Time of Legends: Destinies

Cakal som ze tu uz bude kopec komentarov, ci nikto do toho neplanujete ist ??
https://www.kickstarter.com/projects/destinies/time-of-legends-destinies
24.9.2019 20:52:58

...
Dal jsem návrh na vklad hry do databáze a diskuzi jsem chtěl rozjet přímo tam. Zatím to ale není schválené.

Já do toho na 99% jdu. 1. října začíná kampaň na rozšíření k Johance a Leo naznačoval, že se ty kampaně můžou trochu prolínat, tak jsem zvědavý s čím přijdou.

24.9.2019 21:01:55

.
Zatím to nevypadá úplně zle. Nic složitého, appka všechno trackuje, pěkně to odsýpá... ale čekal jsem víc možností využití obsahu z JoA. Zatím to vypadá, že tam jen bude pár figurek, které bude možné použít právě v JoA. Bylo by fajn, kdyby to šlo i obráceně a člověk by tak měl mnohem větší možnosti a snad by to zlepšilo i znovuhratelnost... uvidíme, s čím ještě přijdou.

24.9.2019 21:08:17

Idem do toho
Tak do rozsirenia k Joan of arc idem urcite a toto som chcel vynechat kedze moja anglictina nie je oslnujuca, specialne ked citam rozne pribehove texty. Bezna herna anglictina mi nerobi problem. Ale idem teda do toho, urcite budu obe kampane zase stat za to.

24.9.2019 21:09:19

...
Vypadá to zajímavě. Původně jsem se chtěl této hry vyvarovat, protože používá apku. Ale po bližším zběžném shlédnutí videí na stráce kampaně mě ten systém prolínání příběhů jednotlivých postav zaujal. Jen doufám, že ten příběh nebude tak plytký jako v PánoPrstenu (zkoumal to někdo detailněji ?) Taky je plus, že nabízí editor k tvorbě fanouškovských scénářů - pokud by pak vznikal takový obsah, bylo by to další plus oproti PánoPrstenu. Tím průzkumem mi hra připomíná i 7th Continent. Akorát mi přijde, že je tam málo karet terénu (40 ?). Ještě si počkám na to prolínání s Johankou...

24.9.2019 22:14:50

...
Mapových dílků je 65, karet předmětů 150. Další obsah pak bude v rozšíření Myth and Folklore, které si budou backeři tvořit během kampaně a dostanou ho ke hře. Je také možnost backnout King Pledge za $79, který obsahuje navíc rozšíření Sea and Sand. To přidává dalších 40 mapových dílků a 46 předmětů.

24.9.2019 22:27:02

Kde je kampaň?
Vím že KS kampaně a stretch goaly jsou stejně vždy naplánované předem, ale musím se přiznat že mi tady to postupné rozšiřování chybí. Co vy?

25.9.2019 21:44:37

Kampaň
Také mám raději klasickou kampaň se SG. Navíc nemám moc rád, když se musí volit mezi různými možnostmi, ze kterých se pak do hry dostane pouze jedna. Vyvolává to pak trochu pocit, že jsme o ty ostatní přišli :-)

26.9.2019 08:34:20

CZ
Jaka je podle vas sance,ze by to vyslo v cestine?

A hromadny pledge taky zadny neni,ze? Posta do CR by mela byt do $14 jestli se nepletu.

26.9.2019 11:05:21

Pošta

Je to tam, zóna 3 do těch 14 ecek. Myslím, že při takové ceně už nemá nějaký hromadný pledge ani smysl.

Spíš mne zaujala možnost hrát sólo, pochopil jsem to správně že pro každý scénář jsou tři originální varianty pro sólo hraní a je jedno jakou volím postavu? Jak vlastně volba postavy ovlivňuje samotnou hru?

26.9.2019 11:19:54

postavy
ja myslim,ze kazda ta postava ma vlastni ukol na splneni a jine atributy (sila atd)

26.9.2019 12:41:24

...
Pokud jde o češtinu, tak Kroniku zločinu od stejného vydavatele u nás vydával MINDOK, takže tu nějaká šance snad je. Nevím ale, jak moc je Kronika úspěšná.

Hromadný pledge zatím není, ale v komentářích zmiňovali, že by měl být pledge na 4 hry se zvýhodněnou cenou a také poštovným. Pokud by byl zájem, můžu vzít jeden na sebe. Ideálně Vsetín a okolí, ať si to můžeme předat osobně.

26.9.2019 12:53:22

:)
Když se podíváte na předchozí kampaně lucky duck games, mají tam skupinové pledge, přidávali skupinový pledge až v jejím průběhu pokud si to z jejich kampaní vybavuji správně.

A počkal bych si do toho října co mají za lubem, ale jediné co mně napadá je využití materiálu z téhle hry v Johance, opačně bych tomu moc naději nedával.

26.9.2019 13:09:22 | Upraveno autorem (porovnej)

Johanka
Mi se tohle docela libi, spis to vidim naopak. Johanku nemam,takze jestli jde pouze o figurky,tak je pak asi zkusim prodat(pokud teda nebudou uplne dechberouci).

26.9.2019 13:20:11

Kampaň

Pěkně to vypadá, cena i poštovné nejsou špatné, tak uvidíme s čím ještě přijdou :)

28.9.2019 14:24:24

Skupina
Uz dali info ke group pledge.

https://luckyduckgames.com/group-pledge-destinies/

je to pouze pro tu king pledge a pro 4ks hry.
sleva pak vychazi cca 8€ na jednoho (4 za hru a 4 za postu).

30.9.2019 02:33:05

...
Skupinový pledge není žádné velké terno, takže přeposílání asi nemá smysl. Pokud by se ale našli zájemci, kteří si to u mě vyzvednou (Jablůnka/Vsetín), tak platí moje nabídka, že jeden group pledge zorganizuju.

Na stránce kampaně jsem si všiml, že jim preview dělaly i deskovehry.com. Tady je odkaz http://www.deskovehry.com/preview-time-of-legends-destinies-pribehy-aplikaci-psane/

Také jsem se ptal MINDOKu na FB na možnost lokalizace, ale zatím bez odpovědi.

30.9.2019 06:49:40

...
Info od MINDOKu:
"Dobrý den, o hře víme a určitě na ni upřeme pozornost v říjnu v Essenu, až se s Lucky Duck sejdeme. Protože jsme ji ovšem zatím nehráli (ani pořádně neviděli), nemůžeme Vám v tuto chvíli říct nic bližšího."

30.9.2019 23:07:00

PM

Hlasování
Mě ta hra zaujala, Rahdo je z ní ve svém youtube preview nadšený, já si úplně nejsem jistý jak bude fungovat ta spolupráce s mobilem, resp. jeho předávání hráči na řadě. V hrách od FFG je to vyřešené tak, že ten tablet stojí na stole, vidí ho všichni a někdo holt kliká, tady má každý svůj tajný úkol, takže musí mít ten tablet u sebe když hraje, musí se stále něco scanovat, no uvidíme, šanci tomu za tu cenu klidně dám.

Co mi přijde na kampani problematické je hlasování. V současném totiž někdo našel nejspíš nějakou díru a tak se stalo, že najednou pro volba C Doppelganger dostala během půl hodiny 190 hlasů, čímž předběhla všechny ostatní o notný kus. Což je prostě nereálné, protože podle grafu ten trend pro všechny byl okolo 30ti hlasů za půl hodiny. Autor hry přiznal že hlasování není svázané s KS účtem, takže může hlasovat kdokoliv, bohužel nedokáže prokázat podvod, takže hlasy nechá. Já jenom doufám, že ostatní budou hlasovat pro jiné volby (za mě by byla ideální B White lady), protože aby vyhrál někdo takovýmto z mého pohledu podvodem se mi moc nelíbí. Autor slíbil že další hlasování už bude na jiné platformě, tak uvidíme jak to vyřeší v budoucnu.

Jinak řečeno pokud o hře uvažujete, třebas i pak až to vyjde v CZ, tak hlasujte co v ní bude za další příběh, ideálně tedy pro White lady :)

1.10.2019 19:00:31

Appka
Dostal jsem přístup k PnP verzi hry a už jsem to i zkoušel hrát. Je to fajn, taková oddechovka. Pravidla jsou opravdu jednoduchá. PnP verze má sice 12 stran, ale čistě pravidla by se dala sepsat na jednu A4. Finální hra ale může být složitější.

Zařízení s apkou může být buď někde na stole, nebo se může předávat. Není to ale podmínka. Scan karet může klidně dělat kdokoli... není to tak že budete scanovat každé kolo všechny karty. Spíš sem tam u rozhovorů a podobně.

Appka samotná je fakt stěžejní element a hru kompletně řídí. Já osobně nemám appky u deskovek moc v oblibě, ale tady (ač je to fakt hodně o té appce) to tak nějak funguje fajn. Super je vývoj příběhu, který ovlivňuje chování hráčů. Appka si všechno pamatuje a špatné rozhodnutí si klidně můžete vyžrat později :)

Nám se to líbilo, i když appky nemusíme.

1.10.2019 19:54:45

Behe
Můžu tě poprosit o srovnání s PánoPrstenu, pokud jsi jej někdy hrál ?
Vím, že je to porovnání kooperační a kompetitivní hry, ale zajímalo by mě:
- PánoPrstenu má příliš krátké texty, scénu pořádně ani nevylíčí, takže o nějaké atmosféře (alespoň pro mě) nemůže být řeč. Je to tady lepší ?
- PánoPrstenu se velmi točí kolem žetonů inspirace. Až mi to přjde neinspirativní :-) a netematické (plním postraní questy jen abych získla inspiraci, kterou ale musím použít, abych v questech uspěl). Jak je to tady s těmi "Destinies" které se sbírají ?
- PánoPrstenu mě nutí neustále pospíchat, protože mě za prvné furt honí nepřátelé, za druhé za každý tah navíc se posouvá počítadlo stínu a až přeteče prohráli jsme. Tohle mě strašně irituje, mám raději pokojnější průzkum. Tím, že je ToL:Destinies kompetitivní, nenutí mě to taky ke spěchu, abych byl někde dřív než protihráč, takže musím přeskakovat některé lokace a události ?

1.10.2019 21:06:31

MikeDundee
PánOprstenů jsem nehrál. FFG hry jdou už delší dobu mimo mě... ale co se atmosféry týče, tak té je tam docela dost. Nečekal jsem, že nás to tak vtáhne do děje. Samozřejmě texty v appce nejsou literární dílo, ale atmosféru to navodí, a to appka ještě není dodělaná.

Hra samozřejmě vyvíjí tlak a snaží se hráče nepřímo tlačit kupředu, nicméně to není přes žádné stupnice a počítala, ale tak nějak přirozeně hýbe příběhem. Člověk má pocit, že ten svět fakt žije a něco se tam děje i bez vašeho přičinění.

A co se týče těch Destinies, každá postava má dvě - vedou ke skoro stejnému cíli, ale úplně odlišnou cestou - něco jako chci auto, budu shánět peníze, abych si ho koupil, nebo ho půjdu ukrást... takže postava má nastíněnou nějakou minulost a motivaci a dvě cesty k podobnému cíli. Nic víc hráč neví, neví kde má hledat, co má hledat... všechno si musí zjistit. Do toho se mu každý den (herní kolo) ten svět hýbe píď rukama...

Když to přeženu, tak zatím mi to připomíná hry typu Baldurs Gate v kompaktním, deskoherním vydání. Ten pocit ze hry mi přišel srovnatelnej.

Questy tu žádné nejsou. Postranní linky jo, třeba chceš peníze na zbraň, tak pomůžeš farmáři zahnat vlky a podobně. Tady žádný trackování ničeho není. Hráč může být hodnej/zlej, ale neví jak moc jeho chování ovlivňuje svět kolem...až mu to dá appka sežrat :D co si nepamatuješ, to nevíš... nedáváš pozor při tahu soupeřů, smůla, uteče ti vodítko...

1.10.2019 23:15:13 | Upraveno autorem (porovnej)

Behe
Díky za shrnutí, vypadá to, že je to o příčku dál než PánoPrstenu...

2.10.2019 07:26:39

srovnání
Podle popisu a vizuálu mi to dost připomíná 7th Continent. Je vůbec tohle srovnání na místě? A myslíte, že to má smysl i pro solo hraní?

2.10.2019 10:16:20

Dansemacabre
7th Continent jsem nehrál, ale asi bych to úplně nesrovnával. Podle toho co o 7th Continent vím, tak podobnosti tam jsou, ale ToL: Destinies jsou minimalističtější a nejspíš i přístupnější. Nevím, jak ve finální hře, ale mapy asi nebudou nijak monstrózní - v PnP verzi je mapa složená z dvanácti dílků a nemyslím si, že by v kompletní hře byla o moc větší. Na mapě máte všechny body zájmu jasně a zřetelně naznačené, nic tam člověk nehledá a neobjevuje.

Sólo asi smysl má. Hráč nemusí sice soupeřit s protihráči, ale bude muset víc přemýšlet nad tím, co je jeho cílem a jít si za tím. Události ve scénáři asi budou plynout stejně a hra tak bude tlačit o to víc, protože ve více lidech přecejen prozkoumáte víc lokací v kratším čase a protože vše, kromě vašeho cíle je veřejná informace, tak i činnosti protihráčů můžou napovědět, kam dál. V sólo hře na to člověk bude sám a rozhodnutí budou o to těžší.

2.10.2019 11:41:37 | Upraveno autorem (porovnej)

Záznam v katalogu
Ahoj,

přidal jsem hru do katalogu, takže můžete diskutovat tam, pokud chcete. :)

2.10.2019 12:54:09

Vybíráme z Bazaru

Prodám Celtae EN
Prodám Celtae EN
Akt. cena: 790 Kč
Končí za: 8 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas