TES V: Skyrim Board Game

Tak moje peněženka asi nepozná klidu. Na Gamefound míří desková hra na téma této kultovní hry... https://gamefound.com/projects/draft/zx6js610y7lvnlnav6qbisnxqqy#/section/project-story
25.2.2021 18:51:16

Pěkné
Tak to bude dilema jestli tohle, zaklínače, nebo oboje :-)
Tato firma ale dělala už Elder Scrolls Call to Arms, zajímalo by mě, jestli to bude jen předělávka, nebo něco nového...

25.2.2021 21:22:24

proč to chcete?

Já mám Skyrim moc rád, ale je to pro mě skvěle udělaný dungeon klasického střihu - nějak v tom nevidím tu specifiku, pro kterou bych zrovna tohle musel kupovat v deskové verzi. Svým způsobem mi Skyrim na stole nahrazuje spousta jiných her typu dungeon crawl.

26.2.2021 07:56:30

Olney
Skyrim na PC si zahraji jen jako sólo. Pokud tohle půjde dobře kooperativně hrát ve více lidech a užít si zábavu s nějakým dobrým příběhem a mechanikami, hezkými figurkami... tak za mě jen plus že to bude mít spojitost s mou oblíbenou hrou.
Stějně tak by sis mohl říct proč by měli lidi kupovat nového Zaklínače, když jej mohou zahrát na PC, proč by měli hrát Pána prstenu když si můžou pustit tento film na domácím kině nebo si přečíst knížku...
P.S: Mě už dříve zaujala právě Elder Scrolls Call to Arms, jako tabletop skirmishovka - mnohem radši si zahraji takovou hru v prostředí, které znám, něco o něm vím a sedne mi víc, než nějaký jiný uměle vytvořený a pro mě naprosto neznámý svět (na kickstarteru se takových objevilo dost)... Jsem proto zvědavý co to vlastně bude zač...

26.2.2021 08:19:28 | Upraveno autorem (porovnej)

Ne solo pls
Zajímalo by mě, kolik lidí to má stejně - poslední dobou mě to "1-x" u počtu hráčů spíš odrazuje. Pokud chci hrát sám, tak si snad pustím PC, kde to jde nesrovnatelně lépe než deskovkám, které mají proti PC možnosti zkrátka ubohé.

Podle mě to nutně ovlivňuje mechanismy hry, kdy se hra prostě musí navhrnout jinak, aby fungovala zgruntu i pro jednoho - pokud ten režim pro jdnoho není úplně jiný než 2+ (kolik her to tak má?), interakce mezi hráči nemůže být tak klíčová, když v jednom žádná ani není možná. Ale deskovky, a kooperativní obzvlášť, snad jsou právě o té interakci...

Už jsem jako velký fanoušek předlohy zavrhl i Divinity deskovku, která to měla asi předem rozhodnuté už i tím, že DOSII v původní PC verzi už je nejlepší hra pro dva co znám.

26.2.2021 09:59:46 | Upraveno autorem (porovnej)

Borghal
Ano, dřív jsem bral hry i kvůli tomu, že je budu hrát sólo, ale nakonec jsem zjistil, že si radši pustím něco na PC :-)
U mě má sólo deskovka šanci jen pokud je s nějakou hutnou příběhovou knihou - pak to beru jako gamebook a procvičení si angličtiny zároveň... Pokud už je tam ale více herních prvků, tak to upřednostňuju hrát s někým jiným. No a eurovky v sólu vůbec :-)
Divinity jsem taky nepodpořil, ale díky té deskovkové kampani jsem objevil tuto PC sérii u jejíhož prvního dílu jsem loni strávil dost času ;-) K dvojce se dostanu až dohraju Pillars of Eternity 1 ;-) jdu postupně od pravěku, aby mi nic neuteklo ;-)

26.2.2021 10:13:00

Ať nezakládám nové vlákno :-)

Tvůrci na Gamefoundu začali postupně zveřejňovat něco jako Developer´s diary, v dnešním ukazují, jak budou vypadat questy, nicméně hlavní informace asi je, že hra by měla jít na Gamefound na financování na konci října.

 

https://gamefound.com/projects/draft/zx6js610y7lvnlnav6qbisnxqqy/updates/6#/ 

15.9.2021 16:03:48

Pochopili jste z těch updatů o co má vlastně v té hře jít ? :-) Jsou psané dost obecně, ale co jsem z toho pochopil tak by to snad mělo herně připomínat nového zaklínače, případně Zerywii…. ? (pohyb po mapě, příběh jen na kartách událostí a questů, tedy žádná kniha příběhů, žádné poziční a taktické boje, ale spíše něco rychlejšího …) Doufám, že do toho října natočí nějaký gameplay…

17.9.2021 10:03:02

Na Deskozóně dělám pravidelné shrnutí updatů, či informací, co se objeví v komentářích ;)

https://www.deskozona.cz/groups/the-elder-scrolls-v-skyrim-the-board-game/

--------------------------------------------------
Lazy - Cat - BG
No Game - No Life

17.9.2021 12:07:40

MikeDundee: Zaklínače to snad proboha připomínat nebude, to by bylo velké zklamání.. jednoduchej deckbuilding s příběhovýma kartama fakt ne…

17.9.2021 12:26:27

@MikeDundee , @Azalin … Se Zaklínačem (TWOW) to bude mít společného akorát mapu velkého měřítka. Jinak je zde event deck building, jako třeba v Etherfields a pak testy dovedností závislé na kostkách.

--------------------------------------------------
Lazy - Cat - BG
No Game - No Life

17.9.2021 13:22:53

@speett Počkám si tedy na nějakou Tvou příští Crowdfungingovou středu, kde to opět vyzjistíš a pěkně shrneš :-)

17.9.2021 17:22:28

od spetta na deskozoně

> Testy dovedností budou závislé na třech kostkách, které budou „custom“ tj. specifické pro hru. Tři strany budou obsahovat jeden symbol, dvě strany další a poslední strana jiný, budou použity tedy D6.
> Celkem by mělo být 18 vlastností, které bude možné v rámci testů dovedností využít.
> Díky zkušenostem bude v průběhu hry možné přidat jednu až dvě další kostky.
> Díky využití zdrojů bude možné kostky při test dovedností přehazovat.

Druhou informací je, že ve hře nebude prvek taktických soubojů a dungeony jsou koncipovány jako balíček karet, které se postupně řeší 

 

Děkuji za shrnující info. To už raději toho zaklínače. Tohle zní z mého pohledu příšerně.

17.9.2021 21:11:40

Tvůrci opět trochu rozšířili stránku kampaně, takže již víme cenu a obsah základní krabice. Co mě zaujalo je sekce “Languages”, kde píší, že probíhají rozhovory (mimojiné) o české lokalizaci. Tak uvidíme, kdo a jestli se toho chytne.  Blackfire má už svého zaklínače, takže ten to podle mě nebude vzhledem k tomu, že to bude velmi podobná hra… 

31.10.2021 18:05:22

Ja si nejspis pockam na Elder scrols od Chip theory games, na to jsem zvedavy vic, jak se s tim poperou

31.10.2021 22:53:34 | Upraveno autorem (porovnej)

No pokud by to bylo lokalizované česky už v KS verzi tak hned beru allin :) Zaklínač má hezký vizuál ale herně z toho odvařenej vůbec nejsem tak jsem ho nakonec odpískal. Ale právě Skyrim vypadá že bude lepší :-)

1.11.2021 07:39:08

@GeneralX v rámci kampaně na GF bude jen Angličtina. Nic by ale nemělo být exclusive a lokalizační partneři dostanou přístup ke všemu. 

--------------------------------------------------
Lazy - Cat - BG
No Game - No Life

1.11.2021 08:08:51

No pecka!

1.11.2021 08:27:57

Tuhle kampaň sleduji dlouho….Skyrim už neznám, to už jsem byl od PC daleko a založil rodinu. Ale u Oblivionu jsem proseděl možná stovky hodin.

Uvítal bych podobný svět a nový příběh.

Ale už mám těch EN her moc a tak netřeba další…..pokud by ale byla CZ lokalizace, pak do toho jdu, protože mě to rozšíří možnosti využití.

 

Stejně tak Too Many Bones v CZ by byla pecka

1.11.2021 09:09:44

Sleduju updaty a jsem čím dál víc zděšen z toho, jak ta hra vypadá. Karty a miniatury vypadají opravdu hrozně… vypadá to na těžkej cash grab…

1.11.2021 10:51:22

První krátká recenze a postřehy z hraní TTS:

https://www.youtube.com/watch?v=hbE802awyYU

1.11.2021 14:22:25

@MikeDundee Celou dobu během toho videa jsem si říkal…je to dobrý, nepotřebuju to…a pak na konci řekne, že to bylo vlastně dobré a že chtěl hrát víc X-D
Uvidíme, jak let's play od Rolling solo (měl by být zveřejněn snad dnes po půlnoci).

Pořád platí, že na to teď nemám, ale láká mě to. Při nejhorším budu muset do práce o víkendu…nebo spíš na více víkendů :D

--------------------------------------------------
Lazy - Cat - BG
No Game - No Life

1.11.2021 16:12:12

@speett jj :-) Ty příběhové události a questy prý fungují pěkně a je mezi nimi provázanost, takže to vypráví takové mini příběhy. Narozdíl od witchera, kde se jedná o čistě náhodné jednorázové události. Mechanicky to asi bude spíše jednodušší. Grafika mě nijak neuráží. Jak říkáš - jsem také zvědavý na Rolling Solo co k tomu dodá.

EDIT: právě jsem vygooglil tento gameplay: https://www.youtube.com/watch?v=v04T-_j8oOw

EDIT2: Už je tu i Rolling Solo: https://www.youtube.com/watch?v=5ZJthzBFmZ4

EDIT3: Doplnili obsah zbylých krabic. Z figurek jsem zklamán. Obsah obou rozšíření je zlomek toho, co je v základu, ale za obě rozšíření si člověk musí připlatit to samé co za základ (pokud berem v potaz zvýhodněnou cenu základu 68 liber).

1.11.2021 19:25:47 | Upraveno autorem (porovnej)

@MikeDundee jdu se podívat na Rolling Solo…prosím, ať je to špatné :D … případně zkusím chytit ten zvýhodněný pledge základu a když to oznámí česky, buď to nekomu nabídnu, nebo dropnu.

Edit: tak pořád je to tak 50 na 50. Příběh táhne, souboje a testy dovedností tolik ne. Vylepšování postavy zajímavé a grafika je prostě jaká je :(

Edit2: zkouknul jsem další let's play … paradoxně pužíval jiná pravidla, než Rolling Solo … že by to někdo z nich hrál špatně? X-D Jinak to vypadá na žetonkové peklo + Oboustranné žetony s různými hodnotami je taky zlo (peníze, zkušenosti, suroviny)

--------------------------------------------------
Lazy - Cat - BG
No Game - No Life

1.11.2021 22:25:56 | Upraveno autorem (porovnej)

Měl jsem backnuto, ale po uvážení všeho jsem to zrušil. Přijde mi to takové nedodělané. A ty narativní karty mají leckdy jen jednu, dvě věty. Mám na cestě hry z podobného soudku o kterých věřím že budou daleko lepší.

3.11.2021 13:19:25 | Upraveno autorem (porovnej)

Plánuju nastudovat pravidla a o víkendu vyzkoušet na TTS, kdyby se chtěl někdo přidat ;)

--------------------------------------------------
Lazy - Cat - BG ( https://www.patreon.com/LazyCatBG )
No Game - No Life

3.11.2021 14:11:39

Vybíráme z Bazaru

Lords of Cannabis
Lords of Cannabis
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 7 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas