Nova Aetas: Renaissance

Remake cca 5 let staré hry, která úspěšně prošla Kickstarterem.

Mě velmi sedí do noty gafické umění a celková prezentace včetně produkce od této společnosti, takže pro mě jasná věc.

Součástí je i expanze, která propojuje i "starší" hru Black Rose Wars a přináší nového mega bosse.

https://www.kickstarter.com/projects/lmstudio/nova-aetas-renaissance?ref=discovery_category_newest
21.10.2020 16:34:58

If

AJ
No mě se taky líbí, ale bojím se toho AJ.

22.10.2020 14:59:59

Korenar
Sakra neházej to sem, kdo má odolávat :-)
Tohle vypadá hodně luxusně, jdu si nastudovat gameplay videa a představení..zatím jsem to vzal kvůli EB s renesančním Mandem a baby Yodou :-)

Uvidím, ale rozhodování toto vs Dungeon Universalis resp. jestli jednu z nich nebo obě...to zas bude.

22.10.2020 17:04:41

Ks

Zrivna tyhle pockulturni predelavky postav (Mando) by me spis odradily. Megaboss je megakrutej, uvazuju, ze ho pak vezmu do BRW, jinak mam nastesti tech dungeon crawlu dost...ale vizual je moc pekny

22.10.2020 17:18:26

BRW
Je fakt, že je pro mě osobně velké lákadlo právě ta možnost nového obsahu pro BRW. Ale taky už mám dost těch Kutuluju dungeonů a dalších dungeonů opakujících stále stejné skulpty a stále stejné močálem zapáchající či polorozpadlé kamenem ložené chodby jeskyní tisíckrát stejných dungeonů.

A Solomon stále nedorazil a Assassin´s Creed taky ne :D


Fleder: lepší vědomě nebacknout z vlastního rozhodnutí, než litovat a draze dokupovat v bazaru

23.10.2020 09:52:14

Solo mode
V komentech na KS potvrdili solo mode, jako jeden z budoucích SG. A docela to leze nahoru, za dnešek 2 další SG budou reálně odemčené, k tomu jsou už i 2 ze SSG..toho obsahu by tady navíc mohlo být docela dost.

28.10.2020 20:35:16

podoba
Připomíná mi to nápady trochu jiný KS, Chronicles of Drunagor. Ten se bude doručovat příští rok, bude zajímavé, jestli to bude někdo moci srovnat.

28.10.2020 23:27:45

Dotaz

Ahoj, dost me laka to backnout kvuli oribehu - nehrali jste to nekdo, je to dobre? A nechapu vyznam expanzi - neni u nich kniha pribehu - tzn je to jen gameplay upgrade? Nevite nekdo? Diky

29.10.2020 07:58:05

JirinJirin
Ohledně jedné z expanzí - Řím v obležení, máš vše vysvětleno v update 10.

https://www.kickstarter.com/projects/lmstudio/nova-aetas-renaissance/posts/3000043

V jednom z postů pak píšou: This is a new story, 20 years after the main campaign end, but some stuffs can be shared.

Minotaur bude jen přidaná figurka a pokud se nepletu, bude jako další mise - opět pokud chápu dobře, jako je v SG Chimera (kdyžtak mně někdo prosím opravte)

29.10.2020 14:02:09

To fleder

Dekuji, jen ze u teto “velke expanze” neni pribehova kniha - jen karty. Da se rici ze zaklad je tedy vice zamereny na pribeh nez expanze? Dekuji

29.10.2020 17:09:23

Black Rose wars
já bych měl zájem pouze o věci k BWR, a pouze kvůli tomu se mi nechce platit takové poštovné, takže bych se spíš k někomu přidal

29.10.2020 17:25:16

JirinJirin
Chápu to jako ty /ale ve 3200 komentech to hledat fakt nebudu, jestli už někde nezmínili/, hlavní hra je kampaň s příběhem.
Přidané addony, jako je Minotaur, ten Hyperion /a třeba Chimera ze SG - EDIT: ta je i pro další addon Magister pledge - označeno růží/, jsou nějaké "Hunting missions", což chápu jako vedlejší sidequesty, u kterých píšou, že je možné je opakovat (The Hunt Missions can be faced several times so that every time you will have the possibility to obtain new reagents for crafting.)
Velké rozšíření Siege jsou další na sebe navazující mise, které spadají do období za základní kampaň. Přijde mi jako spíš rozšíření se zaměřením na taktické souboje na mapě, kde se podle výsledku děje něco dál, ale nebude tam velký příběh. Prostě obrana města před útočníky a nějaké mise typu záchrana atd - nicméně, jsou tam karty misí /píšou 100 ks/ a 10 ks obálek..takže se tam také něco dít bude.
Ale původní NA nemám ani jsem nehrál a tu hru jsem objevil až nyní, tj ber opravdu jako moje domněnky, z toho, co sleduju.
Budeš mít lepší dát třeba dolarový pledge a zeptat se přímo v komentech, reagují pravidelně a odpovídají prakticky hned.

29.10.2020 18:14:17 | Upraveno autorem (porovnej)

Campaign book z 1. verze
Náhodou jsem na stránkách Ludus Magnus narazil na kampaňovou knihu 1. verze Nova Aetas, tak kdo chcete můžete se podívat jak to vypadá:
https://ludusmagnusstudio.zendesk.com/hc/en-us/article_attachments/115003940674/Plotbook_vr2.4.pdf
Tak nevím, za mě celkem zklamání. Textu ještě míň jak v Gloomhavenu. Ale to neznamená, že to nemohou v druhé verzi vylepšit - údajně má kampaňová kniha mít 100 stránek na 27 misí, tak snad tam dají více příběhu. Ale to mě napřed musí přesvědčit v nějakém dalším update. Jak jsem viděl v nějakém videu, tak tam ještě byly obálky s nějakými kartami pro každou misi, takže předpokládám že ty rozvíjí příběh v rámci událostí, které nastávají při misi.
Vlastní hra vypadá velice hezky (figurky, prostředí, 3D budovy, grafika na kartách atd.), ale nechci jen další jednoduchý Dungeon Crawler zaměřený jen na boj. Takže já zatím vyčkávám. Mimochodem youtuber King of Average má v plánu dělat recenzi.

30.10.2020 14:06:38

Mike Dundee
Dobrý postřeh, napsal jsem jim do komentů, jestli mohou napsat nějaké porovnání. Zase pokud beru, že ze 40 stran se má storybook zvětšit na 100, tedy pokud budu brát i nějakou omáčku k pravidlům, obrázky atd, tak mi to vychází aspoň 3 stránky k 1 misi. Což by mělo být dost.
Zase za mne to nemusí být ultra ukecané, ale rozhodně by to mělo mít víc, než GH a než 1. verze, kde napsali 4-5 vět na úvod, co máš dělat a šlus.
Uvidíme, snad odpoví.
Plus jak to chápu, všechny mise se pokaždé nepůjdou, bude tam nějaké větvení, něco se uzavře, pokud se některá mise splní či nesplní, prostě to nebude lineární a bude to mít znovuhratelnost/znovuprůchodnost.
Navíc, bude tam ještě 200+ karet dobrodružství /Adventure cards/ a v tuhle chvíli 27 obálek. Takže si myslím, že příběhu tam bude dost.

Provedení komponent podle obrázků nadprůměrný, minis vypadají velice hezky a pokud jsem zachytil v komentech dobře, měli by spolupracovat se stejným výrobcem, jako Awaken realms. S předchozím spokojeni nebyli.

30.10.2020 14:42:42

K rozsahu knihy příběhů
Doplnuji odpověd od tvůrců z komentů na KS, je to trošinku neurčité, ale asi těžko napíší, že před každou kapitolou bude odstavec k příběhu o délce půl normostrany textu..:

"The first one, the original plot book, have 40 pages because it show just the set-up of each mission, each one with a short background introduction.

The new one have more than 100 pages because you will have a lot of stories and crossroad, also you will see the maps in detail and a lot of illustrations that will help you to enter in the world of NA:R"

30.10.2020 16:03:31

Diky

Dekuji vam vse za info :)

31.10.2020 10:27:04

Délka kampaně
Narazil jsem v komentech na zajímavý post ohledně teoretické délky kampaně..tak kopíruju.

"We currently have ~35 missions (26 + 9). The campaign can be completed with 9-12 missions, following the main path. You need ~1.5 hours (average) for each mission, so approx. 15 hours for the campaign... but that does not yet include the side missions.

And there are "6 different endings, with high replayability"

1.11.2020 21:49:42

doplňky k BRW
pokud do toho někdo půjdete rád bych se přidal, mám zájem pouze o doplňky k BRW. Když tak dejte vědět do SZ.

3.11.2020 16:49:11

Man vs. Meeple gameplay
Tohle jsem dneska objevil, je to ze včerejška:
https://www.youtube.com/watch?v=Hu-poKFXNhQ

Ještě jsem to nesledoval, mrknu na to až bude chvilku času, ale jsem zvědav, protože na BGG je o tom už diskuse a někomu se tam nelíbilo přílišná závislost na hodu kostkou (ale zase to mohl být třeba fanoušek Gloomhavenu ;-)
Tak jestli to zkoukne ještě někdo z vás, tak jsem zvědavý na reakce, co si o tom myslíte.

4.11.2020 09:02:19 | Upraveno autorem (porovnej)

...
díky za shrnutí informací...pár dní jsem ted makal nonstop a nestiham.

totalplan: pokud nenajdes nekoho z mista bydliste (aby se nemuselo preposilat) tak jsem ochoten te veci pro BRW v PM vzit

4.11.2020 11:16:41

BRW
Zdravim vsechny. O NA zajem nemam, beru Crona do BRW. Kdo by se chtel pridat (idealne Brno a okoli, nebo zasilkovna), tak do zpravy prosim

4.11.2020 14:49:33

Gameplay
Tak jsem shlédnul gameplay. Jednalo se o výukový scénář, ale byly tam vidět hlavní funkce hry. Docela mile mě to překvapilo. Karty událostí vyprávěly pěkný příběh. Nic ukecaného, ale k atmosféře přispívaly i povedené obrázky. Na konci se mělo přečíst podle výsledku jedno ze zakončení mise z kampaňoví knížky (ta tam nebyla ukázána). Co mě trochu zarazilo bylo, že výsledek mise závisel na hodu kostkou (všechny postavy si hodily podle nějakého atributu X kostkami a podle součtu se přečetl patřičný odstavec.) Čekal bych tam ovlivnitelnější rozhodnutí.
Taky jsem zvědavý, jak to bude s těmi kartami v hlavní kampani. Tady v tom demu přečetli asi 9 karet (a celkem jich bylo cca 14... ? podle čísla na kartách). což tvořilo takový jednoduchý příběh dle událostí (příští hraní stejné mise se mohou číst jiné karty, na základě jiných rozhodnutí či výsledků bojů). Ale pokud tam je 27 misí a 200+ příběhových karet, tak doufám, že tam těch karet bude daleko více, teď to vychází na 7,4 karet na misi, což je podle mě málo.

Boje byly typicky amerithrashové, hází se tolika kostkami, kolik mají postavy v použitém atributu a podle počtu kostek (D8) které hodily hodnotu alespoň takovou jako je soupeřova obrana, získá nepřítel stejný počet zranění. Jsou tam nějaké schopnosti, které umožní kostku přehodit, požehnání které snižuje o 1 hodnotu potřebnou k úspěchu... Nevím jestli se dá nějak navýšit počet kostek (možná podle získaných XP si budu zvyšovat atributy... ?). Každopádně úspěch je hodně náhodný a přijde mi, že je mohu pozitivně ovlivnit pouze z malé části. Co se mi hodně líbí je ten disk (horologium), který určuje pořadí. Samotné akce jsou velice jednoduché - pohyb a nějaký typ útoku, případně nějaká speciální akce - vše má svoji cenu, o kterou pak posouvám postavu po tom disku (čím víc toho udělá, tím později pak bude hrát). Občas je na hozených kostkách ještě vedle čísla nějaký speciální symbol, který mohu využít, pokud to dovoluje schopnost, kterou jsem právě použil...

4.11.2020 22:58:48

MikeDundee
Super shrnutí!!!

Já to beru určitě už kvuli věcem do BRW a o budoucnosti NA v setrvání v mé sbírce se ještě rozhodnu...ale líbí se mi téma, grafika, stylizace a pokud to bude alespoň lehce nadprůměrná hra, tak asi zůstane :-) konkurejtem ji možná bude Assassin's Creed®: Brotherhood of Venice, který asi přijde v podobném horizontu.

Co se kostek týče, tak díky, že jsi zmínil ty symboly...zvažuju i ty extra kostky, ale 8$ za každý set je docela raketka. Jen to předávání kostek u stolu mě trochu "vadí", možná spíše otravuje a rád mám svou sadu ve své barvě :-) ale je to rozmar, to je jasný.

5.11.2020 11:10:21

Vesuvio
Chrlí na nás další a další obsah, ale poslední aktualizace mě osobně nechávají klidným. Držák karet se mi vizuálně nelíbí a člověk už po těch x-KS kampaních pár card holderů má :-)

Expanze Vesuvio mě stylizací vůbec nezapadá do konceptu celé hry. Jako chápu, že Vesuv zapadá do konceptu Itálie, ale mě to nesedí, takže tuto expanzi brát nebudu.

Prosím k čemu je ten Minotaur za 19$? Místo něho bude ve hře token?

6.11.2020 09:49:38

Korenar
Jestli to chápu dobře, tak Minotaur je jednak..veeelká figurka a pak by to měla být další přidaná lovecká mise, pokud to chápu dobře, jako je třeba Chimera.

Mě ty addony obecně nechávají až na výjimky v klidu, zajímavá se mi tady jeví jen ta obléhací expanze, kde to je takový rush a bojovací styl...ale za ty peníze to brát nebudu.
Za mne jen základ, pokud se rozmyslím, tak jedny kostky navíc /ty se hodí vždy/ a to bude bohatě, bohatě stačit.

Snad jen, na začátku byly nějaké náznaky s drakem, tak to možná jedině neodolám. Ale nějaké all-iny fakt ne.

Jinak ke hře, je to o kostičkách, ale systémově mi to přijde hodně zajímavé, pravidla budou vychytaná, příběh a prostředí vypadá dobře a nebude to super dlouhé na 50 setkání, komponenty dělají kvalitní, prostě jak psal dole Mike.

6.11.2020 10:06:24

Fleder
Jako hry maji produkcme krasny a SG davaji bohate. Jsem s nimi od prvniho dne kampane Black Rose Wars a tuto hru sleduji uz dlouho.

Ten hunt na minotaura me prijde fakt jako tahacka penez, aby dorovmali ztraty z Core....asi taky nevezmu nic. Jen ty kostky me lakaji. Uvidime s cim prijdou.

Zatim se mi to moc libi a diky za shrnuti mechanismu, fakt na to nemam cas to poradne nastudovat :-(

7.11.2020 00:21:43

Vybíráme z Bazaru

Rococo Deluxe
Rococo Deluxe
Akt. cena: 1225 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas