PŘNL

Nová česká hra na startovači. https://www.startovac.cz/projekty/prnl-deskova-hra/

Vypadá zajímavě, hra bude zřejmě svižná a jednoduchá, jen jsem trochu na vážkách, jestli cena není dost napálená.

5.9.2021 15:52:12

Ačkoliv rád podporuji domácí tvorbu, k téhle hře jsem trochu skeptický a dost pochybuji, že se to vůbec zafinancuje. Pokud pominu drobnosti (už samotný název nedává smysl, rozšíření “s řekama” mi rovnou trhá žíly), tak jen málokdo bude chtít poslat 2000 Kč zcela neznámému hernímu studiu, které za sebou nemá žádnou tvorbu. Jasně, být to hra za 500 Kč, tak to prostě zkusím, ale za dva tisíce se dá pořídit ověřená deskoherní pecka. Chápu, že cenu navyšuje 3D tisk, který ale pro takové množství komponent nedává ekonomický smysl. Navíc grafika na kartičkách je oproti kvalitě komponent opravdu chabá.

Herně to vypadá fajn, ale bez podrobného návodu těžko říct.

5.9.2021 19:57:23

Tak mne to naopak príde ako originálny nápad a nebolo by mi ľúto ani 2200 Kč,  ale súhlasím s predchádzajúcim príspevkom,  že bez podrobností z pravidel nepodporím. 

5.9.2021 20:49:36

První co mě trklo je ta neskutečně ošklivá grafika karet… a co se týká originálnosti, tak s těma dnes už stovkama her, co mám doma, mě to moc neoslovilo.A cena je přemrštěná… pro mě nezajímavé.

11.9.2021 00:13:12

Na “podporu domácí tvorby” už si nehraji. “Naši” mají na kontě hry jako Roll through the ages, “lezou” na KS s Legendami Euthie, Sorcerorem apod. První dojem je takový, že to dělá někdo doma na koleně a uniká mi proč za to dávat 2200 Kč. Pokud si chce někdo splnit sen, tak autorům držím palce, ať to nedopadne a jsou nuceni zapracovat na grafice, prezentaci atd. Pokud je to dobrá hra, tak vizuál karet a způsob prezentace ji spolehlivě zabíjí. PŘNL..plechový hrnek.krabice s řekama…expanze za 200 Kč…wtf?

11.9.2021 00:27:44 | Upraveno autorem (porovnej)

Když pominu ten opravdu otřesný, ale fakt děsivý, vizuál karet - tam už se to nedá považovat za záměr, ale spíše za neschopnost, chybějící ucelená pravidla, což bych u hry považoval jako základ a podle mě dost přemrštěnou cenu atd. Tak nechápu, když to vypadá, že tu hru budou stále tisknout na 3D tiskárně, proč vlastně nejprve neudělají komplet nabídku, kterou takto protlačí do všech speciálek a pokud by o to byl zájem, čemuž ve stávající situaci nevěřím ani náhodou, tak by mohli přejít na crounfounding a nechat tu hru udělat průmyslově a ne takto na koleně. Za mě ani náhodou.

12.9.2021 11:24:06

Náhodou mě se to líbí, ale s touhle grafikou to šanci promeškalo někdy kolem let 1995-98. Vyjít to tehdy (pomineme-li absenci 3D tisku), myslím že by to byla pecka. Figurky a herní plán za mě super, ty karty, no tak 50% karet má celkem unikátní a povedenou grafiku, zbytek no, řekněme že ne každý ilustrátor (profesionál či amatér) umí nakreslit všechno. Poladit zbytek karet (hlavně karty s postavami) aby měly stejný styl kresby, hodit trochu barvy na hráčskou desku (třeba sem tam cákanec zelené, jako rostlinstvo) a mohla by to být docela osobitá hra. Na odměny stylu plechový hrneček (jako fajn, ale co to má se hrou společného?) a ručně malované figurky bych hodil bobek.

---------------------------------------------------------------
Občasně překládám. 
Zatím jsem přeložil: Mini Dungeon Adventures, Farmers Finances, Mini Rogue, A4 quest

13.9.2021 08:18:05 | Upraveno autorem (porovnej)

Podle mne je ta kampaň katastrofa. Nehodnotím vlastní hru, pravidla nejsou. Ale mám představu, že ta kampaň by měla být dobrá k tomu, aby se vybralo na formu a pak to vylisovali a ne v domácích podmínkách tiskli. 

13.9.2021 10:17:41

Vybíráme z Bazaru

Dračí doupě PpZ - příručka pro PJ
Dračí doupě PpZ - příručka pro PJ
Akt. cena: 290 Kč
Končí za: 13 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas