Tainted Grail: The Fall of Avalon

Nová hra od tvůrců Nemesis, TWOM, Lords of Hellas atd.
Příběhově zaměřená, hodně podobná 7. kontinentu, zajímavý soubojový systém atd atd..

FB: https://www.facebook.com/groups/244938319586690/

KS preview/draft: https://www.kickstarter.com/projects/awakenrealms/87819093?ref=616675&token=31c5a37f

KS prototyp pravidel: http://studio.awakenrealms.com/wp-content/uploads/2018/11/Rulebook_WEB.pdf

A dnes uveřejněn story trailer s nejpodstatnějším údajem, KS kampaň bude spuštěna 5. prosince!
Takže si připravte peněženky.. :-) tohle tuším bude bomba.

26.11.2018 12:16:27

...
Ech, ani Nemesis ani Lords of Hellas ještě lidi nemají a už třetí projekt do produkce? Přijde mi to trochu ambiciózní, na to jak nezvládli doručit LoH.

26.11.2018 15:12:14

BG
Zajímavé je, že na KS draftu mají datum doručení August 2019. Zřejmě už mají celou hru připravenou - na Essenu už měli prototyp, který jim jeden youtuber nedávno recenzoval:
https://www.youtube.com/watch?v=5DtoPcdJVXQ

26.11.2018 15:58:46

krása
už dlhšie to sledujem a vyzerá to fantasticky nielen po vizuálnej stránke!
ale ja pevne verím, že sa dočkáme aj českej verzie... :)

26.11.2018 19:46:50

:D
Hra pěkná, ale dokud mi nedoručí LoH, tak si od nich nic nového nekoupím. Jak píše Borghal, chtějí rozjet třetí projekt a první nemají dořešený. To že se LoH prodává jak dlouho lokalizovaný a Nemesis už lidi dostávají, zatímco backeři LoH čekají, je dost komické.

EDIT.: MikeDundee, já vidím doručení na květen 2020
______________
aka WantonDuke

26.11.2018 21:57:21 | Upraveno autorem (porovnej)

Kulashaker
Tu informaci jsem vyčetl úplně nahoře u té zatím jediné dostupné pledge.
Ale koukám znovu a dole jsou informace o doručení - při dvou vlnách 1. vlna (základní hra) v srpnu 2019 a 2. vlna (rozšíření) opravdu květen 2020. To je dlouhá doba... To si asi zvolím 2 vlny, abych si mohl zahrát alespoň základ. 8 liber na poštovném navíc mě už nezabije...
BTW - nevíte důvody proč to u Lords of Hellas trvá tak dlouho, když novější Nemesis již posílají ? Já tam naskočil relativně nedávno, takže mi to až tak nevadí, ale chápu vás, kteří na to čekáte rok a půl...

26.11.2018 22:15:14 | Upraveno autorem (porovnej)

Jen pro info
Awaken Realms už měli více jak tři kickstartery. This War of Mine a Edge je už u backerů doma.
Pro LoH se čeká na druhou vlnu. Tudíž, všichni co měli rozděleno, už mají core (totéž co šlo do obchodů) též doma. Ten kdo chtěl ušetřit za poštovné a bral jen jednu vlnu čeká, neboť se AR rozhodli, že chtějí dodat perfektní hru místo jen dobré a expanze jim do toho uplně nezapadali a proto se rozhodli to pozdržet, dotestovat a doladit (totéž udělali u Edge a bylo to jen dobře). A po tom co to oznámili, se samozřejmě nabízelo rozdělení i pro lidi, co měli jen jednu vlnu, pokud chtěli core dřív.
Jinak budu opakovat to, co lidi řekli už asi tisíckrát na každé takle podobné KS diskuzi, ale to že má někdo rozdělaných víc věcí je naprosto běžné. Grafiky a tvůrce her nenajmete na dva měsíce a nevyhodíte po tom, co se plast molduje v Číně, aby jste je najali zase za tři roky až bude vše u backerů. Tak to prostě nefunguje u společnosti, co chce dělat víc jak jednu hru za svojí existenci.
Jinak pokud čekáte, že KS funguje jako předprodejní obchod, tak ho radši nepoužívejte, protože budete zklamaní.

27.11.2018 00:34:27

Winring
Ja teda nevim, co je zdroj tvych informaci, ale pokud firma nema vlastniho grafika na full time, tak je dost bezna praxe mit dohodu o dilo s nekolika umelci najednou. Oni hlady neumiraji, maji velke portfolio z ruznych projektu ruznych spolecnosti a kdyz je moznost dalsi spoluprace, radi se vraceji, protoze odezva je velika.
Edit: tim jsem chtel rict, ze urcite nezamestnavaji umelce na tak dlouhou dobu. Samotny sculpt figurek postaru z hmoty je otazka figurka cca za den. Detailnejsi vytvarene digitalne plus minus taky. Obrazky i rychlejsim tempem. A v soucasnosti je vetsinou vse predpripravene jeste pred KS.

27.11.2018 02:56:36 | Upraveno autorem (porovnej)

Havelock
Omlouvám se s grafiky jsem to možná přehnal. Ale neříkej mi, že to takle mají u všech lidí krom manažerů co řeší objednávky dílů z Číny a logistiku.
Edit: jinak mím zdrojem je několik kickstarterů, kde autoři uklidňovali lidi, proč startují novou kampaň před dokončením staré, že to rozhodně neznamená, že na té staré nepracují. Jen na ní pracují jiní lidé a ty ostatní musí taky mít co dělat.

27.11.2018 09:33:48 | Upraveno autorem (porovnej)

winring
Tak nějak, tohle je přímo od nich jako odpověď na tyhle připomínky ohledně několika rozdělaných projektů.

Hey!

Just a quick note from us. Right now we are quite a team! Overall we have around 80 people (thou this includes miniature painting studio and resin cast division) - but overall as mentioned, we have dedicated teams to dedicated projects.

To be honest any OTHER way would not be sustainable to us, as we have full time workers and they are needed at different stages of the project. For example all 2D arts are done for the game, but we are still working on gameplay or production so those people need to start to work on other game.

Overall I think we are getting better with deadlines, not worse even having multiple projects on the table and we intent to work even more on making delivery process and predictions better!

Thanks!
Marcin
AR

27.11.2018 10:01:52

vypadá to skvěle!
Dlouho se mi hra tak moc nelíbila po vizuální stránce! A oceňuju, že tam je jen tak málo miniatur. Ale co je to za trend, že všechny zajímavé KS deskovky cenově přesahují dva litry? :(
Plus se obávám toho, kolik tam bude textu a že to nebude úplně hratelné s většinou deskovkářů v okolí.

27.11.2018 10:24:22

Dansemacabre
S těmi cenami je to strašné a ještě horší je, že si začínám zvykat.

Ale do hry s největší pravděpodobností jdu. Vizuálně se mi to líbí ze všeho co je teď na KS nejvíc a mechaniky zatím taky vypadají zajímavě.

27.11.2018 10:42:04

AR studio
Na tohoto vydavatele je spoleh. Má za sebou řadu KS kampaní a všechny úspěšné. Hry od nich mají smysl a zapadají do tématu. Navíc se často jedná o hry celosvětově velmi populární.

Lords of Hellas byl jejich první velkém Kickstarter se hrou, která měla mraky miniatur. Navíc se pustili do "sundrop" technologie, což se jim vymstilo na neadekvátní časové náročnosti, kterou museli pokrýt vlastní režií.

Jak už bylo zmíněno níže...čekají je ti, co ušetřili na poštovném / i když jedna věc mi vadí (přestože také čekám na dodání), že KS backeři dostali jen CoreBox a v retailu byla promo postava Odyssea :-/

Nemesis už mají zvládnutý dobře. Retail vyjde až 2019 a KS backeři už mají doma CoreBox včetně sundrop...no a s kvalitou miniatur se poučili a jdou nahoru. Základny už mají z tvrzeného plastu, takže Nemesis by mohla být pecka i kvalitativně.

Dost k AR :-) Tento nový projekt sleduji už delší dobu a vypadá zajímavě...jen mě štve, že stále čekám na 7th Continent a nedokáži rozhodnout, zda příběhová hra s tolika textu zvládne širší herní skupinu...na druhou stranu to nebude horší, než Solomon Kane :-)

27.11.2018 11:04:23

hra
Jsem zvědavej jak bude vypadat kampaň, Nemesis ji měl opravdu ukázkovou. Hru bych asi vzal na solo hraní, případně s manželkou. Do herní skupiny, kde máme rozehraný GH to brát nechci z prostého důvodu. Že není možné hrát dvě velké kampaňpové hry s docházkou jednou za 14 dní. Nejde mi o miniatury, budu rád, když tam bude hodně příběhu, hodně mapových částí k objevení (i když mapu už mají asi danou, ale třeba bude expanze v podobě nějakého ostrova, nebo jiného kontinentu... uvidiíme). Ty červené kostičky se snad nahradí v SG něčím hezčím a také by mohl být nějaký upgrade insertu.

27.11.2018 11:46:37

KS
Myslím, že backnu hned toho 5.12., až to rozjedou, jen kvůli tomu day 1 bonusu. Stáhnout pledge můžu vždycky :)

27.11.2018 12:25:56

...
Mě teda ten model s LoH připomněl shareware. Mám 2-wave shipping, tudíž core box už skoro rok doma, ale když vím kolik toho ještě má přijít... ta hra je těžce nekompletní, jako demoverze. To samé jako dokola hrát Zombicide s pouze 6 základními hrdiny a žádnými zombie navíc - něco tomu prostě chybí a je to cítit.

Takže dokud nedoručí i tu druhou vlnu, je to za mě nekompletní produkt (a retail verzi bych si fakt nekoupil, stejně jako jiné exluzivity typu Rising Sun nebo Zombicide).

27.11.2018 13:49:11

Za mě all in

Hra podle mě vypadá naprosto úžasně a považuju jí za nástupce 7th Continent. Mechaniky velmi zajímavé. Ten systém prg prvků, který ovlivňuje i možnosti použití karet mě přesvědčil do toho jít. Uvažoval jsem na Solomonem a teď jsem rád, že jsem ho vynechal. Tohle bude podle mě o parník lepší. Nadherný vizual, zajímave mechaniky, poutavé téma a příběh (údajně od nejlepšího polského autora fantasy, no nevim, neznám), co víc si přát. Nahazuju day one.

27.11.2018 14:21:12

...
Tak vypukne to velice brzy: "December 5th at 5pm GMT +1"!

27.11.2018 18:30:13

AR

Kdyby měl ještě někdo pochybnosti:
This project will in no way influence Nemesis production / development. Awaken Realms currently is quite a huge company with multiple full-time teams sitting in our offices (2D art, 3D art, testers, developers, copy-writers, production managers, logistics managers etc.) and we are perfectly capable of handling multiple projects at one time.

Já rozhodně po ní budu házet očkem, protože mám zatím od AR všechno. Chlapci to nějak umí vždy mě přesvědčit.

27.11.2018 20:54:05

All In
Asi dám, protože AR fakt vědí, jak člověka nalákat a zaujmout. No uvidím víc po víkendu - otestuju Nemesis a to asi rozhodne. S Nemesisem přišel artbook právě k tomuhle Grálu, tak se i z toho dá leccos vyčíst.

29.11.2018 10:38:37

KS
Vypadá to nádherně, ale koupím jedině v CZ od ALBI až to vydá, na to je tam moc textu. ALBI pleaseeeee!!!! :-D

29.11.2018 10:40:53

Dinas
Není lepší se za tu dobu než to vyjde naučit anglicky? To se Ti pak už nikdy neztratí :)

29.11.2018 12:44:42

Anglicky
Tak anglicky trochu umim, mozna bych to prelouskal, ale u takove hry si chci uzit atmosferu a nelovit kazde 5.slovo ve slovniku a hlavne chci to hrat s ostatnimi a tam ne kazdy umi/chce hrat anglicke hry. Zrovna u tehle mi prijde CZ preklad smysuplny (jako treba u "This war of mine" atp) a rad si na to rok pockam.

29.11.2018 15:29:25

Dinas

Vzhledem k tomu, že Nemesis bude vydávat v CZ firma MINDOK, tak si myslím, že by to spíš vydávali oni než Albi. V každém případě stejně jako u jiných KS her, ty stretch goaly nikdo nevydá, takže eng verze je bohatější.

30.11.2018 09:23:38

Lumirius
To není uplně jasné :) Albi totiž už od nich vydalo LoH, TWoM.. Nemesis vydá Mindok, to máš pravdu, ale spíš asi záleží na produkčních plánech - minimálně jsem nikde nezachytil, že by nějakou licenci na jejich hry koupil Mindok a Albi by tak mělo smulu..

30.11.2018 09:55:38

Noob

vidíš to jsem si vůbec neuvědomil že This war of mine a Lords of Hellas je od stejného vydavatele.

30.11.2018 12:23:20

Vybíráme z Bazaru

Village attacks - Adam Smith + 5 rozšíření
Village attacks - Adam Smith + 5 rozšíření
Akt. cena: 2999 Kč
Končí za: 12 dnů

Offcanvas