Hexplore It (IV.) - Domain of Mirza Noctis

Další díl ze série Hexplore It, tentokrát s vlkodlaky a upíry s názvem Domain of Mirza Noctis bude spuštěný na Gamefoundu - 7. dubna 2021.

ODKAZ NA KAMPAŇ: https://gamefound.com/projects/hexploreit/vol4#/

Filmečky zde:
teaser: https://www.youtube.com/watch?v=kx2yYGHcqmo&feature=youtu.be
představení některých hrdinů: https://www.youtube.com/watch?v=paU0ujo4wWo&feature=emb_logo

Stránka s úvodním představením: https://mailchi.mp/hexploreit/volume_iv_pressrelease

A odkaz na preview kampaně: https://gamefound.com/projects/draft/fxmt78lsavx2neqz5o7fccafrml#/section/project-story
1.3.2021 16:29:46 | Upraveno autorem (porovnej)

Fleder
Já se po tomto ohlížel a vážně uvažoval už u minulého dílu. Ale pak jsem si řekl, že počkám jak se jim podaří a jaké budou ohlasy na ten úplně nový příběhový mód. Ten zatím stále píší. Tak nějak jsem doufal že u dalšího dílu by mohli dávat vytisknutou knihu příběhů a budou na to recenze...
Tak uvidím co k tomu ještě řeknou...

Jinak všiml jsem si že 1 díl máš. Myslím že už jsme se minule bavili že to někteří lidé charakterizují jako mix Runebound, Mage Knight či Folklore... Dokázal bys to porovnat s PánoPrstenu? (jestli jsi obě hrál)

1.3.2021 19:23:39

Mike Dundee
Já jsem minulý měl dokonce backnutý za dolar, nakonec jsem do toho nešel, to se objevil právě na bazaru druhý ;-) díl Forest of Adrimon. Mám to už asi rok, rozbalil jsem to, nafotil, ale ještě paradoxně nějak nehrál :-) Takže hodnotit nemůžu. Pokud se nepletu, Martinsun má ten první díl, tehdy to nabízel někdo oboje najednou.

Shurax dokonce tady byl i v bazaru, kde jsem hodně hodně rozmýšlel, jestli ho nekoupím za uvedenou cenu, nakonec jsem do toho nešel...kdyby byl nabízený kousek o něco levnější, tak možná. Ten doposud poslední díl mi přišel o trochu víc komplikovaný, resp. komplexnější než předchozí. Přidali tam nějaké mezihry, je fakt, že tam šlo vyhrát více způsoby, než jen zabít červa. Ale nějak se mi úplně nelíbil tématicky, prostě moc "arabské" na můj vkus (což je ale zase paradoxně hodně neotřelé) a když tvůrce navíc oznámil gotické téma s upíry, vlkodlaky ala Van Helsing, tak tohle budu sledovat víc. Ale furt si drbu hlavu, je to takové..chut je, ALE...když jsem nehrál ani jednu hru, pořizovat si druhou či třetí? :-)

Myslím, že to bude mix více her, já z těch, co uvádíš hrál akorát Runebound 3. Hexplore by měl být hodně koop s hodně přepisováním a na docela dlouhou dobu hraní.
A výhoda je, že se ty díly dají mezi sebou spojovat, použít postavy, rasy atd atd..

1.3.2021 21:42:14

Tak kampaň je venku, cena je velmi příznivá, 64 USD, doprava cca 15-20, jak je to s VAT ještě ověřují /celkem chápu, dělá to jeden nebo dva lidi a kdo se v tom má vyznat/.

A kampaň není na KS, ale přes Gamefound, odkaz jsem vložil do úvodního příspěvku.


7.4.2021 16:26:17

Hra byla zafinancovaná po 50 minutách, zatím se za nějaké 3 hodiny otevřely i 3 další SG.

Co jsem sledoval info, tak tenhle díl by měl být takový "jednodušší", resp. zatím z vydaných asi nejvhodnější do proniknutí do hry a naučení se systémů. Předchozí Sands of Shurax je naopak ze všech nejsložitější a nejkomplexnější s dalšími mechanikami navíc, Mirza by proti němu neměl být tak náročný na další přidaná pravidla.

Jinak hry jsou spojitelné všechny dohromady a pokračují v přidávání věcí i do zcela nepovinné appky /ta jen usnadnuje hru, ale není jí vůbec třeba/

7.4.2021 19:30:10

Já jsem zvědavý na "Campaign Mode", podle předposledního update na Sand of Shurax by se měla odemykat tištěná forma. Hlavně jsem ale zvědavý na obsah, doufám že dají nějaký náhled pro všechny backery. Podle toho se rozhodnu jestli do této série naskočím...

7.4.2021 20:58:23

Cultist group bundle

Je tam i možnost group pledge pro 5 kusů, kde je sleva 6$, která by mohla být schopna pokrýt poštovné - ještě tam není, kolik bude v případě 5 kusů, ale u 4 kusů a 4 expanzí je v rozmezí 25-40$, takže hromadná objednávka by mohla stát cca těch 64$ na osobu za základní hru i s poštovným.
Co se týče VATu, tak jak píše Fleder si nejsou jistí ale vyjádřili se, že to udělají jako v přechozích kampaních, zaplatí VAT oni jakmile dojdou hry do Německa a v případě, že by bylo potřeba platit VAT pro poslání objednané hry přímo zákazníkovi, tak by požádali a dodatečné peníze.

8.4.2021 01:34:34

VAT - chápete jak to s tím VAT tedy je ? Jakože dřív platili VAT při importu kontejneru v Německu a deklarovali nějakou nižší částku (např. jen za výrobní náklady hry)? Nebo do VAT nezapočítávali poštovné? Zajímalo by mě, jestli pak případný doplatek bude raketa jako u CMON...

8.4.2021 07:51:36

Mike Dundee: upřímně? Nechápu :-) Jen tak interně si pro sebe říkám (a možná i špatně), jak je tvůrce z US, počítám z VAT, jak je tvůrce z EU, tak je to bez VAT.
Trochu se bojím, že tady se VAT asi platit bude, ale jsem si jistej, že to tvůrci oznámí. Zrovna u nich ej ta komunikace prakticky perfektní, reagujou a snaží se vše řešit.

Kdyžtak se to dá udělat i stylem..backnout za dolar a v PM si to navýšit, pokud tedy nezvednou pro PM cenu, což se může stát. Píšou to i ve FAQ, ale pokud si dobře pamatuju, pro Shurax to nechali na stejné ceně.

"After this campaign ends, there will be a short delay until our Pledge Manager opens. Once it opens, the products that have been offered during this campaign will once again be available for purchase and/or upgrading. We cannot guarantee that pricing will remain the same for all products after this campaign ends."

8.4.2021 09:41:49

Asi blbej dotaz, ale je šance, že se starší krabice (mně jde konkrétně o VotDK) objeví třeba na Tlamě nebo FYFTu?

8.4.2021 10:24:11

No oni mají zjevně printy skrz crowdfunding, takže mimo je dostupnost slabá. A slevu dávají docela velkou, i s poštovným to vyjde lépe než doufat, že se nějaký obchod rozhodne skrz kampaň objednat starší krabice.
S VATem se zdají zbytečně zmatení - pokud ji platili, jak tvrdí, tak to bude stejné. Pokud deklarovali cenu menší než 22 EUR jako CMON, tak žádnou VAT neplatili, což teď už ale nepůjde.

8.4.2021 11:09:13 | Upraveno autorem (porovnej)

Kdo a s čím jste do toho nakonec někdo šel?

Já zatím vzal "jen" základ Mirzy + Living card deck a Living Card i pro Forest of Adrimon, který mám celý. Možná ještě zvážím celou verzi Mirzy včetně toho addonu, ale nemyslím si, že bychom tohle celé v herní skupině ve výsledku odehráli/potřebovali.

Za mě kampaň ale velice slušná, za 1/3 doby mají vybráno tolik, jako vybrali celkem na poslední kampani, otvírá se dost věcí na SG, nápad s Encounter decky - doplněním ilustrací je fajn /já ale jen vyměněné karty pro jeden díl navíc brát nebudu/.
Líbí se mi ty Dungeony, resp. jejich řešení, plus že tenhle díl celkově nebude tak náročný jako předchozí Písky.
Snad jediná škoda, že nejsou i ty knižní kampaně pro další díly /ale zas chápu, že to dělají postupně a nejde to u nich hned-malá firma/..

K VAT zatím nic, komenty sleduju tak napůl, ale tohle by oznámili v updatu.

19.4.2021 12:41:08

Já tam mám zatím 1$, rozhodnu se podle toho, jestli dají nějakou ukázku té nové kampaňové knížky, a taky jak se to nakonec vyvrbí s tím DPH... Takže se nejspíš rozhodnu až v pledge manageru... Tahle hra mě už déle láká, viděl jsem pár gameplay videí a tahle nová příběhová kampaň z toho udělá defacto úplně novou hru... Jestli vydají postupně tyto příběhové kampaně pro všechny díly, tak vlastně budu potřebovat fyzický základ všech :-) A fakt nevím jestli vzít jen něco (rozhodně by to byl 1. a 2. díl a k tomu ta Klik's Madness) a pak případně další díly dokoupit, nebo hned teď ten výhodný All-in... Tematicky je každý díl jiný, ale tak nějak mě lákají všechny (ikdyž ten aktuální 4. díl asi nejméně...)

19.4.2021 13:34:58


Tak já naopak uvažuji jen o základu 4. dílu. Je tam toho tolik, že to ani celé neodehraju, takže brát rozšíření by byl zbytečný luxus. A kdyby se mi to nakrásně líbilo, budu moct cokoli přikoupit v následující kampani, protože plánují další díly.

19.4.2021 14:29:13

Ohledně VAT nic nového. Dal jsem dotaz do komentů, chvilku jim odpověd trvala.

"Hello, we do not have any new information to report about Vat than is already on the page. We are hearing that changes may be coming in the summer, but again, what those are, I have no idea. We will certainly be forthcoming with any information as soon as we have it"

Ohledně kampaně, zatím je pro ně z hlediska vybraných peněz nejúspěšnější vůbec a to máme ještě prakticky půlku času...

23.4.2021 20:31:15

Tak zbývají 3 dny do konce, vybráno je cca 425k, zbývají poslední 2 SG, poslední je na 475k.

K VAT zatím stále nic, dneska se na to opět někdo ptá, nepotvrdili, nevyvrátili.

Snad jen info, kdyby někdo zvažoval přidat se až v PM, je celkem reálné, že tam půjdou ceny nahoru.

“The prices shown now are aggressively priced to give current backers the lowest possible price we can offer. We are doing this because we honestly value the people who help us make these games and are rewarding them for helping during the active campaign. Once we enter the PM phase and from that point on we cannot guarantee that pricing will remain the same for all products after this campaign ends. Once we see the final campaign numbers, and how it affects manufacturing, those prices in the PM may need to be adjusted and some prices may increase.”

 

Jinak pokud jsem zaznamenal dobře, další díly by měly být ještě (minimálně) dva. Pátý něco na styl “tower defence”, šestý pak snad nějaké ostrovní prostředí.

4.5.2021 14:53:30

Neuvažujete někdo jít do Cultist pledge(5x base)? :) Případně, nešlo by se kdyžtak k někomu přidat? Uvažuji, že bych šel do 1. dílu, pokud by se nesesbíralo na ten Cultist pledge :)

5.5.2021 03:08:14

Nevíte jak je to s VAT ? V posledním update se o tom nikde nezmiňují…

UPDATE: Tohle odpověděli v komentářích:

We haven't been affected by VAT yet, and still don't understand how it will affect us in the future. I'm told VAT changes are being implemented soon. Hopefully, we'll have a better handle on them once we send out our Early Ship product.  In the past, we have paid all import fees as the product moves from China into the EU hub. This year we're importing to both Germany and the UK (due to Brexit). We don't know how VAT will be collected so if we see a substantial increase in cost, we may have to pass a portion of that back on to backers. We have been pretty transparent about that. But again, I don't want to pass anything along that I don't have to. It really depends on just how big this change will be. I'm hoping we can get some information soon. Thanks for asking the question.

Tak já zatím počkám až doručí Early Ship. PM bude otevřen dlouho (podobně jako u minulého dílu). 

29.6.2021 08:06:57 | Upraveno autorem (porovnej)

@MikeDundee Nevím, jestli ti to pomůže,ale já dneska PM dokončoval.Bral jsem zaklad,k tomu Living Card deck a k FoA Encounter deck a také Living deck.Doplacel jsem ke kreditu z kampaně 12 USD, poštu po mě chtělo 18 USD a to bylo vše.

Jinak v updatech o VAT nic výslovně zmíněno nebylo

4.7.2021 21:13:56

Tak VAT se platit bude. Ten kdo to již zaplatil, nebo kdo to zaplatí do 1. září bude mít slevu 20% na přidaném VAT…

22.8.2021 00:07:45

Ode dneška je možné zaplatit v PM i DPH, pokud byly peníze za pledge uhrazeny do 1. září, dali discount 40% z DPH, které se má platit. Kdo to neudělal, tak má 20% slevu.

Já bral základ, Living card decky pro 2 díly a nový Encounter deck pro 1 díl a doplácel jsem /po slevě/ necelých 12,1 USD. To je docela v pohodě.

5.9.2021 21:04:33

Já do toho zahučel naplno. Už v minulé kampani jsem měl choutky do toho vletět, ale říkal jsem si, že ještě jednu sezónu počkám. Všeobecně mě baví dobrodružné hry s vylepšováním hrdiny, událostmi, a pohybem na mapě typu Runebound, Proroctví, případně i PánOPrstenu. Podle gameplay jsem si také už mezitím udělal pozitivní obrázek. Teď mě přesvědčila hlavně ta Klik's Madness - úplně nová příběhová kampaň (zatím pro 1. díl). Teď ta hra má v sobě několik módů a nemusela by se jen tak ohrát… Navíc slibovali že příští roky zvednou ceny. No a když teď navhrli že pomohou s VAT tak jsem neváhal (a nakonec se z toho vyklubala 40% sleva :-) 

6.9.2021 08:31:36

Jsem v tom taky v plné parádě.. :-) a těším se na to jako malý kluk… v hledáčku jsem ji měl už nějakou dobu, tak si plním další položku na wishlistu :-)

6.9.2021 08:53:09

Zdravím, nemohl bych se ještě v rámci PM k někomu (ideálně z Prahy) přidat? Měl bych zájem čistě o core box DoMN. Poplatky bychom si rozdělili…

 

6.9.2021 21:12:44

Vybíráme z Bazaru

Zombicide 2.edice (KS SG box AJ)
Zombicide 2.edice (KS SG box AJ)
Akt. cena: 660 Kč
Končí za: 13 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas