CMON Time Machine

Chapu to dobre, ze budou na KS "doprodavat" Zombicide GH, HATE a Rising Sun?

https://www.kickstarter.com/projects/cmon/cmon-time-machine
21.9.2019 09:25:53 | Upraveno autorem (porovnej)

Ne
Já to chápu tak, že hry samotné ne, ale jen soundtracky a digitální art booky. Nic víc.

21.9.2019 09:53:57

darkw
Já bych teda chápal že kromě tohohle si můžeš udělat pledge i na hru.

You can pledge for the new digital assets alone, or you can pledge for items from those campaigns and get all the great extras and exclusives.

21.9.2019 10:04:25

Froggery
Tak to jsem nějak přehlédl jak tak koukám. Pak tedy i hry.

21.9.2019 10:09:01

Back in time
A jsme u toho, co se tu resilo pred nejakou dobou. Jen bylo otazkou casu, kdy s tim vydavatele prijdou. Otazkou je, jestli se to tyka i exkluzivniho obsahu, ale tak nejak jsem pochopil, ze asi jo.

21.9.2019 11:15:31 | Upraveno autorem (porovnej)

Palec nahoru
Yes! Nemohli mě potěšit víc. Před nedávnem jsme rozjeli Zelenou Hordu a zjistil jsem, že jsem při objednávce špatně napočítal potřebné 3d křoviny. A protože není nic horšího, než mít některé 3d a jiné ne, hrajeme spíš bez nich. Tohle můj problém vyřeší.
______________
aka WantonDuke

21.9.2019 14:21:15

Bloodrage

S bloodrage to udělali stejně a ještě původní backery naštvali, že do té nové kampaně dali pár věcí, které v té původní nebyly... CMON má koule na všechno

22.9.2019 07:06:56

CMON
Podle me to je jen otazka casu, protoze penize nesmrdi. Spis je to takove klamani zakazniku, kdy nabizim exkluzivni obsah, abych nalakal lidi a po nejake dobe to zacal stejne nabizet. Cely tento model kolem "exkluzivit" je nesmyslny a divim se lidem, ze na to slysli.

Ale nevim, jestli ty bonusy aj. budou skutecne nabizet/prodavat, takze zatim nebudu soudit.

22.9.2019 09:24:08

Vojtech Musil
Vzhledem k tomu dovětku "get all the great extras and exclusives" bych řekl že tam všechny tyhle věci budou

22.9.2019 09:58:44

termín a čas
Zdarec, nějak jsem nechytnul kdy to spouštějí ??

22.9.2019 11:58:56

termin a cas
...We’ll be seeing you next week for this great campaign...

tak to vypada ze jiz pristi tyden

Oskar,
občas se objevuju v JOUOB.castu

22.9.2019 12:13:39 | Upraveno autorem (porovnej)

Frogerry
Potom mi to pripada jako prachsprosta strategie, jak z lidi tahat jen co nejvic penez a v zasade to pokrucuje cely system nesmyslnych exkluzivit, o kterych si stejne myslim sve a uprimne bych takovy "marketing" zakazal.

22.9.2019 12:25:15

:)
Vnímám KS exlusive jako něco co mohou nabízet jen přes KS kampaň, ale neznamená to, že to nemohou nabízet v kampaních opakovaně.

Jsem velmi překvapený, že už se do tohoto nepustili už dávno a dalo se to čekat. Vydělají na tom vic, než na nové hře, stačí přidat pár figurek a hotovo, třeba monolith už ví svoje. Poslední kampaň bloodrage jsem backoval, jak jinak se smysluplně dostat ke ks exclusivitám.

Celkově za mně palec nahoru, pokud to nepřepálí cenově.

22.9.2019 12:40:41

czechImenhotep
Vidím to podobně. Za sebe jako superbackera mě to nevadí....dokud se držíme v rámci KS, tak je to podle stanovených pravidel.

Dokonce to funguje i dnes...u většiny nových kampaně je v PM možnost koupit starší hry v KS edici.
Firmy jako CMON musí vyrobit třeba tisíc kopií navíc pro pokrytí náhrad poškozených částí, ale třeba 500 her jim zůstane. Přijde mi dobré je takto prodat formou další KS kampaně.

Bohužel to stejně nebude pravidlem, takže člověk nikdy nebude vědět, u které hry se může spolehnout na doprodej a kterou raději vydražit v bazaru.

22.9.2019 12:58:48

Korenar

Lol:) vyrobí pár her navíc a pak je chudáci rozprodaji... Mít tak kontakt v té čínské pande a vidět ta reálná čísla a dotisky:)

22.9.2019 18:09:54

výroba
Taky bych to viděl tak, že je to krásné obchodní rozhodnutí. Na všechno máš hotové formy, šablony a programy. Tak proč to za minimální náklady nepustit párkrát do kola.
Naprosto mě to neuráží, prostě dobrej obchodní model.

22.9.2019 18:40:23

ad obchodni model
Za me to je proste spatne uz z nekolika duvodu. Kickstarter by nemel byt e-shop a osobne ho vnimam jako neco, co by melo pomoci malym firmam prorazit na trh. Nikoli jako web, ktery dela "zdarma" promo velkym zabehnutym firmam, viz treba CMON.

Zaroven pokud neco vydavam a je to vyhradne pro backery (ackoli se mi tento model prici), tak by to tak melo zustat. A ne ze za 5 let to tam soupnu znovu a vy ostatni si to taky kupte at o jeste bez jakychkoli obav ze spatne koupe.

Z obchodniho hlediska to je samozrejme logicke - prachy - ale co zakaznici, kteri hru podporili a primarne kvuli necemu navic, co by nikdo jiny nemel mit sanci dostat? Co je na tom potom exkluzivniho?

A to ze delaji znovu "kampan" na nejakou hru a je to v ramci kickstarteru, to mi pripada mimo. Kampan na danou hru uz probehla a vsici, co podporili projekt, by meli dostat exkluzivni obsah, hotovo.

Do toho mi exkluzivity pripadaji jako takovy natlak na kupujiciho. Trosku jako zivotni pojisteni - myslete na svoji rodinu, co kdyz umrete atp. Nepodporim KS a uz nikdy nebudu mit toho trolla, co budu delat? To musim mit. Kde je nejaka zaruka kvality? Co kdyz ta hra bude spatna? Ten prvni backer tam nese urcity risk, ale po x letech, kde je mnoho recenzi atp. je jasne, na cem hraci jsou a je to jasna koupe bez rizika a vcetne onoho "exkluzivniho" obsahu.

Pripada mi to hodne pokrivene, tot asi vse.

22.9.2019 21:00:38

Vojtech Musil
"ale co zakaznici, kteri hru podporili a primarne kvuli necemu navic, co by nikdo jiny nemel mit sanci dostat? "

Ked niekto podporuje hru primarne kvôli tomu , ze bude mat nieco co ostatni nie, je to dost smutne :D. Taka "dobra" ludska vlastnost z ktorej kickstarter profituje, teraz dostala trochu na prdel. Preto dufam ze ty co podporuju KS ho podporia kvôli exkluzivitam, ku ktorym by sa retaily nedostali a nie kvôli tomu, ze oni ich budu mat a ostatny nie :).

22.9.2019 22:53:31 | Upraveno autorem (porovnej)

JAHMANsvk
"Preto dufam ze ty co podporuju KS ho ppdporia kvôli exkluzivitam, ku ktorym by sa retaily nedostali a nie kvôli tomu, ze oni ich budu mat a ostatny nie :)."

Ja ve tve vete vidim synonymum mezi prvni a druhou casti. Je to to same, jen jinak napsane.
Dalsi vec je, ze kickstarter kampan by mela byt pouze jedna (myslim ted uspesnou kampan). Kickstarter ma pomoci prorazit na trh, kam by se normalne jen tak nekdo nedostal.
No a jedna z metod, jak nalakat potencialni zakazniky je nejake promo. Promo se dela bezne, kdyz vydavas novy produkt. Ale opakovat to promo, to se uz bezne nedela podle me.

Jdu do rizika, je to mala firma, ten produkt muze byt propadak, ale vypada to dobre a za jejich podporu dostanu nejakou odmenu, na kterou ostatni, kteri se rozhodnou pro retail nedosahnou.

Z tohoto pohledu pro me jako zakaznika nema cenu podporovat prvni kampan na KS. Radsi si pockam, az ji budou opakovat (samozrejme s rizikem, jestli). Ale to jsem uz zminil a jelikoz jsou vsici hamizni, tak budou nakonec exkluzivity prodavat. Lidi jsou ochotni platit, tak proc ne. A to mi prijde vyrazne smutnejsi tedy. :-)


edit:
Mas pravdu, ze jsem se asi ne uplne spravne vyjadril. Samozrejme ze lide primarne nepodporuji hru jen kvuli KS obsahu, ktery nikdo jiny mit nebude, ackoli tu na foru casto najdes, ze je lidem lito do toho nejit, ze se osidi o onen obsah. Ale jak jsem psal, je to urcity drive, ktery rozhoduje, zda podporit ci nikoli. A u toho by to melo zustat. Potom uz nevidim duvod, proc to nedat i do retailu. Nevidim rozdil jestli daji KS content vicekrat v nejake kampani nebo ho proste pusti do obchodu.

23.9.2019 07:58:13 | Upraveno autorem (porovnej)

Rychlá doba
Já to vidím tak, že doba se velmi rychle mění a důvody, které platily pro Kickstarter na začátku jsou dnes trochu jiné. Samozřejmě velká část jich zůstává, na druhou stranu ti chytří pochopili , že je to velmi dobrá Platforma a prostě se jí naučili používat.
A prodávalo se a prodávat se bude vždycky na tom stojí celá naše civilizace:)

23.9.2019 08:19:08

Vojtech Musil
No jo ale ty operuješ s nějakým ideálem, ale KS je prostě byznys a nikomu ze zúčastněných ať je to jeho provozovatel i jeho větší firemní uživatelé o moc jiného nejde, chápu že tě to štve ale tohle se už nezmění. I tak tam pořád je možnost prorazit i pro nováčky,jen je to bohužel díky nastavení laťky a zmlsanosti backerů dost těžké, na druhou stranu je to nutí si tu kampaň a prezentaci hry dobře promyslet což může být plus,zas to s sebou pak nese zbytečně přeprodukované hry.

23.9.2019 08:20:08

Vojtech Musil
Nie je to to iste. Ked podporim KS preto, lebo exkluzivity nebudu v retaily, nemozem sa predsa hnevat, ze kampan na KS ide znovu. V retaily exkluzivity stale nie su. Ked podporim KS len preto, aby som mal nieco co ostatny nie, budem sa hnevat, ze kampan ide znova na KS a este k tom,u mam divnu povahu :).

23.9.2019 09:25:12 | Upraveno autorem (porovnej)

bonus pro 1. podporovatele
Bonus pro 1. podporovatele tu ale většinou stejně je, hru mívají levnější. Pokud je hra úspěšná a udělá 2. kampaň s novou expanzí, kde máš možnost objednat si i základ, tak ten bývá o cca 20 dolarů dražší (např. 7. kontinent, Vindication, Edge of Darkness). Samozřejmě pokud podpoříš oba KS, tak ten rozdíl se částečně smaže druhým poštovným, nicméně tohle zase řeší "hromadné" objednávky.
Obrovská výhoda KS je, že dost přesně odhaduje, kolik jednotek máš vyrobit. A to je i pro velké firmy jako CMON pro nové a velké projekty dostatečně zajímavé. Představte si, kdyby vyrobili stejné množství Trudvangu jako Bloodborne:-) Tyto velké firmy také dělají spoustu jiné produkce mimo KS, nemyslím si, že mají velké přebytky hotovosti.

24.9.2019 10:46:24

Kdy?

Nevíte, kdy to vypukne?

24.9.2019 11:00:00

Začíná
25.9. v 3 pm est

24.9.2019 20:57:26

Live
Už to frčí...a nechává mě to naprosto klidným :-)

25.9.2019 21:08:49

Vybíráme z Bazaru

Etherfields KS + SG + Kittenburg
Etherfields KS + SG + Kittenburg
Akt. cena: 1850 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas