Vampire: The Masquerade - Heritage

odkaz na kampaň:
https://www.kickstarter.com/projects/sweet-lemon/vampire-the-masquerade-heritage/description

Máte někdo nějaký názor?

23.4.2019 15:29:38

...
Po prvotním nadšení z oživení V:TES nástupce nastoupilo
zklamání.

A to zejména ze dvou důvodů. Za prvé, že nejsou téměř žádné SG (to že argumentují tím, že všechno narvou do základu je sice chvályhodné, ale zároveň neuvěřitelně nevhodné pro KS kampaň), a za druhé z toho důvodu - a to je bohužel mnohem zásadnější -, že gameplay působí jednotvárně a nebojím se říct, že nudně.

Ještě bych asi vypíchnul, že mi nepřijde jako dobrý design to, že nemají obrázky na "scheme" kartách apod. Pro hru, která je postavená na Vampire Masquerade vesmíru je to o to nepochopitelnější. Při pohledu na opravdu povedené portréty postav to zamrzí dvojnásob...

24.4.2019 15:48:18 | Upraveno autorem (porovnej)

Re - cublajz
Dobrý, tak nejsem jedinej . . . říkal jsem si, jestli to je jenom můj pocit, nebo ne . . . jsem na tom plus minus stejně . . . a dost mě mrzí co s tím potenciálním materiálem spáchali . . .

24.4.2019 16:48:57

PM

re cublajz
Už od původní pc hry Vampire The masquerade si myslím že to téma by mohlo být pro hru zajímavé. Ilustrace jsou pěkné, líbí se mi některé nápady, například změna obrázků hlavního upíra v různých staletích, i to že ač je ta hra zamýšlená jako legacy, tak jsou tam mise i pro hraní bez toho.
Na druhou stranu z hratelnosti mám smíšené pocity, přesně jako Cublajz. Díval jsem se na video od Radho jehož kanál o deskovkách mám vcelku rád a přišlo mi to takové nudné, přišlo mi že je to o neustálém počítání variant, přičemž hratelnost se z toho tak trochu vytratila. Radho ve finálním hodnocení říkal že se mu ta hra líbila, až na škodící prvky, ale já zatím váhám.
Co se týče stretch goalů obecně si myslím že to KS kampani neprospívá pokud je bez nich, na druhou stranu hra vybrala 10x víc než byl základní požadavek a vzhledem k tomu, že u většiny her jsou strech goaly stejně jenom věci které autor má v plánu dát do hry, akorát je teda dal zatím vedle, aby to vypadalo že se postupně odemykají a že tvrdí že je prostě už vše v krabici, tak nakonec asi proč ne, pokud jsou si svojí hro jistí.
Ale hratelnost je samozřejmě základ, tak uvidíme. Obrázky na scheme kartách by asi nebylo špatné mít, resp. je škoda toho světa Vampire Masquerade nevyužít, na druhou stranu možná ty karty budou díky tomu víc přehledné, takže to bych jako velký mínus neviděl.

26.4.2019 23:09:19

Vybíráme z Bazaru

Drako: Zlobři a rytíři
Drako: Zlobři a rytíři
Akt. cena: 550 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas