5. dubna ve 21:00 to vypukne

22.3.2023 20:20:36

CMON

Vzbudili moji zvědavost. Nejprve stěny omezující pohyb a náhodné vylezení zombií na stěny. Hráči budou bránit maják, ne se snažit utéct. Monstrum lezoucí přes stěny, necromancer rozsévající korupci. Dva extra balíky - jeden pro nekromancery, druhý pro zrůdy. Strážní, kterým lze udílet rozkazy. Celkově jsou to všechno změny co ovlivní pohyb hráčů po plánu.

Jsem zvědavý, jestli to zvládnou ukočírovat. Zelená horda zůstala v tomto směru na půl cesty - keře, který hrál každý úplně jinak, přesílený katapult, spousta těch změn se úplně nepovedla. Pokud by ty abominace měly každá vlastní karty do abominačního balíku a podobně necromanceři, mohlo by dojít k překonání lenosti CMONu. 

Vizuálně se chtějí zavděčit asijské části podporovatelů, každého to oslovit nemusí.

29.3.2023 10:30:19 | Upraveno autorem (porovnej)

Predpokladam, ze uplne pitomy mikromanagement 30 zombiku kazde kolo zustava. To me na teto serii odrazuje nejvice.

31.3.2023 09:48:16

@kumas To je skvělá poznámka - už dlouho uvažuji, že si nějakou hru z této série pořídím, ale vlastně spíš potřebuji důvod, proč to nedělat. :-)

 

1.4.2023 11:15:52

@Olney Tak jestli chceš důvody, tak z mého pohledu tam těch zádrhelů je docela hodně. Celkově mají ty díly dost kolísavou kvalitu co se týče vyvážení obtížnosti retail krabic a přidáváním pravidel, které nedělají hru lepší. Tenhle problém klasicky umocňují stretch goal z kampaní, kdy je to spousta cool minis, ale většina z toho je nevyvážená, resp. nemáš nikde moc vodítko co kombinovat s čím. Na to kolikrát to zrecyklovali by si konkrétně s tímto měli být schopni poradit. Např. u černého moru je fajn kombinace základ+wulfsburg+hůře sehnatelní lučišníci, což se dočteč po pár měsících na forech. U posledních kampaní na to koukám a při polhedu na celkovou cenu si vždycky říkám jestli za ty samé peníze není lepší v zít v retailu v čj základ+příběhovou expanzi a z kampaně vzít jen ks exclusive moby s tím, že získám mnohem víc scénářů a herního obsahu vůči netestovaným hromadám plastu. Přijde mi, že ten systém vždycky nejlépe fungoval v té středověké linii s hody na brnění a jeho přenesení do moderních časů, kde dominují silné střelné zbraně v kombinaci specializacemi a bůhví čím, nikdy úplně nefungoval. 

Je to dost ruleta a v každém díle je nějaká dost velká bota - slabé mise, nízká obtížnost, nepřehledná pravidla pro keře v green horde…ta serie není špatná, ale na to kolik to má za sebou dílů a kolik stojí ks verze, tak by to  mohlo být lepší. Každý nový díl je jak dva kroky vpřed a jeden krok zpátky. Člověk při pohledu na to kolik to bude v Ks kampani stát a co to má za sebou bude čekat o něco víc…a oni to zase něčím nepovedeným okoření.

1.4.2023 12:21:48

@czechImenhotep  Já zas pořád čekám, kdy přijdou i s nějakou oficiální variantou pro méně hráčů. Přijde mi neuvěřitelné, že něco, co by v podstatě nemělo dát moc práce, a navíc v době sólomódů, něco takového konečně neudělají.

Black Plague - taky jsem díky ohlasům nejvíce koukal po tomhle, ale zase mi ty zombies víc sedí v současnosti nebo přinejmenším v době střelných zbraní (Undeath or alive). A taky z fantasy světa mám her dost…

 

1.4.2023 13:43:02

Možná to tak mám jen já, ale strašně mi kdysi na zombicide vadilo, i když jsem to hrál asi 3x jen, že stačilo zakempit někde v místnosti a pořád jen hledat dokud člověk nenašel tu dračí žluč, pak už si poradil s čím potřeboval a doběhl splnit cíl mise.. Ve všech 3 hrách to byl stejný případ, což mě tenkrát úplně odradilo to dál hrát, ale zas kdybych chtěl nějakou hodně lehkou kostkovku kde nemusím moc přemýšlet, tak je to asi dobrá volba

Nebo jsme to jen hráli blbě?

1.4.2023 16:19:00

@Zaily Mám teda Marvel Zombies, ale je tam pravidlo, že když dojdou figurky, tak pak mají více akcí, takže kempení asi moc nefunguje. Navíc postavy potřebují žrát.

@Olney Na druhou stranu proč by se s tím dělali, když to funguje. Marvel Zombies se teda v základu hrají ve čtyřech (místo v šesti), ale když jsme dva, tak si prostě každý vezme dvě postavy. Taková hrůza to není. A taky vydali digitální scénář přesně pro dvě postavy, takže tam nějaká snaha je.

2.4.2023 11:59:02

Není nic jednoduššího než udělat house rule. My hráli ve 4 tak ze každý mel akci navic nebo jsme ubrali jeden spawn. Ale hrát za dvě postavy mi nevadilo protože když jedna umřela, mel jsem aspoň druhou :D

Jeff

6.4.2023 09:55:52

@Jeff Myslel jsem, že v Zombicide je jedno z pravidel, že když někdo umře je konec.

6.4.2023 10:40:50

Ma to podle Zombie veteranu smysl? Kdyz vezmu postu a dph, tak to bude za nejake 4000, retail verze se da cekat mezi 2000-2500.

6.4.2023 13:34:48

@kumas Záleží, jestli budeš chtít figurky navíc na hraní / prodej. Hodně lidí to sbírá a už z principu musí mít všechno. Podobně jako když se vydá dalších 5 karet k marsu a každej je potřebuje. Většina věcí pro zombicide, který jsou kickstarter exclusive se během pár let prodává za nesmysly. Třeba horde box (kickstarter green horde) už jsem tu viděl dvakrát dražit přes 8000.

6.4.2023 13:41:29

@kumas Ještě tomu budu muset věnovat nějaký čas, ale přijde mi že se to bude hrát jinak. Drtivá většina figurek hrdinů má sečné zbraně. Třeba bude fór v tom první tahy prohledávat, sehnat halaparty či jiné zbraně umožnující útočit ze zdi a pak vylézt na hradby. Střelné zbraně a kouzla nemusí být nijak četná. Pokud bude vtip v obraně majáku a necromancer bude mít vlastní balík a ještě vypouštět ta oblaka likvidující vlastnosti plánu, tak asi budou hráči muset z těch hradeb naopak slézt a vyrazit ho včas zabít do hordy zombií. Na ovládání pomocníků budou i nějaké skilly. Co mně hodně překvapilo jsou ty první SG - desítky profilů pro stávající abominace a necromancery. Ale to je první dojem, bude tomu chtít věnovat nějaký čas.

No to lze řešit u kampaní zombicide pravidelně jestli tunu plastu, ze které většina jsou hrdinové, kteří jsou často nevyvážení a je jich nesmyslně moc, anebo za stejné peníze základní krabici a příběhové rozšíření z retailu.

Není mi jasný vizuální koncept. Uděláme to v zimě, do základní krabice dáme zvířecí hrdiny, japonce a proti tomu postavíme zombie čingischánovu hordu. A do SG boxu nameleme hrdiny ze serie hack n slash pc hry dynasty warriors a monstra z mytologie, dáme tomu narozdíl od základní krabice takový anime nádech a všechny uděláme do půl těla jako v létě. Celé to působí jakoby ti hrdinové ze SG boxu byly z jiné hry, a monstra byla přidaná z ještě další jiné hry- nevím proč to ve mně evokuje massive darkness 2. Celé mi to připadá jako když pejsek s kočičkou vařili dort. 

Leda by ta hra byla celá jeden velký crossover na další jejich hry, třeba i uvažované do budoucna. Celá myšlenka by byla v každé kampani udělat crosover pack ve SG, jak je tomu tady v prvních stretch goalech.

6.4.2023 13:59:19 | Upraveno autorem (porovnej)

@chubbop  V Černém moru tomu tak ještě nebylo. Pokud nešlo o striktní podmínku pro splnění mise (např. všichni přeživší musí skrze Exit zónu opustit mapu), mohli tu hrdinové umírat…   

6.4.2023 16:05:36 | Upraveno autorem (porovnej)

Dotaz půjde do toho někdo vůbec ?, Nebo spíš nevíte jestli někdo bude dělat retail v cz ? 

7.4.2023 15:23:10 | Upraveno autorem (porovnej)

Když oznámili fantasy zombicide, tak jsem automaticky počítal s tím, že to vezmu. Informace o hře mi přišly zajímavé, ale pak ukázali hru samotnou. Co na to říct, hmm. Prostě ten čínský styl se mi vůbec designově nelíbí, takže do toho nejdu. 

Jen čekám, zda tam dají něco, co bych přidal k Černému moru nebo Zelené hordě. Ale moc šancí tomu nedávám. 

A vzhledem k tomu, že v CZ má vyjít Marvel Zombies, tak bych s White Death v CZ osobně radši nepočítal. 

7.4.2023 17:12:34

Chtějí zvýšit prodeje, tak to udělají takhle, kdy Čína je velká kupní síla. Jinak si nedokážu tyhle nové postavy vysvětlit. Kvůli těm pár furíkům v eu a usa by to snad nedělali

8.4.2023 10:41:50

Tohle je fakt hrůza, ti přeživší by se snad dali ještě přežít. Nahradil bych je jinými nebo používal jen neco, ale ty monstra, zombie a celkové takovej balast je fakt moc. Co me rozsekalo nejvíc jsou ti želvy ninja s pizzou. oddelal jsem si i backnuti za dolar, aby mi nechodila ty hrůzný updaty. Pokud to nebude v CZ od blackfire (což si mysslim ze stopro bude - diky velkému počtu kidi co vlastní černý mor atd.). Tak na to rad zapomenu. Myslim ze bihate stačí základ plus to pribehovy rozšíření ˇ. Max jedna krabice s nějakými hezcimi noc nebo jednotkami na hradby. 
 

Tohle je neco na co jsem se strasne těšil a oni z tematu her o truny, na který to vypadalo udělali fakt totální chaos. samozřejmě lidi jim to koupi jen aby to měli na polici spolu s dalšími x zombicidy co nikdy nezahrajou protože to není reálný. já sám man černý mor hrsju ho docela částo a ještě jsem neprošel všechny scénáře z netu co uplouduji. Přijde mi to zhyralost mít více zombicidu než dvě témata zvlášť ks opravdu stačí jedno. Plastová mánie u cmonu nebere konce, ale pokud to někomu nevadí je spoko a je mu to komfortní proč ne, ale já raději podpořím někoho kdo si to zaslouží a netaha tak okaté peníze od plastoholiku

Jeff

19.4.2023 22:34:44

@Jeff Cmon prostě potřebuje mít nad sebou bič v podobě poskytovatele IP licence pro celou hru. V té retail verzi budou chybět plastové hradby, ty jsou ks exclusive, moby berserker walkers jsou ks exclusive, z příběhové expanze eternal empire vyndali další moby, kteří jsou v samostatném rozšíření crossfire pack (po zkušenostech s lučišníky ze Z:BP nemusí být k retailu moc k mání), 4 expanze s hrdiny z toho 3 ks exclusive…tohle už jako celek fakt patří do kategorie, na kterou asi nemám dost fantazie..už mi tam chybí nějaké rádobyvtipné trapnomonstrum jako zombie panda..jo vlastně želvy ninja..a co šmoulové, na ty zapomněli.

Pokud to pojali takhle, tak škoda, že prostě nevyhodili tu hru a nenabídli jen ty figurky, myslím si, že komu se líbí ta směska tak nutně k tomu hru nepotřebuje.

19.4.2023 23:21:27 | Upraveno autorem (porovnej)

Podle mne si to polovina lidí kupuje čistě jen kvůli figurkám, které jsou vesměs dobré kvality.

19.4.2023 23:47:59

@Čindi Podle mně víc než půlka a ta hra mi tam přijde zbytečná, akorát to prodražuje. Nemyslím to zle, prostě by ks čistě jen na figurky mohli zkusit, umí je, když mají potřebu dělat několikažánrový mix, tam kde to nedává smysl. Deskovkáři v tom mohou vidět pejska s kočičkou, ti co chtějí figurky tam mají hru co nechtějí namísto dalšího plastu. Pro koho je tohle proboha určeno? Pro Asii a proto ta hra má seveřanský základ?

19.4.2023 23:51:22 | Upraveno autorem (porovnej)

Mám to hodně podobně. Černý Mor jsem kupoval až v retailu a postupně sháněl další rozšíření, jak nás to doma chytlo (Wulfsburg, Abomination Pack, No Rest for the Wicked, Deadeye Walkers, několik zrůd z KS Zelené Hordy). Tak jsem byl na tuhle kampaň zvědavý, zimní zasazení vypadalo zajímavě. Jenže pak se z toho stalo Zombicide Asia, které mi k předchozímu fantasy obsahu vůbec nesedí.

Jediné, co mi přijde zajímavé, je už zmíněné zimní zasazení a některé nové mechaniky (zeď, stráže, nový nekromant). Tak přemýšlím, že bych si časem pořídil jenom Crossfire pack se strážema a extra mapové díly. Už jsem to tak udělal u Zelené Hordy (orkové mě nelákali, ale chtěl jsem nové mapy) a docela nám to funguje - jdou hrát nové mise na mapách Zelené Hordy s obsahem Černého Moru a rozšířeními, které máme.

Takže jsem vlastně rád, že mě tahle kampaň nepřesvědčila a ušetřím. “Asijské” přeživší a mechanicky stejné základní zombíky nepotřebuju, a vybrané mechaniky si můžu zkusit přidat do Černého Moru dokoupením pár věcí.

20.4.2023 11:52:37

Mám to podobně.  Původně jsem byl natěšený, téma nemrtvé Zlaté hordy mě zaujalo.  Ale to co se z toho nakonec vyklubalo mě nejenže neláká, ale vyloženě odrazuje.  Nakonec,  až hra vyjde, si pořídím jen základ a rozšíření s kušiníky. Ale na rozdíl od vás se mi želvičky líbí.  Sice ta pizza je hodně úlet, ale tak beru, že to k nim nějak patří. Jestli půjdou sehnat mimo kampaň,  tak po nich hned skočím. 

______________
aka WantonDuke

20.4.2023 12:47:51

Toto vypadá fakt otřesně…no ušetřené peníze 😁

20.4.2023 16:56:47

@Mamut Bajaja kdyz nad tim premyslim možná bych to udelal stejne… vzut 3D hradby, extra mapové díly a třeba crossfúterý pack. kdyvy si to bral v pledge manageru můžeme se spojit kvůli postovnymu. 

Jeff

20.4.2023 21:06:32

Vybíráme z Bazaru

Hrdina v kostce Komplet (CZ) - NOVÉ VE FOLII
Hrdina v kostce Komplet (CZ) - NOVÉ VE FOLII
Akt. cena: 2390 Kč
Končí za: 8 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas