozhodne něco dokoupit... takže leda koupit všechno hned dohromady a nikdy nechtít svůj Kallax měnit či vylepšovat, nebo prostě doufat, že to, co budete zrovna potřebovat, vám nevyřadí z nabídky.

4.1.2019 12:55:09

Výběr podle aktuální situace
Sem jsem to dával hlavně pro ostatní, pro které je třeba kalax zbytečně drahy nebo z jakéhokoli jiného důvodu o něj nemají zájem a tato nabidka by je mohla zaujmout. Sám teď vybírám ke koupi byt, a tak se nevyplatí kupovat kalax, abych ho musel následně z důvodu nehodíce se do interiéru prodávat a kupovat jinou barvu.

Velikost je nevýhoda pro nestandartni krabice s tím souhlasim, ale co jsem viděl, jak mají někteří deskofkáří uložené hry si myslím, že levný kaufland, který mají kousek od bydleni je zlato nalezené na zemi.

Vzdalenost pro mě osobně problém není, jezdím do Brna každý týden, ale jsou lidi, kteří se třeba z Ol fakt nerozhodnou jet 60km tam a zpátky a koupit něco 2x dražšího, jen aby jim to stálo v místnosti navíc ze které ty hry do obýváku při hraní donesou.

Vychytavky kalaxu jsiu ale rozhodne argument pro něj.

Když už se tu rozjela diskuze. Máte někdo zkušenost i s alternativními vyrobky od jiných nábytkářských firem ? Napr. od Jisku?

A jak je na tom kalax s uchycenim na zeď ?

Anyanka: Budu rád, když tu poreferuješ jaké to je a klidně i s nějakou fotkou jak tam hry sedí

7.1.2019 12:51:02

alternatíva ku kallaxu
mne sa z Ikey veľmi osvedčili rámy Besta (pozor, s rovnakým názvom sú aj skrinky). keďže som zariaďoval malý byt, potreboval som viacúčelové využitie vecí, a tak okrem úložného priestoru (do jednej časti sa zmestí sedem bežných škatúľ ako Ticket to Ride a jedna užšia ako Pandemic) rámy slúžia aj ako ďalšia sedačka či podstavec pre TV.

Rámy by sa podľa návodu mali dať zavesiť aj na stenu, ale to som neskúšal.

14.1.2019 23:10:47 | Upraveno autorem (porovnej)

Jysk

Mám regál z Jysku
https://jysk.cz/ulozne-prostory/knihovny-regaly/basic/delici-stena-haldager-8-polic-bila
Na hry je akorát a je za ty peníze celkem kvalitní. Žádná rozvrzaná mrcha.

16.1.2019 05:44:33

sleva
Ja mam z Jysku vetsinu sveho nabytku a kdybych se mohl znovu rozhodovat, beru radeji vse z Ikey. Levnejsi, lepsi remeslne zpracovani, lepe to do sebe sedi, vse je komoletni a hlavne maji navod se spravne popsanymi dily. Jysk se s kontrolou moc nemaze a tak jsou jejich navody docela rebus s chybnym zadanim. Clovek si to nejak posklada po svem, ale kde je vlastne nejaka vyhoda?
EDIT: Tak beru zpet, Jysk je podstatne levnejsi (asi proto jsem tam vlastne taky vsechno kdysi kupoval). V tomhle vlakne to nejspis bude hrat roli, takze sorry. :)
EDIT2: Prve jsem mel pravdu, Ikea je levnejsi, diky mblatny :)

16.1.2019 12:45:52 | Upraveno autorem (porovnej)

Joe

Nabytky
Ja by som povedal vseobecne, ze akonahle clovek kupi nejaky nabytok v Ikei, tak sa namlsa na v podstate kvalitne a prehladne navody. A ked potom zakupi nieco inde, vacsinou to skonci bud nejakou chybou pri stavbe, alebo treba ten navod lustit polhodinu....

---------------
Prekladateľ Joe

16.1.2019 13:02:46

Kallax je levnější
Jestli dobře vidím, tak Kallax v konfiguraci 4x4 stojí 1990 Kč, kdežto Haldager v Jysku 2250 Kč bílý (ostatní varianty ještě dražší).

I v konfiguraci 2x4 je levnější Ikea (1190 Kč vs. 1350 Kč bílá / 1750 Kč dub).
--------------------------------------------------------
zarytý fanda, sběratel a propagátor deskových her

17.1.2019 18:29:59

skp

Jednoznacne kallax
U nas vladne kallax. Mame 4*4, ale i 4*1 a 4*2, dokonce z toho mame i jakousi jeskyni...na hry je to supr a navic, celkem se da ezperimentovat i s designem, kdyz vezmete jinou barvu obvodu a jinou vyplne...mame treba cerny obvod a vnitrek bily a vypada to supr!

25.1.2019 10:50:09

som

Kallax - jak vylepšit
Ahoj, já to vezmu z jiné strany - lze něco vylepšit?

Chystám se dělat nové police (na míru) a chci se Kallaxem inspirovat (v podstatě to bude Kallax v šikmině).

Pokud by bylo něco, co by šlo vylepšit, rád se poučím a převezmu to ;)

27.1.2019 16:38:07

Kallax
Kallax je na deskovky zbytečně hlubokej, můžeš samozřejmě hry naskládat za sebe, ale pak ztrácíš přehled a rozhodně by se asi hodilo mít i různě vysoké police, přeci jen je několik takových "základních" druhů krabic (čtvrcová FFG, dnes asi nejrozšířenější, pak ty menší obdélníkové ala Agricola, Caverna, Lorenzo atp..), asi bych při výrobě polic na míru nejel jen jednu výšku, ale klidně několik.

27.1.2019 23:22:04

Vybíráme z Bazaru

Star wars the deckbuilding
Star wars the deckbuilding
Akt. cena: 520 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas