Grafika přelepek

Ahoj,

ráda bych se zeptala, jak řešíte grafiku přelepek? Nascanujete kartu a v editoru změníte text?

Nechci sice lepit přímo na karty (zvažuji, zda překlad na samolepící fólii na obaly karet nebo zastrčit ke kartě dovnitř do obalu), ale i tak bych byla ráda, kdyby to ladilo.

Počeštit si chci 3 minirozšíření k #Divukraj .

Díky za inspiraci.

5.11.2022 10:07:40

Ahoj, ja jsem smazal text a nahradil novym. Otazka je, jaky je tam podklad. Delal jsem to pro Way of the Panda a byla to dost drbacka, protoze pod textem je textura, ktera navazuje a vypadalo by blbe, kdyby nenavazovala. Takze to byl hodne ctrl+c ctrl+v fest pouzivani okolnich mist neposkvrnenych textem. Nektere programy pry to umi automaticky, ale nenasel jsem v rozumnem case nic, co by bylo pouzitelne.

_____________________________________________________________________
Od Blackfiru si už nic nekoupím a když budu chtít něco od FFG, koupím si radši originál.

10.11.2022 12:11:08

Ahoj, tisk na samolepku a nalepení na obal karty je dobrý nápad, když si nechceš zničit originální karty.

Úprava se nabízí buďto přímo v PDF, pokud ho někde najdeš v editovatelné podobě, nebo karty naskenovat, vyretušovat anglické texty a nahradit českým překladem. Editaci přímo v PDF já osobně nedělám. Výsledek je totiž nejistý, protože PDF musí obsahovat písmo, které tam ale autor nemusel zahrnout, a když už, tak nemusí mít české znaky. PDF navíc většinou nebývá v plném tiskovém rozlišení (300 dpi), ale pouze v náhledovém, které vyhovuje zobrazení na monitoru (72 dpi). Pro tisk na domácí laserové/inkoustové tiskárně postačí rozlišení kolem 150 dpi.

Nejlepším řešením je oskenování, retuš původních textů a sazba českého textu. Programů je mnoho, já používám balík Adobe - Photoshop na sken a retuše, Illustrator pro tvorbu ikonek a kreseb a nakonec InDesign, ve kterém naskenované karty, kresby a ikonky "smontuješ" dohromady a doplníš českým textem.

Písma použitá konkrétně na kartách Divukraje se dají najít zdarma ke stažení. Namátkou Uncials (fontsgeek.com), Vinque (dafont.com), Serif12Beta (wfonts.com)…

Kdybys karty naskenovala, tak se vším ostatním ti můžu případně pomoct.

bukys

27.11.2022 08:37:37

@bukys , díky moc za nabídku, ale projekt zatím odložen na neurčito, spoluhráči stále ještě nejsou takoví fandové Divukraje, aby se vynaložená námaha vyplatila zrovna na minirozšíření. Každopádně díky :)

27.11.2022 11:23:24

Vybíráme z Bazaru

Shadows in Kyoto
Shadows in Kyoto
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas