TMNT: Adventures City Fall

Na tohle nikdo nepokukuje? :)

https://www.kickstarter.com/projects/idwgames/teenage-mutant-ninja-turtles-adventures-city-fall/
17.1.2019 14:38:09

Sakra

Tohle jsem neměl vidět...

17.1.2019 18:42:07

TMNT Shadows of tha past
Mě zaráží, že IDW vyjde 2 roky po sobě v podstatě totožnou hrou. Dotáhnou nějaké věci a vydají, nebo vydojí, to znovu.

Nedávno jsem se konečně dostal k tomu, že jsem si nechal udělat český tisk karet. První edici mám lokalizovanou do češtiny, myslím si, na slušné úrovni.

S překladem jsem si opravdu hrál, aby vystihoval atmosféru originálu. Pravidla jsem překládal podle opraveného vzoru, takže neobsahuje chyby z tištěných pravidel. Součástí pravidel jsou i FAQ, errata a výňatky z diskuze na BGG, ke kterým se vyjadřoval autor hry. Sešit s kampaní je předělaný. Terénní postihy popsané na kartách, jsou přímo u kampaně s odkazem na konkrétní pole. Tím odpadá hledání karet, které se vztahují k danému poli a následně zkoumání, co na něm můžu (musím) dělat. Na rozdíl od karet, kde se textem šetřilo, je u kampaně prostor, každé pravidlo jasně popsat. Řekněme to na rovinu, některé věci nebyly úplně dotažené. Teď mi dorazil Mistr Tříska, takže mě čeká martyrium s překladem rozšíření, které ale považuji za nutné.

Ve hře byl nedostatek kostek. Zkoušel jsem je sehnat, kdekoli, ale bohužel. Samotné kostky se sehnat nedaly. V 2. edici jsou kostky totožné s první, ale já si mezitím vyrobil sadu 15 kostek (viz. foto u hry) a jsem spokojený.

Co říct závěrem? Moc nerozumím, proč po dvou letech vydáváme druhou hru? Neduh více KS her je, že se to našlape obsahem, ale hra jako taková se úplně nedotáhne. Tak to teď po dvou letech vydáme ještě jednou. Naštěstí je kolem jedničky silná komunita. Hluchá místa v pravidlech se dořešila. Hra jako taková je super. Bonus je, že ji můžu mít v kompletně v češtině.

Dodatek: Fotky kostek jsem nedával jsem, ale do FB skupiny TMNT.

30.1.2019 14:55:42 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Pan prstenů společenstvo prstenu
Pan prstenů společenstvo prstenu
Akt. cena: 1100 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas