Dragonlock - tvorba dungeonu


Ahoj, zkoušel jste někdo si dělat dungeony do D&D?
Jako je například systém dragonlock?
Máte někdo zkušenosti - fotky o které jste schopni se podělit?
Chci se do toho pustit, tak sbírám informace :-)
20.5.2020 22:39:52

Tipy..

Ahoj, DnD znám spíš velmi obecně v PC formě her, nevím tedy, co je přesně záměrem, pokud tomu dobře rozumím a jde jen o tvoření chodbiček a místností, pak máš více možností, z toho co znám a s čím pracuji, lze řešit různě.
1. Bloky s chodbičkami z dentální sádry, třeba něco jako tohle, vyjde to relativně velmi levně a je to uspokojivé myslím, já mám tohle na Karak pro děcka, takže je to velmi jednoduché:
https://serenitka.rajce.idnes.cz/Modular_mini_dungeon/
uděláš nebo seženeš si master, něco co budeš formit, já pracuji výhradně s Oyumaru (hmota kterou zaleješ rychlovarkou a je jak plastelína, po ochlazení máš krásnou formu), je nezničitelná. Ale můžeš si udělat i permanentní formy z nějakého silikonu.
2. Místo sádry použiješ resin, třeba Gaform R30 (složky A a B 1:1, 250Kč litr cca). Též liješ do formy z Oyumaru nebo silikonu, lukoprenu..
3. Tvrzený polystyren, lze s tím vytvořit celkem hodně srandy, vyřezáváš plátkovým nožem, případně řezačkou polystyrenu, je to lehké, taky to něco vydrží, ale už to hodně záleží na tvé zručnosti.

Nejlepší je to kombinovat, na něco dentálku, nějaké drobnosti z resinu a zdi, trámy, sloupky třeba z polystyrenu, vše to pak natíráš akrylkama (hlavně polystyren je citlivý na rozpouštědla)

Tady je taková kombinace kdečeho, dřevo, polystyren, sádra, resin a jsou to větší čtverce pro Zombicide: Black plague
https://serenitka.rajce.idnes.cz/Zombicide_teren/

Snad to nějak pomůže či inspiruje, u mě mnoho i větších projektů skončilo v koši než jsem si našel nějaké postupy.

20.5.2020 22:58:26

Re:Tipy

Dík to je dobrý! Jo ten dragonlock systém je hodně podobný tomu Tvému minidungeonu. Zkus si zadat do googlu: dragonlock. Jinak ty postupy zní dobře. Zkusím tedy jak píšeš a k tomu ještě vymyslet nějaký systém zámků, aby se dlaždice nerozjížděli. Jinak jsem si prohlédl Tvou galerii a moc pěkný! Ty drobné doplňky a předměty děláš taky z resinu?

21.5.2020 07:51:41

Zombicide
K tematu nemam nic, v praxi jsem zatim nezkousel, ale jinak me to dost laka. Pravdepodobne primarne 3d tisk a open lock.

Proc ovsem pisu je, ze jsem koukal na fotky toho 3d Zombicide a to je proste parada, to se neda nepochvalit. I kdyz skladovat bych to teda nechtel :)

21.5.2020 15:27:00

Re:
Ad Happy a skladování Zombicide :) Neboj, to jsem promýšlel hned na začátku, jsou to čtverce, které naskládáš na sebe, vše je přilepeno na pevno, nic se nehroutí, nepadá, složené a rozložené to je stejně rychle, jako kartonové origo placky:) jen to zabere jednu poličku nebo jednu přepravku na brambory :)

Ad Snekoun, jestli chceš i zámky, aby to do sebe zapadalo a nemusel ses s tím trápit, tak to chce už přesnější prácičku a tady by byl zajímavý ten 3d tisk, jak psal Happy. Máš to přesné, byť mě 3d tisk nebere, protože je stále vrstvený a nedokonalý a hodně blbě se to barví, u terénu to asi nebude tak vadit a budeš to mít lehké, kompaktní a přesné, jen získat vhodné modely, ale takových sestav jsem viděl pár na netu, různé KS projekty. U odlévání by ses s tím mohl natrápit, sádra je u zámků docela nepoužitelná. Ale řešením jsou magnety, takže uděláš čtverce a do nich navrtáš díry třeba na kulaté magnetky a tím to pak drží pohromadě. Tam by byl asi fajn ten resin.. nebo si to nechat vyřezat na zakázku laserem z překližky.

A ty doplňky jsou všechno kopie kde čeho z Warhammeru a jiných her, Reapers atd...

21.5.2020 20:45:32

Překližka

No tak jsem to dneska ještě rozmýšlel a konzultoval s bratrem co léta dělá wargaming a vypadá to, že to zkusím s 3mm překližky. Jsem truhlář (sice léta už kancelářský), tak dřevo mi přijde nejsnazší a doplňky z nějaké té hmoty, nebo to budu kombinovat s extrudovaným polystyrenem. Akrylatove barvy mám. A spoje mě napadly čepy se špejlí. Lamely jsou moc silné. Ty magnety také nezní špatně, ale musel by to být váleček v pouzdře aby se přetáčel pól. Něco jako jsou magnetické stavebnice pro děti. Na začátek bych nemusel do toho za tolik zahučet.

21.5.2020 22:45:03

OpenLock

Ten open lock system ma vyhodu v tom, ze mas k dispozici zakladni tvary zcela zdarma. Takze se da klidne pouzit i tak, ze by jsi si v podstate vytisknul jen tu zakladnu + zamky (a u tech existuje i verze s magnetem) a pak uz na to muzes postavit co chces a z jakeho materilu chces.

Coz nejen resi spojovani ctvercu, ale jako dalsi vyhodu vidim v tom, ze to bude v ramci nejakeho uceleneho a standardizovaneho systemu, tj. plne pouzitelne s jakymikoliv jinymi ctverci v ramci daneho systemu. Takze kdyz se Ti pak bude libit neco, co uz existuje, tak to proste jen pouzijes. Stejne tak kdyz budes chtit hrat s nekym, kdo uz nejake dily ma, tak to bude vzajemne kompatibilni.

Nevyhodou muze byt naopak prave ta nutnost 3d tisku pokud k tomu nemas jiz vybaveni. Na druhou stranu pokud by se jednalo jen o tisk tech zakladnich "podstavcu", tak to by mozna nemuselo vyjit ani nejak strasne draho si u nekoho nechat vytisknout na zakazku.

23.5.2020 08:26:10

Vybíráme z Bazaru

Warhammer Underworlds - Nethermaze
Warhammer Underworlds - Nethermaze
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 8 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas