Jaký sprej jako primer na figurky


Ahoj, chci si namalovat descent figurky a jedu nakupovat. Koupit Citadel sprej umí kazdej ale existuje nějaká varianta Bauhaus spreje?

Má být matný na plast a akrylovy a zbytek je fuk? Budu kupovat černej a bilej. Máte prosím nějaké zkušenosti?
29.9.2019 12:37:14

Sprej

Urcite nekupuj zadny bauhaus. Nedoporucuju to.
Kup si od citadel klidne bily nebo svetle sedy sprej.
Nejsem si tim jisty, ale podle me je ta struktura jina a obys sprejem z bauhause si zalejes detaily. Treba me nekdo opravi.

29.9.2019 13:08:46

Spreje
,,Citadel sprej umí koupit každej,, proč asi? :-) ale jestli chceš být originální a dojebat si figufky tak prosím :-D Spreje Citadel a Army Painter jsou dělaný na figurky je tomu uzpůsobená jak tryska tak složení barev. A i tak to chce trochu um aby to bylo naneseno správně. Nevidím důvod kupovat věci na barvení figurek v Bauhausu. Pokud chceš mít figurky namalovaný hezky a kvalitně tak by to chtělo volit i adekvátní vybavení. Tady ten Babicovský přístup je na nic...

29.9.2019 13:35:03

Sprej

Chápu a beru to. Někdo někde psal o nějakém spreji z Bauhaus co má ověřený ale jestli říkáte že prostě nejlepší jsou Citadel nebo ten army tak tak asi bude. Jen kupuju vše od nuly tak jsem chtěl někde ušetřit pokud by to šlo. Hold nezbejva než koupit doporucene

29.9.2019 13:45:44

Sprej
To byl myslím nějaký lak co tu někteří kupovali v bauhausu. Ale základní barva určitě ne. Ale upřimně já radši vážně výrobek přímo určený . Výběr je v dnešní době velký - Citadel, Army Painter nebo Vallejo. Já mám jak spreje od GW Citadels tak Army Painter a kvalita je srovnatelná. Poslední dobou kupuju víc GW. Spíš vybírám kvůli odstínu. Samozřejmě stačí dávat základ bílej nebo černej popřípadě šedej. Dobrý taky je třeba nastříkat černým a z vrchu jak dopadá světlo stříknout bílím a to ti napoví jak stínovat. Já třeba používám základní spreje i barevný podle schematu si maluji ale to už je zbytečný pokud chceš hlavně šetřit. U těch laků taky je celkem výběr. Jinak lak pak na výsledné zalakování určitě matný. Prodává se i saténový který je pololesklý ale na většině figurek to vypadá blbě. U toho lakování ale pozor to je kritická chvíle kdy si můžeš hezky namalovanou figurku zničit tam to chce si načíst postup a taky zvolit dobré prostředí (hlavně teď jak bude zima a vlhko tak venku určitě ne) kde to nanášet. Já se kvůli tomu vydal cestou laku na štětec který dělá Vallejo. Je to snazší a máš větší kontrolu při nanášení. A hlavně se to dá nanášet v klidu doma bez toho smradu ze spreje...

29.9.2019 14:02:05 | Upraveno autorem (porovnej)

Neušetříš
Ahoj.
Zrovna na tom primeru moc neušetříš. Navíc primer ti vydrží na relativně hodně figurek.

29.9.2019 14:02:43

video

Jo a jestli se chystáš malovat Descent tak mrkni na Sorastra ten tam má o něm několik dílů. Je skvělej a načerpáš aspoň nějakou inspiraci :

https://www.youtube.com/playlist?list=PL6xOeNhrVj9sugrAwl2dod4Kr0S2ozLby

29.9.2019 14:10:24

Primer

Pokud jde hlavně o finanční stránku, tak je tu ještě možnost se na primer vybodnout úplně. Moc nerozumím tomu, proč bych ho měl na figurce za každou cenu mít, hlavně dobře odmastit a bez primeru se v klidu obejdeš.

29.9.2019 14:14:52

Ychtyl
Tak tohle není rada ale kravina. Primer se dává na figurku právě pro to aby barva držela jinak se časem sloupe. A taky dává figurce barevný podtón. Bez primeru se bude figurka barvit hůř.

29.9.2019 14:34:22 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

The Battle of Five Armies / Bitva pěti armád (EN)
The Battle of Five Armies / Bitva pěti armád (EN)
Akt. cena: 1100 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas