Company of Heroes Board Game

Chysta sa niekto podporit ?? 28.5. zacina kickstarter. Nieco s temou 2sv. vojny mi doma chyba a toto vyzera zaujimavo
https://www.facebook.com/Companyofheroesboardgame/
27.5.2019 12:38:00

určitě...
...kdy to propukne? Na první verzi PC hry nedám dopustit a dones patří mezi mé nejoblíbenější, takže tohle mě zajímá fakt moc. ...Pokud tedy hlavní frontová linie KS nepronikne hluboko za finanční bariéry...:)

27.5.2019 18:17:56

Kickstarter
Tak podľa informácií na FB by to malo odštartovať zajtra, ale presný čas som nezachytil. Bude tam 48h Early Bird bonus - Americké Pathfinder "komando". Sám som zvedavý koľko bude táto sranda stáť, ale teším sa na to :)

27.5.2019 19:49:04

:)
Z facebooku

We will do our best although we're hoping to unlock 32 vehicles and 150 infantry figures divided across four nations in the $99 Core Set. Plus 3 30x40" maps, terrain, flagpoles, cover and sandbag walls, buildings, unit trays and 100 upgrade and ability dice! So we're pushing our budget out already. That being said, an early kickstarter stretch goal is to have each nation's units painted a distinct matte paint color and then include decals for nation symbols and various unit specific designations. But tires and treads would need to be painted by the backer I think. We'll look into it as an add-on option though. We don't have the same experience as say Awaken Realm's sundrop technique. But we will request a quote from our primary manufacturer :)

Pokud se vám to zdá hodně tak vemte v potaz že je to hra pro 4 hráče a podělte si to EDIT beru zpět: vypadá to že v základní krabici budou jen 2 národnosti dle videa z youtube, bůhví co se tam vlastně odemkne když tvrdí, že mezi 4 národnosti

27.5.2019 22:32:01 | Upraveno autorem (porovnej)

Posunutie
Tak Sega ma este schvalit nejake veci ktore tvorcovia posledne dni pridavali ak to nebudu natahovat tak sa KS spusti zajtra, v opacnom pripade spustia KS az buduci tyzden v utorok.

28.5.2019 10:03:07

Core set (?)
Odpoveď autorov, na komentár pod jedným z FB príspevkov:

,,Four nation core set will be $99.''

Tie 4 základne národy by mali byť USA, Sovieti, Nemci a Briti. Sám som ale zvedavý, či bude aj iná možnosť - či už nižšia iba s 2 národmi, alebo naopak vyššia s väčším počtom.

28.5.2019 11:09:36 | Upraveno autorem (porovnej)

:)
Na YT je video, kdy někdo dává obsah hry pro recenzi zpátky do krabice a byly v ní jen 2 národy. Buď je to očesaná recenzentská kopie. Nebo se ty 2 národy odemknou/budou na začátku v KS a do retailu půjdou jako expanze. Nevím.

Co mně překvapilo, že ta mapa nevypadá modulární, to bych tak nějak čekal.

28.5.2019 11:20:09

ticho po pěšině
nějak se nic neděje, máte někdo nějaké info jak to vypadá?

3.6.2019 19:49:02

Start KS 4.6.
KS ma zacat zajtra. Vsetko je uz pripravane, povodne mal KS zacat minuly tyzden ale este sa cakalo na schvalenie poslednych malickosti.

3.6.2019 21:08:09

zajtra o 18.00

inak platí všetko, ako doteraz. dvojdňové EB-čko bude, a na cenu a platené addony som zvedavý. Vlastne som zvedavý na predfinálný koncept, mechaniky a celkový dojem z hry.

3.6.2019 22:08:24

Zvedavy
Tiez som zvedavý aj ked viem, ze do hry nepojdem. Doma by to úspech nemalo :), ale pc verzia je jedinecna a myslim. ze tazko sa k tomu daka deskovka priblizi. Ako som uz niekde pisal na pc mam nahranych 3720 hodín :)) a pri nej aj ostanem. Ale zvedavy naozaj som a tesim sa ako to bude funguvat...

3.6.2019 22:23:17

Už to vypuklo
https://www.kickstarter.com/projects/223137030/company-of-heroes-board-game

4.6.2019 19:14:23

JAHMANsvk
trochu off topic, ale jaky mas rank v zebricku, kdyz mas tolik nahrano?

Kickstarter bude urcite uspesny, ale nevim, jestli ta hra bude stat za to.

4.6.2019 19:22:14 | Upraveno autorem (porovnej)

Vojtech
Uprimne, nemam tusenia :) rebricky vôbec nesledujem, ani som ich nikdy neriesil. Ale mozem ti to pozriet, a aky? Celosvetovy? Ja hravam 90% 4vs4 , mam velku partiu cechov a slovakov a hravame pravidelne cez TSko. Napr zajtra mam volno a polovicka je v praci takze tych 6hodin urcite odohram :)

Inac cakal som dake video ci game play na kickstartery a nic..

4.6.2019 19:41:02

JAHMANsvk
Ja myslel, ze hrajes 1v1. Aj tak po tolika hodinach asi nebudete nizko. :-)

Za koho nejradsi hrajes?

4.6.2019 19:43:35

Vojta
Postupnost je ze najoblubenejsie: wermacht, potom briti a potom rusi. Oberkomando ani usa nehravam.
Ale uz dost OT

4.6.2019 19:54:42 | Upraveno autorem (porovnej)

Zatial nezaujalo
Som jediny koho to herne absolutne nezaujalo ? Komponenty su perfektne ale po vzhliadnuti gameplay zostavam chladnym. Tentokrat pravdepodobne usetrim

5.6.2019 20:41:02

DeskoFanatik
Mne se osobne nelibi treba ani ty modely. Prijdou mi takove hranate. Z obrazku mi prislo, ze vojaci jsou jen jednoho druhu... pusobi to dost zvlastne.

5.6.2019 20:49:33

Vojtech Musil
Asi mas pravdu. Celkovo som nejako sklamany. Hladal som hru podobneho typu s temou 2sv vojny a do tohto som vkladal nadej ale prvotne nadsenie rychlo upadlo.

5.6.2019 21:04:28

DeskoFanatik
Dival jsem se trochu detailneji na ten kickstarter a jsou to jen prototypy, takze to ve vysledku bude vypadat asi uplne jinak. Hra je temer vernou kopii CoH2, cili je dost mozne, ze se modely pro infanterii budou lisit, aby to dobre vypadalo.

Zajimave je porovnani s ostatnimi hrami - Axis&Allies, ASL, Tide of Iron aj. Co do strategie a komplexnosti je ta hra spise jednodussi/prumerna, ale resource management vypada velmi "komplexne" a zda se, ze tvori dominantni slozku hry. Coz muze byt zajimavy prvek, ackoli otazkou je, jestli je to zadouci a je to presne to, co od takove hry lidi ocekavaji.

5.6.2019 21:55:50

u mě dobrý
nejdříve jsem byl natěšení, včera jsem byl zklamaný a teď říkám u mě dobrý. Já právě očekávám přesně tohle - resource management a nákup jednotek, kde to ostatní nebude až tak komplexní. Spíš potřebuji aby to lákavě vypadalo, a bylo relativně rychlé a jednoduché - spíš pro nehráče, sváteční hráče a taky PC hráče. Takže ještě jednou shrnu u mě zatím dobrý a uvidíme jak se to bude vyvíjet dál

6.6.2019 10:45:42

Podobne

Najprv nadšenie, potom včera cez deň sklamanie, ale dnes je to opäť nadšenie. A presne tie dôvody, čo uvádzaš totalpan, sa týkajú aj mňa. Proste súhlas.

6.6.2019 11:33:52

PM

Vzít nebo ne
Posledních pár hodin a já stále váhám jestli svůj pledge nechám nebo zruším. Mám rád hry s tématikou druhé světové války. A u těch očekávám taktiku a boj, tady z gameplay videa mi přišlo že je to spíš o co nejrychlejším obsazování pointů aby měl člověk dost zdrojů na stálé dokupování jednotek, s tím že boj je spíš minoritní záležitostí. Celkově je mi to přijde až moc jednoduché. Někdo z vás zmiňoval že by to mohlo být dobré pro nehráče a sváteční hráče. Osobně bych v tomto případě spíš na stůl vytáhnul Memoir 44, který je jednoduchý na vysvětlení, má přeci jen víc modulární mapy a celkově mi pro příležitostné hráče přeci jen přijde zábavnější. I když je tam člověk hodně vázaný na to jaké karty má v ruce, tak přeci jen ten souboj kdy se hází kostkama je pro nehráče podle mě zábavnější, než automatický zásah kdy si každý prostě odebere jednu jednotku a jen sem tam si hodí jednou kostkou na obranu.

Přijde mi škoda rušit pledge, když v něm mám ty dva bonusy za backnutí první den, ale čím víc o tom uvažuji, tím víc si myslím že ta hra nebude pro mě.

25.6.2019 09:59:50

to PM
jestli vzít nebo ne ti neporadím, za mě je tohle pro nehráče přitažlivější protože to znají z PC, i princip je podobný (obsazuješ pointy, produkuješ jednotky) takže jim to řekne více než Memoir 44, dále je tu kampaň kdy nemusíme jít proti sobě ale spolu proti hře což zas někteří nehráči ocení. Tohle je ale můj pohled a z těchto důvodů to beru já.

25.6.2019 10:26:14

CoH bg

Tak aj som svoj pledge zrušil, hold hra verne kopíruje pc predlohu a ponúka trocha iný štýl hrania, kde je prioritou práve získavanie zdrojov a následným nákupom jednotiek a to podľa situácie na boarde. ciže vždy budeš kupovať jednotku, ktorá sa bude javiť najefektívnejšia proti nepriateľovi, ktorý tam bráni nejaké stanovisko...

Tá hra môže mať svoje čaro, a aj mala, ale v pc predlohe. Predsa len tam človek pracoval aj stým, že vždy videl aktuálnu situáciu, len v oblasti, kde sa nachádzajú jeho jednotky, čiže hra stojí na zdrojoch a na bojových jednotkách, ale tiež ide o to, že hráč musí neustále sa niekde zjaviť zaútočiť, čosi zobrať, alebo sa podľa situácie stiahnuť a pod. No a tam kde predchvílou stál tiger, nemusí byť teraz nič a otázka je kde ten tiger je? a pod.

Hrám spoločenské hry už roky a je pravda, že spoločenské hry často ponúkajú rôzny druh zážitku oproti pc hrám. Sú tam proste viaceré aspekty, ktoré sú pre každý štýl hrania jedinečné a pravdepodobne ich ani nie je možné nahradiť.

No a samozrejme ma odlákala aj cena, o tom žiadna.

Myslím si že je na trhu veľa dobrých vojnových hier práve pre dvoch hráčov a je z čoho vyberať aj bez toho, aby človek musel experimentovať práve takto cez KS a za veľa peňazí.

Možno je to zase skôr hra viac pre zberateľou alebo obchodníkov z all in. Ale či je to ozaj dobrá hra pre hráčov vojnových hier, dvojkoviek alebo pre milovníkov figúrok top si nie som úplne istý.

Predsa len, kto hry zbiera, a baví ho to, tak nech sa páči, kto chce obchodovať a čosi zarobiť, tak isto nech sa páči, a ak chce niekto maľovať tančíky a nemá iné parádne figúrky, tak môže. V dnešnej dobe je pre mňa čas na toľko vzácny, že som rád za každé hranie, ktoré sa podarí a ak nehrám rád sa o hrách dozviem niečo nové cez internet.

Proste ma odradila kombinácia ceny a toho čo hra ponúka. Počkám si a uvidím, ale skôr to pre mňa asi zapadne prachom. Mám kopec iných hier, ktoré aj tak nedohrám asi ani do 50. :D

25.6.2019 10:57:50

PM

Cena
Mě ta cena zas nepřijde tak neobvyklá , když tak vidím cenu her v obchodech a na ks, tak si myslím že těch cca 2000 se pomalu stává standardní cenou. Nejsem z toho nadšený, zvlášť když se podívám kolik jsem za poslední rok utratil za hry a jak často se k nim dostanu :), ale beru to jako realitu.

Co se týče hratelnosti souhlasím s posledním příspěvkem, vnímám to obdobně. U stolních her udělených podle deskovek jsem vždy hodně skeptický, protože mi přijde že se ta hra většinou prodává ne proto že by byla dobrá, ale proto, že byla dobrá na pc a tak si jí koupí spousty nehráčů jen z důvodu že se jim ta hra líbila na pc a autoři na to většinou dost hřeší. A tady mám dojem, že ve snaze udělat tu hru jednoduchou a přiblížit jí co nejvíc počítačové hře se to až moc zjednodušilo. Což je škoda, kdyby tam byla i nějaká komplexnější varianta se strategií zaměřenou na boj mohla to být fajn hra, protože obsazování pointů samo o sobě nevypadá špatně. Ale aspoň opravdu sedí ta tabulka kterou mají na ks, kde je ukázáno že je to mnohem víc o strategii zdrojů, než o strategii boje. Jen bych to v bojové části nedával tak moc dál od Memoir, zvláště pokud by se u Memoir započítala rozšíření.

25.6.2019 13:12:04

Vybíráme z Bazaru

League of Infamy
Akt. cena: 1200 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas