Rallyman: GT

právě probíhá kickstarter na https://www.kickstarter.com/projects/148661905/rallyman-gt?ref=discovery, což má být reprint Rallymana s vylepšenými pravidly. Docela mě to láká (nějaký čas se poohlížím po nějaké závodní hře s auty), s původní hrou zkušenosti nemám, může někdo říci zda koupit původní, či podpořit tuhle novou?
16.11.2018 13:13:59

KS
Dík za info,vůbec jsem netušil,že je ks kampaň.

16.11.2018 15:54:02

má cenu podpořit?

původní hru jsem nehrál tak bych znal něčí názor zda jít do nové, když lze stále koupit původní, taky nevím jak budou držet na stole ty hexy modulárního plánu.

16.11.2018 16:32:43

totalpan
A můžeš poslat link na obchod, kde se Rallyman dá sehnat, ideálně i s rozšířením?

21.11.2018 21:56:23

Rallyman
Ahoj měl jsem původního Rallymana s ručně vyrobeným rozšířením Dirt. Po několika hrách jsem ale nakonec poslal hru do světa... Nějak mi to nesedlo. Přitom, když jsem jej viděl a hrál poprvé, byl jsem nadšen. Možná mi hra nesedla proto, že se neujala u kamarádů a neměli chuť ji hrát. Těžko říct.

Hru rozhodně má cenu hrát pokud plánuješ odehrát minimálně celou jednu rally - složenou z více závodů. Protože jinak nemáš důvod hrát opatrně, a když sme si v hodpodě dali jen jednu stage, zvrhlo se to v házení všemi dostupnými kostkami a nikdo neměl důvod hrát moc opatrně.

Taky hledám nějakou dobrou závodní hru do sbírky - žádnou zatím nemám - kromě Horse fewer - to je docela dobrá dostihová taškařice. Ale závodní jako auta nebo motorky mě zatím žádná neoslovila...

Kubis

21.11.2018 23:20:34

Rallyman
Základním rozdílem není to, že trať sestavujete z šestiúhelníkových desek, místo velkých obdélníkových. Rallyman a Rallyman GT jsou závodní hry z různých závodních světů.

Rallyman je simulací automobilových soutěží, závodníci tak jedou proti času, a ten který zvládne tratě v celkově nejkratším čase, stane se vítězem. Hráči jedou s malými rozestupy, většinou tak hrají "sami" podle soupeřů, někdy je potřeba zariskovat a stáhnout nějakou tu ztrátu, jindy je lepší jet na jistotu a hlídat si náskok... Je to prostě rally. Nabízí tři povrchy a čtyři pneumatiky (s rozšířením Dirt). Hra pomocí karet rychlosti skvěle řeší "měření času". Podle mne funguje naprosto perfektně a lepší závodní hru jsem ještě nehrál. Rallyman s rozšířením Rallyman Dirt je o několik tříd lepší než jiné závodní hry.

Rallyman GT nemá s rally (kromě nesmyslného názvu) nic společného. Jedná se o hru z prostředí okruhových závodů vozů GT. Sestavená trať představuje závodní okruh. Hráči jedou současně a hlavním prvkem takových závodů je předjíždění se a blokování soupeřů. Při hře se "neměří čas", ale jde o to projet cílem jako první. Herní mechanismus vychází jednoznačně ze hry Rallyman ale ve výsledku bude dojem ze hry (předpokládám) dost jiný.

Určitě bych se Rallyman GT nebál. Myslím si dokonce, že to bude nejlepší závodní hra z prostředí okruhů. Zároveň si ale myslím, že pro mne nebude tak dobrá jako původní Rallyman. Pochopitelně jsem ale GT ještě nehrál.

27.11.2018 19:47:08

Vybíráme z Bazaru

Clans of Caledonia (EN)
Clans of Caledonia (EN)
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas