Dead Reckoning

Líbí se mi líbí...:-)

https://www.kickstarter.com/projects/alderac/dead-reckoning-the-swashbuckling-card-crafting-game-from-aeg?ref=nav_search&result=project&term=dead%20reckon
8.7.2020 07:17:51

Líbí..
Což o to, líbit se líbí, ale ta cena je cena..

Taky nevím jestli jsem slepý nebo co.. ale nikde tam nevidím počet hráčů a délku hry..

8.7.2020 22:50:16 | Upraveno autorem (porovnej)

dandyy
1–4 hráči, 90–150 minut

Mně se to líbí moc, cena mi přijde vzhledem k obsahu ok, ale měl bych brzdit :D

***
Deskoherní inkvizitor, občasný překladatel a korektor

9.7.2020 10:58:55

Nelíbí
Musím říct, že z těch KS začínám být letos docela smutný. Další hra po Hellu, co jsem měl v merku a brát absolutně nebudu.

1/ absolutně se mi nelíbí vizuál - to je samozřejmě velmi subjektivní. Je pravda, že jsem měl jiná očekávání, těšil jsem se na dospěláckou pirátskou hru, dospělácké téma a vizuál ale Piráti z Karibiku. Ale tohle je nehezká vyblitá dětská grafika (uznávám, drží se to intencí jejich předchozích her)...na tohle prostě koukat nechci.

2/ v tuto chvíli zveřejněný naprosto minimální obsah, s tím souvisí

3/ cena je na obsah dle mého přestřelená, čekat na to, co milostivě ukáží, abych pak řešil, zda tam je nebo není dost obsahu a má to pro mne onu value?

4/ nelíbí se mi kampaň jako taková - čekat, co každý den denně odkryjí? Bez jakýchkoli SG? Tak to je sorryjako bohapustý předprodej s pokusem udělat to trochu napínavé..
K tomu pak naprosto minimální info o hře jako takové na KS stránce. Pár obrázků, nějaký nadšený videa a konec, šlus...o čem ta hra vlastně pořádně je?Nebo měla by být..?

5/ systém hod kostičky do dírky a kam padnou, podle toho postupuj? Hmm..opravdu mne to neoslovilo, čáru jsem hrál jako malej...

Za mne škoda, do tohohle nejdu a jsem už i rád, že jsem nakonec po delším rozvažování před časem vzal pirátský fantasyhorror Everrain..

9.7.2020 11:22:15

Vizuál
Přiznávám, že vizual je slabší. Co mě zaujalo je levelovani karet. Ale bohužel je k tomu fakt hodně málo informací...

Dve nadšená videa jsem videl, tak se jeste prokousu tim co je ted v KS kampani a uvidim...chci vidět poradny gameplay a mechaniky jak hra v reálu funguje...

K tomu mam na cestě Shiver my Timbers a Everrain, takže o piráty nebude nouze

9.7.2020 12:52:36

...
Když kolem toho před půl rokem prosakovaly informace, velmi jsem se těšil, ale teď mě to vůbec neoslovuje. Myslím, že si vystačím s Merchants & Marauders, Everrain a Rattle Battle... :-)

9.7.2020 17:11:37

Cena
Cena hry se mi zdá tak tak, ale s $26 poštovného to nebacknu. Kéž by se toho ujal nějaký zdejší vydavatel, vypadá to na pouhý překlad pravidel. Leveling karet dle videí vypadá hodně zajímavě a vizuál mě neuráží.

11.7.2020 21:40:12

Výroba
Těžko říct, zda to vyjde v ČR. Výrobně to bude ranec. Autoři tam mluví o tom jaký je mazec tisknout to na ty slidy. A že je to o hodně dražší než to tisknout na bílý plast a už vůbec nemluvím o papíru..

12.7.2020 09:24:25

How to play
Díval jsem se na How to play od Jona a musím říct, že mě to docela přesvědčilo. :-)
Herně to vypadá docela zajímavě.

12.7.2020 10:37:20

srovnání
Tak jsem si pročetl pravidla a přijde mi to chytré. Je to pro card-crafting jako byl Clank (nebo spíše Quest for El Dorado) pro deck-building. Líbí se mi vychytávky jako, že vaše loď je pomalejší, čím víc naložíte. Nebo že můžete zvýšit úroveň jedné karty během tahu ostatních, nicméně tuto kartu musíte mít v ruce, zároveň lze vkládat vylepšení jen do karet, které jste ve svém tahu zahráli, takže je tam hodně rozhodování, co zahrát a kdy, není to jen o tom, musím zahrát všechno, co mi přišlo.
Také cube tower ve formě lodi mi přijde lepší než u Edge of Darkness, jelikož všechny vhozené kostičky se vyhodnotí a i když prohrajete, tak něco dostanete, zároveň není to jen o náhodě, karty mohou zvrátit výsledek.
Vypadá to určitě odladěně, celý KS je spíše předobjednávka, nicméně dostupnost u nás mimo KS může být obtížná, zároveň budou určitě další KS (viz Edge of Darkness). Cenově to je v souladu s cenou ostatních card-craftingů. Kdo by chtěl vyzkoušet ten systém, tak na yucata.de je Mystic Vale.
Ta Saga je rozšíření, které má svůj příběh, a nové karty se do hry dostávají během několika partií, zároveň to tam ale člověk může všechno rovnou vmíchat (podobně jako u rozšíření "Pluto" k Space Base).

16.7.2020 12:43:22 | Upraveno autorem (porovnej)

Add-on
Mají to vymyšlené chytře...

Další kampaň s obsahem jako add-on, který si zaplatíš:-)
Samostatně za 45 dolaru, když vezmeš all-in tak zaplatíš 60 navíc.

A to jsem další mince vážně nechtěl... :-)))

29.7.2020 10:00:30

...
Mě na tom sere právě to.....chci hru, nechci žádný směšný obaly, mince a podobný kraviny.

Ale za těch pár karet chtějí 45$ právě proto, aby každý vzal minimálně ten Legendary Pledge.

A další expanze...45$ nebo vzít All-In, kde je ještě více zbytečného :-(

Už mě tyto kampaně unavují...

29.7.2020 10:55:40

Korenar
Jo jo Je to tahání peněz jako prase.

Bohužel kompletista herního obsahu ve mě řve docela dost, že to chce... :-(

Problém je, že dopředu nevíš, zda to vůbec bude za to stát... :-)
Ml

29.7.2020 16:16:44

All gameplay pledge
Tak Legendary pledge mi přijde OK vzhledem k tomu, že kromě expanze je k tomu dalších 28 karet. A taky přibyl All gameplay pledge, kde jsou jen ty expanze a karty. Oproti Legendary to je +30$, za 60$ oproti základu tak člověk získá víc než dvojnásobek karet. To už mi přijde pěkné.

30.7.2020 00:03:51

Tak jo

Tak jsem v poslední den backnul All Gameplay Pledge + $15 za barely s bednama. A teď si dám 14 dní hladovku. :-)

31.7.2020 18:38:30

Vybíráme z Bazaru

Endless Winter Kickstarter Pathfinder BIG BOX
Endless Winter Kickstarter Pathfinder BIG BOX
Akt. cena: 1890 Kč
Končí za: 9 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas